Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Grillezzünk, de ne csak húst!
  2017-08-17 23:34:58, csütörtök
 
   
  Még tart a jó idő, ki kellene használni:

Grillezzünk, de ne csak húst!

A grillezés, szabadtéri sütögetés kötelező nyári program, mégpedig jó társaságban az igazi, sokféle pácolt finomsággal, salátákkal. Bár a grillezésről a húsok jutnak elsőként eszünkbe, érdemes kipróbálni húsmentes alapanyagokat is. A tapasztalat szerint ugyanis ezek fogynak el mindig elsőnek!
Mindenkinek megvan a jól bevált grillpáca, kedvenc fóliás batyu-receptje, de azért időnként kipróbálunk újdonságokat is. A húson túl is érdemes kísérletezni, mert népes vendégsereg esetén szinte biztosan akad a társaságban, aki valamilyen megfontolásból sem a húsok, sem a kolbász vagy a szalonna iránt nem mutat érdeklődést. A húsevők pedig köretként kóstolhatják a vegetáriánus grillezett fogásokat.

Grillezzünk sajtot!
A grillezett sajt mindig népszerű fogás - akár tartalmas saláta, akár paradicsomkarikák vagy friss nyers zöldségek társulnak hozzá. De mikor lesz tökéletes? Egy biztos, a trappistát, edámit és más úgynevezett félkemény, no meg gyúrt (mozzarella, scamorza) sajtokat tegyük inkább szendvicsekbe, reszeljük a salátára, de ne süssük grillen! Erre a célra kizárólag kemény, vagy a kifejezetten grillsajtként kínált fajták alkalmasak.





A halloumi egyike a legjobb grillezhető sajtoknak

Az egyik legjobb, nálunk is kapható ciprusi specialitás a halloumi sajt. Ez a rendszerint kecske- és juhtejjel is gazdagított tehéntejből készülő, erősen sós sajtféle létezik natúr vagy zöldfűszerekkel (nem ritkán kevés mentával) ízesített formában is. Nagyjából 1 cm vastag szeletekre vágva, kevés olajjal megkenve mindkét oldalát (ha nem szabadban készítjük, elegendő a serpenyőbe permetezni egy kevés olajat) aranybarnára pirítva akár héjában sült krumplival, akár salátával tálalva tökéletes. Remekül illenek hozzá a majonézes, joghurtos öntettel készülő vegyes saláták, de egy kakukkfüves, majonézes krumplisalátával is bőséges és laktató fogás. Mivel a halloumi sós, enyhén fűszerezzük a garnírungot!

A tehén- és juhgomolya is remekül grillezhető, miként ezek füstölt változatai. Ha kemény kecskesajthoz jutunk, feltétlenül érdemes kipróbálni akár serpenyőben, akár szabadban grillezve. A sajt könnyen odatapad a serpenyő aljához, nem árt olajjal vagy olajos páccal megkenni. A rácsra a sajtok sütésénél a biztonság kedvéért célszerű alufóliát vagy grilltepsit helyezni. A köret itt is lehet a jól bevált uborkasalátától a káposztasalátán át a paradicsomsalátáig szinte bármi, és egy-egy szelet ropogós héjú kenyér is jól jön mellé.

Ha nem túl kemény és kevéssé markáns grillsajtot választunk, a sütés előtti napon célszerű bepácolni - így nem csupán az ízei lesznek gazdagabbak, de külön zsiradékra sem lesz szükségünk, ha mégis úgy ítéljük meg, hogy nem árt egy kis zsiradék, a páclével nyugodtan kenegethetjük a grilltepsinket.

Az olívaolaj, a fokhagyma és a friss rozmaring keverékéből készült pác tökéletesen illik a sajtok mindegyikéhez. Arra érdemes ügyelni, hogy bármekkora mennyiséget is készítünk elő, a pác mindig tökéletesen fedje, mintegy légmentes záróréteget képezve a sajtszeletek felett.






