Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zsályás-bazsalikomos gnocchi
  2017-04-01 23:51:34, szombat
 
   
  Zsályás-bazsalikomos gnocchi

Hozzávalók

50 dkg lisztes burgonya
18 dkg sima liszt, plusz amennyit meg felvesz, illetve amennyi a lisztezéshez kell
1 ek apróra vágott zsályalevél
1 ek apróra vágott bazsalikomlevél
1 ek sáfrányolaj vagy napraforgóolaj
15 dkg kimagozott, apróra vágott zöld és fekete olívabogyó vegyesen
1 db kimagozott és hosszában vékony szeletekre vágott vörös csili
10 dkg bébispenót levél
8 dkg lecsöpögtetett, felszeletelt aszalt paradicsom olajban
20 dkg üveges vagy konzerv articsókaszív
1 marék összetépett bazsalikomlevél
20 dkg morzsolt fűszeres mandulasajt
tengeri só
frissen őrölt fekete bors


Elkészítés

A burgonyát megmossuk, kockára vágjuk, és egy lábos forró víz fölé tesszük egy párolóedényben, majd közepes lángon 15-20 percig pároljuk, amíg megpuhul. A sütőt 100 fokra előmelegítjük, és beteszünk egy sütőtálcát melegedni.
A burgonyát egy tálba tesszük, összezúzzuk, beleszitálunk 15 dkg lisztet, a fűszereket, és hozzáadunk egy nagy csipet sót. A maradék lisztet folyamatosan hozzáadagolva kézzel összedolgozzuk. A tésztát kiöntjük egy belisztezett felületre, és 1 percig gyúrjuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni.
Felforralunk egy nagy lábos sós vizet, majd takarék lángra tesszük. A tésztát négy részre osztjuk, majd hosszú kolbász alakúra sodorjuk őket. A gnocchi elkészítéséhez mind a négy tésztadarabot 2 cm-es darabokra szeleteljük. Szűrőlapát segítségével, kisebb adagokban a forró vízbe tesszük a gnocchit, és 5 percig főzzük őket, illetve amíg felúsznak a víz felszínére.
Az olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük, majd a gnocchit kisebb adagokban kisütjük. A kifőtt gnocchikat közben folyamatosan melegen tartjuk a sütőtálcán. Az olívabogyót és a csilit a serpenyőbe tesszük, és 5 percig sütjük. Hozzáadjuk a spenótot, a paradicsomot, az articsókát és a bazsalikomot is. A gnocchit visszatesszük a serpenyőbe, és óvatosan összeforgatjuk a zöldségekkel. Borssal fűszerezzük, és a sajttal tálaljuk.





