Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
10 tipp, hogy betegség nélkül túléljük az őszt
  2015-10-07 20:30:37, szerda
 
   
  10 tipp, hogy betegség nélkül túléljük az őszt

Az őszi-téli időszakban még inkább oda kell figyelünk arra, hogy energiában-és vitaminban gazdag ételeket fogyasszunk, illetve, hogy testünket felvértezzük a hideggel szemben. Íme 10 tipp, amit érdemes megfogadni.

1. Cink

Ez a nyomelem aktiválja az immunsejteket. Ha megfáztál, a cink három-négy nappal lerövidítheti a betegség időtartamát. Nagy mennyiség található belőle a zabpehelyben, a tojásban és a májban.

2. Energiában gazdag ételek

A hagyományos kínai orvoslás szerint vannak olyan élelmiszerek, melyek felmelegítik és energiával látják el a szervezetet. Ide tartoznak a szárnyasok, a póré-, a vörös- és a fokhagyma, a kávé. Ha ezek rendszeresen szerepelnek az étrendedben, javul a szervek működése, és nő az aktivitás.






Fontos, hogy ebben az időszakban energiában gazdag ételeket fogyasszunk

3. C-vitamin

Központi szerepe van a test működésében: számos anyagcsere-folyamat részese, továbbá megvédi a sejteket a szabad gyökök támadása ellen. Napi 100 mg elegendő védelmet nyújt. Ez a mennyiség kb. 1 db kiviben, 1 pohár narancslében vagy 1 adag brokkoliban található meg.

4. A meleg védelmet nyújt

Egy kis napfény, aztán szél meg egy kis eső - az átmeneti időszakban soha nem lehet tudni, mit vegyünk fel. Még szép időben is ügyelj arra, hogy ne hűljön le a szervezeted, és ne tartózkodj huzatban. Főleg a lábad tartsd melegen és szárazon, mert a hideg elsősorban alulról támad. Néha lepd meg magad egy kellemes lábfürdővel, vagy tegyél lábmelegítőt az ágyába.

5. Aromaterápia

Inhalálj eukaliptuszos, mentolos vagy borsmentás illóolajjal. Tegyél belőle néhány cseppet egy forró vízzel teli edénybe, és lélegezd be a gőzt. Ez segíti a légutak tisztulását. Kisgyermeknél ne alkalmazd a módszert!

6. Akupresszúra

A módszer hatására által beindul a test energiáinak áramlása, aktiválódik az öngyógyulás. Légúti megbetegedéseknél segít az úgynevezett náthapont stimulálása: szorítsd össze a hüvelyk- és a mutatóujjad - a kettő tövénél középen kialakul egy dombocska, melynek legmagasabb részét két percig masszírozd.

7. Ülőfürdő

Ellazít, átmelegít, és enyhíti a megfázáskor jellemző végtagfájdalmat. A hatóanyagok a bőrön át is bejutnak, frissítik a vérkeringést, a gőzök pedig feloldják az orrban és a hörgőkben lerakódott váladékot. Tegyél a fürdővizedbe kamillát vagy kakukkfüvet, és pihenj a kádban 15-20 percig. Figyelem: ha lázas vagy, ne vegyél meleg fürdőt!





Egy forró fürdő csodákra képes

8. Hagymazacskók

A hagyma aktiválja a vérkeringést, és segít a szervezetnek ,,kidobni" a gyulladást okozó anyagokat. Tekerj egy kendőbe 1 fej apróra vágott vöröshagymát, és tedd a fájó füledre. Húzz sapkát, és néhány órát hatni hagyd a borogatást.

9. Szauna

Nemcsak a hangulatod lesz jobb tőle, hanem a szervezetednek is jót tesz heti egy szaunázás az őszi-téli időszakban. A meleg gyógyító hatását évezredek óta ismeri az emberiség. A testhő növekedése ugyanis mozgósítja a szervezet védekező rendszerét, fokozza a vérellátást, felgyorsítja a gyógyulást. A finn és az infraszauna is megizzaszt, és mindkettő jótékony hatással van a közérzetre, noha a működésük és használati módjuk alapvetően különbözik. Hiszen amíg az előbbiben a szaunakályha melegíti fel a levegőt 70-90 fokra, addig az infrakabinokban úgynevezett infrasugárzó működésével emelkedik a hőmérséklet 45-65 fokra.

A szaunázás szabályai

Mindig mosd le magadról a sminket és az illatszereket.

Vedd le az ékszereidet. A fémből készült darabok átforrósodva akár meg is égethetik a bőröd!

