Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Padlizsánkrémleves
  2017-06-27 23:22:02, kedd
 
   
  Padlizsánkrémleves

Hozzávalók

1 db nagyobb padlizsán
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 db piros húsú paprika
1 db burgonya

bors
1/2 csokor friss petrezselyemzöld
2 ek olívaolaj
1 l húsleves alaplé
1,5 dl tejszín
1 tk étkezési keményítő

Elkészítés

A padlizsánt megtisztítjuk, kockára vágjuk, besózzuk, majd fél órát állni hagyjuk a sóban. Ezután leöblítjük és kinyomkodjuk belőlük a levet.
Egy fazékban kevés olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát és az áttört fokhagymát, majd rádobjuk a padlizsánt, valamint a felaprított sárgarépát, paprikát és krumplit. Felöntjük az alaplével és puhára főzzük a zöldségeket.
Amikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel krémesre pürésítjük, majd hozzáadjuk az 1 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt és a tejszínt. Ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk és további 2 percig forraljuk.
A parmezánt lereszeljük, és zsírpapírral bélelt sütőlemezre szórjuk halmokban, egymástól kicsit távolabbra. 200 fokos sütőben 1-2 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha kihűlt leszedjük, és külön tálkában kínáljuk a levesünkhöz.





Megjegyzés

A sajtchipsszel kínáljuk, petrezselyemmel megszórjuk.
zsuzsamama56

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Címkék: petrezselyemzöld, petrezselyemmel, megfonnyasztjuk, sajtchipsszel, megtisztítjuk, aranysárgára, zsírpapírral, kinyomkodjuk, felaprított, zöldségeket, botmixerrel, levesünkhöz, lereszeljük, vöröshagyma, sütőlemezre, megpuhultak, padlizsánt, leöblítjük, fokhagymát, keményítőt, megjegyzés, megszórjuk, zsuzsamama, távolabbra, elkészítés, pürésítjük, hozzáadjuk, sárgarépát, hozzávalók, padlizsán, felöntjük, sárgarépa, fokhagyma, leszedjük, olívaolaj, parmezánt, padlizsánt megtisztítjuk, fazékban kevés, felaprított hagymát, áttört fokhagymát, felaprított sárgarépát, zöldségek megpuhultak, parmezánt lereszeljük, sajtchipsszel kínáljuk,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Minden harmadik...  Kaffka_Margit  Bounty krémes  Bertolt Brecht -től idézet  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Április 19  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png kutya  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Idő  Png ház  A másik dolog,  Régi emberek, akikre máig büsz...  Tanuld meg ezt a versemet  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nem számIt  Boldog születésnapot a ma ünne...  Paul David Tripp Április 20  Akik bántanak téged  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Akarat  Akik bántanak téged  Szívem tiéd  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  s immár én is felragyogva, ért...  Adakozás  Alázat  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Reggel van  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Png ház  Soha ne kedvezz...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Reménység és erő Krisztustól e...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Minden harmadik...  Png csokor  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Nagyi telefonál  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Png kutya  Julian Brass gondolata  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Próbálj meg ...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Esti kép  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Albert Einstein gondolata  Őrizkednünk kell...  Png nő  Még csak most kezdődik a nap  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Leonardo da Vinci gondolata  Reggel van  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
padlizsánt megtisztítjuk, fazékban kevés, felaprított hagymát, áttört fokhagymát, felaprított sárgarépát, zöldségek megpuhultak, parmezánt lereszeljük, sajtchipsszel kínáljuk, petrezselyemzöld, petrezselyemmel, megfonnyasztjuk, sajtchipsszel, megtisztítjuk, aranysárgára, zsírpapírral, kinyomkodjuk, felaprított, zöldségeket, botmixerrel, levesünkhöz, lereszeljük, vöröshagyma, sütőlemezre, megpuhultak, padlizsánt, leöblítjük, fokhagymát, keményítőt, megjegyzés, megszórjuk, zsuzsamama, távolabbra, elkészítés, pürésítjük, hozzáadjuk, sárgarépát, hozzávalók, padlizsán, felöntjük, sárgarépa, fokhagyma, leszedjük, olívaolaj, parmezánt, alaplével, forraljuk, zöldségek, megsózzuk, borsozzuk, keményítő, halmokban, egymástól, rádobjuk, kínáljuk, tálkában, étkezési, krémesre, tejszínt, krumplit, burgonya, paprikát, elkevert, valamint, húsleves, besózzuk, fazékban, belőlük, tejszín, hagymát, hagyjuk, szórjuk, sütőben, paprika, szerint, további, nagyobb, kockára, amikor, gerezd, olajon, bélelt, kicsit, vízben, főzzük, puhára, sütjük, csokor, kihűlt, percig, alaplé, áttört, vágjuk, ezután, hideg, levet, friss, kevés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1323
  • e Hét: 3537
  • e Hónap: 17442
  • e Év: 147149
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.