A grillezhető kemény sajtokhoz az olívabogyó, a paprika vagy a kapribogyó is nagyon jól illik
Az sem mindegy, mekkorára daraboljuk a sajtot. Ha camembert sajtot vagy lágyabb kecskesajtot tennénk a grillre, ne vágjuk fel. Enyhén olajozott alufóliába csomagoljuk be, így tegyük a rácsra. Ha a közepe megolvadt, kenyérrel vagy péksüteménnyel kínáljuk.

A szeletelhető típusokat pedig ne vágjuk túlságosan vékonyra, az 1-1,5 cm-es vastagság ideális a grillezéshez.

Gombát, hagymát, zöldséget a grillre!
A csiperke, vargánya, őzlábgomba mind remek szabadtéren sütve, grillezve. Alapszabály, hogy csakis friss és megbízható helyről vagy gombaszakértő által bevizsgált gombát fogyasszunk! Grillezéshez a nagyobb méretű gombák ideálisak, és érdemes őket fűszeres pácban érlelni rövid ideig.

A gombafélékhez ideális zöldfűszerek többek között a kakukkfű, a bazsalikom, a rozmaring. Ezeken túl kerülhet a pácba bors vagy chili, aki csípősebben szereti, fokhagyma (mértékkel). Mivel a gombák víztartalma rendkívül magas, a sütésnél, grillezésnél ez óhatatlan folyadékveszteséget jelent. Hogy ne essenek össze a gombáink, rövid ideig süssük, és fajtától függően érdemes hosszában kettévágni, vagy kizárólag a kalapját megsütni - az egészséges tönkök levesben, pörköltben is felhasználhatók.





A gombafejek gyorsan átsülnek a rácson, tölthetjük is őket

Grillezett barnacsiperke
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg közepes méretű barnacsiperke
1-2 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 mokkáskanál chilipehely
3 kisebb ág friss rozmaring
2-3 kakukkfűág
2 csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál szárított oregánó
1 db nagyobb méretű citrom
só, frissen őrölt színes bors - ízlés szerint

Elkészítés: A páchoz csavaros tetejű üvegbe öntjük az olajat, hozzáfacsarjuk a citrom levét. A rozmaring, a petrezselyem és a kakukkfű leveleit finomra aprítjuk, a fokhagymát finomra vágjuk vagy fokhagymanyomón átpréseljük. A chilipehellyel, sóval és kevés borssal együtt az olajhoz kanalazzuk. Az egészet alaposan összerázzuk.
A gombákat óvatosan megtisztítjuk a szennyeződésektől, tönkjeit eltávolítjuk. Ha túlságosan nagyok a gombafejek, félbevágjuk. Kalapjukkal felfelé tálba rakosgatjuk, a páclével meglocsoljuk, időnként megkeverjük, hogy mindenütt átjárja a pác, 15-20 percig pihentetjük.
Forró grillrácsra helyezett grilltepsiben vagy grillserpenyőben néhány perc alatt megsütjük.

Ha nem kapunk barnacsiperkét, amely krémesebb, határozottabb ízekkel rendelkezik, fehér csiperkéből is készülhet. Egyszerű vinaigrette mártással locsolt, friss leveles salátával, zsenge fejes salátával, friss kenyérrel tálaljuk.

A grillezett hagyma tökéletes kísérője lehet akár fűszeres túróval kínált héjában sült burgonyának, akár húsféléknek. Grillezéshez nagyjából 3-4 cm átmérőjű vöröshagymát vagy lilahagymát érdemes választani. Tisztítás után akár vastag szeletekre vágva, sóval, kevés paprikával fűszerezve, olajjal meglocsolva mehet is a rácsra, serpenyőbe, de negyedelhetjük is. Ez utóbbi esetben is érdemes sütés előtt fűszerezni. Ha azt szeretnénk, hogy szépen karamellizálódjon, hintsük meg kevés sóval, szórjunk rá finomra aprított kakukkfüvet és leheletnyi cukrot. A hagyma természetes édességét ezzel a kis segítséggel remekül érvényesíteni lehet, de nem lesz édes a végeredmény, csupán aranyszínű bevonatot képez a hagymagerezdeken. Ha előzetesen olajos-fűszeres pácban érleljük, még ízletesebb lesz!




