Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Spárgás rizottó fogassal
  2017-05-20 22:26:21, szombat
 
   
  Spárgás rizottó fogassal

Hozzávalók

1,5 kg zöld spárga
1,2 l tyúkhús- vagy zöldségleves-alaplé
2 db salotta hagyma
2 gerezd fokhagyma
6 ek olívaolaj
30 g rizs
1,5 dl száraz fehérbor
40 dkg bőrös fogasfilé
1 db kezeletlen citrom
5 dkg hideg vaj

frissen őrölt bors
turbolya vagy petrezselyem a díszítéshez


Elkészítés

A megmosott spárgasípok fás végét eltávolítjuk, alsó harmadukat meghámozzuk. A fejeket a csúcs alatt 5 cm-rel levágjuk és félretesszük. A sípok megmaradt részét felszeleteljük, 2 dl alaplében kb. 8 percig főzzük, majd botmixerrel vagy turmixgépben darabosra pürésítjük.
A maradék alaplét felforraljuk. Közben a megtisztított salotta-, valamint fokhagymát nagyon apróra kockázzuk, és 2 ek olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a rizst, és közepes tűzön üvegesre pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, és a folyadékot szinte teljesen elfőzzük. Ezután annyi forró alaplét öntünk rá, amennyi éppen ellepi, majd megvárjuk, hogy a rizs felszívja. Adagonként ugyanígy hozzáadjuk a maradék alaplét, és gyakran átkeverve főzzük kb. 20 percig.
Közben, a rizottó elkészülte előtt kb. 7 perccel serpenyőben felhevítünk 2 ek olívaolajat. Közepes tűzön roppanósra pirítjuk rajta a félretett spárgafejeket, majd megsózzuk, megborsozzuk.
A megmosott, konyhai papír törlőn leszárított fogasfilét 4 egyforma szeletre vágjuk, és sóval, borssal bedörzsöljük. A forró vízzel lemosott citrom közepéből 4 karikát kivágunk, és a gyümölcs levét kifacsarjuk. Serpenyőben felhevítjük a maradék 2 ek olívaolajat. A bőrrel lefelé belefektetjük a halszeleteket, és a bőr pirulásáig sütjük. Ezután megfordítjuk, és a citromkarikákat hozzáadva készre sütjük.
A spárgapürét és az apróra kockázott hideg vajat az elkészült rizottóba keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és citromlével ízesítjük.
A rizottót adagonként tányérokra szedjük, majd elrendezzük rajta a spárgacsúcsokat, a fogasszeleteket és a citromkarikákat. Tetszés szerint turbolyával vagy petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk.





FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

Rizottóhoz a gömbölyű szemű rizs a legjobb. Ne főzd szét a szemeket! Fogas helyett más halfilével, pl. pisztránggal is készítheted.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Címkék: fogasszeleteket, citromkarikákat, petrezselyemmel, spárgacsúcsokat, megfonnyasztjuk, felszeleteljük, belefektetjük, megtisztított, halszeleteket, spárgafejeket, eltávolítjuk, petrezselyem, főszerkesztő, bedörzsöljük, megborsozzuk, felforraljuk, megfordítjuk, pisztránggal, félretesszük, turmixgépben, zöldségleves, felhevítjük, serpenyőben, elrendezzük, meghámozzuk, felhevítünk, spárgapürét, botmixerrel, olívaolajat, citromlével, spárgasípok, díszítéshez, olívaolajon, fehérborral, készítheted, leszárított, megmosott spárgasípok, csúcs alatt, sípok megmaradt, maradék alaplét, megtisztított salotta-, folyadékot szinte, rizs felszívja, rizottó elkészülte, félretett spárgafejeket, forró vízzel, gyümölcs levét, bőrrel lefelé, citromkarikákat hozzáadva, apróra kockázott, elkészült rizottóba, rizottót adagonként, FAZEKAS KIRA,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 15  Hamvas Béla  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Egy párkányon  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Isten hűségének mértéke  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Van néhány kérdés, amin gondol...  Otthon  Reményik Sándor: Pierrot &...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  képre írva  ajándék, mellyel meglepem  Ott van  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  40 felett  Márai Sándor tollából  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Magyar költészet napja  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Vannak emberek  különleges  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Esterházy Péter: Harmonia c...  Alvó cica  Jan Twardowski - Siessünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 14  Mindent de mindent visszakap  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Jó éjszakát  Baranyi Ferenc - N i n c s  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Anyák napjára  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Alvó kislány  "Ez egy csoda"  Hogyan válunk hűségesekké?  Ady Endre - Mindegy átka  Paul David Tripp Április 15  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Martin Buber, A haszidim meséi  Otthon 
Bejegyzés Címkék
megmosott spárgasípok, csúcs alatt, sípok megmaradt, maradék alaplét, megtisztított salotta-, folyadékot szinte, rizs felszívja, rizottó elkészülte, félretett spárgafejeket, forró vízzel, gyümölcs levét, bőrrel lefelé, citromkarikákat hozzáadva, apróra kockázott, elkészült rizottóba, rizottót adagonként, gömbölyű szemű, fogasszeleteket, citromkarikákat, petrezselyemmel, spárgacsúcsokat, megfonnyasztjuk, felszeleteljük, belefektetjük, megtisztított, halszeleteket, spárgafejeket, eltávolítjuk, petrezselyem, főszerkesztő, bedörzsöljük, megborsozzuk, felforraljuk, megfordítjuk, pisztránggal, félretesszük, turmixgépben, zöldségleves, felhevítjük, serpenyőben, elrendezzük, meghámozzuk, felhevítünk, spárgapürét, botmixerrel, olívaolajat, citromlével, spárgasípok, díszítéshez, olívaolajon, fehérborral, készítheted, leszárított, mindmegette, kifacsarjuk, turbolyával, halfilével, pürésítjük, pirulásáig, roppanósra, hozzáadjuk, hozzávalók, elkészülte, adagonként, fogasfilét, folyadékot, fokhagymát, elkészítés, tányérokra, harmadukat, kezeletlen, rizottóhoz, megsózzuk, kockázzuk, felöntjük, felszívja, félretett, megvárjuk, darabosra, megmosott, átkeverve, közepéből, hozzáadva, olívaolaj, ízesítjük, fogasfilé, díszítjük, rizottóba, fokhagyma, kockázott, elkészült, megmaradt, alaplében, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1968
  • e Hét: 6482
  • e Hónap: 11520
  • e Év: 141227
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.