Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ossobuco (toszkán csontos borjúlábszár zöldséges raguban)
  2017-07-15 22:08:02, szombat
 
   
  Ossobuco (toszkán csontos borjúlábszár zöldséges raguban)

Hozzávalók

4 db csontos borjú- vagy marhalábszár
1 kis doboz daraboltparadicsom-konzerv
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshagyma
2 dl száraz fehérbor
3 szál sárgarépa
2-3 szál zellerszár
2 dl húsalaplé
kakukkfű
bazsalikom
vágott petrezselyem

bors
A sáfrányos rizottóhoz:
20 dkg rizottórizs
1 tk sáfrány
2 dl fehérbor
5 dl húsalaplé
10 dkg vaj
3 dkg reszelt parmezán



Elkészítés

A csontos borjúlábszárat 3-4 cm-es darabokra vágjuk, besózzuk, majd kevés lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, hirtelen sütve kérget pirítunk a hússzeletekre, majd félretesszük őket.
A visszamaradt vajon megfuttatjuk a hagymát, majd a fokhagymát, és hozzáadjuk a paradicsomot is. Közben a sárgarépát és a zellert megpucoljuk, vastagabb hasábokra vágjuk, majd a serpenyőben a hagymával és a fokhagymával tovább pirítjuk.
Ráöntjük a száraz fehérbort, kicsit forraljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket. Megsózzuk, borsozzuk, és az egészet felforraljuk, ha kell után ízesítjük és felöntjük az alaplével.
Tűzálló vagy öntöttvas edénybe öntjük, ráhalmozzuk a borjúszeleteket, és legalább 2 óra alatt készre sütjük, majd petrezselyemmel megszórjuk.
A sáfrányos rizottóhoz a rizst kissé megfuttatjuk a vajon, majd felöntjük a borral és folyamatosan kevergetjük. Amikor a bor eltűnt, több részletben hozzáadagoljuk az alaplevet, hozzáadjuk a sáfrányt és folyton kevergetve főzzük a rizottót.
Megsózzuk, -borsozzuk, és amikor a szemek majdnem teljesen puhák, hozzáadjuk a parmezánt és a hideg vajat. Az osobuccóhoz kínáljuk.





