Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bundázott (tempurázott) zöld spárga majonézzel
  2017-05-04 23:42:36, csütörtök
 
   
  Bundázott (tempurázott) zöld spárga majonézzel

Hozzávalók

A szezámos majonézhez:
2 db tojássárgája

1 ek lime-lé
1 ek szezámolaj
1 dl napraforgó- vagy repceolaj
bors
zöld fűszer a díszítéshez tetszés szerint
A tempurához (bundához):
2 köteg zöld spárga
5 dkg búzafinomliszt
5 dkg kukoricakeményítő
1/4 tk sütőpor
7,5 dl fritőzbe való olaj a sütéshez



Elkészítés

A majonézhez a tojássárgáját kikeverjük 1 csipet sóval és a lime-lével. Ezután előbb cseppenként, majd vékony sugárban csorgatva, állandó keverés mellett beledolgozzuk a kétféle olajat. Megsózzuk, megborsozzuk, és letakarva a hűtőbe tesszük.
Egy tálkába 1,3 dl vizet öntünk, és a fagyasztóban lehűtjük kb. 10 perc alatt. Közben a spárgát megmossuk, majd a fás végeket kb. 2 cm magasságban levágjuk, és a sípok alsó harmadát meghámozzuk. A lisztet elvegyítjük a keményítővel és a sütőporral, végül a jéghidegre hűlt vízzel csomómentesre keverjük.
Fritőzben vagy lábosban felhevítjük az olajat. A spárgasípokat egymás után áthúzzuk a tempura tésztán, és a forró olajban ropogósra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, majd konyhai papír törlőn leitatjuk és megsózzuk.
A majonézt átkeverjük és tetszés szerint zöld fűszerrel díszítjük. A tempurázott spárgát adagonként tányérokra szedjük, és a majonézbe mártogatva fogyasztjuk.





A japán konyháról és a tempuráról itt olvashatsz: http://www.mindmegette.hu/a-japan-konyha-12429/
Rengeteg spárgás recept: http://www.mindmegette.hu/kereses/sp%C3%A1rga/

FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

A tempura japán módra bundázott zöldséget vagy halat jelent. A ropogós kéreg titka a könnyű palacsintatésztához adott jéghideg víz.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Címkék: lecsepegtetjük, búzafinomliszt, csomómentesre, spárgasípokat, beledolgozzuk, tojássárgáját, szűrőkanállal, megborsozzuk, főszerkesztő, keményítővel, fagyasztóban, tojássárgája, mindmegette, tempurázott, fogyasztjuk, díszítéshez, felhevítjük, elvegyítjük, magasságban, cseppenként, meghámozzuk, átkeverjük, majonézhez, elkészítés, kikeverjük, tányérokra, tempuráról, tempurához, olvashatsz, majonézzel, hozzávalók, napraforgó, szezámolaj, sütőporral, mártogatva, adagonként, szezámos majonézhez, díszítéshez tetszés, tojássárgáját kikeverjük, kétféle olajat, hűtőbe tesszük, fagyasztóban lehűtjük, spárgát megmossuk, sípok alsó, lisztet elvegyítjük, jéghidegre hűlt, spárgasípokat egymás, tempura tésztán, forró olajban, majonézt átkeverjük, tempurázott spárgát, majonézbe mártogatva, FAZEKAS KIRA,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Kemencés harcsa egészben
Hússal töltött tészta
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
GOFRI
Isteni Csörögefánk
Céklafőzelék almával-burgonyával
Kinder Tejszelet
Hideg őszibarack krémleves
Húsgombóc Leves
Wokban pirított zöldségek spagettivel
még több recept
Véleményezd!
08.24. 12:22 Férfi vízilabda ob I - Elkészült a csoportbeosztás
08.24. 12:21 Universiade - Ezüstérmes a férfi párbajtőrcsapat
08.24. 12:21 Kamion Eb - Öt márka 16 versenyzője indul a Hungaroringen
08.24. 12:11 ÁSZ: javult a BME és a Károly Róbert Főiskola működésének szabályozottsága
08.24. 12:11 Mol-INA-ügy - Befektetési tanácsadót keres a horvát kormány a Mol kivásárlá...
08.24. 12:02 Ismét járható az M1-es autópálya Nagyszentjánosnál
08.24. 11:51 Illegális bevándorlás - Vízágyúkkal szorították ki a migránsokat Róma közpo...
08.24. 11:32 Porosenko: Ukrajna készen áll keményen visszacsapni az "agresszornak"
08.24. 11:32 CNN: Trump egyik tanácsadója találkozót akart szervezni Vlagyimir Putyinnal
08.24. 11:31 Fagypont alá süllyedt a hőmérséklet Csíkszeredában
Tudjátok ?
Lehet ide olyan videókat betenni, ami nem kicsit megrázóak?
Mi lenne, ha egy hétig szellemi fegyverszünetet kötnénk, mint a régi görögök az Olimpia al...
Hogyan lehet A G-mailból levelet lementeni külső Winchesterre ?
Tudja e valaki , hogy Carlos Santana melyik albumán vagy kislemezén van az Amélia (Amália)...
Ti hogy készítitek a rántott húst?
még több kérdés
Blog Címkék
Horoszkóp  Sajátszerkesztésű képem  Mihail Cruceanu - Az ősz az uc...  Reklám  Borzasztó dolog derült ki a tű...  A szeretet, úgy látszik, önmag...  Adni, a másiknak igaz szeretet...  Sok szeretettel köszöntök Mind...  Ne félj a haláltól!  Mikolth: Levelet sem ír.  Mikolth: Levelet sem ír.  Sárgabarackos pohárdesszert  Mai kép 12.  Tanuljatok tőlem  Végh György: Álomba ringató da...  Nyikolaj Ogarjov  Szeretnék hinni  Ion Vinea – Tél  Nem emberi akarat!  Harmóniakártyám  Gyermekkori fényképek befolyás...  Tartsd mindig eszedben!  2017. augusztus 22., keddi Nap...  Örülj ma...  Ne aggodalmaskodj!  Gondold meg!  Néhány szál virág  Ne félj a haláltól!  Arthur Rimbaud - A meghökkente...  Nekem is volt édesanyám  Sárgabarackos pohárdesszert  Sajátszerkesztésű képem  Ne állj ellent!  Nagypéntek!  Gyógy szer  Az emberek elutaznak  Horoszkóp  Este  Szép jó reggelt  Salsa figurák leírás  Nagyobb öröm  Az augusztus 20-ai tűzijátéka ...  Kedd  Szép estét, jó éjszakát...  Hazug múltra nincs szükség  Szeretettel köszöntelek...  Örülj ma...  Nagy nap!  Nem helyett igen  Zaharia Stancu - Ha eljönnél.....  - amely összetartja a világot  Este  Arthur Rimbaud - A meghökkente...  Gyermekkori fényképek befolyás...  MausoleumLovcen  MausoleumLovcen  Nekem is volt édesanyám  Szép Ernő: Imádság  MausoleumLovcen  Grillezett kukorica csilis vaj...  Ne tekintsünk hátra! Luk...  Mosolygó nyári nap  Nyikolaj Ogarjov  Kialakul a hatodik érzéked  Jó reggelt  Örülj ma...  Kurt Tepperwein idézet  Ne hiába!  Szeretettel  Ne vesszen el ez a nemzet!  A te életutad  Kialakul a hatodik érzéked  Nem jött el a világ vége!  Ludi Delfino  Látogatóim  Pavel Koys: Ne aludj még  Szabó Lőrinc versei ( 2 )  Ludi Delfino  Kellemes hétvégét kívánok szer...  H.Kohut Katalin: Haiku formák  Ne tekintsünk hátra! Luk...  Szép csöndben megöregedni nem ...  Szeretnék hinni  Látogatóim  Jó éjszakát!  Kezdj el hinni abban.............  Üdvözöllek!  Egyed Emese  Ludi Delfino  Nincs Cím  Sok szeretettel köszöntök Mind...  Jó reggelt  Gyümölcs  Tóth Albert  Ne félj!  Ne félj a haláltól!  Mihail Cruceanu - Az ősz az uc...  Gyümölcs  Szép napot!  Szabó Lőrinc versei ( 2 ) 
Bejegyzés Címkék
szezámos majonézhez, díszítéshez tetszés, tojássárgáját kikeverjük, kétféle olajat, hűtőbe tesszük, fagyasztóban lehűtjük, spárgát megmossuk, sípok alsó, lisztet elvegyítjük, jéghidegre hűlt, spárgasípokat egymás, tempura tésztán, forró olajban, majonézt átkeverjük, tempurázott spárgát, majonézbe mártogatva, japán konyháról, tempura japán, ropogós kéreg, lecsepegtetjük, búzafinomliszt, csomómentesre, spárgasípokat, beledolgozzuk, tojássárgáját, szűrőkanállal, megborsozzuk, főszerkesztő, keményítővel, fagyasztóban, tojássárgája, mindmegette, tempurázott, fogyasztjuk, díszítéshez, felhevítjük, elvegyítjük, magasságban, cseppenként, meghámozzuk, átkeverjük, majonézhez, elkészítés, kikeverjük, tányérokra, tempuráról, tempurához, olvashatsz, majonézzel, hozzávalók, napraforgó, szezámolaj, sütőporral, mártogatva, adagonként, jéghidegre, megsózzuk, megmossuk, fritőzben, bundázott, csorgatva, zöldséget, letakarva, ropogósra, leitatjuk, majonézbe, fűszerrel, repceolaj, konyháról, díszítjük, kiemeljük, jéghideg, keverjük, levágjuk, lehűtjük, szezámos, rengeteg, bundához, sütéshez, majonézt, fritőzbe, lábosban, sugárban, harmadát, áthúzzuk, lisztet, spárgás, spárgát, kereses, ropogós, szerint, tetszés, tempura, tésztán, , ,
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 271 db bejegyzés
e év: 2953 db bejegyzés
Összes: 28612 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2142
  • e Hét: 20279
  • e Hónap: 117065
  • e Év: 953536
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.