Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ossobuco (toszkán csontos borjúlábszár zöldséges raguban)
  2017-07-15 22:08:02, szombat
 
   
  Ossobuco (toszkán csontos borjúlábszár zöldséges raguban)

Hozzávalók

4 db csontos borjú- vagy marhalábszár
1 kis doboz daraboltparadicsom-konzerv
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshagyma
2 dl száraz fehérbor
3 szál sárgarépa
2-3 szál zellerszár
2 dl húsalaplé
kakukkfű
bazsalikom
vágott petrezselyem

bors
A sáfrányos rizottóhoz:
20 dkg rizottórizs
1 tk sáfrány
2 dl fehérbor
5 dl húsalaplé
10 dkg vaj
3 dkg reszelt parmezán



Elkészítés

A csontos borjúlábszárat 3-4 cm-es darabokra vágjuk, besózzuk, majd kevés lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, hirtelen sütve kérget pirítunk a hússzeletekre, majd félretesszük őket.
A visszamaradt vajon megfuttatjuk a hagymát, majd a fokhagymát, és hozzáadjuk a paradicsomot is. Közben a sárgarépát és a zellert megpucoljuk, vastagabb hasábokra vágjuk, majd a serpenyőben a hagymával és a fokhagymával tovább pirítjuk.
Ráöntjük a száraz fehérbort, kicsit forraljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket. Megsózzuk, borsozzuk, és az egészet felforraljuk, ha kell után ízesítjük és felöntjük az alaplével.
Tűzálló vagy öntöttvas edénybe öntjük, ráhalmozzuk a borjúszeleteket, és legalább 2 óra alatt készre sütjük, majd petrezselyemmel megszórjuk.
A sáfrányos rizottóhoz a rizst kissé megfuttatjuk a vajon, majd felöntjük a borral és folyamatosan kevergetjük. Amikor a bor eltűnt, több részletben hozzáadagoljuk az alaplevet, hozzáadjuk a sáfrányt és folyton kevergetve főzzük a rizottót.
Megsózzuk, -borsozzuk, és amikor a szemek majdnem teljesen puhák, hozzáadjuk a parmezánt és a hideg vajat. Az osobuccóhoz kínáljuk.





Németh Miklósné zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Címkék: borjúszeleteket, petrezselyemmel, hozzáadagoljuk, borjúlábszárat, felforrósítjuk, hússzeletekre, paradicsomot, félretesszük, fokhagymával, visszamaradt, megfuttatjuk, marhalábszár, petrezselyem, borjúlábszár, folyamatosan, felforraljuk, mindmegette, rizottórizs, serpenyőben, megpucoljuk, kevergetjük, ráhalmozzuk, osobuccóhoz, vöröshagyma, fűszereket, rizottóhoz, hozzáadjuk, hozzávalók, elkészítés, fokhagymát, sárgarépát, részletben, megszórjuk, bazsalikom, kevergetve, zellerszár, sáfrányos rizottóhoz, csontos borjúlábszárat, serpenyőben felforrósítjuk, visszamaradt vajon, zellert megpucoljuk, fokhagymával tovább, száraz fehérbort, egészet felforraljuk, rizst kissé, szemek majdnem, hideg vajat, osobuccóhoz kínáljuk, Németh Miklósné,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mit ünnepelnek a görögök márci...  39 ígéret  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Somlyó Zoltán - Orgonával  Paul David Tripp Április 14  Tanmese  Vito Giaquinto gondolata  Szívek  Egyszerű  Tavaszi este  Anyámról való emlékek  Jó nap volt  Jázmin  Esterházy Péterre emlékezünk  Ott van  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Müller Péter tollából  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Robin Wight pitypang szobra  különleges  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Szép estét kedves látogatóimna...  Csend  Nevelőszülőkhöz adták,  Jó éjszakát  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Borzasztó  József Attila – Keresek ...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  IGEN így  Vidámság  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Van néhány kérdés, amin gondol...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Vidámság  Különleges  A felvilágosodás...  Anyámról való emlékek  A hagyma antibakteriális hatás...  Kertem  Facebookon kaptam Krisztinától  Ott van  Minden tavaszból őrizz..  Robert Merle tollából  József Attila – Keresek ...  Jó éjszakát  Minden tavaszból őrizz..  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  képre írva  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Sorsunk miatt...  Szép estét kedves látogatóimn...  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Szeretem ujjad karcsuságait,  Hogyan válunk hűségesekké?  Paul David Tripp Április 13  Latinovits Zoltán tollából  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Jó éjszakát  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
sáfrányos rizottóhoz, csontos borjúlábszárat, serpenyőben felforrósítjuk, visszamaradt vajon, zellert megpucoljuk, fokhagymával tovább, száraz fehérbort, egészet felforraljuk, rizst kissé, szemek majdnem, hideg vajat, osobuccóhoz kínáljuk, borjúszeleteket, petrezselyemmel, hozzáadagoljuk, borjúlábszárat, felforrósítjuk, hússzeletekre, paradicsomot, félretesszük, fokhagymával, visszamaradt, megfuttatjuk, marhalábszár, petrezselyem, borjúlábszár, folyamatosan, felforraljuk, mindmegette, rizottórizs, serpenyőben, megpucoljuk, kevergetjük, ráhalmozzuk, osobuccóhoz, vöröshagyma, fűszereket, rizottóhoz, hozzáadjuk, hozzávalók, elkészítés, fokhagymát, sárgarépát, részletben, megszórjuk, bazsalikom, kevergetve, zellerszár, zsuzsamama, hagymával, fehérbort, borsozzuk, vastagabb, parmezánt, megsózzuk, fokhagyma, hasábokra, forgatjuk, sáfrányos, alaplevet, felöntjük, öntöttvas, alaplével, ízesítjük, zöldséges, forraljuk, húsalaplé, darabokra, sárgarépa, fehérbor, pirítjuk, ráöntjük, legalább, rizottót, parmezán, sáfrányt, kínáljuk, miklósné, besózzuk, ossobuco, pirítunk, teljesen, hirtelen, kakukkfű, egészet, reszelt, folyton, csontos, zellert, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1284
  • e Hét: 8085
  • e Hónap: 13123
  • e Év: 142830
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.