Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fűszervajas sült csirke
  2017-04-06 23:16:28, csütörtök
 
   
  Fűszervajas sült csirke

Hozzávalók

1 db konyhakész csirke
3 db citrom kezeletlen
1 fej fokhagyma
3 gerezd fokhagyma
4 db babérlevél
8 ág + 1 marék tárkony vagy petrezselyem
8 ág kakukkfű
8 ág rozmaring

12 dkg puha vaj
A salátához:
8 db salátaszív
1 gerezd fokhagyma
1 db salotta hagyma
2 db szardellafilé
2 ek olívaolaj
2 ek vörösborecet

frissen őrölt bors


Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A csirkét kívül-belül megmossuk, és konyhai papírtörlővel leszárítjuk. Forró vízzel megmosunk 2 db citromot, és negyedeljük. A fokhagymafejet, a laza héjréteg lefejtése után, keresztben félbevágjuk. A csirkét megtöltjük a fele negyedelt citrommal, 2 db babérlevéllel és a zöld fűszerágak felével, majd megsózzuk. A maradék babérlevelet, zöld fűszerágat és negyedelt citromot a felezett fokhagymafejjel együtt elrendezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, majd ráfektetjük a csirkét.
A fűszervajhoz a meghámozott fokhagymagerezdeket feldaraboljuk, a forró vízzel lemosott, maradék citrom héját lereszeljük. A maréknyi tárkonylevelet a fokhagymával és a citromhéjjal együtt késes aprítógépben pépesítjük, majd a puha vajba keverjük, és ízlés szerint megsózzuk.
A csirkét megkenjük a fűszervaj felével, és az előmelegített sütő középső részében aranybarnára sütjük 50-60 perc alatt. A vége felé szúrjunk a legvastagabb részébe egy hústűt vagy vékony fémnyársat: ha kihúzáskor nem tapad rá semmi, akkor a csirke átsült.
Amíg a csirke sül, a megtisztított salátaszíveket hosszában négyfelé vágjuk, a fokhagymagerezdet és a szardellafilét finomra aprítjuk. Az olajból, ecetből, fokhagymából, salottából, valamint a szardellából öntetet keverünk, és megsózzuk, megborsozzuk. A salátaszíveket egy tálban összeforgatjuk az öntettel, majd állni hagyjuk.
A csirkét a vele sült fokhagymával, a maradék fűszervajjal és a szardellás salátával tálaljuk.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

