Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Spárgás-ricottás quiche
  2017-05-08 23:22:26, hétfő
 
   
  Spárgás-ricottás quiche

Hozzávalók

20 dkg liszt + a nyújtáshoz

3 db kisebb tojás (S, M)
21 dkg hideg vaj + a formához
50 dkg fehér spárga
50 dkg zöld spárga
1 db kezeletlen citrom
cukor
17,5 dkg ricotta
7,5 dkg tejföl
1 púpozott tk étkezési keményítő
frissen őrölt bors


Elkészítés

A lisztet elvegyítjük 1/2 tk sóval. 1 db tojást elkeverünk 4 ek hideg vízzel, majd a liszthez adjuk, és gyorsan összedolgozzuk 20 dkg felkockázott hideg vajjal. A tésztát cipóvá formázzuk, folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 1 órát.
Közben a spárgát megmossuk. A fehér sípokat a csúcs alatt 2 cm-rel kezdve, a zöldeket az alsó harmadukon meghámozzuk, majd a fás végeket eltávolítjuk. A spárgacsúcsokat letörjük és félretesszük, a sípok maradék részét ferdén félbevágjuk vagy harmadoljuk. A megmosott citromról levágunk egy kb. 5 cm-es héjcsíkot.
A spárgadarabokat lábasba szórjuk és kb. 1 cm magasan vizet öntünk alájuk. Hozzáadjuk a citromhéjat és a maradék 1 dkg vajat, majd 1/2 tk sóval és csipetnyi cukorral ízesítve felforraljuk. A spárgadarabokat fedő alatt pároljuk 4 percig, majd a csúcsokkal együtt további kb. 4 percig. Ezután szűrőlapáttal mindet kiemeljük, és alaposan lecsepegtetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A töltelékhez a ricottát kikeverjük a maradék 2 db tojással, a tejföllel és a keményítővel. Sóval, borssal ízesítjük.
Vajjal kikenünk egy 27,5 x 17,5 cm-es (vagy egy 28 cm-es kerek) piteformát. A tésztát lisztezett felületen 4 mm vastag lappá nyújtjuk, majd a két oldalát középre behajtjuk úgy, hogy 3 réteget kapjunk. Ezután ismét vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát.
A széleket körben a forma oldalához nyomkodjuk, és a túllógó részeket levágjuk. A tészta alját villával megszurkáljuk. A spárgadarabokat néhány szép spárgacsúcs kivételével elosztjuk a formában, majd rásimítjuk a ricottás keveréket, és kirakjuk a félretett spárgacsúcsokkal. Végül a legalsó sínen készre sütjük kb. 30 perc alatt.





Megjegyzés

A sütéshez ne kapcsold be a légkeverést!
Zöldsaláta illik hozzá.
MME
FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