Németh Miklósné zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Címkék: borjúszeleteket, petrezselyemmel, hozzáadagoljuk, borjúlábszárat, felforrósítjuk, hússzeletekre, paradicsomot, félretesszük, fokhagymával, visszamaradt, megfuttatjuk, marhalábszár, petrezselyem, borjúlábszár, folyamatosan, felforraljuk, mindmegette, rizottórizs, serpenyőben, megpucoljuk, kevergetjük, ráhalmozzuk, osobuccóhoz, vöröshagyma, fűszereket, rizottóhoz, hozzáadjuk, hozzávalók, elkészítés, fokhagymát, sárgarépát, részletben, megszórjuk, bazsalikom, kevergetve, zellerszár, sáfrányos rizottóhoz, csontos borjúlábszárat, serpenyőben felforrósítjuk, visszamaradt vajon, zellert megpucoljuk, fokhagymával tovább, száraz fehérbort, egészet felforraljuk, rizst kissé, szemek majdnem, hideg vajat, osobuccóhoz kínáljuk, Németh Miklósné,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Sajtos,sonkás buci
Kemencés harcsa egészben
Hússal töltött tészta
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
GOFRI
Isteni Csörögefánk
Céklafőzelék almával-burgonyával
Kinder Tejszelet
Hideg őszibarack krémleves
Húsgombóc Leves
még több recept
Véleményezd!
09.21. 23:34 Német választások - Felmérés: a kormánypártok gyengülése és két új párt meg...
09.21. 21:54 Semjén: a migráció következményeit nem lehet jóvátenni
09.21. 21:54 ENSZ-közgyűlés - Áder János: a vízválság háborúkhoz is vezethet
09.21. 21:04 Férfi kosárlabda EK - Idegenben szerzett előnyt a Körmend
09.21. 21:03 A Fluxus művészeti mozgalom alkotóinak kiállítása a Ludwig Múzeumban
09.21. 20:53 Nemzeti konzultáció - Kormányszóvivő: felvértezést adnak a kormánynak a beé...
09.21. 20:44 A magyar dráma napja - Átadták a Szép Ernő-díjakat
09.21. 20:33 Észak-koreai válság - Diplomáciai források: az EU szigorítani fogja a Phenj...
09.21. 20:03 Orbán: Magyarország erejét Széchenyi-díjasai mutatják meg igazán
09.21. 19:54 Női kézilabda NB I - Simán nyert a Győr, nehezen a Ferencváros
Tudjátok ?
Ha Matolcsy szerint a SVÉD MODELL a nyerő, mi a bánatért ment, MÁR 3 ALKALOMMAL Jamaica-ra ...
HOL MARAD A REZSICSÖKKENTÉS, ha a FÖLDGÁZ ára TÖBB, MINT 2 ÉVE ALACSONYABB, MINT AMENNYIT F...
Hány világvége lesz még?
Mi ez a nagyon ismerős zene?
Mi a manó, már rizst sem jó enni, arzénnal mérgezi a népet?
még több kérdés
Blog Címkék
CSodálatos a naplemente a vízp...  CSodálatos a naplemente a vízp...  Muscovy duck in park water eye...  Gajárszky Magdolna:Naponként L...  Burrowing owls...  Önéletrajz  Az igazságosság felemeli a nép...  CSodálatos a naplemente a vízp...  A boldogság nem visel külső je...  Szép gondolatok...  Ne higgy nekem...  Gajárszky Magdolna:Naponként L...  Burrowing owls...  Virágaim  Kellemes délutánt !  Alázat  Kaposvár...  Éjjel nem alszik a szív  Ki ütlek te nyomorult  Marcsitól ...  Válassz úgy...  S ez a fő  Mai kép 40.  Uram, Jézus Krisztus  Tudod mi a  CSodálatos a naplemente a vízp...  Böjte Csaba beszéde: Csillagös...  Őszi kép  Alázat  Szép gondolatok...  Harangok zúgnak  Assisi Szent Ferenc: Mária-kö...  ...csak be kell engednem.  Albert Schweitzer : A fiatalsá...  Köszönöm a virágot  Azt felelném, hogy egyszer  Gondolat  Alázat  Szent József kápolna  Albert Schweitzer : A fiatalsá...  Mindenkinek köszönöm .....  Könyv  Pénzár Miklós: Rád várva...  Háború és béke  Szép estét, Kati  Néha...  Békét teremteni e felbolydult ...  Velem maradsz...  Szép gondolatok...  Ritka fényképek a világ minden...  Kedves látogatóm Gitti  Fegyverek híres márkák logójáb...  Kedves látogatóm Anna  Hegedűs Adriana: Hajnalodik  Élj Isten tetszésére  A pénz csak felerősíti azokat ...  Ha üres kezem feléd emelem  Imádkozzatok alázattal  Alázat  Fegyverek híres márkák logójáb...  Megértettem...  Alázat  Rózsák kosárban  A világ leghosszabb szempillái  Békés estét - Krisztina  A világ leghosszabb szempillái  Jó éjszakát, szép álmokat!  A természet azokban  Boldogtalan boldogok:Tatiosz  Mások hasznát keresni  Bölcsesség  Néha...  Szép estét  Rózsák kosárban  Boldog új évet Izrael 5778!  Nem emel föl  Jézus a gyermek barátja  Ha üres kezem feléd emelem  Jó ilyenkor este már,  Szép estét kedves látogatóim!  Velem maradsz...  Alázat  Hogyan tisztítsuk meg a májun...  Szeptemberi vendég  Éjjel nem alszik a szív  Kedves látogatóm Gitti  Szülő  Mindenki megérdemli  A lélek, amelyben a Szentlélek...  Mutasd meg nekik Máriát  Őszi utamon..Dáma Lovag Erdős ...  Piros virág  Harmonia.......  Kata......SZERETETTEL  Nem emel föl  CSodálatos a naplemente a vízp...  A boldogság nem visel külső je...  Kata......SZERETETTEL  ...csak be kell engednem.  Kellemes és szép napot 
Bejegyzés Címkék
sáfrányos rizottóhoz, csontos borjúlábszárat, serpenyőben felforrósítjuk, visszamaradt vajon, zellert megpucoljuk, fokhagymával tovább, száraz fehérbort, egészet felforraljuk, rizst kissé, szemek majdnem, hideg vajat, osobuccóhoz kínáljuk, borjúszeleteket, petrezselyemmel, hozzáadagoljuk, borjúlábszárat, felforrósítjuk, hússzeletekre, paradicsomot, félretesszük, fokhagymával, visszamaradt, megfuttatjuk, marhalábszár, petrezselyem, borjúlábszár, folyamatosan, felforraljuk, mindmegette, rizottórizs, serpenyőben, megpucoljuk, kevergetjük, ráhalmozzuk, osobuccóhoz, vöröshagyma, fűszereket, rizottóhoz, hozzáadjuk, hozzávalók, elkészítés, fokhagymát, sárgarépát, részletben, megszórjuk, bazsalikom, kevergetve, zellerszár, zsuzsamama, hagymával, fehérbort, borsozzuk, vastagabb, parmezánt, megsózzuk, fokhagyma, hasábokra, forgatjuk, sáfrányos, alaplevet, felöntjük, öntöttvas, alaplével, ízesítjük, zöldséges, forraljuk, húsalaplé, darabokra, sárgarépa, fehérbor, pirítjuk, ráöntjük, legalább, rizottót, parmezán, sáfrányt, kínáljuk, miklósné, besózzuk, ossobuco, pirítunk, teljesen, hirtelen, kakukkfű, egészet, reszelt, folyton, csontos, zellert, , ,
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 202 db bejegyzés
e év: 3224 db bejegyzés
Összes: 28883 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 344
  • e Hét: 18116
  • e Hónap: 81134
  • e Év: 1067266
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.