Recept és fotó: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014

Megjegyzés

Forrás: Adele McConnell: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Címkék: bazsalikomlevél, napraforgóolaj, összeforgatjuk, elkészítéséhez, párolóedényben, összedolgozzuk, lecsöpögtetett, visszatesszük, articsókaszív, tésztadarabot, előmelegítjük, hozzáadagolva, beleszitálunk, bazsalikomot, felforralunk, felszeletelt, segítségével, szakácskönyv, zöldségekkel, bioenergetic, belisztezett, paradicsomot, folyamatosan, bazsalikomos, lisztezéshez, mandulasajt, összetépett, szeleteljük, összezúzzuk, fűszerezzük, sáfrányolaj, serpenyőben, mindmegette, felhevítjük, olívabogyót, zsályalevél, lisztezéshez kell, burgonyát megmossuk, lábos forró, sütőtálcát melegedni, tálba tesszük, nagy csipet, maradék lisztet, tésztát kiöntjük, belisztezett felületre, nagy lábos, tésztát négy, gnocchi elkészítéséhez, négy tésztadarabot, forró vízbe, nagy serpenyőben, gnocchit kisebb, Bioenergetic Kiadó, Adele McConnell,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Kemencés harcsa egészben
Hússal töltött tészta
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
GOFRI
Isteni Csörögefánk
Céklafőzelék almával-burgonyával
Kinder Tejszelet
Hideg őszibarack krémleves
Húsgombóc Leves
Wokban pirított zöldségek spagettivel
még több recept
Véleményezd!
08.20. 21:52 Augusztus 20. - Debreceni virágkarnevál: a ThermoDam virágkocsija és a brém...
08.20. 21:43 Augusztus 20. - Latorcai Csaba: ma is Szent István öröksége és a keresztény...
08.20. 21:13 Kaposfest - Rekordszámú fellépő volt a kamarazenei fesztiválon
08.20. 21:12 Meghalt Jerry Lewis, a komédia királya
08.20. 21:02 Augusztus 20. - BKK: több, a tervezettől eltérő lezárás
08.20. 20:42 Kalmár megszerezte első gólját a DAC-ban
08.20. 20:32 Augusztus 20. - Potápi: az erdélyi magyarok mindig készek voltak felelősség...
08.20. 20:22 Masters-vb - Diop: ez volt minden idők legjobb világbajnoksága
08.20. 20:02 Illegális bevándorlás - Seehofer már nem szabja a CDU/CSU koalíció feltétel...
08.20. 19:52 EKF - Székesfehérvár is pályázik a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa cím...
Tudjátok ?
Ti hogy készítitek a rántott húst?
Üdv te vezércsődör, tényleg te vagy az op?
Mit árul el ez a vécé a tulajról?
OLYMPUS LS-100-ról van valakinek használati tapasztalata?
Nem gyanus néhány Topjoy ital?
még több kérdés
Blog Címkék
Béni Péter Emberrel...emberkén...  Summerfest: A SZERETET ASZTALA  Virágos szép napot - gyönyör...  Hőségben........  Bibliából204/815,Mt 19  Ludi Delfino  Igazság  Augusztus 18. Jó reggelt!  Paulo Coelho: Keresd meg azt a...  Szép estét, kellemes pihenést  Szív és ész rengeteg csatát ví...  Változatlan  Ritkaság - Ajándék Nektek  Virágos rét és havas hegytető  Kata......SZERETETTEL  Szép napot kívánok !........  Szné ÚJ MUNKAHELY  Egy rózsaszál  Vígh Lilla  Hát ez igen!  Mindig a másik soför...  Kun Magdolna  Idő sodrán  Óvakodj a kurárétól!  Némethné Médi  Paulo Coelho: Keresd meg azt a...  Jó éjszakát!  Marcsitól ...  Kellemes délutánt !.........  Valaki zörget!  Hát ez igen!  Ünnepel az ország  Az élet nagy terhe.  Kata......SZERETETTEL  Ludi Delfino  Kata......SZERETETTEL  Reggae - I.  Kata......SZERETETTEL  Aranyosi Ervin: Nézzünk fark...  Szép estét, kellemes pihenést  Isten  Szuhanics Albert Boldogasszon...  Istentisztelet  Kellemes hétvégét  Ludi Delfino  Nemzeti Ünnep augusztus 20. Cs...  Változatlan  Szép napot kívánok !........  Ludi Delfino  Jó éjszakát, szép álmokat  Augusztus 20  Az élet nagy terhe.  Our passion will be scandalous...  A Jagelló Egyetem  Ludi Delfino  Reggelenként elrendezni a vázá...  Lélekmentés  Virágos rét és havas hegytető  Valaki zörget!  Juhászné Bérces Anikó Fohász ...  Nagyanyó kenyér  A tegnapi buliban...  jó éjszakát  Kun Magdolna  Béni Péter Emberrel...emberkén...  Juhászné Bérces Anikó Fohász ...  Fotókiállításom.......  Szuhanics Albert Kedves az Is...  A hölgy táncát nézi a szakálas...  Nemzeti ünnep  Aranyosi Ervin: Nézzünk fark...  Marcsitól ...  Elveszett és megtaláltatott  Szív és ész rengeteg csatát ví...  Ludi Delfino  Jó éjszakát, szép álmokat  Reggae - I.  Férfi pólósaink kapujának köze...  Szuhanics Albert Szeptember k...  Bartók Anikó: Szent István kir...  Bababó  Tatiosz: Mindíg tudd...  Óvakodj a kurárétól!  Szabó Lőrinc  Szuhanics Albert: Mária-napi k...  Csak hagyd...  Reggae - I.  Isten  Ebben biztosan nem fáznék  Nemzeti ünnep  Hamis igéretek----Vilhelem Mar...  Fura időket élünk  Köszöntő: Kedves Ilonák Névnap...  A lottónyeremény, olyan, mint ...  Szuhanics Albert Nemzeti Ünne...  Szép napot kedves látogatóimna...  Szép hétvégét ! .........  de van cím :)  Sárga rózsa  Szép jó reggelt, vidám napot 
Bejegyzés Címkék
lisztezéshez kell, burgonyát megmossuk, lábos forró, sütőtálcát melegedni, tálba tesszük, nagy csipet, maradék lisztet, tésztát kiöntjük, belisztezett felületre, nagy lábos, tésztát négy, gnocchi elkészítéséhez, négy tésztadarabot, forró vízbe, nagy serpenyőben, gnocchit kisebb, kifőtt gnocchikat, serpenyőbe tesszük, gnocchit visszatesszük, sajttal tálaljuk, bazsalikomlevél, napraforgóolaj, összeforgatjuk, elkészítéséhez, párolóedényben, összedolgozzuk, lecsöpögtetett, visszatesszük, articsókaszív, tésztadarabot, előmelegítjük, hozzáadagolva, beleszitálunk, bazsalikomot, felforralunk, felszeletelt, segítségével, szakácskönyv, zöldségekkel, bioenergetic, belisztezett, paradicsomot, folyamatosan, bazsalikomos, lisztezéshez, mandulasajt, összetépett, szeleteljük, összezúzzuk, fűszerezzük, sáfrányolaj, serpenyőben, mindmegette, felhevítjük, olívabogyót, zsályalevél, elkészítés, paradicsom, szűrőlapát, fűszereket, articsókát, megjegyzés, hozzáadjuk, serpenyőbe, bébispenót, hozzávalók, hozzáadunk, sütőtálcán, felszínére, kimagozott, olívabogyó, gnocchikat, szeletekre, sütőtálcát, felületre, burgonyát, felúsznak, mcconnell, megmossuk, melegedni, darabokra, hosszában, beteszünk, adagokban, kisütjük, pároljuk, kiöntjük, amennyit, tálaljuk, sodorjuk, burgonya, vegyesen, gnocchit, , ,
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 12 db bejegyzés
e hónap: 234 db bejegyzés
e év: 2916 db bejegyzés
Összes: 28575 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3748
  • e Hét: 3748
  • e Hónap: 100534
  • e Év: 937005
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.