Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Húsgombócok sajtmártással
  2015-11-28 23:55:59, szombat
 
   
  Húsgombócok sajtmártással

Hozzávalók

500 g darált hús (legjobb a sertés- és marhahús keveréke)
250 ml húslevesalaplé
200 ml fehérbor
100 g tejszínes ömlesztett sajt
125 ml habtejszín
100 g zöld olívabogyó
1 teáskanál étkezési keményítő
1 tojás
zsemlemorzsa (két zsemléből is elkészíthetjük)
friss petrezselyemzöld vagy snidling

őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma

Elkészítés

A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra. A darált húst keverjük össze a tojással, a hagymával és egy kevés zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk meg, majd alaposan dolgozzuk össze.
A húsos masszából készítsünk 12 húsgombócot. Mindegyikbe fúrjunk egy lyukat, tegyünk bele egy olívabogyót, majd hengergessük össze.
A húslevest és a bort öntsük egy fazékba, majd tegyük bele a húsgombócokat. Lefedve főzzük kb. 10 percig, majd szedjük ki és tegyük félre. A sajtot olvasszuk fel a boros húslevesben, sűrítsük be a némi vízzel elkevert étkezési keményítővel, majd adjuk hozzá a tejszínt is. Keverjük a mártáshoz az apróra vágott petrezselyemzöldet vagy a snidlinget és a maradék apróra vágott olívabogyót. Végül a kész mártással öntsük le a húsgombócokat.





Megjegyzés

A húsgombócokat főzés helyett olajban is kisüthetjük. Fejes salátával nagyon ízletes ez a fogás.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Címkék: petrezselyemzöld, zsemlemorzsával, húslevesalaplé, elkészíthetjük, húsgombócokat, sajtmártással, keményítővel, zsemlemorzsa, hengergessük, olívabogyót, kisüthetjük, vöröshagyma, húsgombócok, mindegyikbe, húslevesben, mindmegette, húsgombócot, megjegyzés, elkészítés, készítsünk, snidlinget, tisztítsuk, ömlesztett, olívabogyó, habtejszín, hozzávalók, dolgozzuk, mártással, hagymával, borsozzuk, salátával, tejszínes, mártáshoz, húslevest, keményítő, olvasszuk, hagymát tisztítsuk, darált húst, kevés zsemlemorzsával, húsos masszából, bort öntsük, sajtot olvasszuk, boros húslevesben, némi vízzel, apróra vágott, maradék apróra, kész mártással, húsgombócokat főzés,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Albert Einsteinről  Png kutya  Kerüld el az evangélium örömén...  Hogy lehet megtartani  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Régi emberek, akikre máig büsz...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Szép estét  Szép estét  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Nevem  képre írva  Facebookon kaptam  Nevem  Png virág  Nem méltó hozzád  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Erdőn  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nem számIt  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szívem tiéd  Reggel van  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Bertolt Brecht -től idézet  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Akarat  Szívem  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Akarat  Kaffka_Margit  Az igazi szeretetért rendszeri...  Alázat  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Alázat  Zilahy Lajos gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alázat  Paul David Tripp Április 21  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó cicák  Idő  Hazára minden embernek szükség...  Adakozás  Albert Einstein gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Minden harmadik...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kövesd a cowboyt!  Adakozás  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png virág  Minden harmadik...  Minden harmadik...  Png nő  Jó éjszakát  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép álmokat!  Akarat 
Bejegyzés Címkék
hagymát tisztítsuk, darált húst, kevés zsemlemorzsával, húsos masszából, bort öntsük, sajtot olvasszuk, boros húslevesben, némi vízzel, apróra vágott, maradék apróra, kész mártással, húsgombócokat főzés, petrezselyemzöld, zsemlemorzsával, húslevesalaplé, elkészíthetjük, húsgombócokat, sajtmártással, keményítővel, zsemlemorzsa, hengergessük, olívabogyót, kisüthetjük, vöröshagyma, húsgombócok, mindegyikbe, húslevesben, mindmegette, húsgombócot, megjegyzés, elkészítés, készítsünk, snidlinget, tisztítsuk, ömlesztett, olívabogyó, habtejszín, hozzávalók, dolgozzuk, mártással, hagymával, borsozzuk, salátával, tejszínes, mártáshoz, húslevest, keményítő, olvasszuk, zsemléből, masszából, teáskanál, tojással, keverjük, elkevert, sűrítsük, alaposan, étkezési, marhahús, keveréke, tejszínt, fehérbor, snidling, fúrjunk, ízletes, legjobb, helyett, fazékba, lefedve, szedjük, tegyünk, olajban, maradék, hagymát, darált, sajtot, vágjuk, tegyük, forrás, apróra, nagyon, vágott, öntsük, percig, főzzük, lyukat, vízzel, fekete, sózzuk, sertés, fogás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4686
  • e Hét: 9267
  • e Hónap: 23172
  • e Év: 152879
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.