Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ossobuco (toszkán csontos borjúlábszár zöldséges raguban)
  2017-07-15 22:08:02, szombat
 
   
  Ossobuco (toszkán csontos borjúlábszár zöldséges raguban)

Hozzávalók

4 db csontos borjú- vagy marhalábszár
1 kis doboz daraboltparadicsom-konzerv
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshagyma
2 dl száraz fehérbor
3 szál sárgarépa
2-3 szál zellerszár
2 dl húsalaplé
kakukkfű
bazsalikom
vágott petrezselyem

bors
A sáfrányos rizottóhoz:
20 dkg rizottórizs
1 tk sáfrány
2 dl fehérbor
5 dl húsalaplé
10 dkg vaj
3 dkg reszelt parmezán



Elkészítés

A csontos borjúlábszárat 3-4 cm-es darabokra vágjuk, besózzuk, majd kevés lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, hirtelen sütve kérget pirítunk a hússzeletekre, majd félretesszük őket.
A visszamaradt vajon megfuttatjuk a hagymát, majd a fokhagymát, és hozzáadjuk a paradicsomot is. Közben a sárgarépát és a zellert megpucoljuk, vastagabb hasábokra vágjuk, majd a serpenyőben a hagymával és a fokhagymával tovább pirítjuk.
Ráöntjük a száraz fehérbort, kicsit forraljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket. Megsózzuk, borsozzuk, és az egészet felforraljuk, ha kell után ízesítjük és felöntjük az alaplével.
Tűzálló vagy öntöttvas edénybe öntjük, ráhalmozzuk a borjúszeleteket, és legalább 2 óra alatt készre sütjük, majd petrezselyemmel megszórjuk.
A sáfrányos rizottóhoz a rizst kissé megfuttatjuk a vajon, majd felöntjük a borral és folyamatosan kevergetjük. Amikor a bor eltűnt, több részletben hozzáadagoljuk az alaplevet, hozzáadjuk a sáfrányt és folyton kevergetve főzzük a rizottót.
Megsózzuk, -borsozzuk, és amikor a szemek majdnem teljesen puhák, hozzáadjuk a parmezánt és a hideg vajat. Az osobuccóhoz kínáljuk.





