Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ahol a szivárvány földet ér
  2017-06-20 23:36:04, kedd
 
   
  Ahol a szivárvány földet ér (mese korhatár nélkül)

Írta:balkezes angyal

Sokszor megfogalmazódott már bennem az a gondolat, hogy boldogabb lennék-e, ha valahol máshol, máskor, más embernek születek. A következő mesém főhőse is erre kereste a választ. Hogy megtalálta-e? A végén kiderül.


Egyszer volt, hol nem volt, lombos erdők, gazdag rétek közt volt egy kis falu. Lakói földművelésből éltek, nem voltak gazdagok, de mindenük megvolt, amire szükségük volt, és ami a legfontosabb, boldogak voltak.

Élt a faluban egy fiú, aki folyton sopánkodott, nem érezte magát boldognak. Egy napon elment a falu bölcséhez tanácsot kérni:
"Te, aki minden bölcsesség tudója vagy, kérlek adj választ a problémámra. Olyan boldogtalan vagyok itt a faluban, minden olyan unalmas, a környéket is százszor bejártam már, ismerek minden fát az erdőben, minden virágot a réten, az állatokat, madarakat, minden nap egyforma, nem találok már semmi újat, ami színt hozna az életembe. Kérlek, mondd meg, hol van az a hely, ahol végre boldogan élhetek."
A bölcs Öreg csak mosolygott a szakálla alatt, majd így felelt:
"Kövesd a szivárványt, és a lábánál megtalálod azt a helyet, ahol boldogan élhetsz."
A fiú megköszönte a tanácsot, és reményekkel tele várta, hogy mikor pillantja meg a szivárványt.
Nem kellett sokat várnia, másnap délután egy nyári zápor után megjelent az égen a várva várt jel.
Összecsomagolt hát, elbúcsúzott szüleitől, és elindult a szivárvány után.

Hosszasan gyalogolt, mígnem egy napon elérte a sivatagot, ahol egy oázisra lelt. Volt itt egy kis falu is. Úgy gondolta a fiú, hogy bár ez még nem a szivárvány lába, de itt biztos jól fogja érezni magát. Pár hónapot a helyiekkel töltött, boldog volt, hogy új emberekkel találkozott, és az oázist gyönyörűnek találta. Azt gondolta magában: "igen, ez az a hely, ahol boldogan élhetek."

Ám egyik nap óriási homokvihar söpört végig az oázison, elfújta a kunyhókat, szétrombolt mindent, és a falut betemette a forró sivatagi homok.

Ekkor ismét megjelent a szivárvány az égen, a fiú pedig követte. Pár nap múlva elérte az óceánt. A parton talált egy kis halászfalut. Elcsodálkozott, hogy milyen gyönyörű kék és végtelen a víztömeg, a parton hófehér a homok, és a naplemente káprázatos aranyhidat varázsol a vízre minden este. Mélyen magába szívta az óceán tiszta illatát, és ezt gondolta magában: "igen, ez az a hely, ahol boldogan élhetek."

Minden nap eljárt a helyiekkel halászni, élte az életét, és nagyon boldognak érezte magát.
Ám egy napon szörnyű vihar tombolt a tengeren, hatalmas hullámokat zúdítva a partra. A halászfalut elmosta az óceán vize a föld színéről.

Másnap reggel újra megjelent a szivárvány az égen, és a fiú ismét követni kezdte. A jel nagyon hideg tájra hívogatta a őt, néhány nap múlva már a hó is hullani kezdett, egyre zordabb lett az idő. A fiú már nagyon fázott, mikor a hófödte tájon megpillantott egy kis falut.

A helyiek nagyon kedvesek voltak, meleg ruhát és forró italt adtak neki. Mikor már nem fázott, a kandalló mellett ülve kinézett az ablakon. Mindenfelé érintetlen tiszta havat látott, meg hatalmas fenyőket, melyek ágai lustán pihentek a fehér "takaró" alatt. Kiállt a házikó elé, nézte a sűrű hóesést, és a mesés tájat, közben azt gondolta magában "igen, ez már biztosan az a hely, ahol boldog lehetek."

A falusiakkal eljárt vadászni az erdőbe, este pedig otthon várta a meleg házikó, és ő minden éjjel hallgatta a kandallóban pattogó tűz dallamát.
Ám egy napon hatalmas lavina zúdult a falura, és a hó mindent maga alá temetett.

A fiú kezdett csalódott lenni. Annyi szép tájon járt már, de egyik sem lehetett az otthona, sehol nem lehetett sokáig boldog. Aztán eszébe jutottak a bölcs Öreg szavai: "Kövesd a szivárványt, és a lábánál megtalálod azt a helyet, ahol boldogan élhetsz."

