Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A gyógyító prána Légzésterápia
  2016-09-19 21:16:08, hétfő
 
   
  A gyógyító prána Légzésterápia

A légzésterápia arra szolgál, hogy eltávolítsa az energiablokkokat a nadikból és a srotákból, harmonizálja az al-doshákat, és kiegyensúlyozza az életerő testrészekhez való áramlását.

A jógik kifejlesztették az egyes nadikat, al-doshákat és őselemeket kiegyensúlyozó légzésfajtákat.


A légzés titka.

A légzés a teremtés imája, folyamatosan lüktetve áramlik minden teremtménybe. A lélegzet köldökzsinór, mely az univerzum bármely entitásával összeköt minket.

A légzés oxigénnel látja el a hetventrillió sejtet, hat a központi idegrendszerre, működteti az összes érzékelő és mozgató ideget, mozgásban tartja a nyirokrendszert és a vérkeringést, irányítja a pH-értéket, fenntartja a sav-bázis egyensúlyt, savtalanít, eltávolítja a test salakanyagainak 70%-át, élénkít, fokozott életenergiához juttat, jobb testi-lelki, szellemi egészséget, hosszú életet kölcsönöz, fiatalít, megváltoztatja az agyi tevékenységet, helyrebillenti a zavart tudatállapotokat, harmonizálja az anyagcserét, és a zsíranyagcsere motorja.

A légzés titkát (az univerzális analógiákat, okkult összefüggéseket), a tudatos légzés 5 elemnek megfelelő összetevőit kevesen ismerik.

A prána szanszkrit nyelven leheletet, életet, lendületet, energiát, erőt jelent. A Teremtő lélegzete - a kozmikus energia -átjárja, megújítja, fenntartja az emberi testet, egymáshoz rögzíti a fizikai, asztrális, mentális és isteni fénytesteket.

A prána a rezgésekben megnyilvánuló fény, az ősforrás soha ki nem apadó áramlása, a mindenen átható, mindent tápláló erő, az egyetemes életelv, az életritmus eredete.

A prána minden létsíkon, dimenzióban jelen van, csatornái behálózzák az adott dimenziónak megfelelő testet, és energiával, információval látják el azt.

A jóga 5 pránikus lágzést különböztet meg.


A prána-légzés a fejbe történő légzés. A bal, jobb és két orrlyukas légzés segítségével gyógyító energiát áramoltathatunk a fej marmapontjaitól a köldök régió marmapontjaiig terjedő nadikon.

Az udána légzéssel a szájon át történő légzéssel a köldöktől a fej marmapontjaiba vezető nadikon küldhetünk energiát.

A vjána-légzés, a mellkasi légzés a köldök régióiból a test bármely marmapontjába ívelő nadik segítségével küld gyógyító erőt.

A szamána-légzéssel, a hasi légzéssel az egész test marmapontjaiból a köldökig tartó nadik energiaáramlását irányíthatjuk.

Az apána-légzés, a végbélnyílás-légzés (mély levegővételnél, az energiát a gerincalapig lehúzzuk, közben a gát tájékát ritmikusan összehúzzuk) a köldöktől a gyökércsakráig és a lábfejekig tartó nadikban hömpölygő energiát vezérli.

A jógában a légzés fázisait is az öt pránához rendelik.


A prána a belégzés, amely aktiválja a szervezetet, sejtszinten megújítja a szerveket, frissíti az agyat, az idegrendszert, újjáéleszti az elmét a hatékonyabb mentális tevékenység számára, kozmikus információ-egységeket, gondolatokat, érzéseket, energiát juttat a csatornák segítségével a megfelelő fénytestekhez.

A szamána a belégzés utáni szünet, a visszatartás, az összehúzás, amely kiegyensúlyozza a testet és az elmét, hat a keringési, az izom-, a váz- és az emésztőrendszerre, visszavezet belső forrásunkhoz, eredetünkhöz, békésség, harmónia, csend, tisztaság, világosság, időnkívüliség érzetét kelti.

A vjána a kiterjesztés, ami szétáramoltatja az energiát az egész testben.

Az apána a kilégzés, amely eltávolítja a mérgeket, salakanyagokat (negatív érzéseket, gondolatokat, energiákat), nyugtatja az idegeket és az agyat, telíti, megszenteli a teret a belehelyezett gondolatnak, érzésnek megfelelően, és a mester akarat-csíráit ülteti a magasabb világokba.

Az udána a kilégzést követő szünet, amely a beszédhez szükséges energiát hordozza, és a magasabb világba ültetett gondolat-, érzés- és cselekvés-magot csíráztatja.

