Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógyítás a nap erejével: Fényterápia
  2017-10-10 00:33:52, kedd
 
   
  Gyógyítás a nap erejével: Fényterápia

Télen fokozottan megnő fényigényünk, hiszen a fény megőrzi egészségünket és elűzi a búskomorságot. Ehhez azonban nem csak a napfény a megfelelő: speciális lámpák segítségével fedezhetjük napi fényszükségletünket. A színes fénnyel végzett terápiák pedig bizonyítják, hogy a fény valóságos univerzális 'gyógyszer' testnek, szellemnek és léleknek egyaránt.

A sötét őszi és téli hónapokban - főként többnapos eső után - mindnyájan tapasztalhatjuk, hogy hangulatunk és közérzetünk nagymértékben függ a fénytől. Míg júniusban a napsütéses órák száma naponta átlagosan 17 óra, januárban ez az idő napi 7 órára csökken. Nem csoda tehát, ha ilyenkor elfog bennünket a téli depresszió. A búskomorság mellett romlik koncentrálóképességünk, fizikai teljesítőképességünk, kedvetlenekké válunk, gyengül immunrendszerünk, ilyenkor jelentősen megnő az infarktusok száma is. A természetes napfény, anélkül, hogy közvetlenül észlelnénk, óriási hatással van egész szervezetünkre. Nem csak az ébrenlét és az alvás ritmusát szabályozza, de hatással van a hormonrendszerre, szabályozza a vérnyomást és az anyagcserét, fokozza a méregtelenítő mechanizmusokat.

Sajnos a modern életmód hatására jelentősen csökken a napfényadagunk, ugyanis az ébrenlétben eltöltött időnk mindössze 10%-át töltjük a szabadban. Száz esztendővel ezelőtt ez az arány még 90% volt. A napfény jótékony, szabályozó hatásához mindössze napi két-három, szabadban eltöltött óra elegendő.

Még rosszabb, hogy a mesterséges fényforrások, különösen a fénycsövek hatása a méreghez hasonlatos. Ez a fényszmog egyes kutatók szerint legalább olyan káros, mint az elektro szmog. Több orvosi egyetemen - többek között a Münsteri Egyetemi Klinikán - végzett vizsgálatok során kiderítették, hogy a közönséges fénycsövek ugyanolyan hatásúak a szervezetre, mint a serkentők vagy a nyugtatók. A világos, fehér fény hatására hirtelen emelkedik a vérben a stresszhormonok szintje, ugyanakkor megzavarja a tobozmirigy működését. Ennek hatására az

idegesség, agresszivitás és fáradtság egyaránt jelentkezik a mesterséges világítás használatakor. Ez az állandó stresszhatás viszont megbetegíthet bennünket.

A mesterséges fény megbetegítő hatása annál erőteljesebb, minél kevésbé hasonlít a napfény teljes fényspektrumára. Sajnos a mai iskolák, irodák és más munkahelyek szinte kivétel nélkül neoncsövekkel vannak megvilágítva. Ezek fehér fényt bocsátanak ki, úgy, hogy mindössze 3-4 különféle hullámhosszú fényt 'kevernek ki' fehérré. Ez azt jelenti, hogy a természetes napfényben megtalálható, különféle hullámhosszú fények nagy része hiányzik a neonfényből. E hiány pedig kifejezetten káros hatású.

Létezik azonban egészséges mesterséges fény is. A NASA az USA hadseregének megbízásából már a hatvanas években kifejlesztette az első, ún. teljes spektrumú mesterséges fényforrást, amelynek fénye 95%-ban megegyezik a napfénnyel. Ezek hatására az amerikai tengeralattjárókon szolgáló katonák egészségi állapota jelentős

mértékben javult. Az orvosok megállapították, hogy ez a természetes mesterséges fény kifejezetten gyógyító hatású bizonyos megbetegedések esetén, pl. hajhullás, neurodermitisz és különféle anyagcsere-betegségek.

Az is tény, hogy azoknál a gyermekeknél, akiknek az osztálytermében természetes fényt kibocsátó fénycsöveket égettek, kevesebb volt a fogszuvasodás, jobban tanultak, jobban tudtak feladataikra
összpontosítani. 1983-ban ezeket a fényforrásokat a világ több országában hivatalos formában elismerték gyógyhatású termékként.