A grillezett zöldségsaláta előételnek, köretnek is jó választás

A burgonyafélék szabadtéri sütésénél kétféle módszer terjedt el. A nagyméretű krumplikat fóliába csomagolva, parázson célszerű puhára sütni - ezeket akár a grillezés elején elkezdhetjük, ha akkora helyünk van, hogy megfelelő parazsat tudunk elkülöníteni, vagy rácsra is tehetjük, de ne felejtsük el időnként megforgatni.

Ha gyorsabban szeretnénk grillezett burgonyához jutni, héjában 10-12 perc alatt főzzük elő a nem túlságosan nagy krumplikat, majd nagyjából 1 cm vastagra karikázzuk, olajjal meglocsolva dobjuk a rácsra vagy serpenyőbe - újkrumpliból is tökéletes, gyorsan elkészül. A végén sózzuk. Ha nem újkrumplival dolgozunk, mindig lisztes típust válasszunk, amelynek alacsonyabb a víztartalma.

A krumplihoz kínálhatunk körözöttet, vagy épp snidlinggel, petrezselyemmel, zsázsával fűszerezett túrókrémet, amihez érdemes egy kevés pirított tökmagot is szórni - mennyei!

A grillezés kedvenc zöldségei vitathatatlanul a padlizsán, a paprika, a paradicsom, a zsenge tök, a cukkini - egyik finomabb, mint a másik, nem is igazi a grillparti nélkül.





Nem csak finom, de gyorsan elkészül grillen a padlizsán

Mindegyiket süthetjük olajjal meglocsolva, natúr módon, illetve különféle fűszerkeverékkel (a készen kapható grill fűszerkeverék éppúgy megfelel, mint a magunk ízlésére formált, saját kombináció) megszórva. A zöldségeket is érdemes pácolni, hogy még ízletesebbek legyenek. Ezek esetében azonban a folyamat közel sem olyan időigényes, mint a húsoknál, és nem is célszerű 1 óránál tovább pácban hagyni őket, mert túlságosan megereszkednek.

Készíthetünk olaj és mustár, valamint só, bors és szinte bármilyen finomra aprított zöldfűszer keverékével is pácot, amellyel megkenjük a hosszában felszeletelt vagy karikákra vágott padlizsánt, cukkinit. Tökéletesen megfelel azonban az egyszerű olajos - fokhagymával, rozmaringgal ízesített, citrommal vagy borecettel pikánsabbá tett - páclé is. Már 15-20 perc elteltével átveszik a zöldségek a fűszerek aromáit.

A padlizsán pácolásánál és sütésénél mindenképp figyelembe kell venni, hogy valóságos szivacsként működik - alaposan magába szívja az olajat, ezért ne hagyjuk túl sokáig állni. A régi módszer szerint a padlizsánkarikákat vagy padlizsánszeleteket célszerű besózni, 1 órán át pihentetni, hogy a keserű lé távozzon, de igazság szerint az utóbbi években kapható padlizsánok ezt egyáltalán nem igénylik. Nem keserűek, így aztán időtakarékosan elkészíthetők. Elegendő sózni, fűszerezni vagy pácolni, és máris süthető!

Paprikából a zöld, sárga vagy piros kaliforniai mellett a kápia vagy a paradicsom alakú, de a vastag húsú szentesi is isteni grillezve. A fokhagymás, olívás pácba forgatott, frissen őrölt borssal megszórt grillezett paprikaszeletek joghurtos mártogató szószokkal, zöldfűszeres túróval is tökéletesek, de jól illenek csevapcsicsához, mititeihez is. Minél több fajtából készül, annál ízletesebb és színesebb a grillezett paprikatál, amit utólag is meglocsolhatunk egy kevés citromlével, olajjal.

Paradicsomból mindig kemény, lehetőség szerint napérlelte fajtát válasszunk. A szilva- vagy lucullus paradicsom ideális grillezve. A nagyméretű kora nyári paradicsomok is rendkívül ízletesek lesznek, ha félbevágjuk, magjait és levét teáskanállal kikapargatjuk, enyhén sózzuk, néhány csepp balzsamecetet vagy balzsamecet-szirupot locsolunk rá, friss bazsalikomlevelekkel szórjuk meg.