Nadi pránajáma.


A nadi pránajáma jelentése: az életerő nadikon keresztül való kiterjesztése, a prána uralása és irányítása. A nadi szó a nad tőből ered. Csatornának, érnek, vezetéknek fordítják. A nada belső hangot, rezgést jelent. A nadik tehát olyan finom energiavezetékek, fényszálak, amelyekben a mozgásban lévő életenergiát egy adott hullámhosszúságú rezgés juttatja el a testáramkörök szerveihez. A több ezeréves forrásokban megemlített 72000 csatorna 85- féle alaprezgésű.

A nadikat lélegzettel megtisztító, harmonizáló, aktiváló (energiával feltöltő) módszer szerint

bármelyik nadin átirányíthatjuk lélegzetünket. Mindig a nadin átfolyó energia polaritásának (elemének) megfelelő légzésfajtát válasszunk.

Az elektromos (tűz) polaritású energiát hordozó nadi a jobb orrlyukas légzéssel aktiválható, amely a test jobb oldalára és a bal agyféltekére hat; racionálissá, függetlenné tesz, szexuális potenciát ad, segíti a nem látható és nem hallható dolgok megismerését, valamint akarat-eksztázist idéz elő.

A magnetikus (víz) polaritású nadik a bal orrlyukas légzéssel tisztíthatók meg. A test bal oldalára és a jobb agyféltekére hatnak. Érzelmessé, érzékennyé, minden iránt fogékonnyá tesznek, érzelem-eksztázist váltanak ki, segítik a belső békét, a meditációt, a szellemi tapasztalatok elérését, hosszan tartó tevékenységre ösztönöznek, könnyebb általuk a múlt, a jelen és a jövő megismerése.

A semleges (levegő) polaritású nadi a két orrlyukas légzés segítségével harmonizálható. A két orrlyukon egyszerre történő belégzés növeli a szabadság, kötetlenség érzetét, fokozza az emlékezőtehetséget, az ítélőképességet, mértékletességre, türelemre int, és értelem-eksztázist eredményez.

Az elektromagnetikus (föld) energiájú nadi a szájon át alkalmazott belégzéssel, a lehűtő légzéssel egyensúlyozható ki, amely megerősíti a testet, megszépít, megszünteti az éhséget, fáradtságot, szomjúságot, álmosságot, és öntudat-eksztázist hív elő.

Az akasa energiájú nadi a szájon, két orrlyukon és a bőr pórusain egyszerre történő belégzés, amely élénkíti a teljes nyirokhálózatot, erősíti az immunrendszert, harmonizálja a bélrendszert, méregtelenít, és az Istennel való misztikus unió érzetét kelti.

Az egyes nadik légzéstípusai:


- Pingala, Pusa, Pajaszvini, Jasaszváti, Viszvodhara: jobb orrlyukas légzés.
- Ida, Sankhini, Gandhári, Hasztidzsiva, Kuhu: bal orrlyukas légzés.
- Alambusa:szájon keresztüli légzés.
- Szusumna, Varuna: két orrlyukas légzés.
- Szaraszváti: a szájon, a két orrlyukon és a bőr pórusain egyszerre történő légzés.

A lélegzettel gyógyítás technikája mellett a prána irányításának alapszabályaival is tisztában kell lenni.

Ezek: A prána a tiszta tudat energiája, örökkévaló áldás és kegyelem.

A karma (szenvedés) mindig elülteti a gyógyulás magját.

Az elme kivetíti a pránába a gyógyítás és a gyógyulás ideáját (megerősítés). A prána mindig követi a gondolatok folyását.

A gyógyító szándék irányítja a figyelmet, a koncentrációt, az pedig a pránát.

A szamkalpa, a gyógyító akarat és a gyógyulás hite köt össze a céllal, az egészséggel, teljességgel.

A csatorna (nadi) ismerete út a gyógyuláshoz.

A gyógyulás legfontosabb eszköze a beteg iránti szeretet.

A prána fény, hang, forma, lélegzet és energia egyszerre.

A nadi pránajámát lecsendesített elmével, háton fekve, ellazulva kell végezni.

A mudrák és a légzés:

A szerveknek is megvan a maga légzési ritmusa. Az egyes betegségeket gyógyító légzésritmusok felerősítik a mudra hatását. A mudra a légzésszabályozással együtt a testi és lelki energiák cseréjét végzi, a tudatalattit programozza.