Fűszerezés előtt kóstold meg a salátaöntetet, mert lehet, hogy az eleve sós szardellafilé miatt nem kell megsózni!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Címkék: fokhagymafejjel, szardellafilét, tárkonylevelet, fokhagymafejet, salátaszíveket, összeforgatjuk, szardellafilé, előmelegítjük, feldaraboljuk, előmelegített, salátaöntetet, megtisztított, babérlevéllel, papírtörlővel, vörösborecet, babérlevelet, sütőpapírral, aprítógépben, megborsozzuk, fűszervajjal, fokhagymával, szardellából, fokhagymából, citromhéjjal, aranybarnára, legvastagabb, fűszervajhoz, petrezselyem, negyedeljük, leszárítjuk, elrendezzük, lereszeljük, meghámozott, mindmegette, ráfektetjük, félbevágjuk, sütőt előmelegítjük, csirkét kívül-belül, laza héjréteg, csirkét megtöltjük, fele negyedelt, zöld fűszerágak, maradék babérlevelet, felezett fokhagymafejjel, sütőpapírral kibélelt, forró vízzel, maréknyi tárkonylevelet, citromhéjjal együtt, puha vajba, csirkét megkenjük, fűszervaj felével, előmelegített sütő, PATAKY KRISZTINA,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Hússal töltött tészta
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
GOFRI
Isteni Csörögefánk
Céklafőzelék almával-burgonyával
Kinder Tejszelet
Hideg őszibarack krémleves
Húsgombóc Leves
Wokban pirított zöldségek spagettivel
Paradicsomsaláta
még több recept
Véleményezd!
05.22. 23:13 Brit választások/Brexit - Theresa May: a rossz EU-megállapodásnál az is job...
05.22. 22:53 Krónika 13. rész (vita a vidék felemeléséről, napirend után)
05.22. 22:53 Magyar labdarúgó-válogatott - Fiola Attilára három hónapos kihagyás vár
05.22. 21:52 Cannes - Nagy tapssal jutalmazta a közönség Kristóf György első filmjét
05.22. 21:43 Orbán: a négy évvel ezelőtti támadás ismétlődik meg Brüsszelben, csak konce...
05.22. 21:43 Krónika 12. rész (vita a vidék felemeléséről)
05.22. 21:32 A katalán elnök szerint a spanyol kormány nem tudja meggátolni a népszavazá...
05.22. 21:13 Nyilvános vételi ajánlat lesz az FHB Jelzálogbank részvényeire
05.22. 21:13 Bemutatták választási programjuk tervezetét a német szociáldemokraták
05.22. 21:12 Kontrát Károly: még fontosabb most kiállni Magyarország mellett
Tudjátok ?
Sok torrentoldalnál miért keresnek feltöltőket? Hova tűntek a régi feltöltők?
Tárhely szolgáltatoknak hamarosan ellenőrizni kell mint töltenek fel a felhasználok?
Melyik a kedvenc levesetek? Ami könnyen is elkészíthető?
Most komolyan, ki hogyan főzi a csirkepörköltöt, marhapörköltöt vagy a sertéspörköltöt?
Szerintetek az m1-m99 -ig és az origo hiteles hírforrás? Akik nézik őket, miért nem néznek ...
még több kérdés
Blog Címkék
Mókuska, mókuska...  Ludi Delfino  „Mivel Isten alkotott té...  Csak  Ahogy nyarakban  keert virágok  „Élvezd az életet felesé...  Rózsaszin csokor rózsa  Nyugalom folyóparton ülök  A fán ülő madár sosem fél  Sienai Szent Bernardin áldozóp...  A szerelmes lány  Így néz ki a malacperselyem  Tóth János Janus: Szendergő pi...  Spenótos töltött gomba diós té...  Videó  Szemlér Ferenc: Köd.  Szeretetben eltöltendő hétvégé...  Videó  keert virágok  Kedves látogatóm midnightlady  Ludi Delfino  Gyóni Géza esszékötet bemutató...  Áldott Reggelt!  A momentumos Conchita az Origó...  Ludi Delfino  Videó  Wass Albert: Tavak és erdők kö...  Találj önmagadra!  „Mivel Isten alkotott té...  ...hazugságok, amelyeket magun...  A momentumos Conchita az Origó...  Marcsitól ...  A szerelem  Tarih-i Üngürüsz ősgeszta (ősk...  Herrick Robert :Miért siettek ...  Ludi Delfino  Szerelem  Nézz utánam!  Videó  Versengés  Joe Cocker - You Can Leave You...  Videó  Spenótos töltött gomba diós té...  Mécs László: A május mágiája  A reménytelen helyzetek szentj...  Szeretni kell, ennyi az egész ...  Ludi Delfino  Amikor a nap  Tavasz varázsa  Áldott Reggelt!  Esti ima  Három dolog van, amit nem lehe...  Szép estét kívánok kedves láto...  A szerelem filozófiája  Sokszor azt hittem,hogy a szem...  Ezért mi is szüntelenül hálát ...  A fán ülő madár sosem fél  Nincs Cím  Három követő  Túróczy Zoltán:Tanács Ma még t...  Magukra hagyott kisöregek - De...  Szeretetben eltöltendő hétvégé...  Wass Albert: Tavak és erdők kö...  Május 20. Szép napot!  Videó  Május 20. HI...  Videó  Amikor a nap  melyik gyümölcs milyen betegsé...  Szeretet  Tavaszi burgonyás krémleves  Videó  Szent Rita szerzetesnő  Holnap vasárnap! (húsvét 6. va...  hajnal igéző  Na, kiteregettem...  Magukra hagyott kisöregek - De...  Tavasz varázsa  Dorombszó  kert  Ráérsz??  Az Úr gyűlöl mindent, ami ross...  Jó éjszakát  A momentumos Conchita az Origó...  Kedves látogatóm Gitti  Amikor kisüt a Nap benned  Idő felett  Videó  Videó  Örök hazánk  Május 20. Jó reggelt!  Diego Valeri : Virágzás  Szűz Mária Szívéhez  Így néz ki a malacperselyem  Kedves látogatóm Renata  Szeretni kell, ennyi az egész ...  napi cic  A fán ülő madár sosem fél  Vers... 
Bejegyzés Címkék
sütőt előmelegítjük, csirkét kívül-belül, laza héjréteg, csirkét megtöltjük, fele negyedelt, zöld fűszerágak, maradék babérlevelet, felezett fokhagymafejjel, sütőpapírral kibélelt, forró vízzel, maréknyi tárkonylevelet, citromhéjjal együtt, puha vajba, csirkét megkenjük, fűszervaj felével, előmelegített sütő, vége felé, legvastagabb részébe, hústűt vagy, csirke átsült, megtisztított salátaszíveket, szardellafilét finomra, szardellából öntetet, tálban összeforgatjuk, vele sült, maradék fűszervajjal, szardellás salátával, fokhagymafejjel, szardellafilét, tárkonylevelet, fokhagymafejet, salátaszíveket, összeforgatjuk, szardellafilé, előmelegítjük, feldaraboljuk, előmelegített, salátaöntetet, megtisztított, babérlevéllel, papírtörlővel, vörösborecet, babérlevelet, sütőpapírral, aprítógépben, megborsozzuk, fűszervajjal, fokhagymával, szardellából, fokhagymából, citromhéjjal, aranybarnára, legvastagabb, fűszervajhoz, petrezselyem, negyedeljük, leszárítjuk, elrendezzük, lereszeljük, meghámozott, mindmegette, ráfektetjük, félbevágjuk, fűszervajas, keresztben, kezeletlen, megtöltjük, szardellás, salottából, pépesítjük, fűszerágak, fűszerágat, szerkesztő, fűszerezés, salátaszív, fémnyársat, kihúzáskor, konyhakész, babérlevél, hozzávalók, elkészítés, hosszában, citrommal, negyedelt, salátával, megsózzuk, rozmaring, fokhagyma, olívaolaj, krisztina, megkenjük, lefejtése, megmossuk, , ,
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 331 db bejegyzés
e év: 1597 db bejegyzés
Összes: 27256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1288
  • e Hét: 12052
  • e Hónap: 82488
  • e Év: 465018
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.