Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ossobuco (toszkán csontos borjúlábszár zöldséges raguban)
  2017-07-15 22:08:02, szombat
 
   
  Ossobuco (toszkán csontos borjúlábszár zöldséges raguban)

Hozzávalók

4 db csontos borjú- vagy marhalábszár
1 kis doboz daraboltparadicsom-konzerv
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshagyma
2 dl száraz fehérbor
3 szál sárgarépa
2-3 szál zellerszár
2 dl húsalaplé
kakukkfű
bazsalikom
vágott petrezselyem

bors
A sáfrányos rizottóhoz:
20 dkg rizottórizs
1 tk sáfrány
2 dl fehérbor
5 dl húsalaplé
10 dkg vaj
3 dkg reszelt parmezán



Elkészítés

A csontos borjúlábszárat 3-4 cm-es darabokra vágjuk, besózzuk, majd kevés lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, hirtelen sütve kérget pirítunk a hússzeletekre, majd félretesszük őket.
A visszamaradt vajon megfuttatjuk a hagymát, majd a fokhagymát, és hozzáadjuk a paradicsomot is. Közben a sárgarépát és a zellert megpucoljuk, vastagabb hasábokra vágjuk, majd a serpenyőben a hagymával és a fokhagymával tovább pirítjuk.
Ráöntjük a száraz fehérbort, kicsit forraljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket. Megsózzuk, borsozzuk, és az egészet felforraljuk, ha kell után ízesítjük és felöntjük az alaplével.
Tűzálló vagy öntöttvas edénybe öntjük, ráhalmozzuk a borjúszeleteket, és legalább 2 óra alatt készre sütjük, majd petrezselyemmel megszórjuk.
A sáfrányos rizottóhoz a rizst kissé megfuttatjuk a vajon, majd felöntjük a borral és folyamatosan kevergetjük. Amikor a bor eltűnt, több részletben hozzáadagoljuk az alaplevet, hozzáadjuk a sáfrányt és folyton kevergetve főzzük a rizottót.
Megsózzuk, -borsozzuk, és amikor a szemek majdnem teljesen puhák, hozzáadjuk a parmezánt és a hideg vajat. Az osobuccóhoz kínáljuk.





