Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zsályás-bazsalikomos gnocchi
  2017-04-01 23:51:34, szombat
 
   
  Zsályás-bazsalikomos gnocchi

Hozzávalók

50 dkg lisztes burgonya
18 dkg sima liszt, plusz amennyit meg felvesz, illetve amennyi a lisztezéshez kell
1 ek apróra vágott zsályalevél
1 ek apróra vágott bazsalikomlevél
1 ek sáfrányolaj vagy napraforgóolaj
15 dkg kimagozott, apróra vágott zöld és fekete olívabogyó vegyesen
1 db kimagozott és hosszában vékony szeletekre vágott vörös csili
10 dkg bébispenót levél
8 dkg lecsöpögtetett, felszeletelt aszalt paradicsom olajban
20 dkg üveges vagy konzerv articsókaszív
1 marék összetépett bazsalikomlevél
20 dkg morzsolt fűszeres mandulasajt
tengeri só
frissen őrölt fekete bors


Elkészítés

A burgonyát megmossuk, kockára vágjuk, és egy lábos forró víz fölé tesszük egy párolóedényben, majd közepes lángon 15-20 percig pároljuk, amíg megpuhul. A sütőt 100 fokra előmelegítjük, és beteszünk egy sütőtálcát melegedni.
A burgonyát egy tálba tesszük, összezúzzuk, beleszitálunk 15 dkg lisztet, a fűszereket, és hozzáadunk egy nagy csipet sót. A maradék lisztet folyamatosan hozzáadagolva kézzel összedolgozzuk. A tésztát kiöntjük egy belisztezett felületre, és 1 percig gyúrjuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni.
Felforralunk egy nagy lábos sós vizet, majd takarék lángra tesszük. A tésztát négy részre osztjuk, majd hosszú kolbász alakúra sodorjuk őket. A gnocchi elkészítéséhez mind a négy tésztadarabot 2 cm-es darabokra szeleteljük. Szűrőlapát segítségével, kisebb adagokban a forró vízbe tesszük a gnocchit, és 5 percig főzzük őket, illetve amíg felúsznak a víz felszínére.
Az olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük, majd a gnocchit kisebb adagokban kisütjük. A kifőtt gnocchikat közben folyamatosan melegen tartjuk a sütőtálcán. Az olívabogyót és a csilit a serpenyőbe tesszük, és 5 percig sütjük. Hozzáadjuk a spenótot, a paradicsomot, az articsókát és a bazsalikomot is. A gnocchit visszatesszük a serpenyőbe, és óvatosan összeforgatjuk a zöldségekkel. Borssal fűszerezzük, és a sajttal tálaljuk.





