Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Spárgás rizottó fogassal
  2017-05-20 22:26:21, szombat
 
   
  Spárgás rizottó fogassal

Hozzávalók

1,5 kg zöld spárga
1,2 l tyúkhús- vagy zöldségleves-alaplé
2 db salotta hagyma
2 gerezd fokhagyma
6 ek olívaolaj
30 g rizs
1,5 dl száraz fehérbor
40 dkg bőrös fogasfilé
1 db kezeletlen citrom
5 dkg hideg vaj

frissen őrölt bors
turbolya vagy petrezselyem a díszítéshez


Elkészítés

A megmosott spárgasípok fás végét eltávolítjuk, alsó harmadukat meghámozzuk. A fejeket a csúcs alatt 5 cm-rel levágjuk és félretesszük. A sípok megmaradt részét felszeleteljük, 2 dl alaplében kb. 8 percig főzzük, majd botmixerrel vagy turmixgépben darabosra pürésítjük.
A maradék alaplét felforraljuk. Közben a megtisztított salotta-, valamint fokhagymát nagyon apróra kockázzuk, és 2 ek olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a rizst, és közepes tűzön üvegesre pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, és a folyadékot szinte teljesen elfőzzük. Ezután annyi forró alaplét öntünk rá, amennyi éppen ellepi, majd megvárjuk, hogy a rizs felszívja. Adagonként ugyanígy hozzáadjuk a maradék alaplét, és gyakran átkeverve főzzük kb. 20 percig.
Közben, a rizottó elkészülte előtt kb. 7 perccel serpenyőben felhevítünk 2 ek olívaolajat. Közepes tűzön roppanósra pirítjuk rajta a félretett spárgafejeket, majd megsózzuk, megborsozzuk.
A megmosott, konyhai papír törlőn leszárított fogasfilét 4 egyforma szeletre vágjuk, és sóval, borssal bedörzsöljük. A forró vízzel lemosott citrom közepéből 4 karikát kivágunk, és a gyümölcs levét kifacsarjuk. Serpenyőben felhevítjük a maradék 2 ek olívaolajat. A bőrrel lefelé belefektetjük a halszeleteket, és a bőr pirulásáig sütjük. Ezután megfordítjuk, és a citromkarikákat hozzáadva készre sütjük.
A spárgapürét és az apróra kockázott hideg vajat az elkészült rizottóba keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és citromlével ízesítjük.
A rizottót adagonként tányérokra szedjük, majd elrendezzük rajta a spárgacsúcsokat, a fogasszeleteket és a citromkarikákat. Tetszés szerint turbolyával vagy petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk.





FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

Rizottóhoz a gömbölyű szemű rizs a legjobb. Ne főzd szét a szemeket! Fogas helyett más halfilével, pl. pisztránggal is készítheted.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Címkék: fogasszeleteket, citromkarikákat, petrezselyemmel, spárgacsúcsokat, megfonnyasztjuk, felszeleteljük, belefektetjük, megtisztított, halszeleteket, spárgafejeket, eltávolítjuk, petrezselyem, főszerkesztő, bedörzsöljük, megborsozzuk, felforraljuk, megfordítjuk, pisztránggal, félretesszük, turmixgépben, zöldségleves, felhevítjük, serpenyőben, elrendezzük, meghámozzuk, felhevítünk, spárgapürét, botmixerrel, olívaolajat, citromlével, spárgasípok, díszítéshez, olívaolajon, fehérborral, készítheted, leszárított, megmosott spárgasípok, csúcs alatt, sípok megmaradt, maradék alaplét, megtisztított salotta-, folyadékot szinte, rizs felszívja, rizottó elkészülte, félretett spárgafejeket, forró vízzel, gyümölcs levét, bőrrel lefelé, citromkarikákat hozzáadva, apróra kockázott, elkészült rizottóba, rizottót adagonként, FAZEKAS KIRA,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.17. 11:22 Három magyar birkózó három érmet nyert a kubai kötöttfogású versenyen
02.17. 11:21 A munkaerőpiaci reformprogramról tanácskoztak Veszprémben
02.17. 11:11 Férfi kosárlabda Eb-selejtező - Ivkovics: mindkét februári meccsen nyerni a...
02.17. 11:11 Több mint száz nemzetközi esemény az idei hazai sportnaptárban
02.17. 11:01 Két kilónyi amfetamint szállított autójában egy férfi Vas megyében
02.17. 11:01 Évértékelő - Dömötör Csaba: éles a választóvonal a klímavédelemről való gon...
02.17. 10:31 Koronavírus - Peking a március elejére tervezett parlamenti ülésszak elhala...
02.17. 10:21 Szíria - Tömegsírra bukkantak Kelet-Gútánál
02.17. 10:01 Újra használható a viharban megrongálódott sportcsarnok Törökszentmiklóson
02.17. 10:01 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Bánki Éva – Madárcsapda  Az energiagyógyításról  Van értelme a misének áldozás ...  Köszönöm, édes anyanyelvem, Te...  Bernadett megtalálta az elvesz...  Facebookon kaptam Krisztina...  Jó éjszakát  Sors, életfeladat, személyiség...  A karcsúság titka  Facebookon kaptam  Szèp estét kedves látogat...  Festmény: Zsólyominé Kiss Mári...  Betty Boop  egy kobzos...  Kellemes teázást  Olvadás  Nem látsz  Facebookon kaptam  Zarándoklat Pio atya szentély...  Png nő  Virágos  Posertube  Facebookon kaptam  Névnapomra  A karcsúság titka  Facebookon kaptam  Halló Február!  Este a mellkasán megpihenni, s...  Február  Február 21-én az anyanyelv nem...  Fodrásznál  Eucharisztia - a szeretet és é...  Facebookon kaptam  Vizsgázom  Halló Február!  Február  Facebookon kaptam Mírjam bará...  A hátfájdalomról  Szerelemről szó se lehetett  Goethe : Új szerelem, új élet  Köszönöm, édes anyanyelvem, Te...  A fatimai jóslatok - vallásos ...  A tél nem tart örökké  Esti mese  Amikor valami elindul a megval...  Virágos  Png virág  Köszönöm, édes anyanyelvem, Te...  Kis tündér  Nem látsz  Gondmentes szép napot!  Makray János festmények:  Zarándoklat Pio atya szentély...  Facebookon kaptam  A kis testőr  Templomunk esti keresztje  Ezen a nyelven  Bánki Éva – Madárcsapda  Minden ország kultúrája  Fodrásznál  Alvó baby  Ejnye  Ferenc pápa katekézise: A szel...  Png virág  6. évközi hét csütörtök 02.20  Kellemes kávézást!  Esti mese  Anyanyelvem, te édes mostoha, ...  Hidd el minden szép, a maga mó...  Az energiagyógyításról  Olvadás  Kávés tánc  Sárközi György versei  Fodrásznál  Jó éjszakát  Virágos  Bánki Éva – Madárcsapda  Káprázik a szeme  Goethe : Új szerelem, új élet  Facebookon kaptam  Szép estét  Azt mondják, egyszer minden út...  Betty Boop  Posertube  Johann Caspar KERLL / Requiem  Virágba borult a Holt-tenger k...  Nem látsz  Facebookon kaptam Krisztina...  Kert esőben  Zarándoklat Pio atya szentély...  Hidd el minden szép, a maga mó...  Útravaló – 2020. február...  Hmmm  Facebookon kaptam  Itt a tavasz, halihó! - Böjte ...  Isten éltessen bennetekek kedv...  Szèp napot kívánok  Akinek igaza van . . .  Facebookon kaptam  Csendélet 
Bejegyzés Címkék
megmosott spárgasípok, csúcs alatt, sípok megmaradt, maradék alaplét, megtisztított salotta-, folyadékot szinte, rizs felszívja, rizottó elkészülte, félretett spárgafejeket, forró vízzel, gyümölcs levét, bőrrel lefelé, citromkarikákat hozzáadva, apróra kockázott, elkészült rizottóba, rizottót adagonként, gömbölyű szemű, fogasszeleteket, citromkarikákat, petrezselyemmel, spárgacsúcsokat, megfonnyasztjuk, felszeleteljük, belefektetjük, megtisztított, halszeleteket, spárgafejeket, eltávolítjuk, petrezselyem, főszerkesztő, bedörzsöljük, megborsozzuk, felforraljuk, megfordítjuk, pisztránggal, félretesszük, turmixgépben, zöldségleves, felhevítjük, serpenyőben, elrendezzük, meghámozzuk, felhevítünk, spárgapürét, botmixerrel, olívaolajat, citromlével, spárgasípok, díszítéshez, olívaolajon, fehérborral, készítheted, leszárított, mindmegette, kifacsarjuk, turbolyával, halfilével, pürésítjük, pirulásáig, roppanósra, hozzáadjuk, hozzávalók, elkészülte, adagonként, fogasfilét, folyadékot, fokhagymát, elkészítés, tányérokra, harmadukat, kezeletlen, rizottóhoz, megsózzuk, kockázzuk, felöntjük, felszívja, félretett, megvárjuk, darabosra, megmosott, átkeverve, közepéből, hozzáadva, olívaolaj, ízesítjük, fogasfilé, díszítjük, rizottóba, fokhagyma, kockázott, elkészült, megmaradt, alaplében, , ,
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1259
  • e Hét: 10273
  • e Hónap: 27660
  • e Év: 88198
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.