Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Spárgás-ricottás quiche
  2017-05-08 23:22:26, hétfő
 
   
  Spárgás-ricottás quiche

Hozzávalók

20 dkg liszt + a nyújtáshoz

3 db kisebb tojás (S, M)
21 dkg hideg vaj + a formához
50 dkg fehér spárga
50 dkg zöld spárga
1 db kezeletlen citrom
cukor
17,5 dkg ricotta
7,5 dkg tejföl
1 púpozott tk étkezési keményítő
frissen őrölt bors


Elkészítés

A lisztet elvegyítjük 1/2 tk sóval. 1 db tojást elkeverünk 4 ek hideg vízzel, majd a liszthez adjuk, és gyorsan összedolgozzuk 20 dkg felkockázott hideg vajjal. A tésztát cipóvá formázzuk, folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 1 órát.
Közben a spárgát megmossuk. A fehér sípokat a csúcs alatt 2 cm-rel kezdve, a zöldeket az alsó harmadukon meghámozzuk, majd a fás végeket eltávolítjuk. A spárgacsúcsokat letörjük és félretesszük, a sípok maradék részét ferdén félbevágjuk vagy harmadoljuk. A megmosott citromról levágunk egy kb. 5 cm-es héjcsíkot.
A spárgadarabokat lábasba szórjuk és kb. 1 cm magasan vizet öntünk alájuk. Hozzáadjuk a citromhéjat és a maradék 1 dkg vajat, majd 1/2 tk sóval és csipetnyi cukorral ízesítve felforraljuk. A spárgadarabokat fedő alatt pároljuk 4 percig, majd a csúcsokkal együtt további kb. 4 percig. Ezután szűrőlapáttal mindet kiemeljük, és alaposan lecsepegtetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A töltelékhez a ricottát kikeverjük a maradék 2 db tojással, a tejföllel és a keményítővel. Sóval, borssal ízesítjük.
Vajjal kikenünk egy 27,5 x 17,5 cm-es (vagy egy 28 cm-es kerek) piteformát. A tésztát lisztezett felületen 4 mm vastag lappá nyújtjuk, majd a két oldalát középre behajtjuk úgy, hogy 3 réteget kapjunk. Ezután ismét vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát.
A széleket körben a forma oldalához nyomkodjuk, és a túllógó részeket levágjuk. A tészta alját villával megszurkáljuk. A spárgadarabokat néhány szép spárgacsúcs kivételével elosztjuk a formában, majd rásimítjuk a ricottás keveréket, és kirakjuk a félretett spárgacsúcsokkal. Végül a legalsó sínen készre sütjük kb. 30 perc alatt.





Megjegyzés

A sütéshez ne kapcsold be a légkeverést!
Zöldsaláta illik hozzá.
MME
FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