Könnyű, szíbes, finom, egyszerű - sokféle zöldség, mind grillezve

Ha cukkinit vagy zsenge tököt grillezünk, ne hámozzuk meg, egyszerűen karikázzuk, szeleteljük fel ferdén, fűszerezzük vagy pácoljuk, és úgy süssük meg. A tökfélék semleges ízéhez tökéletesen illenek a markáns zöldfűszerek. Ha egyszer bazsalikommal, máskor kaporral, harmadszor tárkonnyal szórjuk meg, olyan, mintha három különböző zöldségfélét sütöttünk volna. Természetesen olajos-fokhagymás, kevés citromlével ízesített olívaolajjal kenegetve is nagyon finom.

Ha zsenge csöves kukoricához jutunk, akár alufóliába tekerve, vajdarabkákkal megszórva, akár nyársra tűzve, fűszerezve is grillezhetjük. Utólag ki-ki kedvére sózhatja, borsozhatja.

Grillnyársakat többféle zöldség és gomba felhasználásával is egyszerű összeállítani - a lényeg, hogy nagyjából megegyező méretűre vágott zöldségek kerüljenek a hosszú fém- vagy előzetesen beáztatott fanyársakra. A pácolt zöldségdarabokkal készült színes nyársak már a készítés közben olyan csábítóak, hogy sokszor nehéz kivárni, amíg tökéletesre sülnek. Kerülhet rá előfőzött burgonya, piros, vastaghúsú paprika, cukkini, hagymakarika, gomba, sőt akár koktélparadicsom vagy egy darab a tejes kukoricából is, biztosan elégedett lesz, akinek a tányérjára kerül!





Nyársra tűzve itt a nyár - friss zöldsalátával, mártogatóval

A grillezett zöldségekből - ha nagyobb mennyiség készül - akár saláta is kerekedhet. A már kihűlt, azonos mennyiségű grillezett paprikából, cukkiniből, padlizsánból friss paradicsomkarikákkal, ecetes dresszinggel, sok friss zöldfűszerrel (oregánóval, bazsalikommal), kevés fokhagymával ízesítve egyszerűen összeállítható, de abbahagyhatatlan lesz a kerti grillsaláta.

Remek szendvics vagy bruschetta készíthető grillezett zöldségekkel - az előzetesen olívával permetezett kenyeret pillanatok alatt megpirítva gazdagon megpakolhatjuk a sült padlizsánnal, cukkinivel, gombával, sőt még sajttal is.





Friss fűszerekkel, borecettel és kis fantáziával sokféle grillezett zöldségsalátát kínálhatunk

Grillezett desszertek
A zöldségeken túl gyümölcsöket is érdemes kipróbálni sütve, grillezve. Az alma, az ananász, a barack vagy a körte biztosan nem okoznak csalódást grillezve, mondjuk egy kis vaníliafagyival tálalva.

Grillezett ananász fahéjjal és szerecsendióval
Hozzávalók 4 személyre:
1 db kisebb egész ananász
2 evőkanál szőlőmagolaj
4-5 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál őrölt fahéj
½ szerecsendió - frissen reszelve
A tálaláshoz:
ízlés szerint vaníliafagylalt vagy tejszínhab

Elkészítés: Az ananászt meghámozzuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, a középső, fás részt eltávolítjuk. A cukrot a fahéjjal és a szerecsendióval elkeverjük. A grillserpenyőt vagy a grillrácsot vékonyan megolajozzuk, az ananászkarikákat meghintjük a fűszeres cukorral. Előbb az egyik, majd a másik oldalát karamellizáljuk.
Magában vagy fagylalttal, illetve tejszínhabbal frissen tálaljuk.

Ha grillrácson készítjük, és korábban húst vagy zöldségeket sütöttünk rajta, feltétlenül tegyünk egy darab alufóliát a rácsra, és azon süssük meg a gyümölcsöt!

Nyáron különösen érdemes kipróbálni a nektarin, az őszibarack grillezését. A kevés cukorral meghintett félbevágott grillezett őszibarackok magjának helyére kerülhet gyümölcs- vagy vaníliafagylalt, de kevés illatos mézzel is locsolgathatjuk, ánizzsal, gyömbérrel is fűszerezhetjük.