Míg az Egyesült Államokban már igen sok helyen, pl. kórházakban, iskolákban már több millió ilyen természetes fényforrást használnak, Európában még nem ilyen jó a helyzet. Főként a monitor előtti munka következtében gyakori a fejfájás, az égő, száraz vagy könnyező szem, a kötőhártya-gyulladás, migrén, depresszió, valamint a vázizomzat, elsősorban a nyak és a vállizmok fájdalmai, görcsei, alvászavarok, stresszhelyzetek. A fényhiány és a fényszmog első jeleinek tekinthetjük a hirtelen fellépő szénhidrátéhséget, a fokozódó alvásigényt és a csökkenő libidót.

Az egyik legfontosabb hullámhossz, amely a hagyományos mesterséges fényforrásokból hiányzik, az ultraibolya (UV). Csak a napfényre nagymértékben hasonlító fényű fényforrások bocsátanak ki ultraibolya-hullámokat, gyógyhatásukat nem kis mértékben e hullámhosszú fénykomponensnek köszönhetik. A nemzetközi hírű berlini

Charité Klinikán 50 szívbeteg páciensen végzett vizsgálatok tanúbizonysága szerint az UV-fény hatására csökken a vérnyomás és a vér koleszterinszintje. A pácienseket egyszerűen szoláriumcsövekkel világítottak meg, négy hét alatt 12 alkalommal. Más vizsgálatok szerint három hét alatt mindössze hat ilyen jellegű fénybesugárzás hatására jelentősen javul a hangulat.

A belső óra ketyegése A teljes fényspektrumot kisugárzó mesterséges fényforrás rendszeres

használata is elegendő UV-fényt bocsát ki ahhoz, hogy hangulatunk derűs legyen. Az amerikai True-Lite mellett ma már léteznek európai gyártmányú, természetes fényt kibocsátó fényforrások is: nappalifény-csövek, biofénycsövek, teljes spektrumú fénycsövek.

Ezek az elsődlegesen Németországban beszerezhető valódi napfénycsövek a világítótestek foglalataiba helyezhetők és ugyanúgy használhatók, mint a hagyományos fényforrások. Az árak 25-50 DM körül alakulnak, de élettartamuk a szokványos izzók és fénycsövek háromszorosa. Még jobbak a teljes spektrumú csövekkel felszerelt speciális lámpák, amelyek a napfénynek a nap során bekövetkező változásait utánozzák, a sápadt hajnali fénytől a déli ragyogáson keresztül a naplemente vörösségéig, ezáltal szabályozva az emberi bioritmust.

Néhány éve olyan asztali lámpákat is lehet kapni, amelyeket kifejezetten az otthoni fényterápia elvégzéséhez fejlesztettek ki, elsősorban a téli depresszió leküzdésére. Használatuk egyszerű. Reggel, lehetőleg délben is 10-15 percig az arcunkat kell füröszteni a fényükben. Hatásukra elmúlik a téli depresszió és javul az

alvásritmus. Különösen a reggeli alkalmak hatásosak, mert testünk ekkor a legfogékonyabb a fényingerekre.

A színes fénnyel végzett terápiák kb. 30 éve reneszánszukat élik. Ma a legkülönfélébb irányzatokat különböztetik meg: színes szemüvegek, különféle színlámpák, színes fóliák és legújabban a színes lágy lézerek. A színes fénnyel fényforrástól függően - a kínai akupunktúrából ismert pontokat vagy nagyobb bőrterületeket, egyes esetekben a szemeket sugározzák be.

A leggazdagabb gyógyászati tapasztalatkincs az indiai orvos, dr. Dinshah Ghadiali '12 színű kromo terápia' rendszerével kapcsolatban gyűlt össze. Több mint 6000 gyógyulást dokumentáltak a terápiával kapcsolatban az Egyesült Államokban. Az indiai kutató orvos a legkülönfélébb betegségekre - égési sérülésekre, törésekre, asztmára, bőrbetegségekre stb. - állított össze színesfény-kombinációkat. A színreceptúrák összeállításánál fontos szempont volt, hogy a betegség heveny vagy idült jellegű. Akut állapotok esetén általában türkizkékkel kezdték a kezeléseket, majd a kék különböző árnyalatai következtek, míg a krónikus bajok terápiája sárgászöld fénnyel indult, amit a vörös spektrumának különféle árnyalatai követtek. A zöld a tisztítás, méregtelenítést, a harmonizálást, a magneta pedig az egyensúly helyreállítását és a vér erősítését szolgálta. Dr. Ghadiali éveken keresztül dolgozott a leghatékonyabb árnyalatok keresésén, míg végül sikerült a 12 legjobbat megtalálnia. Ezek ma a legtöbb kromo terápiás lámpa alaptartozékai.