A szaunázás előtt 1,5-2 órával már lehetőleg ne egyél, az elfogyasztott táplálék megemésztése ugyanis túlzottan igénybe veszi a szervezetet. Ugyanakkor az, aki éhgyomorral szaunázik, az alacsony vércukorszint miatt akár rosszul is lehet.

Nem ajánlott alkoholt fogyasztani a szeánszok előtt.

10. Gyömbérital

Tegyél 3 tk frissen reszelt gyömbért fél liter vízbe, lefedve főzd 5 percig, majd szűrd le. Adj hozzá 2 ek citromlét, és édesítsd mézzel. Igyál belőle annyit, amennyi jólesik. Az ital feltölt energiával, és segít elűzni a megfázást.





Ha megfáztál, a gyömbérital segíthet

MME

Forrás: Mindmegette.hu -- Egészséges
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Címkék: infrakabinokban, végtagfájdalmat, szervezetednek, lerövidítheti, eukaliptuszos, hagymazacskók, kisgyermeknél, immunsejteket, elfogyasztott, illatszereket, vércukorszint, élelmiszerek, felmelegítik, megemésztése, felvértezzük, fürdővizedbe, narancslében, infrasugárzó, szaunakályha, vérkeringést, zabpehelyben, akupresszúra, aromaterápia, lábmelegítőt, átforrósodva, rendszeresen, felgyorsítja, vöröshagymát, szervezetnek, hőmérséklet, szerepelnek, legmagasabb, stimulálása, étrendedben, mutatóujjad, szervezeted, őszi-téli időszakban, hideggel szemben, nyomelem aktiválja, cink három-négy, betegség időtartamát, hagyományos kínai, szervek működése, időszakban energiában, test működésében, szabad gyökök, meleg védelmet, átmeneti időszakban, lábad tartsd, hideg elsősorban, kellemes lábfürdővel, forró vízzel,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Őrizkednünk kell...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  képre írva  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Nagyon különös  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Popper Péter szavai  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Png virág  Png rózsa csokor  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nem méltó hozzád  Tavaszi kép  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Adakozás  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Png virág  Alázat  Tanuld meg ezt a versemet  Szép napot kívánok  Fekete-erdő desszert  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Reggel van  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Png férfi  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Szívem tiéd  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az engedelmesség miért nem vál...  Alázat  Nagyi telefonál  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Jónás Tamás – Végtelen b...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Akik bántanak téged  Németh László tollából  Őrizkednünk kell...  Németh László tollából  Fehér virág  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
őszi-téli időszakban, hideggel szemben, nyomelem aktiválja, cink három-négy, betegség időtartamát, hagyományos kínai, szervek működése, időszakban energiában, test működésében, szabad gyökök, meleg védelmet, átmeneti időszakban, lábad tartsd, hideg elsősorban, kellemes lábfürdővel, forró vízzel, légutak tisztulását, módszer hatására, test energiáinak, úgynevezett náthapont, mutatóujjad &#8211, kettő tövénél, megfázáskor jellemző, gőzök pedig, hörgőkben lerakódott, fürdővizedbe kamillát, kádban 15-20, forró fürdő, hagyma aktiválja, szervezetnek &#8222, gyulladást okozó, fájó füledre, hangulatod lesz, meleg gyógyító, testhő növekedése, szervezet védekező, szaunakályha melegíti, levegőt 70&#8211, infrakabinokban úgynevezett, hőmérséklet 45&#8211, szaunázás szabályai, fémből készült, szaunázás előtt, elfogyasztott táplálék, alacsony vércukorszint, szeánszok előtt, ital feltölt, gyömbérital segíthet, infrakabinokban, végtagfájdalmat, szervezetednek, lerövidítheti, eukaliptuszos, hagymazacskók, kisgyermeknél, immunsejteket, elfogyasztott, illatszereket, vércukorszint, élelmiszerek, felmelegítik, megemésztése, felvértezzük, fürdővizedbe, narancslében, infrasugárzó, szaunakályha, vérkeringést, zabpehelyben, akupresszúra, aromaterápia, lábmelegítőt, átforrósodva, rendszeresen, felgyorsítja, vöröshagymát, szervezetnek, hőmérséklet, szerepelnek, legmagasabb, stimulálása, étrendedben, mutatóujjad, szervezeted, működésében, fogyasztani, fogyasszunk, működésével, öngyógyulás, tisztulását, szervezetet, éhgyomorral, ékszereidet, gyömbérital, brokkoliban, illóolajjal, úgynevezett, aktiválódik, lábfürdővel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 947
  • e Hét: 3161
  • e Hónap: 17066
  • e Év: 146773
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.