Kemény, de érett barackot érdemes grillezni - a tejszínhab már ráadás a tálalásnál

Ha sokféle gyümölcs akad a háznál, a zöldségekhez hasonlóan nyársra is tűzdelhetjük a nagyjából megegyező méretűre darabolt alapanyagokat. Eperből, szőlőből, szilvából, alma- vagy barackkockákból nem csak színes, de finom és egészséges nyársakat állíthatunk össze. A legjobb kevés cukorban meghempergetve karamellizálni. Csokoládémártással, vaníliaszósszal vagy fagylalttal tálalva garantált a siker. Aki látványos desszertet kínálna, grillserpenyőben sütve, flambírozhatja is a gyümölcsöket.

Ha már beszereztük a megfelelő mennyiségű faszenet, beizzítottuk a kerti grillsütőt - érdemes minél több mindent készíteni rajta!

HL

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Címkék: grillserpenyőben, hagymagerezdeken, felhasználásával, abbahagyhatatlan, ananászkarikákat, fűszerkeverékkel, petrezselyemzöld, krumplisalátával, koktélparadicsom, vaníliaszósszal, fokhagymanyomón, vaníliafagylalt, locsolgathatjuk, uborkasalátától, barackkockákból, káposztasalátán, petrezselyemmel, vitathatatlanul, szerecsendióval, zöldfűszerekkel, vaníliafagyival, felhasználhatók, meglocsolhatunk, csevapcsicsához, paprikaszeletek, karamellizáljuk, péksüteménnyel, grillnyársakat, barnacsiperkét, megfontolásból, vajdarabkákkal, grilltepsinket, zöldségsalátát, chilipehellyel, megpakolhatjuk, összeállítható, húsok jutnak, tapasztalat szerint, kolbász vagy, szalonna iránt, húsevők pedig, vegetáriánus grillezett, grillezett sajt, célra kizárólag, kifejezetten grillsajtként, halloumi egyike, legjobb grillezhető, egyik legjobb, halloumi sajt, rendszerint kecske-, serpenyőbe permetezni, kevés olajat,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.17. 11:22 Három magyar birkózó három érmet nyert a kubai kötöttfogású versenyen
02.17. 11:21 A munkaerőpiaci reformprogramról tanácskoztak Veszprémben
02.17. 11:11 Férfi kosárlabda Eb-selejtező - Ivkovics: mindkét februári meccsen nyerni a...
02.17. 11:11 Több mint száz nemzetközi esemény az idei hazai sportnaptárban
02.17. 11:01 Két kilónyi amfetamint szállított autójában egy férfi Vas megyében
02.17. 11:01 Évértékelő - Dömötör Csaba: éles a választóvonal a klímavédelemről való gon...
02.17. 10:31 Koronavírus - Peking a március elejére tervezett parlamenti ülésszak elhala...
02.17. 10:21 Szíria - Tömegsírra bukkantak Kelet-Gútánál
02.17. 10:01 Újra használható a viharban megrongálódott sportcsarnok Törökszentmiklóson
02.17. 10:01 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Csokiból  A tél nem tart örökké  Kert esőben  A karcsúság titka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az apró örömöt keresni kell &#...  Facebookon kaptam  A karcsúság titka  Kellemes kávézást!  Kert esőben  Nem látsz  Szèp napot  Facebookon kaptam  Szèp napot  Azt mondják, egyszer minden út...  Facebookon kaptam  Sárga rózsák  Aranyosi Ervin: Köszönet anyám...  Kávés tánc  Akinek igaza van . . .  Jó reggelt  Van értelme a misének áldozás ...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Este a mellkasán megpihenni, s...  Ejnye  A fatimai jóslatok - vallásos ...  Johann Caspar KERLL / Requiem  Sors, életfeladat, személyiség...  Anya vagyok, neked ember, nő, ...  Három meccs, ötmillió forint: ...  Sárga rózsák  Eucharisztia - a szeretet és é...  Három meccs, ötmillió forint: ...  Játék a falevéllel  Facebookon kaptam  A tej- és tejtermékmentes diét...  