Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ossobuco (toszkán csontos borjúlábszár zöldséges raguban)
  2017-07-15 22:08:02, szombat
 
   
  Ossobuco (toszkán csontos borjúlábszár zöldséges raguban)

Hozzávalók

4 db csontos borjú- vagy marhalábszár
1 kis doboz daraboltparadicsom-konzerv
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshagyma
2 dl száraz fehérbor
3 szál sárgarépa
2-3 szál zellerszár
2 dl húsalaplé
kakukkfű
bazsalikom
vágott petrezselyem

bors
A sáfrányos rizottóhoz:
20 dkg rizottórizs
1 tk sáfrány
2 dl fehérbor
5 dl húsalaplé
10 dkg vaj
3 dkg reszelt parmezán



Elkészítés

A csontos borjúlábszárat 3-4 cm-es darabokra vágjuk, besózzuk, majd kevés lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, hirtelen sütve kérget pirítunk a hússzeletekre, majd félretesszük őket.
A visszamaradt vajon megfuttatjuk a hagymát, majd a fokhagymát, és hozzáadjuk a paradicsomot is. Közben a sárgarépát és a zellert megpucoljuk, vastagabb hasábokra vágjuk, majd a serpenyőben a hagymával és a fokhagymával tovább pirítjuk.
Ráöntjük a száraz fehérbort, kicsit forraljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket. Megsózzuk, borsozzuk, és az egészet felforraljuk, ha kell után ízesítjük és felöntjük az alaplével.
Tűzálló vagy öntöttvas edénybe öntjük, ráhalmozzuk a borjúszeleteket, és legalább 2 óra alatt készre sütjük, majd petrezselyemmel megszórjuk.
A sáfrányos rizottóhoz a rizst kissé megfuttatjuk a vajon, majd felöntjük a borral és folyamatosan kevergetjük. Amikor a bor eltűnt, több részletben hozzáadagoljuk az alaplevet, hozzáadjuk a sáfrányt és folyton kevergetve főzzük a rizottót.
Megsózzuk, -borsozzuk, és amikor a szemek majdnem teljesen puhák, hozzáadjuk a parmezánt és a hideg vajat. Az osobuccóhoz kínáljuk.