A mudrák alatti légzésnél figyeljen a következőkre:

Az orrán keresztül lélegezzen be, miközben a feltüntetett számnak megfelelően számoljon el magában. Eddig tartson a belégzés.

Ha a be- és a kilégzés között szünetet kell tartani, akkor a számnak megfelelően tartson szünetet.

A kilégzés is a leírt módon annyi ideig tartson, amennyi az adott betegségnél fel van tüntetve.

Fontos összehangolni a mudrákat a légzéssel.

Egyes légzésritmusok jótékony hatása:

(belégzés:szünet:kilégzés:szünet)

2:1:2:1 szívizomfájdalom, magas vérnyomás, stressz, vérellátási zavarok, fejfájás.
4:2:1 isiász, fülfájás, fájdalomcsillapítás, állkapocsgyulladás, fogfájás.
3:2:3 vérnyomás-ingadozás, idegi eredetű ekcéma, sebgyógyulás, magtermelés, izomrángás.
4:2:4:2 asztma, belső nyugtalanság, menstruációs problémák, mirigyek betegségei, heregyulladás.
6:3:6:3 hangulatingadozások, pszichoszomatikus betegségek, allergia, epehólyagpanaszok, nyak és váll izomfeszültségei, nátha, meghűlés, rekedtség.
8:4:8:4 vérbetegségek, izomfeszültségek, görcsök, csontritkulás, csonttörések, test megújítása, erősítése.

Késmárki László:Indiai akupresszúra Marmapresszúra és marma-jóga Ankh Kiadó 2012.

Késmárki László:Nadi-jóga A gyógyító prána Ankh Kiadó 2012.

