Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Klasszikus Esterházy-torta
  2017-03-11 23:31:48, szombat
 
   
  Klasszikus Esterházy-torta

Hozzávalók

11 db tojásfehérje
37 dkg cukor
41 dkg darált dió
A töltelékhez:
2 db tojás
22 dkg cukor
1 dl tej
1 dkg vaníliás pudingpor
A krémhez:
1,5 dl tej
5 dkg cukor
2 dkg vaníliás pudingpor
27 dkg vaj
7 dkg szeletelt dió
0,3 dl triple sec likőr
A díszítéshez:
5 dkg baracklekvár
18 dkg fondant
1 dkg csokoládé
15 dkg darált dió

Elkészítés

1. A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a darált diót. A masszát hatfelé osztjuk, egyesével 22 cm-es, kerek tortaformákba simítjuk, és 200 fokon 16-18 percig sütjük.

2. A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat, felforraljuk, majd kihűtjük.

3. A krémhez felforraljuk a tej 3/4 részét. Simára keverjük a cukrot a pudingporral és a megmaradt hideg tejjel. A keveréket a forró tejhez adjuk, és kis lángon sűrűre főzzük. A sűrűre főtt krémet szitán áttörjük, majd a vajjal kikeverjük. Hozzákeverjük a diót és a likőrt, végül az előzőleg elkészített töltelékkel habosra keverjük.

4. A megsült tortalapokat a krémmel bevonjuk, egymásra tesszük, majd a torta oldalát is átkenjük a krémmel. A díszítéshez a torta tetejére kenjük a lekvárt, majd bevonjuk a meglangyosított fondanttal. Párhuzamos, majd keresztirányú csíkokat húzunk a felolvasztott csokoládéból, majd egy kés hegyével elhúzott mintákat készítünk. Végül a torta oldalát bevonjuk a darált dióval





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Címkék: meglangyosított, tojásfehérjéket, tortaformákba, hozzákeverjük, összekeverjük, keresztirányú, felolvasztott, csokoládéból, tortalapokat, hozzávalókat, felforraljuk, baracklekvár, pudingporral, tojásfehérje, elkészített, töltelékhez, díszítéshez, töltelékkel, mindmegette, kikeverjük, hozzávalók, elkészítés, párhuzamos, fondanttal, klasszikus, csokoládé, készítünk, megmaradt, szeletelt, esterházy, egyesével, keveréket, pudingpor, átkenjük, cukorral, tetejére, cukorral habbá, darált diót, masszát hatfelé, töltelékhez összekeverjük, krémhez felforraljuk, megmaradt hideg, forró tejhez, sűrűre főtt, vajjal kikeverjük, előzőleg elkészített, megsült tortalapokat, krémmel bevonjuk, torta oldalát, torta tetejére, meglangyosított fondanttal, felolvasztott csokoládéból, Klasszikus Esterházy-torta, FAZEKAS KIRA,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Paul David Tripp Április 20  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Esti kép  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Éretlen vers  Minden harmadik...  Még csak most kezdődik a nap  Szívem  képre írva  Png lepke  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Mi lenne ha  Lóhere  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Kaffka_Margit  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Annuska bar...  A sors  Png nő  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az engedelmesség miért nem vál...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Erdőn  Nevem  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szívem  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Örülök, hogy látlak!  A másik dolog,  Rátalálsz  Png lepke  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Csak a fogyatkozás látható  Tanuld meg ezt a versemet  Albert Einstein gondolata  Reggel van  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Alázat  Nagyi telefonál  Lóhere  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Jó éjszakát  Hazára minden embernek szükség...  Gonosz démon-álarc  A jó emberek mindig szépek mar...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Akarat  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Png virág  Png ház  Fekete István - Akác  Még csak most kezdődik a nap  Alázat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély... 
Bejegyzés Címkék
cukorral habbá, darált diót, masszát hatfelé, töltelékhez összekeverjük, krémhez felforraljuk, megmaradt hideg, forró tejhez, sűrűre főtt, vajjal kikeverjük, előzőleg elkészített, megsült tortalapokat, krémmel bevonjuk, torta oldalát, torta tetejére, meglangyosított fondanttal, felolvasztott csokoládéból, darált dióval, meglangyosított, tojásfehérjéket, tortaformákba, hozzákeverjük, összekeverjük, keresztirányú, felolvasztott, csokoládéból, tortalapokat, hozzávalókat, felforraljuk, baracklekvár, pudingporral, tojásfehérje, elkészített, töltelékhez, díszítéshez, töltelékkel, mindmegette, kikeverjük, hozzávalók, elkészítés, párhuzamos, fondanttal, klasszikus, csokoládé, készítünk, megmaradt, szeletelt, esterházy, egyesével, keveréket, pudingpor, átkenjük, cukorral, tetejére, bevonjuk, egymásra, keverjük, kihűtjük, áttörjük, simítjuk, előzőleg, vaníliás, elhúzott, mintákat, hegyével, csíkokat, hatfelé, osztjuk, habosra, krémhez, fazekas, masszát, oldalát, krémmel, fondant, megsült, lekvárt, tesszük, tejjel, tejhez, lángon, kenjük, simára, sűrűre, forrás, cukrot, dióval, darált, húzunk, részét, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 574
  • e Hét: 1382
  • e Hónap: 15287
  • e Év: 144994
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.