Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Epres kosárka
  2017-05-20 22:29:17, szombat
 
   
  Epres kosárka

Hozzávalók

A tésztához:
16 dkg vaj
24 dkg rétesliszt (+ a formákhoz és a nyújtáshoz)
1 db tojás
8 dkg porcukor
A krémhez:
1 db vaníliarúd
3 db zselatinlap
2,5 dl tej
1 dl habtejszín
7 dkg finom szemcséjű kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
1 db tojás
2 db tojássárgája
25 dkg apró szemű eper
A díszítéshez és a vaksütéshez:
mentalevél
szárazborsó


Elkészítés

A tésztához 14 dkg vajat összedolgozunk a liszttel, 1 db tojással és a porcukorral. Cipóvá formázva folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A maradék 2 dkg vajat megolvasztjuk, és kikenünk vele 12 db 7 cm átmérőjű formát. A formákat a fagyasztóba tesszük 5 percre, majd jól meghintjük liszttel. A felesleges lisztet leütögetjük.
A tésztát enyhén lisztezett felületen 3 mm vastag lappá nyújtjuk, és kiszúrunk belőle 12 db kb. 12 cm átmérőjű korongot. Kibéleljük velük a formákat, és a túllógó széleket levágjuk. A tésztára sütőpapírt terítünk és nehezéknek szárazborsót szórunk rá a vaksütéshez. A kosárkákat az előmelegített sütő középső részében sütjük 14 percig, majd kivesszük, és a borsót a sütőpapírral együtt eltávolítjuk. A sütőbe visszatolt kosárkákat aranybarnára sütjük kb. 3 perc alatt, majd kivesszük és hűlni hagyjuk.
Közben a krémhez a vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 3 percre. A tejet a habtejszínnel együtt egy kis edénybe öntjük, majd a kristály- és a vaníliás cukorral, valamint a kikapart vaníliavelővel együtt felforraljuk. Az egész tojást és a 2 db tojássárgáját keverőtálban habosra verjük, és óvatosan hozzákeverjük a forró vaníliás tejet. Ezután visszaöntjük az edénybe, és közepes tűzön, a habverővel folyamatosan keverve besűrítjük. Szűrőn át visszatöltjük a tálba, és feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint.
A kihűlt kosárkákat megtöltjük a krémmel, majd a hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Végül a krémet kirakjuk a megmosott, kicsumázott és leitatott eperrel. Tetszés szerint mentalevelekkel díszítjük.





FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

Más méretű forma esetén akkora tésztakorongokat szaggass, hogy peremet lehessen készíteni belőlük a formában. A nagyobb eperszemeket vágd félbe! Az epret tetszés szerint megszórhatod porcukorral vagy bevonhatod tortazselével.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Címkék: tésztakorongokat, mentalevelekkel, zselatinlapokat, vaníliavelővel, összedolgozunk, habtejszínnel, visszatöltjük, hozzákeverjük, kristálycukor, tojássárgáját, előmelegítjük, tortazselével, előmelegített, megolvasztjuk, vaníliarudat, visszaöntjük, megszórhatod, főszerkesztő, aranybarnára, keverőtálban, eperszemeket, felforraljuk, eltávolítjuk, sütőpapírral, kinyomkodott, tojássárgája, folyamatosan, szárazborsót, porcukorral, kicsumázott, felhasítjuk, csomagoljuk, zselatinlap, díszítéshez, vaksütéshez, szárazborsó, hűtőbe tesszük, sütőt előmelegítjük, fagyasztóba tesszük, felesleges lisztet, tésztát enyhén, túllógó széleket, tésztára sütőpapírt, előmelegített sütő, sütőpapírral együtt, sütőbe visszatolt, vaníliarudat hosszában, zselatinlapokat hideg, habtejszínnel együtt, vaníliás cukorral, kikapart vaníliavelővel, egész tojást, FAZEKAS KIRA,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Soha ne kedvezz...  Alvó cicák  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Sose bánj semmit  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Őrizkednünk kell...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  George Gordon Lord Byron: Inez...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Png lepke  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Leonardo da Vinci gondolata  Egy lelki imádság  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Jó éjszakát  210 éve született a SZÓZAT meg...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Nevem  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Szép estét  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Alázat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Csak a fogyatkozás látható  Elköszönt  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Akarat  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Png csokor  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó cicák  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Egy hatékony szolga  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Png fotel  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Tanuld meg ezt a versemet  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Kellemes délutánt kívánok  Png nő  Popper Péter szavai  Akarat 
Bejegyzés Címkék
hűtőbe tesszük, sütőt előmelegítjük, fagyasztóba tesszük, felesleges lisztet, tésztát enyhén, túllógó széleket, tésztára sütőpapírt, előmelegített sütő, sütőpapírral együtt, sütőbe visszatolt, vaníliarudat hosszában, zselatinlapokat hideg, habtejszínnel együtt, vaníliás cukorral, kikapart vaníliavelővel, egész tojást, forró vaníliás, habverővel folyamatosan, kinyomkodott zselatint, kihűlt kosárkákat, krémet kirakjuk, nagyobb eperszemeket, epret tetszés, tésztakorongokat, mentalevelekkel, zselatinlapokat, vaníliavelővel, összedolgozunk, habtejszínnel, visszatöltjük, hozzákeverjük, kristálycukor, tojássárgáját, előmelegítjük, tortazselével, előmelegített, megolvasztjuk, vaníliarudat, visszaöntjük, megszórhatod, főszerkesztő, aranybarnára, keverőtálban, eperszemeket, felforraljuk, eltávolítjuk, sütőpapírral, kinyomkodott, tojássárgája, folyamatosan, szárazborsót, porcukorral, kicsumázott, felhasítjuk, csomagoljuk, zselatinlap, díszítéshez, vaksütéshez, szárazborsó, leütögetjük, mindmegette, fagyasztóba, kikaparjuk, visszatolt, kibéleljük, lisztezett, meghintjük, sütőpapírt, nehezéknek, elkészítés, kosárkákat, mentalevél, nyújtáshoz, besűrítjük, vaníliarúd, rétesliszt, hozzávalók, megtöltjük, habtejszín, habverővel, felesleges, bevonhatod, megmosott, formákhoz, feloldjuk, kiszúrunk, tésztához, felületen, leitatott, kivesszük, zselatint, díszítjük, hosszában, készíteni, szemcséjű, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 947
  • e Hét: 3161
  • e Hónap: 17066
  • e Év: 146773
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.