Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Spárgás-ricottás quiche
  2017-05-08 23:22:26, hétfő
 
   
  Spárgás-ricottás quiche

Hozzávalók

20 dkg liszt + a nyújtáshoz

3 db kisebb tojás (S, M)
21 dkg hideg vaj + a formához
50 dkg fehér spárga
50 dkg zöld spárga
1 db kezeletlen citrom
cukor
17,5 dkg ricotta
7,5 dkg tejföl
1 púpozott tk étkezési keményítő
frissen őrölt bors


Elkészítés

A lisztet elvegyítjük 1/2 tk sóval. 1 db tojást elkeverünk 4 ek hideg vízzel, majd a liszthez adjuk, és gyorsan összedolgozzuk 20 dkg felkockázott hideg vajjal. A tésztát cipóvá formázzuk, folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 1 órát.
Közben a spárgát megmossuk. A fehér sípokat a csúcs alatt 2 cm-rel kezdve, a zöldeket az alsó harmadukon meghámozzuk, majd a fás végeket eltávolítjuk. A spárgacsúcsokat letörjük és félretesszük, a sípok maradék részét ferdén félbevágjuk vagy harmadoljuk. A megmosott citromról levágunk egy kb. 5 cm-es héjcsíkot.
A spárgadarabokat lábasba szórjuk és kb. 1 cm magasan vizet öntünk alájuk. Hozzáadjuk a citromhéjat és a maradék 1 dkg vajat, majd 1/2 tk sóval és csipetnyi cukorral ízesítve felforraljuk. A spárgadarabokat fedő alatt pároljuk 4 percig, majd a csúcsokkal együtt további kb. 4 percig. Ezután szűrőlapáttal mindet kiemeljük, és alaposan lecsepegtetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A töltelékhez a ricottát kikeverjük a maradék 2 db tojással, a tejföllel és a keményítővel. Sóval, borssal ízesítjük.
Vajjal kikenünk egy 27,5 x 17,5 cm-es (vagy egy 28 cm-es kerek) piteformát. A tésztát lisztezett felületen 4 mm vastag lappá nyújtjuk, majd a két oldalát középre behajtjuk úgy, hogy 3 réteget kapjunk. Ezután ismét vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát.
A széleket körben a forma oldalához nyomkodjuk, és a túllógó részeket levágjuk. A tészta alját villával megszurkáljuk. A spárgadarabokat néhány szép spárgacsúcs kivételével elosztjuk a formában, majd rásimítjuk a ricottás keveréket, és kirakjuk a félretett spárgacsúcsokkal. Végül a legalsó sínen készre sütjük kb. 30 perc alatt.





Megjegyzés

A sütéshez ne kapcsold be a légkeverést!
Zöldsaláta illik hozzá.
MME
FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