A fényterápia legkorszerűbb változata, a lágy lézerkezelés Németországban a 'lézerpápaként' is ismert Dieter Jossner nevéhez fűződik. Először neki sikerült egyszerre több mint 100 lézerdiódát összehangolt működésre bírni. Az így lehetővé váló nagy felületű besugárzás jelentős mértékben fokozza a terápiás hatást, amit orvosok és természetgyógyászok naponta tapasztalnak. A módszerrel súlyos lábszárfekélyeket, érelmeszesedést lehetett gyógyítani, amikor a beteg lába már menthetetlennek tűnt, és a sebészek amputálni akarták.


Tankoljunk belső fényt

A biokémiai folyamatok mellett bizonyos energetikai hatások is fontos szerepet játszhatnak a gyógyulásban: Dr. Fritz-Albert Popp és más biofizikusok felfedezték, hogy egy, a DNS által kibocsátott belső fény vezérli az egész anyagcserét. Ahhoz, hogy e feladatát képes legyen ellátni, állandóan 'meg kell újítani'. Az utánpótlást a táplálék és a szemeken keresztül behatoló fény szolgáltatja. A napozás és a különféle fényterápiák jelentős mértékben hozzájárulnak a DNS-fény harmonizálásához.

Így gyógyít a fény Dinshah-féle kromoterápia: A 12 színárnyalattal végzett fényterápia során egy fényforrás elé színes fóliákat helyeznek. A módszert 70 évvel ezelőtt fejlesztette ki egy indiai orvos. A huszadik század első 30 esztendeje során több mint 6000 gyógyulást dokumentáltak hivatalosan is, az USA-ban, majd a módszer a

háború és a korszerű biokémiai gyógyászat miatt feledésbe merült, de a 70-es években újra felfedezték.

Kristálylámpák: Néhány feltaláló, közöttük az angol John Whale olyan színes fényt kibocsátó készülékeket konstruált, amelyek fényét féldrágaköveken, ásványokon vezetik keresztül. Ezáltal a fény és az

ásványok gyógyhatása összeadódik. Színes szemüvegek: Sokféle színben pompázó szemüveg létezik. De vannak

olyan üveggel felszerelt szemüvegek is, amelyek csak bizonyos hullámhosszú, pulzáló fényt továbbítanak a pupillák felé. A meghatározott színekkel meghatározott hatás gyakorolható a testre vagy

a lélekre. Színes kendők: A fényterápia eme formáját napfénnyel végzik. A napfürdőzésnél azonban a bőrt vékony, áttetsző színes kendőkkel takarják le.

Lágy lézerkezelés: A kis energiájú lézerfény nem károsítja a szöveteket. Ezt a kezelést kb. 15 éve akupunktúrához használják, ma azonban léteznek nagy felületet megvilágítani képes lézerzuhanyok is. Napfürdőzés: Naponta 20 percet délben és legalább egy fél órát esténként a szabadban kell eltöltenünk. Célzott terápiás hatás

érdekében naponta 5-35 perces napfürdőzés ajánlott, fokozatosan növelve a kezelési időt. Nappali fényt kibocsátó fényforrások: Ezek a fényforrások meglepően jól utánozzák a napfényt, biztosítják annak jótékony, gyógyító

hatását.

eljes fényspektrumú lámpák: Ezek a fénycsövek a teljes fényspektrumot felölelik, az ilyen fénnyel megvilágított helyiségekben tartózkodó személyeknél sikerült a fény gyógyító hatását dokumentálni.

