Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Itt a nagy kéztérkép! Viszlát magas vérnyomás, reuma,...
  2016-10-09 23:40:05, vasárnap
 
  Itt a nagy kéztérkép! Viszlát magas vérnyomás, reuma, fejfájás!





Modern világban élünk. Élvezzük a kultúra ezernyi áldását, és szenvedjük még több ártalmát. Köztudomású, hogy az emberi szervezet napjainkban mennyi veszélynek van kitéve. Ugyanakkor mindenki szeretne sokáig, jó egészségben élni, és keresi, kutatja a hozzá vezető utat. Házi természetes gyógymódokkal - bizonyos fokig - védekezhetünk az ártalmak ellen. A jelszó: vissza az ősi természethez. A kutatók, biológusok az élet számos területén keresik a természet gyógyító titkait, főleg az olcsó, illetve pénzbe nem kerülő természetes gyógymódokat. Ilyen például a kézmasszázs, amely ugyan nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot és gyógyítást, de néhány betegség megelőzhető vele.

A reflexzóna masszázs 5-6000 éves múltratra tekint vissza. Szakértői szerint azért hatásos, mert az egész testünket, így a kezünket is energiapályák járják át. Az egészséges emberben az életenergia akadálytalanul áramlik, s egyformán oszlik el, de ha hosszabb időre megreked, az egészség veszélybe kerül. A reflexzóna masszázs segítségével az ilyen blokád feloldható és az energiarendszer ismét egyensúlyba kerül. A zónaterápia szerint - a talphoz hasonlóan - a kézen is vannak olyan reflexzónák, amelyek egyes testrészek és szervek területeinek felelnek meg. A két kéz az egész test kicsinyített képmása.

A kézmasszázsnak a lábmasszázzsal szembeni előnye, hogy mindenki bármikor - például séta, fürdés, olvasás, beszélgetés, tévénézés, rádióhallgatás, utazás közben is - végezheti.
MAGAS ÉS ALACSONY VÉRNYOMÁS ESETÉN:

Sok nő szenved magas vagy alacsony vérnyomásban. A vérnyomást szabályozó zónák mindkét kézen a kézháton találhatók a kézközépcsontok közötti árkokban ; tapogassuk ki ezeket, és a másik kéz hüvelyk- és mutatóujjával lágyan megfogva, kezdjük ott masszírozni. A hüvelykujj legyen a tenyér oldalán, a mutatóujjal pedig mind a két kézen 15-30-szor lágyan simogassuk a kézközépcsontok közötti árkokat az ujjközök irányába. A masszázs naponta többször is végezhető. A gyógymasszázs egyformán jó magas vagy alacsony vérnyomásra is.
SZÁMTALAN FÁJDALOM CSILLAPÍTHATÓ:

Ha fáj a hátunk, a gerinc zónáit masszírozzuk. Ha fáj a fejünk, ez is enyhíthető kézmasszázzsal. A fej reflexzónái mindkét kézen a hüvelykujj és a többi ujjbegyén találhatók. Az agyvelő zónái a hüvelykujj begyén helyezkednek el. A fejüregek zónái az egyes ujjbegyeken találhatók. Ezeknek a zónáknak a rendszeres masszázsa a fej vérellátását javítja.Segít a koncentrálóképesség zavarain, az idegesség feloldásában.Olyannyira egyszerű, hogy még az iskolás gyerekeknek is ajánlható, különösen a vizsgaidőszak fejfájást okozó izgalmainak levezetésére. Az ujjak gyúró, körkörös masszírozása kellemes és lazító, de ugyanakkor pezsdítő hatású is.
KÉZÍZÜLETI PROBLÉMÁK ENYHÍTÉSE:

A kézízületi panaszokkal küzdő hölgyeknek nehéz a háztartási munkákat elvégezniük, mivel az ujjai fájnak, a rajtuk keletkezett csomók a szabad mozgást akadályozzák. Az orvos által előírt teendőkön kívül házilag is megpróbálhatjuk enyhíteni a panaszokat. Ennek érdekében minden este 20-30 percig áztassuk a kezünket kamillás fürdőbe, de a kamillateát ne szűrjük le, és a gyógynövényeken kívül még egy evőkanál só is kerüljön bele. Jó alkalom erre a tévénézés, még külön időbe se kerül. Utána a kezet masszírozó mozdulatokkal kamillás krémmel kenjük be, majd szorgalmasan ujjgyakorlatokat végezzünk: zongorázó kézmozdulatokat vagy ökölbe szorítva, majd erőteljesen széttárva az ujjakat, utána a másik kezünkkel minden ujjunkat megfogva, alaposan megrázzuk.

A kezünk, ujjaink egészségének visszaszerzése érdekében rendszeresen speciális gyógyteát érdemes inni. Reggeli és ebéd előtt fél órával kortyoljunk egy pohárnyit belőle. A teához a gyógynövényboltokban kapható 50 g iglicgyökeret, 50 g aranyvesszőfüvet, 50 g kukoricabajuszt, 100 g nyírfalevelet, 100 g babhüvelyt, 100 g gyermekláncfüvet meg 100 g galagonyabogyót alaposan összekeverünk, és fél liter vízhez két púpozott evőkanálnyi keveréket adunk Egy-két percig forraljuk, majd a tűzről levéve lefödjük, 20 perc múlva leszűrjük, és mézzel ízesítjük. Ez a tea nemcsak a kézre, hanem a szívre is kedvezően hat.

