|
2017-05-20 22:26:21, szombat
|
|
|
|
|
|
Spárgás rizottó fogassal
Hozzávalók
1,5 kg zöld spárga
1,2 l tyúkhús- vagy zöldségleves-alaplé
2 db salotta hagyma
2 gerezd fokhagyma
6 ek olívaolaj
30 g rizs
1,5 dl száraz fehérbor
40 dkg bőrös fogasfilé
1 db kezeletlen citrom
5 dkg hideg vaj
só
frissen őrölt bors
turbolya vagy petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés
A megmosott spárgasípok fás végét eltávolítjuk, alsó harmadukat meghámozzuk. A fejeket a csúcs alatt 5 cm-rel levágjuk és félretesszük. A sípok megmaradt részét felszeleteljük, 2 dl alaplében kb. 8 percig főzzük, majd botmixerrel vagy turmixgépben darabosra pürésítjük.
A maradék alaplét felforraljuk. Közben a megtisztított salotta-, valamint fokhagymát nagyon apróra kockázzuk, és 2 ek olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a rizst, és közepes tűzön üvegesre pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, és a folyadékot szinte teljesen elfőzzük. Ezután annyi forró alaplét öntünk rá, amennyi éppen ellepi, majd megvárjuk, hogy a rizs felszívja. Adagonként ugyanígy hozzáadjuk a maradék alaplét, és gyakran átkeverve főzzük kb. 20 percig.
Közben, a rizottó elkészülte előtt kb. 7 perccel serpenyőben felhevítünk 2 ek olívaolajat. Közepes tűzön roppanósra pirítjuk rajta a félretett spárgafejeket, majd megsózzuk, megborsozzuk.
A megmosott, konyhai papír törlőn leszárított fogasfilét 4 egyforma szeletre vágjuk, és sóval, borssal bedörzsöljük. A forró vízzel lemosott citrom közepéből 4 karikát kivágunk, és a gyümölcs levét kifacsarjuk. Serpenyőben felhevítjük a maradék 2 ek olívaolajat. A bőrrel lefelé belefektetjük a halszeleteket, és a bőr pirulásáig sütjük. Ezután megfordítjuk, és a citromkarikákat hozzáadva készre sütjük.
A spárgapürét és az apróra kockázott hideg vajat az elkészült rizottóba keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és citromlével ízesítjük.
A rizottót adagonként tányérokra szedjük, majd elrendezzük rajta a spárgacsúcsokat, a fogasszeleteket és a citromkarikákat. Tetszés szerint turbolyával vagy petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk.
FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő
Rizottóhoz a gömbölyű szemű rizs a legjobb. Ne főzd szét a szemeket! Fogas helyett más halfilével, pl. pisztránggal is készítheted.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
Címkék: fogasszeleteket, citromkarikákat, petrezselyemmel, spárgacsúcsokat, megfonnyasztjuk, felszeleteljük, belefektetjük, megtisztított, halszeleteket, spárgafejeket, eltávolítjuk, petrezselyem, főszerkesztő, bedörzsöljük, megborsozzuk, felforraljuk, megfordítjuk, pisztránggal, félretesszük, turmixgépben, zöldségleves, felhevítjük, serpenyőben, elrendezzük, meghámozzuk, felhevítünk, spárgapürét, botmixerrel, olívaolajat, citromlével, spárgasípok, díszítéshez, olívaolajon, fehérborral, készítheted, leszárított, megmosott spárgasípok, csúcs alatt, sípok megmaradt, maradék alaplét, megtisztított salotta-, folyadékot szinte, rizs felszívja, rizottó elkészülte, félretett spárgafejeket, forró vízzel, gyümölcs levét, bőrrel lefelé, citromkarikákat hozzáadva, apróra kockázott, elkészült rizottóba, rizottót adagonként, FAZEKAS KIRA,
|
|
|
|
megmosott spárgasípok, csúcs alatt, sípok megmaradt, maradék alaplét, megtisztított salotta-, folyadékot szinte, rizs felszívja, rizottó elkészülte, félretett spárgafejeket, forró vízzel, gyümölcs levét, bőrrel lefelé, citromkarikákat hozzáadva, apróra kockázott, elkészült rizottóba, rizottót adagonként, gömbölyű szemű, fogasszeleteket, citromkarikákat, petrezselyemmel, spárgacsúcsokat, megfonnyasztjuk, felszeleteljük, belefektetjük, megtisztított, halszeleteket, spárgafejeket, eltávolítjuk, petrezselyem, főszerkesztő, bedörzsöljük, megborsozzuk, felforraljuk, megfordítjuk, pisztránggal, félretesszük, turmixgépben, zöldségleves, felhevítjük, serpenyőben, elrendezzük, meghámozzuk, felhevítünk, spárgapürét, botmixerrel, olívaolajat, citromlével, spárgasípok, díszítéshez, olívaolajon, fehérborral, készítheted, leszárított, mindmegette, kifacsarjuk, turbolyával, halfilével, pürésítjük, pirulásáig, roppanósra, hozzáadjuk, hozzávalók, elkészülte, adagonként, fogasfilét, folyadékot, fokhagymát, elkészítés, tányérokra, harmadukat, kezeletlen, rizottóhoz, megsózzuk, kockázzuk, felöntjük, felszívja, félretett, megvárjuk, darabosra, megmosott, átkeverve, közepéből, hozzáadva, olívaolaj, ízesítjük, fogasfilé, díszítjük, rizottóba, fokhagyma, kockázott, elkészült, megmaradt, alaplében, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1968
- e Hét: 6482
- e Hónap: 11520
- e Év: 141227
|
|
|