Németh Miklósné zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Címkék: borjúszeleteket, petrezselyemmel, hozzáadagoljuk, borjúlábszárat, felforrósítjuk, hússzeletekre, paradicsomot, félretesszük, fokhagymával, visszamaradt, megfuttatjuk, marhalábszár, petrezselyem, borjúlábszár, folyamatosan, felforraljuk, mindmegette, rizottórizs, serpenyőben, megpucoljuk, kevergetjük, ráhalmozzuk, osobuccóhoz, vöröshagyma, fűszereket, rizottóhoz, hozzáadjuk, hozzávalók, elkészítés, fokhagymát, sárgarépát, részletben, megszórjuk, bazsalikom, kevergetve, zellerszár, sáfrányos rizottóhoz, csontos borjúlábszárat, serpenyőben felforrósítjuk, visszamaradt vajon, zellert megpucoljuk, fokhagymával tovább, száraz fehérbort, egészet felforraljuk, rizst kissé, szemek majdnem, hideg vajat, osobuccóhoz kínáljuk, Németh Miklósné,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Sajtos,sonkás buci
Kemencés harcsa egészben
Hússal töltött tészta
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
GOFRI
Isteni Csörögefánk
Céklafőzelék almával-burgonyával
Kinder Tejszelet
Hideg őszibarack krémleves
Húsgombóc Leves
még több recept
Véleményezd!
09.22. 11:32 Lázár: az elmúlt száz év legnagyobb óvoda- és iskolafelújítási programja fo...
09.22. 11:32 Magyar válogatott - Luxemburg és Costa Rica ellen a magyar válogatott
09.22. 11:32 FM: új szakaszba léptek Magyarország és a Fülöp-szigetek agrárkapcsolatai
09.22. 11:32 NGM: több mint négy éve tart a kiskereskedelmi forgalom bővülése
09.22. 11:32 Lelőtték Queensland egyik legnagyobb, 5,2 méter hosszú krokodilját
09.22. 11:31 Médiatanács: kutatás a szponzorüzenetekről és a gyermekeknek szóló élelmisz...
09.22. 11:22 Nemzetek Ligája - Hivatalossá vált a lebonyolítás
09.22. 11:22 Egykori csehszlovák kommunista vezetőket jelentettek fel a nyugati határoko...
09.22. 11:21 Médiatanács: 103,2 millió forint helyi és körzeti televíziók műsorgyártásár...
09.22. 11:21 Marosvásárhelyi iskolaügy - Krónika: Tudose Budapesttel "takarózik"
Tudjátok ?
Ismeritek ezt a dalt, esetleg megvan a neten valahol?
Nevel valaki házon belül paradicsomot? Hány wattos világítás kell?
Kívánhatok nektek Kellemes Hétvégét?
Ha Matolcsy szerint a SVÉD MODELL a nyerő, mi a bánatért ment, MÁR 3 ALKALOMMAL Jamaica-ra ...
HOL MARAD A REZSICSÖKKENTÉS, ha a FÖLDGÁZ ára TÖBB, MINT 2 ÉVE ALACSONYABB, MINT AMENNYIT F...
még több kérdés
Blog Címkék
Burgonya carbonara  Gyarmathy Erzsébet: Tükör előt...  "Örvendezzen Izráel az Ő Terem...  Szép gondolatok...  Szeptember 22.  Nagy István Attila: Egyszer mi...  Az ember azért teremtetett...  Sajátszerkesztésű képem  Ludi Delfino  Burgonya carbonara  Szèp napot kívánok!  Csalamádé  Lehoczki Károly: Ha még a karo...  Juhász Gyula: Tiszai csönd  "A jó cselekvésében pedig ne f...  Gyermeket játszani  Geometria  Itt van az ősz....  Gyarmathy Erzsébet: Tükör előt...  Az utak.  Tóth Árpád – Rezignáció  Virágot hoztam neked!  Csak a lelkünk...  Csalamádé  Tallóztam  Aranyosi Ervin: A fák és a hon...  Sajátszerkesztésű képem  Csend-program  Csemege uborka  H.Kohut Katalin: Krumplilángos  Ősz lett hirtelen  Ecetes karfiol, patisszon, rép...  Szép gondolatok...  Mi történik...?  Anikám SZÉP képe.  H.Kohut Katalin: Krumplilángos  Alkony...  Ősz színei videó  Mihail Eminescu  Pilinszky János  Tallóztam  Anikám SZÉP képe.  Nincs Cím  Tóth Árpád - A fa  Tóth Árpád – Vízió a von...  Csemege uborka  Az olajfák hegyén  Őszi kép  Kitty barátnőmtől! Nagyon kösz...  Szép este & Szép zenével  "Oszlani látszik a lélek magán...  Tóth Árpád – Vízió a von...  Elvándorol a madár...  Tallóztam  Rossz érzések ellenszere,  Pedig  A kereszt  Szeptember 22.  Ha látásunk helyes  Leéb Ferenc  Lelki utazás  Nagy István Attila: Egyszer mi...  Ludi Delfino  Tallóztam  „Este szállást vesz a s...  Geometria  Ludi Delfino  2017. szeptember 21., csütörtö...  Az ember azért teremtetett...  Kata......SZERETETTEL  A nők már  Már ilyen volt . . .  2017. szeptember 21., csütörtö...  Oláh András  Amire most gondolsz, az teremt...  Szép estét, jó éjt!  Kevesen búcsúztatták Lorán Len...  Üzenet Andriskának  „Este szállást vesz a s...  RONALDO IDE vagy ODA, OTTHON K...  Sajátszerkesztésű képem  Doros Ferencné Évikémtől a fbo...  Cukkini randevúja fahéjjal  Kata......SZERETETTEL  Megtörténhet...  Csaba testvér prédikációja: M...  Tóth Árpád - Duruzsoló tűznél  Kevesen búcsúztatták Lorán Len...  Te küldtél engemet  Szép gondolatok...  Esti ima  Szép gondolatok...  Tóth Árpád - A fa  Balgák voltunk...  Őszi kép  Itt van az ősz....  Szép estét látogatóimnak  Jó reggelt!  Búcsúzom a nyártól...  Müller Péter: A legtöbb problé... 
Bejegyzés Címkék
sáfrányos rizottóhoz, csontos borjúlábszárat, serpenyőben felforrósítjuk, visszamaradt vajon, zellert megpucoljuk, fokhagymával tovább, száraz fehérbort, egészet felforraljuk, rizst kissé, szemek majdnem, hideg vajat, osobuccóhoz kínáljuk, borjúszeleteket, petrezselyemmel, hozzáadagoljuk, borjúlábszárat, felforrósítjuk, hússzeletekre, paradicsomot, félretesszük, fokhagymával, visszamaradt, megfuttatjuk, marhalábszár, petrezselyem, borjúlábszár, folyamatosan, felforraljuk, mindmegette, rizottórizs, serpenyőben, megpucoljuk, kevergetjük, ráhalmozzuk, osobuccóhoz, vöröshagyma, fűszereket, rizottóhoz, hozzáadjuk, hozzávalók, elkészítés, fokhagymát, sárgarépát, részletben, megszórjuk, bazsalikom, kevergetve, zellerszár, zsuzsamama, hagymával, fehérbort, borsozzuk, vastagabb, parmezánt, megsózzuk, fokhagyma, hasábokra, forgatjuk, sáfrányos, alaplevet, felöntjük, öntöttvas, alaplével, ízesítjük, zöldséges, forraljuk, húsalaplé, darabokra, sárgarépa, fehérbor, pirítjuk, ráöntjük, legalább, rizottót, parmezán, sáfrányt, kínáljuk, miklósné, besózzuk, ossobuco, pirítunk, teljesen, hirtelen, kakukkfű, egészet, reszelt, folyton, csontos, zellert, , ,
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 202 db bejegyzés
e év: 3224 db bejegyzés
Összes: 28883 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2491
  • e Hét: 2491
  • e Hónap: 92372
  • e Év: 1078504
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.