Tálaláskor a pitét megszórhatod frissen tépett kakukkfűvel.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Címkék: spárgacsúcsokkal, spárgadarabokat, spárgacsúcsokat, összedolgozzuk, lecsepegtetjük, előmelegítjük, megszurkáljuk, szűrőlapáttal, főszerkesztő, felkockázott, eltávolítjuk, felforraljuk, megszórhatod, félretesszük, keményítővel, csomagoljuk, légkeverést, meghámozzuk, félbevágjuk, citromhéjat, elvegyítjük, kakukkfűvel, töltelékhez, mindmegette, kivételével, harmadoljuk, pihentetjük, spárgacsúcs, nyomkodjuk, kibéleljük, elkészítés, harmadukon, hozzávalók, hozzáadjuk, kikeverjük, zöldsaláta, lisztet elvegyítjük, liszthez adjuk, tésztát cipóvá, hűtőben pihentetjük, spárgát megmossuk, fehér sípokat, csúcs alatt, alsó harmadukon, spárgacsúcsokat letörjük, sípok maradék, megmosott citromról, spárgadarabokat lábasba, spárgadarabokat fedő, csúcsokkal együtt, sütőt előmelegítjük, ricottát kikeverjük, FAZEKAS KIRA,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Parmezános tepsis krumpli
Sajtos,sonkás buci
Kemencés harcsa egészben
Hússal töltött tészta
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
GOFRI
Isteni Csörögefánk
Céklafőzelék almával-burgonyával
Kinder Tejszelet
Hideg őszibarack krémleves
még több recept
Véleményezd!
12.17. 23:24 Cselgáncs-vk - Cirjenics bronzérmes a Mesterek Tornáján
12.17. 23:14 Rövidpályás úszó Eb - Két világ- és négy Európa-csúcs született
12.17. 22:54 Busz és autó ütközött Szabadbattyánnál, meghalt egy ember
12.17. 22:34 Jónak lenni jó! - Több mint 290 millió forint gyűlt össze
12.17. 22:23 Rövidpályás úszó Eb - A szövetségi kapitány teljes mértékben elégedett
12.17. 22:03 Bán Istvánt választották Pusztahencse polgármesterének
12.17. 21:54 Versenyek versenye - Majoros Bence és Imre Leila a bajnok
12.17. 21:54 Újraválasztották Őcsény szeptemberben lemondott független polgármesterét
12.17. 21:44 Robbantás történt egy hamburgi vasútállomáson, sebesültek nincsenek
12.17. 21:43 Férfi kézilabda NB I - A Tatabánya legyőzte a Szegedet
Tudjátok ?
Mit hallgat éppen Baksay-Róka Béla?
Ki énekelte, mäsodik kérdés ?
Ki énekelte, elsö kérdés ?
Ki mondta, hetedik kérdés ?
Ki mondta ezt az idézetet?
még több kérdés
Blog Címkék
Krisztus az Isten országának.....  Ágai Ágnes : Télvíz  Ünnep előtt!  Boldog ember  Köszönjék meg az Úrnak minden ...  Szalmaszálak  „Áldjad én lelkem az Ura...  Susanne  Ünnep előtt!  Bölcsesség  Videó  Tudjátok meg tehát...  Videó  „Benned bíznak.”  Béküljetek meg egymással!  Add tovább az Igét!  Köszönjék meg az Úrnak minden ...  Ünnep előtt!  Pünkösd után  A boldogságot nem lehet ajándé...  Téli kaland  Vidám hétvégét!  Juhász Ferenc - A gyermek: ámu...  Az Erzsébet-híd télen  Rorate szentmise 2016 évben -...  Add tovább az Igét!  Az én ajándékom  Béke ezredéve  Hit  Vaskó Ági  Szép hétvégét mindenkinek !  Darvas  Sorsolás utáni interjú  Harmonia.......  Boldog karácsony  A legjobb barát  Videó  Add tovább az Igét!  A benne bízók megértik az igaz...  Videó  „Az Úrhoz menekülök.R...  Betlehemi tragédia!  Ünnep előtt!  Köszönjék meg az Úrnak minden ...  Ünnep előtt!  Sorsolás utáni interjú  Tudjátok meg tehát...  Videó  A benne bízók megértik az igaz...  Bár hol éljünk…  „Boldogszívű ember....  Nincs Cím  Darvas  Videó  Karácsony  Tudjátok meg tehát...  Téli kaland  Azért mi, akik rendíthetetlen...  Fatimai engesztelőnap 2017. de...  A leghosszabb híd!  Szép gondolatok...  Szalmaszálak  Bízzál fiam!  Boldog gyermek.  „Áldjad én lelkem az Ura...  „Áldott az Úr.”  Bízzál fiam!  A legjobb barát  A hullám elsimul  Videó  Krisztus az Isten országának.....  Szenvedés  Boldog ember  Szép hétvégét mindenkinek !  Boldog gyermekek  „Az igaznak emlékezete.&...  Sorsolás utáni interjú  Bölcsesség  Mai kép 124  Mikor van karácsony a nagyvilá...  Az igazi nagy  Szép estét mindenkinek .......  Napi evangélium - 2017. decemb...  Téli kaland  Videó  Emberi társadalom  Szirják Györgyi  Hajnali óda  Biblia a fegyverünk!  A boldogságot nem lehet ajándé...  „Az Úrhoz kiáltottam....  Ember  Videó  Ünnep előtt!  A legnagyobb véráldozat  Betlehemi tragédia!  A legnagyobb véráldozat  „Az Úrhoz menekülök.R...  Közeleg az ünnep békét hoz mag...  Az idő - Túl lassú azoknak, ak... 
Bejegyzés Címkék
lisztet elvegyítjük, liszthez adjuk, tésztát cipóvá, hűtőben pihentetjük, spárgát megmossuk, fehér sípokat, csúcs alatt, alsó harmadukon, spárgacsúcsokat letörjük, sípok maradék, megmosott citromról, spárgadarabokat lábasba, spárgadarabokat fedő, csúcsokkal együtt, sütőt előmelegítjük, ricottát kikeverjük, tésztát lisztezett, széleket körben, forma oldalához, túllógó részeket, tészta alját, spárgadarabokat néhány, ricottás keveréket, félretett spárgacsúcsokkal, legalsó sínen, pitét megszórhatod, spárgacsúcsokkal, spárgadarabokat, spárgacsúcsokat, összedolgozzuk, lecsepegtetjük, előmelegítjük, megszurkáljuk, szűrőlapáttal, főszerkesztő, felkockázott, eltávolítjuk, felforraljuk, megszórhatod, félretesszük, keményítővel, csomagoljuk, légkeverést, meghámozzuk, félbevágjuk, citromhéjat, elvegyítjük, kakukkfűvel, töltelékhez, mindmegette, kivételével, harmadoljuk, pihentetjük, spárgacsúcs, nyomkodjuk, kibéleljük, elkészítés, harmadukon, hozzávalók, hozzáadjuk, kikeverjük, zöldsaláta, tálaláskor, csúcsokkal, nyújtáshoz, elkeverünk, kezeletlen, lisztezett, rásimítjuk, megjegyzés, piteformát, formázzuk, héjcsíkot, ízesítjük, tejföllel, csipetnyi, felületen, citromról, kiemeljük, behajtjuk, megmosott, megmossuk, oldalához, keveréket, félretett, keményítő, elosztjuk, ízesítve, cukorral, vékonyra, zöldeket, pároljuk, széleket, letörjük, ricottát, formához, kapcsold, sütéshez, kikenünk, , ,
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 197 db bejegyzés
e év: 4251 db bejegyzés
Összes: 29910 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 304
  • e Hét: 5236
  • e Hónap: 85647
  • e Év: 1501792
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.