Tálaláskor a pitét megszórhatod frissen tépett kakukkfűvel.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Címkék: spárgacsúcsokkal, spárgadarabokat, spárgacsúcsokat, összedolgozzuk, lecsepegtetjük, előmelegítjük, megszurkáljuk, szűrőlapáttal, főszerkesztő, felkockázott, eltávolítjuk, felforraljuk, megszórhatod, félretesszük, keményítővel, csomagoljuk, légkeverést, meghámozzuk, félbevágjuk, citromhéjat, elvegyítjük, kakukkfűvel, töltelékhez, mindmegette, kivételével, harmadoljuk, pihentetjük, spárgacsúcs, nyomkodjuk, kibéleljük, elkészítés, harmadukon, hozzávalók, hozzáadjuk, kikeverjük, zöldsaláta, lisztet elvegyítjük, liszthez adjuk, tésztát cipóvá, hűtőben pihentetjük, spárgát megmossuk, fehér sípokat, csúcs alatt, alsó harmadukon, spárgacsúcsokat letörjük, sípok maradék, megmosott citromról, spárgadarabokat lábasba, spárgadarabokat fedő, csúcsokkal együtt, sütőt előmelegítjük, ricottát kikeverjük, FAZEKAS KIRA,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Parmezános tepsis krumpli
Sajtos,sonkás buci
Kemencés harcsa egészben
Hússal töltött tészta
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
GOFRI
Isteni Csörögefánk
Céklafőzelék almával-burgonyával
Kinder Tejszelet
Hideg őszibarack krémleves
még több recept
Véleményezd!
10.20. 23:34 Prix Europa - Európa legjobb tévéfilmje lett a Memo - BŐVÍTETT (új: társpro...
10.20. 23:34 Hitelminősítés - Nem vizsgálta Magyarország adósosztályzatát a Moody's
10.20. 23:04 Női asztalitenisz BL - Idegenben győzött a Szekszárd
10.20. 21:54 Hanga tíz pontja ellenére kikapott a Barcelona az Euroligában
10.20. 21:34 Pályakerékpáros Eb - Lovassy tizedik omniumban, Szalontay nem jutott 16 köz...
10.20. 21:24 Prix Europa - Európa legjobb tévéfilmje lett a Memo
10.20. 21:14 Kormányok és internetes óriásvállalatok vállaltak együttműködést a terroriz...
10.20. 21:14 Nemzeti konzultáció - Tuzson: a migráció céltáblájának közepébe helyezték M...
10.20. 21:04 Jégkorong Erste Liga - Szétlövés után nyert az FTC
10.20. 21:04 Pálinkás József: az innovációs források a versenyképességet szolgálják
Tudjátok ?
Hihetünk-e a szemünknek?
Van elég stadionunk ?
Fejtetű ellen mit lehet tenni? Serkéket hogyan lehet hatékonyan leszedni?
Hogyan lehet beállitani a Wiko tipusú androidos telefont, hogy a számitógép felismerje?
A régebbivel meg lehet-e újúlni?
még több kérdés
Blog Címkék
Várnai Zseni - Ha simogatni tu...  Donnáról kaptam  Himnusz  Ludi Delfino  Bíró András  Heti útravaló Müller Pétertől ...  Donnáról kaptam  Tallóztam  Szép gondolatok...  Október 18.  Okoskodás......  Indián nyár vasárnapig  Szép őszi estét !  Ekker László verse Gulyás Lajo...  Fohász  Kitty barátnőmtől. Köszönöm sz...  Donnáról kaptam  Spenótos-pulykás rizottó  Donnáról kaptam  Donnáról kaptam  Indián nyár vasárnapig  Ragyogó hervadás...  Tóth Árpád - Széthullt légiókk...  A kömény  Kevert cseresznyés-meggyes lep...  Zsefy Zsanett: Érintése innen ...  Kellemes napot kívánok!  Hullnak a lombok...  Minden helynek meg van a maga ...  Linának szeretettel!  Tamás Sári  Fohász  Ismeretlen:Angyalhívás.  Szép gondolatok...  Robertó küldte.  Kun Magdolna  Szép gondolatok...  A lélek nem felejt.  Várnai Zseni - Ha simogatni tu...  Tóth Árpád – Sóhajféle  Várnai Zseni  Az Életben mindenki követ el h...  Szép gondolatok...  Vicc  Áldottszédület...  Áldottszédület...  Szép reggelt és kellemes csütö...  Donnáról kaptam  Békássy Helén: Imádlak termész...  Szép gondolatok...  Napraforgós csokor  A dicsőítő imádság lényege  Film Szabotázs 1996  Donnáról kaptam  Ösztönző ütem...  Sexy nő  Balla D. Károly: Őszi tor  Balla D. Károly: Őszi tor  Nagyon szépen köszönöm a kedv...  Október 18.  Tóth Árpád – Sóhajféle  Ösztönző ütem...  Kitty barátnőmtől. Köszönöm sz...  Ösztönző ütem...  Szép gondolatok...  Nem veheted el...  Kevert cseresznyés-meggyes lep...  A magyarok igaz eredete  Tegnapi maximum hőmérsékletek  Vészi Endre  Az ölelés...  Kitty barátnőmtől. Köszönöm sz...  A völgy felett ...  Mai képeslapom  Szép gondolatok...  Régi emlék...  Robertó küldte.  Az őszi rózsa olyan szép volt  One Last Scream Into....  Fohász  Tóth Árpád – Úton  Békássy Helén: Imádlak termész...  ifj. Szász Károly: Bölcsőtől a...  Találkozás és búcsúzás...  One Last Scream Into....  Áldottszédület...  Film Szabotázs 1996  Donnáról kaptam  Isten szava  Jó reggelt kedves látogatóim...  Megint útra készen  Tamás Sári  Csillagos hölgy gif  Szép reggelt és kellemes csütö...  Áldott, békés napot Mindenkine...  Donnáról kaptam  Napraforgós csokor  5 üzenet a bolygónktól, melyek...  Ragyogó hervadás...  Csillagos hölgy gif 
Bejegyzés Címkék
lisztet elvegyítjük, liszthez adjuk, tésztát cipóvá, hűtőben pihentetjük, spárgát megmossuk, fehér sípokat, csúcs alatt, alsó harmadukon, spárgacsúcsokat letörjük, sípok maradék, megmosott citromról, spárgadarabokat lábasba, spárgadarabokat fedő, csúcsokkal együtt, sütőt előmelegítjük, ricottát kikeverjük, tésztát lisztezett, széleket körben, forma oldalához, túllógó részeket, tészta alját, spárgadarabokat néhány, ricottás keveréket, félretett spárgacsúcsokkal, legalsó sínen, pitét megszórhatod, spárgacsúcsokkal, spárgadarabokat, spárgacsúcsokat, összedolgozzuk, lecsepegtetjük, előmelegítjük, megszurkáljuk, szűrőlapáttal, főszerkesztő, felkockázott, eltávolítjuk, felforraljuk, megszórhatod, félretesszük, keményítővel, csomagoljuk, légkeverést, meghámozzuk, félbevágjuk, citromhéjat, elvegyítjük, kakukkfűvel, töltelékhez, mindmegette, kivételével, harmadoljuk, pihentetjük, spárgacsúcs, nyomkodjuk, kibéleljük, elkészítés, harmadukon, hozzávalók, hozzáadjuk, kikeverjük, zöldsaláta, tálaláskor, csúcsokkal, nyújtáshoz, elkeverünk, kezeletlen, lisztezett, rásimítjuk, megjegyzés, piteformát, formázzuk, héjcsíkot, ízesítjük, tejföllel, csipetnyi, felületen, citromról, kiemeljük, behajtjuk, megmosott, megmossuk, oldalához, keveréket, félretett, keményítő, elosztjuk, ízesítve, cukorral, vékonyra, zöldeket, pároljuk, széleket, letörjük, ricottát, formához, kapcsold, sütéshez, kikenünk, , ,
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 3636 db bejegyzés
Összes: 29295 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 344
  • e Hét: 30489
  • e Hónap: 102703
  • e Év: 1213459
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.