Recept és fotó: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014

Megjegyzés

Forrás: Adele McConnell: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Címkék: bazsalikomlevél, napraforgóolaj, összeforgatjuk, elkészítéséhez, párolóedényben, összedolgozzuk, lecsöpögtetett, visszatesszük, articsókaszív, tésztadarabot, előmelegítjük, hozzáadagolva, beleszitálunk, bazsalikomot, felforralunk, felszeletelt, segítségével, szakácskönyv, zöldségekkel, bioenergetic, belisztezett, paradicsomot, folyamatosan, bazsalikomos, lisztezéshez, mandulasajt, összetépett, szeleteljük, összezúzzuk, fűszerezzük, sáfrányolaj, serpenyőben, mindmegette, felhevítjük, olívabogyót, zsályalevél, lisztezéshez kell, burgonyát megmossuk, lábos forró, sütőtálcát melegedni, tálba tesszük, nagy csipet, maradék lisztet, tésztát kiöntjük, belisztezett felületre, nagy lábos, tésztát négy, gnocchi elkészítéséhez, négy tésztadarabot, forró vízbe, nagy serpenyőben, gnocchit kisebb, Bioenergetic Kiadó, Adele McConnell,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Hússal töltött tészta
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
GOFRI
Isteni Csörögefánk
Céklafőzelék almával-burgonyával
Kinder Tejszelet
Hideg őszibarack krémleves
Húsgombóc Leves
Wokban pirított zöldségek spagettivel
Paradicsomsaláta
még több recept
Véleményezd!
05.22. 23:13 Brit választások/Brexit - Theresa May: a rossz EU-megállapodásnál az is job...
05.22. 22:53 Krónika 13. rész (vita a vidék felemeléséről, napirend után)
05.22. 22:53 Magyar labdarúgó-válogatott - Fiola Attilára három hónapos kihagyás vár
05.22. 21:52 Cannes - Nagy tapssal jutalmazta a közönség Kristóf György első filmjét
05.22. 21:43 Orbán: a négy évvel ezelőtti támadás ismétlődik meg Brüsszelben, csak konce...
05.22. 21:43 Krónika 12. rész (vita a vidék felemeléséről)
05.22. 21:32 A katalán elnök szerint a spanyol kormány nem tudja meggátolni a népszavazá...
05.22. 21:13 Nyilvános vételi ajánlat lesz az FHB Jelzálogbank részvényeire
05.22. 21:13 Bemutatták választási programjuk tervezetét a német szociáldemokraták
05.22. 21:12 Kontrát Károly: még fontosabb most kiállni Magyarország mellett
Tudjátok ?
Sok torrentoldalnál miért keresnek feltöltőket? Hova tűntek a régi feltöltők?
Tárhely szolgáltatoknak hamarosan ellenőrizni kell mint töltenek fel a felhasználok?
Melyik a kedvenc levesetek? Ami könnyen is elkészíthető?
Most komolyan, ki hogyan főzi a csirkepörköltöt, marhapörköltöt vagy a sertéspörköltöt?
Szerintetek az m1-m99 -ig és az origo hiteles hírforrás? Akik nézik őket, miért nem néznek ...
még több kérdés
Blog Címkék
Szeretetben eltöltendő hétvégé...  Életünk csónakja  Epres kosárka  Lila akác  Így néz ki a malacperselyem  Elifáz és Jób  Szemlér Ferenc: Köd.  Mindig éreznünk kell  Sienai Szent Bernardin áldozóp...  keert virágok  Ludi Delfino  Ha hiszel magadban...  Bérósszosz, a babiloni Marduk-...  Ludi Delfino  Magukra hagyott kisöregek - De...  Ahogy nyarakban  Szent Rita szerzetesnő  Tóth János Janus: Szendergő pi...  Tavasz varázsa  Ha nem vagy itt  Ráérsz??  ...és közeledett a szád  Május 20. Szombat  Diego Valeri : Virágzás  Sajátszerkesztésű képem  Szeretnék egy meseerdőt  A momentumos Conchita az Origó...  Ludi Delfino  Maga a békesség Ura adjon nekt...  Na, kiteregettem...  Lila akác  Szeretnék egy meseerdőt  Földváry István: Ne kérd . . .  Ha hiszel magadban...  Annyira szeretlek...  Videó  Ludi Delfino  Kiss Jenő: Egyszerű szeretet v...  Gyóni Géza tíz év után  Május 20. Jó reggelt!  Tarih-i Üngürüsz ősgeszta (ősk...  Ludi Delfino  Esti ima  Három követő  A testi betegségekre ott vanna...  Május 20. Szép napot!  Szabó Ila: Május  Elifáz és Jób  Esti ima  Tavasz varázsa  Ludi Delfino  Ludi Delfino  A reménytelen helyzetek szentj...  Adagio  kert  Az Úr gyűlöl mindent, ami ross...  Videó  Kellemes hétvégét kívánok  Szalmakrumpli, újkrumpli  Ludi Delfino  Bérósszosz, a babiloni Marduk-...  Nincs Cím  "Ha jót teszel, tedd csak a jó...  Borospincében lévő  Ahogy nyarakban  kocsmában1877  Kellemes hétvégét kívánok  Mókuska, mókuska...  Szemlér Ferenc: Köd.  Kosztolányi Dezső: A verseim e...  napi cic  Szines csokor  Túróczy Zoltán:Tanács Ma még t...  Szeretni kell, ennyi az egész ...  Az Úr gyűlöl mindent, ami ross...  Szécsi Margit: Cigány-pihenő  Videó  Szemlér Ferenc: Köd.  Találj önmagadra!  Május 20. szép estét, jó éjt!  Minek nevezzelek  De ti szeretteim...  Adagio  Epres kosárka  Ludi Delfino  "Ő engesztelő áldozat a mi vét...  „Élvezd az életet felesé...  Ludi Delfino  Ludi Delfino  Ludi Delfino  Rád gondolok!  Az Úr gyűlöl mindent, ami ross...  Borospincében lévő  Hihetetlen : A FRIGYLÁDA ŐRZŐJ...  Így néz ki a malacperselyem  Lila orgonák  Nekem elsőbbségem volt, neki t...  Árvai Attila: Érted jöttem Lec...  Ludi Delfino  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
lisztezéshez kell, burgonyát megmossuk, lábos forró, sütőtálcát melegedni, tálba tesszük, nagy csipet, maradék lisztet, tésztát kiöntjük, belisztezett felületre, nagy lábos, tésztát négy, gnocchi elkészítéséhez, négy tésztadarabot, forró vízbe, nagy serpenyőben, gnocchit kisebb, kifőtt gnocchikat, serpenyőbe tesszük, gnocchit visszatesszük, sajttal tálaljuk, bazsalikomlevél, napraforgóolaj, összeforgatjuk, elkészítéséhez, párolóedényben, összedolgozzuk, lecsöpögtetett, visszatesszük, articsókaszív, tésztadarabot, előmelegítjük, hozzáadagolva, beleszitálunk, bazsalikomot, felforralunk, felszeletelt, segítségével, szakácskönyv, zöldségekkel, bioenergetic, belisztezett, paradicsomot, folyamatosan, bazsalikomos, lisztezéshez, mandulasajt, összetépett, szeleteljük, összezúzzuk, fűszerezzük, sáfrányolaj, serpenyőben, mindmegette, felhevítjük, olívabogyót, zsályalevél, elkészítés, paradicsom, szűrőlapát, fűszereket, articsókát, megjegyzés, hozzáadjuk, serpenyőbe, bébispenót, hozzávalók, hozzáadunk, sütőtálcán, felszínére, kimagozott, olívabogyó, gnocchikat, szeletekre, sütőtálcát, felületre, burgonyát, felúsznak, mcconnell, megmossuk, melegedni, darabokra, hosszában, beteszünk, adagokban, kisütjük, pároljuk, kiöntjük, amennyit, tálaljuk, sodorjuk, burgonya, vegyesen, gnocchit, , ,
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 331 db bejegyzés
e év: 1597 db bejegyzés
Összes: 27256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 844
  • e Hét: 11608
  • e Hónap: 82044
  • e Év: 464574
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.