Németh Miklósné zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Címkék: borjúszeleteket, petrezselyemmel, hozzáadagoljuk, borjúlábszárat, felforrósítjuk, hússzeletekre, paradicsomot, félretesszük, fokhagymával, visszamaradt, megfuttatjuk, marhalábszár, petrezselyem, borjúlábszár, folyamatosan, felforraljuk, mindmegette, rizottórizs, serpenyőben, megpucoljuk, kevergetjük, ráhalmozzuk, osobuccóhoz, vöröshagyma, fűszereket, rizottóhoz, hozzáadjuk, hozzávalók, elkészítés, fokhagymát, sárgarépát, részletben, megszórjuk, bazsalikom, kevergetve, zellerszár, sáfrányos rizottóhoz, csontos borjúlábszárat, serpenyőben felforrósítjuk, visszamaradt vajon, zellert megpucoljuk, fokhagymával tovább, száraz fehérbort, egészet felforraljuk, rizst kissé, szemek majdnem, hideg vajat, osobuccóhoz kínáljuk, Németh Miklósné,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Sajtos,sonkás buci
Kemencés harcsa egészben
Hússal töltött tészta
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
GOFRI
Isteni Csörögefánk
Céklafőzelék almával-burgonyával
Kinder Tejszelet
Hideg őszibarack krémleves
Húsgombóc Leves
még több recept
Véleményezd!
09.22. 11:32 Lázár: az elmúlt száz év legnagyobb óvoda- és iskolafelújítási programja fo...
09.22. 11:32 Magyar válogatott - Luxemburg és Costa Rica ellen a magyar válogatott
09.22. 11:32 FM: új szakaszba léptek Magyarország és a Fülöp-szigetek agrárkapcsolatai
09.22. 11:32 NGM: több mint négy éve tart a kiskereskedelmi forgalom bővülése
09.22. 11:32 Lelőtték Queensland egyik legnagyobb, 5,2 méter hosszú krokodilját
09.22. 11:31 Médiatanács: kutatás a szponzorüzenetekről és a gyermekeknek szóló élelmisz...
09.22. 11:22 Nemzetek Ligája - Hivatalossá vált a lebonyolítás
09.22. 11:22 Egykori csehszlovák kommunista vezetőket jelentettek fel a nyugati határoko...
09.22. 11:21 Médiatanács: 103,2 millió forint helyi és körzeti televíziók műsorgyártásár...
09.22. 11:21 Marosvásárhelyi iskolaügy - Krónika: Tudose Budapesttel "takarózik"
Tudjátok ?
Ha Matolcsy szerint a SVÉD MODELL a nyerő, mi a bánatért ment, MÁR 3 ALKALOMMAL Jamaica-ra ...
HOL MARAD A REZSICSÖKKENTÉS, ha a FÖLDGÁZ ára TÖBB, MINT 2 ÉVE ALACSONYABB, MINT AMENNYIT F...
Hány világvége lesz még?
Mi ez a nagyon ismerős zene?
Mi a manó, már rizst sem jó enni, arzénnal mérgezi a népet?
még több kérdés
Blog Címkék
Mások hasznát keresni  Repülőnap - Szeged-2017. ........  Virágaim  Az igazságosság felemeli a nép...  Szeptember 19. Kedd  Néha...  Ábrándozó  Békét teremteni e felbolydult ...  The Bee Gees  az ősz színei  Leszünk barátok ?  Nyílt napok Szegeden..........  az ősz színei  Mosolygós ,szép napot  A lélek, amelyben a Szentlélek...  Magyar nyelvű katekézis Ferenc...  Kihívások  Polgár István:Szeptemberi vend...  Guti Tünde: ZÁRT AJTÓK MÖGÖTT  Esős délután islegyen kellemes...  Jolie Taylor: Hinni szeretnék  Képek  Velem maradsz...  ...csak be kell engednem.  Kata......SZERETETTEL  Őszi kép  Kaposvár...  Donnáról kaptam  Polgár István:Szeptemberi vend...  Mosolygós ,szép napot  Szép gondolatok...  Burrowing owls...  Megosztottság  Mosoly  Credo  Imádkozzatok alázattal  A csodálatos természet  Kliensre várva----------  ...csak be kell engednem.  Őszre hulló  Hétvégére---Mirjamtól  Kellemes és szép napot  Türelmetlen szerelem...  Könyv  Kívánságok...  Őszi utamon..Dáma Lovag Erdős ...  Boldogtalan boldogok:Tatiosz  Igen, te vagy világosságom, Ur...  Élj Isten tetszésére  Ha adsz - gazdagodsz  Hírnévrontás  A vörös rózsa  Éjjel nem alszik a szív  Nyílt napok Szegeden..........  Hervay Gizella - Űrlap  Tallóztam  Harmonia.......  Virágaim  Budapest 21 LEGSZEBB ÉPÜLETE  Vidám estét!  Hervay Gizella - Űrlap  Manyákné, Kati - Ősz  Bölcsesség  Krisztus nem csak akkor imádko...  Egyenjogúság  A világ leghosszabb szempillái  A világ leghosszabb szempillái  Ha adsz - gazdagodsz  Hegedűs Adriana: Hajnalodik  Azt felelném, hogy egyszer  Ildykótól kedvenc virágomat k...  Amikor a gorilla lalázik...  Válassz úgy...  Türelmetlen szerelem...  Nem kell dér...  Tallóztam  A természet azokban  Fegyverek híres márkák logójáb...  Marilyn Monroe utolsó fotózásá...  Szálljunk együtt a szél erejév...  Juhász Gyula: Prológus  Eljött az ősz...  Megértettem...  Nyílt napok Szegeden..........  Őszi kép  idézet  Harmonia.......  Juhász Gyula: Prológus  Krisztus nem csak akkor imádko...  Kata......SZERETETTEL  Kellemes délutáni időtöltést  Alázat  Az igazságosság felemeli a nép...  Őszi eső  Erdélyi vallomás  A boldogság nem visel külső je...  Hervay Gizella - Űrlap  Hétvégére---Mirjamtól  A természet azokban  Alázat 
Bejegyzés Címkék
sáfrányos rizottóhoz, csontos borjúlábszárat, serpenyőben felforrósítjuk, visszamaradt vajon, zellert megpucoljuk, fokhagymával tovább, száraz fehérbort, egészet felforraljuk, rizst kissé, szemek majdnem, hideg vajat, osobuccóhoz kínáljuk, borjúszeleteket, petrezselyemmel, hozzáadagoljuk, borjúlábszárat, felforrósítjuk, hússzeletekre, paradicsomot, félretesszük, fokhagymával, visszamaradt, megfuttatjuk, marhalábszár, petrezselyem, borjúlábszár, folyamatosan, felforraljuk, mindmegette, rizottórizs, serpenyőben, megpucoljuk, kevergetjük, ráhalmozzuk, osobuccóhoz, vöröshagyma, fűszereket, rizottóhoz, hozzáadjuk, hozzávalók, elkészítés, fokhagymát, sárgarépát, részletben, megszórjuk, bazsalikom, kevergetve, zellerszár, zsuzsamama, hagymával, fehérbort, borsozzuk, vastagabb, parmezánt, megsózzuk, fokhagyma, hasábokra, forgatjuk, sáfrányos, alaplevet, felöntjük, öntöttvas, alaplével, ízesítjük, zöldséges, forraljuk, húsalaplé, darabokra, sárgarépa, fehérbor, pirítjuk, ráöntjük, legalább, rizottót, parmezán, sáfrányt, kínáljuk, miklósné, besózzuk, ossobuco, pirítunk, teljesen, hirtelen, kakukkfű, egészet, reszelt, folyton, csontos, zellert, , ,
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 202 db bejegyzés
e év: 3224 db bejegyzés
Összes: 28883 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2552
  • e Hét: 20324
  • e Hónap: 83342
  • e Év: 1069474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.