Németh Miklósné zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Címkék: borjúszeleteket, petrezselyemmel, hozzáadagoljuk, borjúlábszárat, felforrósítjuk, hússzeletekre, paradicsomot, félretesszük, fokhagymával, visszamaradt, megfuttatjuk, marhalábszár, petrezselyem, borjúlábszár, folyamatosan, felforraljuk, mindmegette, rizottórizs, serpenyőben, megpucoljuk, kevergetjük, ráhalmozzuk, osobuccóhoz, vöröshagyma, fűszereket, rizottóhoz, hozzáadjuk, hozzávalók, elkészítés, fokhagymát, sárgarépát, részletben, megszórjuk, bazsalikom, kevergetve, zellerszár, sáfrányos rizottóhoz, csontos borjúlábszárat, serpenyőben felforrósítjuk, visszamaradt vajon, zellert megpucoljuk, fokhagymával tovább, száraz fehérbort, egészet felforraljuk, rizst kissé, szemek majdnem, hideg vajat, osobuccóhoz kínáljuk, Németh Miklósné,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.01. 08:41 Választás 2018 - Az NVB 187 megfigyelőt vett nyilvántartásba az országgyűlé...
04.01. 08:01 Választás 2018 - Egy hét múlva lesz az országgyűlési választás
04.01. 07:40 Választás 2018 - Kormányszóvivő: összehangolt megtörési kísérlet indult Mag...
04.01. 07:04 Tűz ütött ki egy szarvasi tollfeldolgozóban
04.01. 07:04 Heti makronaptár - Kevés adat jelenik meg április első hetében
04.01. 07:04 Csökkenő forgalomban gyengült a BUX a héten
03.31. 22:33 Férfi vízilabda Eurokupa - Egygólos előnyben a Ferencváros a döntőben
03.31. 22:03 Férfi vízilabda BL - A Szolnok és az OSC is kikapott Olaszországban
03.31. 21:53 Jégkorong Erste Liga - A MAC története első diadalát aratta
03.31. 21:43 Szakértő: tárgyalásokkal meg lehetett volna előzni a katalán válságot
Tudjátok ?
A Kúria kimondta, hogy törvénytelen volt a kettős állampolgárok szervezett szavaztatása!?
Akkor is ilyen népszerű lenne Soros a balosok körében, ha Orbán mellett lobbizna?
Ki az írója és mi a mű címe?
Aki épp érettségi, vagy valamilyen vizsga előtt áll esetleg tudna segíteni Ady verselemzésb...
Kell-e nekünk arab tavasz?
még több kérdés
Blog Címkék
Április 22.  Mai harmónia kártyám  Jó éjszakát szép álmokat!!!  Kosztolányi Dezső - Szegény an...  10 Most Badass Movie Scenes  Erdélyi csorba csirkemájas hús...  Gremlins: Gremlin Deaths  FTC Vízilabda  Azután kapta meg magyar letele...  MGM Logo  Máriaremete - Szurdok erdőben ...  Őrizlek...  Meghitt - békés estét kívánok ...  Kosztolányi Dezső - Szegény an...  Kellemes szombat estét,jó éjt!  Alpári Lajos: A bánat dalaiból...  Vesszel Károly: Honnan jöttök?  Egy csodás növény  Vesszel Károly: Honnan jöttök?  Szép gondolatok...  Dorosné Éva gyönyörű szerkeszt...  Isten tenyerén ébredtem, s len...  Papírkutyák - Shotokan harci b...  Meghalt Avicii  TreeHugger  Jó éjszakát !!!  Meghalt Avicii  ne ítélj  Április 21. Szép napot!  Ide süss! Gyümölcsös ombre tor...  Ludi Delfino  Szól a tavasz  5 dolog, aminek mindenképp tit...  "A gyöngédség, mely megőriz...  fatimai Szűzanya megjelenéséne...  Scar the best  TreeHugger  Lehúzza a szemduzzanatot, és e...  Levél 4.22  Kun Magdolna: Búcsút intve  Erdélyi csorba csirkemájas hús...  Kosztolányi Dezső - Anyuska ré...  Csendélet  Maka Csilla: Régimódi szonett  7 stílusbaki  Ma vasárnap van! (húsvét 4. va...  Április 22. a Föld Napja  Ludi Delfino  Ilyenkor kezd a lélek csendjén  A tavasz csókja...  Április 22. - A Föld napja A ...  Orbán Viktor fia Gáspár ,színp...  A Zrínyi Kiadó kiváló katalógu...  Kosztolányi Dezső - A rokonok.  "A lélek titkos beszéde...  Tavasz, Te ragyogó !..Dáma Lov...  A tavasz csókja...  Egy kedves film 1962-ből: Egyi...  AJC - A tudatosság útján  A sorsot nem lehet elrendezni  10 Most Badass Movie Scenes  Chinese mantis  Videó  Fenyőrügy szirup - köhögésre ...  Szent-Györgyi Albert: Psalmus ...  Ludi Delfino  Kosztolányi Dezső - Egy téli d...  Tavasz, Te ragyogó !..Dáma Lov...  Csendélet  Az élet hármas szabályokra épü...  Ma is tüntetnek  Húsvét 4. vasárnapja 04.22  Furcsa az élet...  "A gyöngédség, mely megőriz...  Levél 4.22  5 bombajó tipp kedvencünkhöz, ...  Köszönöm, hogy VAGY...  Ma vasárnap van! (húsvét 4. va...  A tanító fájdalom...  ne ítélj  Ilyenkor kezd a lélek csendjén  Levél 4.22  Balázs Mária: Alkonyat.  Én dolgoztam fel őket  Jó éjszakát szép álmokat!!!  A sorsot nem lehet elrendezni  Itt a medvehagyma!  Meghalt Avicii  Szombat van  “Magyarországon nincs jö...  Csodálatos tavaszi kép  "Adj egy esélyt az új napnak.....  2018. április 21., szombati Na...  Szép gondolatok...  Elaludt már a sok arany csilla...  Ezüst cipőben jár a Hold...  A Zrínyi Kiadó kiváló katalógu...  Ma is tüntetnek  Reggeli üdvözlet  Úgy gondoltam... :) 
Bejegyzés Címkék
sáfrányos rizottóhoz, csontos borjúlábszárat, serpenyőben felforrósítjuk, visszamaradt vajon, zellert megpucoljuk, fokhagymával tovább, száraz fehérbort, egészet felforraljuk, rizst kissé, szemek majdnem, hideg vajat, osobuccóhoz kínáljuk, borjúszeleteket, petrezselyemmel, hozzáadagoljuk, borjúlábszárat, felforrósítjuk, hússzeletekre, paradicsomot, félretesszük, fokhagymával, visszamaradt, megfuttatjuk, marhalábszár, petrezselyem, borjúlábszár, folyamatosan, felforraljuk, mindmegette, rizottórizs, serpenyőben, megpucoljuk, kevergetjük, ráhalmozzuk, osobuccóhoz, vöröshagyma, fűszereket, rizottóhoz, hozzáadjuk, hozzávalók, elkészítés, fokhagymát, sárgarépát, részletben, megszórjuk, bazsalikom, kevergetve, zellerszár, zsuzsamama, hagymával, fehérbort, borsozzuk, vastagabb, parmezánt, megsózzuk, fokhagyma, hasábokra, forgatjuk, sáfrányos, alaplevet, felöntjük, öntöttvas, alaplével, ízesítjük, zöldséges, forraljuk, húsalaplé, darabokra, sárgarépa, fehérbor, pirítjuk, ráöntjük, legalább, rizottót, parmezán, sáfrányt, kínáljuk, miklósné, besózzuk, ossobuco, pirítunk, teljesen, hirtelen, kakukkfű, egészet, reszelt, folyton, csontos, zellert, , ,
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 181 db bejegyzés
e év: 1244 db bejegyzés
Összes: 31289 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4412
  • e Hét: 23376
  • e Hónap: 156891
  • e Év: 618631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.