Templomunk esti keresztje  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Káprázik a szeme  6. évközi hét csütörtök 02.20  Van értelme a misének áldozás ...  Facebookon kaptam  Névnapomra  Gulácsi Péter remek védésével ...  Tánc  Alvó baby  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Isten éltessen bennetekek kedv...  Öröm  Betty Boop  Azért ezt a nagy Szentséget  Tavasz van  Facebookon kaptam  Betty Boop  Facebookon kaptam  Három meccs, ötmillió forint: ...  Tanuljuk egész életünkben  Azt mondják, egyszer minden út...  Facebookon kaptam  Vándor  Kávés tánc  Dsida Jenő - Miért borultak le  Posertube  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Amikor valami elindul a megval...  Mária-oszlop újra felállításár...  Halló Február!  Zarándoklat Pio atya szentély...  Facebookon kaptam  Nem látsz  Tanmese  Minden bajra két orvosság van  Beszéljük meg  Tulipánok  KIállítás  A szép ékszer, öltöztet  Szèp napot  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Virágba borult a Holt-tenger k...  Vízcseppes rózsa  Nem látsz  Damiáni Szent Péter püspök és ...  Eucharisztia - a szeretet és é...  Ferenc pápa: Vállaljuk Jézus ú...  Szerencséd és az őrangyalvonal  Akinek igaza van . . .  Betty Boop  Facebookon kaptam  Goethe : A kedves közelléte  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Dobozban  Mária-oszlop újra felállításár...  Goethe : A kedves közelléte  Tanitás  Halló Február!  Cica és a hó 
Bejegyzés Címkék
húsok jutnak, tapasztalat szerint, kolbász vagy, szalonna iránt, húsevők pedig, vegetáriánus grillezett, grillezett sajt, célra kizárólag, kifejezetten grillsajtként, halloumi egyike, legjobb grillezhető, egyik legjobb, halloumi sajt, rendszerint kecske-, serpenyőbe permetezni, kevés olajat, sajt könnyen, serpenyő aljához, sajtok sütésénél, biztonság kedvéért, sütés előtti, ízei lesznek, páclével nyugodtan, friss rozmaring, sajtok mindegyikéhez, sajtszeletek felett, grillezhető kemény, paprika vagy, közepe megolvadt, szeletelhető típusokat, nagyobb méretű, gombafélékhez ideális, pácba bors, gombák víztartalma, kalapját megsütni, egészséges tönkök, gombafejek gyorsan, páchoz csavaros, citrom levét, kakukkfű leveleit, fokhagymát finomra, olajhoz kanalazzuk, egészet alaposan, gombákat óvatosan, páclével meglocsoljuk, grillezett hagyma, hagyma természetes, grillezett zöldségsaláta, burgonyafélék szabadtéri, nagyméretű krumplikat, grillezés elején, rácsra vagy, végén sózzuk, krumplihoz kínálhatunk, kevés pirított, grillezés kedvenc, grillparti nélkül, készen kapható, magunk ízlésére, folyamat közel, hosszában felszeletelt, egyszerű olajos, fűszerek aromáit, padlizsán pácolásánál, régi módszer, utóbbi években, kápia vagy, paradicsom alakú, vastag húsú, grillezett paprikatál, kevés citromlével, szilva- vagy, nagyméretű kora, tökfélék semleges, markáns zöldfűszerek, hosszú fém-, pácolt zöldségdarabokkal, készítés közben, tejes kukoricából, tányérjára kerül, grillezett zöldségekből, kerti grillsaláta, előzetesen olívával, sült padlizsánnal, barack vagy, körte biztosan, ananászt meghámozzuk, szerecsendióval elkeverjük, grillserpenyőt vagy, grillrácsot vékonyan, ananászkarikákat meghintjük, fűszeres cukorral, másik oldalát, darab alufóliát, őszibarack grillezését, kevés cukorral, zöldségekhez hasonlóan, nagyjából megegyező, legjobb kevés, megfelelő mennyiségű, kerti grillsütőt, , ,
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 869
  • e Hét: 11142
  • e Hónap: 28529
  • e Év: 89067
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.