Késmárki László - Indiai akupresszúra - Marmapresszura és marma jóga

Késmárki László - Nadi jóga - A gyógyító prána

Forrás: http://noivilag.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Címkék: alapszabályaival, mértékletességre, szívizomfájdalom, tudatállapotokat, energiaáramlását, izomfeszültségek, hullámhosszúságú, energiavezetékek, energiablokkokat, izomfeszültségei, salakanyagainak, nyirokrendszert, összefüggéseket, kifejlesztették, marmapontjaitól, áramoltathatunk, nyirokhálózatot, kiegyensúlyozza, szétáramoltatja, egyensúlyozható, ítélőképességet, marmapontjaiból, átirányíthatjuk, salakanyagokat, idegrendszerre, légzésritmusok, légzésfajtákat, marmapresszúra, immunrendszert, marmapontjaiig, lecsendesített, gyökércsakráig, kiegyensúlyozó, megváltoztatja, levegővételnél, életenergiához, gyógyító prána, légzésterápia arra, életerő testrészekhez, jógik kifejlesztették, egyes nadikat, légzés titka, teremtés imája, lélegzet köldökzsinór, univerzum bármely, légzés oxigénnel, hetventrillió sejtet, központi idegrendszerre, összes érzékelő, sav-bázis egyensúlyt, test salakanyagainak, agyi tevékenységet, Késmárki László, Ankh Kiadó, Nadi-jóga,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.07. 22:09 Koronavírus - Záhonyi polgármester: folyamatosan érkeznek a hazafelé tartó ...
04.07. 22:08 Krónika 13. rész (területfejlesztés, napirend után)
04.07. 22:05 Nem folytatódik az olasz kosárlabda-bajnokság
04.07. 22:04 Koronavírus - Trump felmentette a Pentagon belső ellenőrzésének vezetőjét
04.07. 22:04 Koronvírus - Az amerikai elnök az Egészségügyi Világszervezetet bírálja
04.07. 22:04 Ifj. Lomnici Zoltán: külső támadás érte a forintot
04.07. 22:04 Koronavírus - AM-államtitkár: az idén is biztosított a magyar emberek élelm...
04.07. 22:04 Koronavírus - ITM-államtitkár: a kormány segítséget ad, hogy a vállalkozáso...
04.07. 22:03 Koronavírus - Inforádió - Palkovics: az akcióterv végrehajtása közös ügyünk
04.07. 21:53 Koronavírus - Tízezer fölött a halottak száma Franciaországban, lassult, de...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Nyuszi virágokkal  Facebookon kaptam  Vízcseppes rózsa  Reménység  Ferenc pápa: A szegényekhez va...  Facebookon kaptam  A Szentírás üzenete - 2020. áp...  Magasan áll a Golgota ormán...  Gyászba borult Isten csillagvá...  Mai napi mosoly!  Húsvét  Mindig szükségem  Imádság  Rózsa csokor  Mai vicc  Facebookon kaptam  Nyuszi kislány  Facebookon kaptam  Kislány nyuszival  Tulipán csokor  Facebookon kaptam  Vízcseppes rózsa  Nyuszi és a kiscsibe  „Végül csak a szeretet m...  Hogyan vegyünk részt online sz...  Gyászba borult Isten csillagvá...  De la Salle Szent János áldozó...  Nyíló piros eózsa  Húsvét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi fények Enyhe fénnyel ...  Imádság  Kislány csokorral  Bízzunk a szeretet világformál...  Moson Megyei Életrajzi Lexikon  Mai napi mosoly!  Húsvéthétfőre, Locsolásra Igyu...  A Golgotán áll a Kereszt..  Naplemente  Facebookon kaptam  100 éves a magyar gyász  Tavaszi fények Enyhe fénnyel ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  108 éve született Örkény Istvá...  Aranyosi Ervin: Zene a hangsze...  Ne félj! Tárd szélesre a kapuk...  Kellemes délutánt  Virágvasárnap  Csomag szállítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Imádság  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szentmise közvetítés hétfő est...  Felfújom  Facebookon kaptam  Petis Járvány megszűnése  Ha látnád kimennél??????  Kölyök cicák  Facebookon kaptam  Te győzöl Uram! – Keresz...  Ima - Edda együttestől  Png kislány  Júdás eladta a lelkét. Vajon m...  Moson Megyei Életrajzi Lexikon  Ünnep váró napok  Ha látnád kimennél??????  Facebookon kaptam  Png rózsa  Biztonság  Két kutya beszélget  Húsvéti csokor  Szentmise közvetítés hétfő est...  Húsvét  Lehulott a Jézus vére  Png kislány  Alvó cica  Tamkó Sirató Károly: Bíztató  Húsvét  Pio atya mélyen és feltétlenül...  Kellemes délutánt kívánok  Nyuszi kislány  Nyuszi a kerítésnél  Facebookon kaptam  Ima - Edda együttestől  Tavaszi csokor  Aktuális 8.  Facebookon kaptam  Imádság  Vízcseppes rózsa  Aggodalom  Szavazok  Virágok csészében  Rózsa csokrok  Kellemes kávézást!  Facebookon kaptam  Imádság 
Bejegyzés Címkék
gyógyító prána, légzésterápia arra, életerő testrészekhez, jógik kifejlesztették, egyes nadikat, légzés titka, teremtés imája, lélegzet köldökzsinór, univerzum bármely, légzés oxigénnel, hetventrillió sejtet, központi idegrendszerre, összes érzékelő, sav-bázis egyensúlyt, test salakanyagainak, agyi tevékenységet, zavart tudatállapotokat, zsíranyagcsere motorja, légzés titkát, univerzális analógiákat, tudatos légzés, prána szanszkrit, kozmikus energia, emberi testet, rezgésekben megnyilvánuló, ősforrás soha, mindenen átható, egyetemes életelv, életritmus eredete, prána minden, adott dimenziónak, fejbe történő, köldök régió, udána légzéssel, mellkasi légzés, köldök régióiból, test bármely, hasi légzéssel, egész test, köldökig tartó, gerincalapig lehúzzuk, lábfejekig tartó, légzés fázisait, hatékonyabb mentális, csatornák segítségével, megfelelő fénytestekhez, belégzés utáni, egész testben, belehelyezett gondolatnak, mester akarat-csíráit, magasabb világokba, kilégzést követő, beszédhez szükséges, magasabb világba, nadi pránajáma, életerő nadikon, prána uralása, nada belső, nadik tehát, mozgásban lévő, adott hullámhosszúságú, testáramkörök szerveihez, több ezeréves, nadikat lélegzettel, nadin átfolyó, jobb orrlyukas, test jobb, jobb agyféltekére, belső békét, szellemi tapasztalatok, jövő megismerése, lehűtő légzéssel, akasa energiájú, teljes nyirokhálózatot, egyes nadik, lélegzettel gyógyítás, prána irányításának, tiszta tudat, gyógyulás magját, elme kivetíti, gyógyulás ideáját, prána mindig, gondolatok folyását, gyógyító szándék, gyógyító akarat, gyógyulás hite, gyógyulás legfontosabb, beteg iránti, prána fény, nadi pránajámát, maga légzési, egyes betegségeket, mudra hatását, tudatalattit programozza, mudrák alatti, orrán keresztül, feltüntetett számnak, kilégzés között, számnak megfelelően, leírt módon, adott betegségnél, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 210
  • e Hét: 3813
  • e Hónap: 9049
  • e Év: 141451
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.