És végül, a természetes gyógymódok előnye a gyógyszerekkel szemben, hogy mellékhatásuk nincs, tehát szervezetünknek soha nem ártanak, inkább csak használnak. Ha tehát valaki a jelenlétünkben ,,tördeli" a kezét, ne szóljunk rá, inkább figyeljük meg, hogyan is csinálja.

Forrás: bidista.com

Forrás: http://szupertanacsok.blog.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Címkék: gyermekláncfüvet, ujjgyakorlatokat, aranyvesszőfüvet, kézmozdulatokat, energiarendszer, gyógynövényeken, galagonyabogyót, szervezetünknek, kézközépcsontok, kukoricabajuszt, megpróbálhatjuk, rádióhallgatás, lábmasszázzsal, kézmasszázsnak, visszaszerzése, szupertanacsok, jelenlétünkben, gyógyszerekkel, akadálytalanul, kézmasszázzsal, gyógymasszázs, gyógymódokkal, nyírfalevelet, csillapítható, energiapályák, védekezhetünk, vizsgaidőszak, mozdulatokkal, mutatóujjával, iglicgyökeret, mellékhatásuk, összekeverünk, területeinek, természethez, levezetésére, segítségével, nagy kéztérkép, kultúra ezernyi, emberi szervezet, hozzá vezető, ártalmak ellen, élet számos, természet gyógyító, orvosi vizsgálatot, reflexzóna masszázs, egész testünket, egészséges emberben, életenergia akadálytalanul, egészség veszélybe, ilyen blokád, energiarendszer ismét, zónaterápia szerint, MAGAS ÉS ALACSONY VÉRNYOMÁS ESETÉN, SZÁMTALAN FÁJDALOM CSILLAPÍTHATÓ, KÉZÍZÜLETI PROBLÉMÁK ENYHÍTÉSE,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Éretlen vers  A Megváltó szolgálatában  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Albert Einstein gondolata  Szívem  Fekete István - Akác  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jó éjszakát  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Csak a fogyatkozás látható  Png telefon  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Akarat  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Png lepke  Esti kép  Őrizkednünk kell...  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Akarat  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Szívem  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szívem tiéd  Őrizkednünk kell...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Fekete István - Akác  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Png csokor  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Fehér virág  Nagyi telefonál  Kerüld el az evangélium örömén...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy hatékony szolga  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Leonardo da Vinci gondolata  Soha ne kedvezz...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Kerüld el az evangélium örömén...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Akarat 
Bejegyzés Címkék
nagy kéztérkép, kultúra ezernyi, emberi szervezet, hozzá vezető, ártalmak ellen, élet számos, természet gyógyító, orvosi vizsgálatot, reflexzóna masszázs, egész testünket, egészséges emberben, életenergia akadálytalanul, egészség veszélybe, ilyen blokád, energiarendszer ismét, zónaterápia szerint, talphoz hasonlóan, egész test, lábmasszázzsal szembeni, vérnyomást szabályozó, kézháton találhatók, kézközépcsontok közötti, hüvelykujj legyen, tenyér oldalán, mutatóujjal pedig, ujjközök irányába, masszázs naponta, gyógymasszázs egyformán, gerinc zónáit, többi ujjbegyén, agyvelő zónái, hüvelykujj begyén, fejüregek zónái, egyes ujjbegyeken, rendszeres masszázsa, idegesség feloldásában, iskolás gyerekeknek, vizsgaidőszak fejfájást, ujjak gyúró, kézízületi panaszokkal, háztartási munkákat, ujjai fájnak, rajtuk keletkezett, szabad mozgást, orvos által, kezünket kamillás, gyógynövényeken kívül, kezet masszírozó, másik kezünkkel, pohárnyit belőle, tűzről levéve, természetes gyógymódok, gyógyszerekkel szemben, jelenlétünkben &#8222, gyermekláncfüvet, ujjgyakorlatokat, aranyvesszőfüvet, kézmozdulatokat, energiarendszer, gyógynövényeken, galagonyabogyót, szervezetünknek, kézközépcsontok, kukoricabajuszt, megpróbálhatjuk, rádióhallgatás, lábmasszázzsal, kézmasszázsnak, visszaszerzése, szupertanacsok, jelenlétünkben, gyógyszerekkel, akadálytalanul, kézmasszázzsal, gyógymasszázs, gyógymódokkal, nyírfalevelet, csillapítható, energiapályák, védekezhetünk, vizsgaidőszak, mozdulatokkal, mutatóujjával, iglicgyökeret, mellékhatásuk, összekeverünk, területeinek, természethez, levezetésére, segítségével, masszírozása, vérellátását, vérnyomásban, gyógymódokat, helyettesíti, masszírozzuk, helyezkednek, kicsinyített, feloldásában, szorgalmasan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1323
  • e Hét: 3537
  • e Hónap: 17442
  • e Év: 147149
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.