Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A top 9 fűszernövény
  2015-06-08 23:56:49, hétfő
 
   
  A top 9 fűszernövény

A fűszerek ízletesebbé teszik az ételeinket, ráadásul fokozzák azok emészthetőségét és eltarthatóságát. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Snidling

Íze a fokhagymáéra emlékeztet. Sok benne a C-vitamin, főzni nem szabad! Frissen sajtba, túróba, fűszervajba, omlettekbe vagy salátákba ajánlják. Emésztéskönnyítő, vizelethajtó hatású, és elpusztítja a kórokozókat.





Snidling, a hagyma ízű fű

Petrezselyem

Az A- és C-vitamin természetes forrása, ezért a friss leveleket nem tanácsos belefőzni az ételbe. A vérképző, vértisztító és vizelethajtó növényt finomra szelve, tálaláskor szórja a burgonyás, tojásos vagy túrós ételekre, a levesekbe vagy a salátákra.





Petrezselyem

Kapor

Gazdag éterikus olajainak köszönheti jellegzetes ízét. A halas ételek, a friss és savanyított saláták, valamint majonézalapú mártások fűszere. Csökkenti a hányingert, szélhajtó hatású.





Kapor

Lestyán

A levelek mellett a gyökere és a magja is felhasználható fűszerként. Elsősorban levesek, sült húsok, zöldség- és gabonaételek ízesítésére alkalmazzák. Étvágyerjesztő, vizelethajtó és menstruációszabályozó hatású növény.





Lestyán

Bazsalikom

A friss levelek illata igen aromás, az ízük édeskés. Különösen illik az olasz ételekhez, a paradicsomos és halas fogásokhoz. Javítja az emésztést, görcsoldó, köhögéscsillapító és nyugtató hatású.





Bazsalikom

Kakukkfű

A csípősen fűszeres és mérsékelten keserű ízű levelek a hús- és halételek ízesítésére, a levesek, marinádok és töltelékek fűszerezésére javasolt. Fertőtlenítő, étvágyfokozó és erősítő tulajdonságú, sőt, a bélparazitákat is elűzi.





Kakukkfű

Rozmaring

Balzsamos-kámforos fűszerként a zsíros sültek, a sajtos és paradicsomos ételek mellé ajánlják. Gyomor- és idegerősítő hatású, javítja a vérkeringést, segíti az elalvást.





Rozmaring

Zsálya

Elsősorban a nehéz, zsíros ételek és húsok kívánják ezt a fűszernövényt. Teája enyhíti az izzadást, de torokgyulladás esetén gargarizálóként is kiváló. Emellett fertőtlenítő hatású, és csökkenti a vércukorszintet.





Zsálya

Koriander

A fanyar-csípős növényt és annak enyhén fűszeres magvait is felhasználják. A jellegzetes keleti ízek kísérőfűszere gyulladásgátló, élénkítő és puffadáscsökkentő hatású.





Koriander - jellegzetes, csipkés levelei emlékeztetnek a petrezselyemzöldre

MME

Forrás: Mindmegette.hu -- Fűszerek és ízesítők
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Címkék: emésztéskönnyítő, vércukorszintet, emészthetőségét, eltarthatóságát, gargarizálóként, bélparazitákat, torokgyulladás, felhasználható, gyulladásgátló, étvágyerjesztő, fűszernövényt, felhasználják, fűszerezésére, emlékeztetnek, kísérőfűszere, vizelethajtó, fertőtlenítő, paradicsomos, petrezselyem, majonézalapú, gabonaételek, vérkeringést, fűszernövény, fokhagymáéra, tulajdonságú, étvágyfokozó, kórokozókat, ízletesebbé, mérsékelten, jellegzetes, elpusztítja, természetes, ízesítésére, savanyított, fűszervajba, vértisztító, fűszerek ízletesebbé, fokhagymáéra emlékeztet, friss leveleket, levesekbe vagy, halas ételek, levelek mellett, friss levelek, ízük édeskés, olasz ételekhez, csípősen fűszeres, zsíros sültek, fanyar-csípős növényt, jellegzetes keleti,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 12  Eduardo Sacheri gondolata  "Ez egy csoda"  Annyira tisztelem a szabadságo...  Erdei gyöngyvirág  A felvilágosodás...  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Szívek  Egy párkányon  Alvó kislány  Töröld le  Szép estét kedves látogatóimn...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam Krisztinától  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Walter Chrysler mondta  Paul David Tripp Április 13  Esterházy Péterre emlékezünk  Bornyi Veronika haiku verse  Előfordul, hogy  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam Krisztinától  Zilahy Lajos gondolata  Különleges  Különleges  Különleges  Tanácsok egy pszichológustól  Paul Éluard - És egy mosoly  Magamnak  Facebookon kaptam  képre írva  Vidámság  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  képre írva  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Anyák napjára  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Alvó cicák  Mindent de mindent visszakap  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Borzasztó  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Jó éjszakát  Zilahy Lajos gondolata  Annyira tisztelem a szabadságo...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Jó éjszakát  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  képre írva  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Töröld le  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Alvó kislány  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Borzasztó  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Az ember emlékekből áll  Zilahy Lajos gondolata  Emlékezz  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda" 
Bejegyzés Címkék
fűszerek ízletesebbé, fokhagymáéra emlékeztet, friss leveleket, levesekbe vagy, halas ételek, levelek mellett, friss levelek, ízük édeskés, olasz ételekhez, csípősen fűszeres, zsíros sültek, fanyar-csípős növényt, jellegzetes keleti, emésztéskönnyítő, vércukorszintet, emészthetőségét, eltarthatóságát, gargarizálóként, bélparazitákat, torokgyulladás, felhasználható, gyulladásgátló, étvágyerjesztő, fűszernövényt, felhasználják, fűszerezésére, emlékeztetnek, kísérőfűszere, vizelethajtó, fertőtlenítő, paradicsomos, petrezselyem, majonézalapú, gabonaételek, vérkeringést, fűszernövény, fokhagymáéra, tulajdonságú, étvágyfokozó, kórokozókat, ízletesebbé, mérsékelten, jellegzetes, elpusztítja, természetes, ízesítésére, savanyított, fűszervajba, vértisztító, idegerősítő, alkalmazzák, mindmegette, bazsalikom, hányingert, tálaláskor, elsősorban, köszönheti, töltelékek, omlettekbe, fűszerként, fogásokhoz, emlékeztet, ételeinket, rozmaring, csökkenti, salátákra, olajainak, levesekbe, marinádok, burgonyás, szélhajtó, leveleket, balzsamos, görcsoldó, különösen, ételekhez, salátákba, halételek, emésztést, belefőzni, koriander, csípősen, kakukkfű, nyugtató, javasolt, mártások, kámforos, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 414
  • e Hét: 3286
  • e Hónap: 8324
  • e Év: 138031
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.