A fiú gondolataiból felocsúdva ismét megpillantotta a jelet. Nem nagyon hitt már benne, de a szíve mégis azt súgta, hogy követnie kell. Csak még most, utoljára. Így is tett, útnak indult megint.

Pár nap múlva különös dolgot látott. A szivárvány lábánál mintha lenne egy falu.
Örömében ugrándozott és hangosan kiabálta: "igen, végre elértem a szivárvány lábát! Ott az a falu, a hely, ahol boldog leszek". És elkezdett rohanni, ahogy csak a lába bírta, át az erdőn, át a mezőn, szinte szárnyalt a boldogságtól, gyönyörűnek találta az erdő fáit, a virágokat a réten, az állatokat és a madarakat. Mikor beért a faluba, különös dologra lett figyelmes. A hely, ahova megérkezett a szülőfaluja volt. Sosem látta még ilyen szépnek, és sosem érezte még magát ilyen boldognak.

"Ez az én otthonom" -kiáltott fel hangosan- "ez az a hely, ahol igazán boldog lehetek.

Forrás: Ahogy érzed




 
 
0 komment , kategória:  Írások  
Címkék: megfogalmazódott, megpillantotta, földművelésből, elcsodálkozott, összecsomagolt, gondolataiból, megpillantott, boldogságtól, legfontosabb, szivárványt, elbúcsúzott, gyönyörűnek, találkozott, szülőfaluja, reményekkel, problémámra, sopánkodott, boldogtalan, ugrándozott, kandallóban, megköszönte, megérkezett, falusiakkal, halászfalut, szétrombolt, megtalálod, mindenfelé, érintetlen, aranyhidat, naplemente, helyiekkel, szivárvány, bölcsesség, hullámokat, felocsúdva, mosolygott, szivárvány földet, következő mesém, végén kiderül, napon elment, falu bölcséhez, bölcs Öreg, szakálla alatt, lábánál megtalálod, nyári zápor, várva várt, szivárvány után, napon elérte, oázisra lelt, szivárvány lába, helyiekkel töltött, oázist gyönyörűnek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png ház  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Akarat  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Hazára minden embernek szükség...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Kövesd a cowboyt!  Paul David Tripp Április 21  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  210 éve született a SZÓZAT meg...  képre írva  Facebookon kaptam  Png virág  Png csokor  Szabolcska Mihály – Ákác...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Png telefon  Radikális szeretet  Jó éjszakát  Őrizkednünk kell...  Fekete-erdő desszert  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fekete-erdő desszert  Png cica  Akarat  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Elköszönt  Erdőn  Idő  Facebookon kaptam  Alázat  Nagyon különös  A másik dolog,  Alázat  Nevem  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Popper Péter szavai  Nagyi telefonál  Fekete-erdő desszert  Fekete István - Akác  Egy hatékony szolga  Akarat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Alázat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Paul David Tripp Április 21  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Png kislány  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szép estét  Fehér virág  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Popper Péter szavai  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Gonosz démon-álarc  Sose bánj semmit  Bounty krémes  Próbálj meg ...  Alázat  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  George Byron - Ahogy itt jár -...  A sors  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét 
Bejegyzés Címkék
szivárvány földet, következő mesém, végén kiderül, napon elment, falu bölcséhez, bölcs Öreg, szakálla alatt, lábánál megtalálod, nyári zápor, várva várt, szivárvány után, napon elérte, oázisra lelt, szivárvány lába, helyiekkel töltött, oázist gyönyörűnek, falut betemette, forró sivatagi, parton talált, parton hófehér, naplemente káprázatos, vízre minden, óceán tiszta, helyiekkel halászni, napon szörnyű, halászfalut elmosta, óceán vize, föld színéről, hófödte tájon, helyiek nagyon, kandalló mellett, sűrű hóesést, mesés tájat, falusiakkal eljárt, meleg házikó, kandallóban pattogó, napon hatalmas, szíve mégis, szivárvány lábánál, szivárvány lábát, lába bírta, erdő fáit, szülőfaluja volt, megfogalmazódott, megpillantotta, földművelésből, elcsodálkozott, összecsomagolt, gondolataiból, megpillantott, boldogságtól, legfontosabb, szivárványt, elbúcsúzott, gyönyörűnek, találkozott, szülőfaluja, reményekkel, problémámra, sopánkodott, boldogtalan, ugrándozott, kandallóban, megköszönte, megérkezett, falusiakkal, halászfalut, szétrombolt, megtalálod, mindenfelé, érintetlen, aranyhidat, naplemente, helyiekkel, szivárvány, bölcsesség, hullámokat, felocsúdva, mosolygott, káprázatos, emberekkel, megtalálta, homokvihar, megjelent, elkezdett, bölcséhez, boldognak, virágokat, hívogatta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2952
  • e Hét: 7533
  • e Hónap: 21438
  • e Év: 151145
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.