Tálaláskor a pitét megszórhatod frissen tépett kakukkfűvel.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Címkék: spárgacsúcsokkal, spárgadarabokat, spárgacsúcsokat, összedolgozzuk, lecsepegtetjük, előmelegítjük, megszurkáljuk, szűrőlapáttal, főszerkesztő, felkockázott, eltávolítjuk, felforraljuk, megszórhatod, félretesszük, keményítővel, csomagoljuk, légkeverést, meghámozzuk, félbevágjuk, citromhéjat, elvegyítjük, kakukkfűvel, töltelékhez, mindmegette, kivételével, harmadoljuk, pihentetjük, spárgacsúcs, nyomkodjuk, kibéleljük, elkészítés, harmadukon, hozzávalók, hozzáadjuk, kikeverjük, zöldsaláta, lisztet elvegyítjük, liszthez adjuk, tésztát cipóvá, hűtőben pihentetjük, spárgát megmossuk, fehér sípokat, csúcs alatt, alsó harmadukon, spárgacsúcsokat letörjük, sípok maradék, megmosott citromról, spárgadarabokat lábasba, spárgadarabokat fedő, csúcsokkal együtt, sütőt előmelegítjük, ricottát kikeverjük, FAZEKAS KIRA,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Hússal töltött tészta
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
GOFRI
Isteni Csörögefánk
Céklafőzelék almával-burgonyával
Kinder Tejszelet
Hideg őszibarack krémleves
Húsgombóc Leves
Wokban pirított zöldségek spagettivel
Paradicsomsaláta
még több recept
Véleményezd!
05.23. 23:44 Duterte orosz fegyverekre számít a terrorizmus elleni harcban
05.23. 22:44 Vihar - Mávinform: újraindult a vonatforgalom Rákospalota-Újpest és Fót köz...
05.23. 22:44 Vihar - A fővárosi tűzoltók közel 100 helyen avatkoztak be a vihar miatt
05.23. 21:54 Newsweek: az oroszok állítólag célzottan a demokrata párti szavazókhoz jutt...
05.23. 21:24 Hidvéghi: az ország egyetlen pontja se váljon no-go zónává!
05.23. 21:04 Illegális bevándorlás - Németországban több mint 4500 feltételezett embercs...
05.23. 20:54 Bánki Erik: dönthessenek a magyarok, kikkel és hogyan akarnak együtt élni
05.23. 20:54 Szili: Brüsszelnek nemcsak a bevándorlókkal, hanem az őshonos kisebbségekke...
05.23. 20:34 Lázár: a gyermekes családok támogatásának növeléséről tárgyal a kormány
05.23. 20:24 Vihar - Szünetel a vonatforgalom Rákospalota-Újpest és Fót között
Tudjátok ?
Szerintetek ez hogyan lehetséges?
Sok torrentoldalnál miért keresnek feltöltőket? Hova tűntek a régi feltöltők?
Tárhely szolgáltatoknak hamarosan ellenőrizni kell mint töltenek fel a felhasználok?
Melyik a kedvenc levesetek? Ami könnyen is elkészíthető?
Most komolyan, ki hogyan főzi a csirkepörköltöt, marhapörköltöt vagy a sertéspörköltöt?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó reggelt kívánok!  Ludi Delfino  Kérdés a főszakácshoz  Lelkem átölel  Május 20. Jó reggelt!  Csokor vázában  Napi cukiság...  A szerelem  Videó  Ludi Delfino  Rád gondolok!  Éjjeli villámshow  Kedves látogatóm midnightlady  Mélységben  kocsmában1877  A momentumos Conchita az Origó...  Május 21.  Videó  A szerelem  Szeretni  Szeretetben eltöltendő hétvégé...  Capri  Örök hazánk  Ludi Delfino  Bérósszosz, a babiloni Marduk-...  Hiszen a lélek törvénye...  Május 21.  Ludi Delfino  Örök hazánk  Három dolog van, amit nem lehe...  Ciklámen színű szájrúzs  Kosztolányi Dezső: A verseim e...  Nézz utánam!  Nyugalom folyóparton ülök  Ludi Delfino  Videó  Ludi Delfino  Az Úr gyűlöl mindent, ami ross...  „Élvezd az életet felesé...  "Hadd éljen szegény..." /Gyóni...  A momentumos Conchita az Origó...  Kedves látogatóm Gitti  Ludi Delfino  Videó  Mindig éreznünk kell  Ahogy nyarakban  A testi betegségekre ott vanna...  Hiszen a lélek törvénye...  kert  Idő felett  Ludi Delfino  Dorombszó  Kellemes hétvégét!  Kosztolányi Dezső: A verseim e...  Uram, Imádkozom...  Életünk csónakja  Ludi Delfino  Ludi Delfino  Maga a békesség Ura adjon nekt...  Nekem elsőbbségem volt, neki t...  Szabó Ila: Május  Szeretnék egy meseerdőt  Napi cukiság...  2017. május 20., szombati Napi...  Hangulatos esti órákat!  Szent Rita szerzetesnő  Szeretni kell, ennyi az egész ...  Nyugdíjba készül az Orvos  Gyors taxi  Nagymama gombóca  Videó  Ludi Delfino  Szent Rita szerzetesnő  benlali@tvn.hu/Digitális_Vezér...  Ludi Delfino  Gyóni Géza tíz év után  A gyengédséged győzött le  Tarih-i Üngürüsz ősgeszta (ősk...  A két természet  Dorombszó  Szines csokor  Nincs Cím  kert  Ludi Delfino  Mindig éreznünk kell  Holnap vasárnap! (húsvét 6. va...  Hangulatos esti órákat!  Szines csokor  Uram, Imádkozom...  Kedves látogatóm Renata  Nekem elsőbbségem volt, neki t...  Napi cukiság...  Ludi Delfino  Ludi Delfino  Jövendőmondásból  Herrick Robert :Miért siettek ...  Capri  A szerelem filozófiája  Jó hétvégét  Csokor vázában 
Bejegyzés Címkék
lisztet elvegyítjük, liszthez adjuk, tésztát cipóvá, hűtőben pihentetjük, spárgát megmossuk, fehér sípokat, csúcs alatt, alsó harmadukon, spárgacsúcsokat letörjük, sípok maradék, megmosott citromról, spárgadarabokat lábasba, spárgadarabokat fedő, csúcsokkal együtt, sütőt előmelegítjük, ricottát kikeverjük, tésztát lisztezett, széleket körben, forma oldalához, túllógó részeket, tészta alját, spárgadarabokat néhány, ricottás keveréket, félretett spárgacsúcsokkal, legalsó sínen, pitét megszórhatod, spárgacsúcsokkal, spárgadarabokat, spárgacsúcsokat, összedolgozzuk, lecsepegtetjük, előmelegítjük, megszurkáljuk, szűrőlapáttal, főszerkesztő, felkockázott, eltávolítjuk, felforraljuk, megszórhatod, félretesszük, keményítővel, csomagoljuk, légkeverést, meghámozzuk, félbevágjuk, citromhéjat, elvegyítjük, kakukkfűvel, töltelékhez, mindmegette, kivételével, harmadoljuk, pihentetjük, spárgacsúcs, nyomkodjuk, kibéleljük, elkészítés, harmadukon, hozzávalók, hozzáadjuk, kikeverjük, zöldsaláta, tálaláskor, csúcsokkal, nyújtáshoz, elkeverünk, kezeletlen, lisztezett, rásimítjuk, megjegyzés, piteformát, formázzuk, héjcsíkot, ízesítjük, tejföllel, csipetnyi, felületen, citromról, kiemeljük, behajtjuk, megmosott, megmossuk, oldalához, keveréket, félretett, keményítő, elosztjuk, ízesítve, cukorral, vékonyra, zöldeket, pároljuk, széleket, letörjük, ricottát, formához, kapcsold, sütéshez, kikenünk, , ,
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 364 db bejegyzés
e év: 1630 db bejegyzés
Összes: 27289 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 605
  • e Hét: 17457
  • e Hónap: 87893
  • e Év: 470423
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.