TermészetGyógyász Magazin

Közzétette: Fényörvény.hu
 
 
0 komment , kategória:  Fényörvény: üzenetek-tanítások  
Címkék: stresszhelyzetek, harmonizálásához, összeállításánál, tapasztalatkincs, immunrendszerünk, fénykomponensnek, hormonrendszerre, tapasztalhatjuk, stresszhormonok, színárnyalattal, fényspektrumára, érelmeszesedést, menthetetlennek, bőrbetegségekre, megállapították, méregtelenítést, mechanizmusokat, fényforrásokból, osztálytermében, összpontosítani, féldrágaköveken, helyreállítását, reneszánszukat, bőrterületeket, színreceptúrák, legkülönfélébb, napfényadagunk, akupunktúrából, németországban, tanúbizonysága, gyógyhatásukat, megbetegedések, neurodermitisz, kifejlesztette, szervezetünkre, világítótestek, fény megőrzi, színes fénnyel, fény valóságos, sötét őszi, napsütéses órák, téli depresszió, búskomorság mellett, infarktusok száma, természetes napfény, alvás ritmusát, méregtelenítő mechanizmusokat, modern életmód, ébrenlétben eltöltött, napfény jótékony, mesterséges fényforrások, fénycsövek hatása, Münsteri Egyetemi Klinikán, Egyesült Államokban, Charité Klinikán, Dinshah Ghadiali, Dieter Jossner, Fritz-Albert Popp, John Whale, TermészetGyógyász Magazin,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
12.05. 23:22 A civil hajók tevékenységét szabályozó európai megállapodást javasol az ola...
12.05. 22:42 Hillary Clinton volt demokrata elnökjelölt úgy véli, jó elnöke lett volna a...
12.05. 22:32 Ökölvívó ob - Nem lesz Harcsa-Cservenka döntő
12.05. 21:32 Premier League - Menesztették az Everton edzőjét
12.05. 21:23 Női kosárlabda EK - Csoportelső lett a Szekszárd
12.05. 21:23 Jégkorong Erste Liga - Debrecenben győzött a Csíkszereda
12.05. 21:22 Rövidpályás úszó Európa-bajnokság - Késely ezüstérmes, Holló negyedik, Bohu...
12.05. 20:42 Rövidpályás úszó-Eb - A csütörtöki eredmények
12.05. 20:32 Putyin: Moszkva kész előfeltételek nélkül meghosszabbítani az Új START egye...
12.05. 20:32 Új médiaszabályozási rendszer készül Németországban
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes délutánt kívánok!  ...akik békét teremtenek  Karácsonyi puncs Finom...  Sárga rózsa  Szép estét  A második gyertyaláng legyen a...  Most megbocsátok  Karácsonyi előzetes - hangulat...  Hóesés  Mint az oltár szent edényét...  Rózsaszín rózsa  Fenyőág díszekkel  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Harangok  Karácsony  Télapó  B oldog Névnapot - Képeslapkül...  Deres levél  ADVENT 2. VASÁRNAPJA Irgalmas...  Szép estét  Téli kép  Kellemes hétvégét  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Deres levél  Facebookon kaptam  Adventi koszorú  Jó reggelt , szép napot  Egy vödör orgona  Kun Magdolna: A régi ház  Karácsonyfa  ...akik békét teremtenek  Gyertyák  Facebookon kaptam  Nyuszi füles  Mint az oltár szent edényét...  Jó reggelt , szép napot  Ünnepi gyertya  Tóth Árpád Lélektől lélekig  Ostoba ember  Advent  Úr és szolga  Jó reggelt , szép napot  Nemesné, Kati - advent 2 gyert...  Tanulás  Harangok  Harangok  Ünnepi dekoráció  Ostoba ember  Téli képek  Deres levél  Karácsony  Karácsonyi harang  Vidám, szép napot - nyári fotó  Ünnepi dekoráció  Tóth Árpád Lélektől lélekig  Harangok  Népszabadság és szólásszabadsá...  Hóember  Varga Imre : Fehér vers  Tóth Árpád Lélektől lélekig  Tövis és rózsa  Minden kedves Látogatómnak! Sz...  Bedő Gábor: Csendes az Advent,...  Kislány rózsákkal  Töltőtoll  Jó reggelt , szép napot  Advent - második Vasárnap - ál...  Fenyőág díszekkel  Jön a Karácsony  Png nő  Szép napot  Egy angyal és a gyerekek  Karácsony  Bedő Gábor: Csendes az Advent,...  Advent  Szép napot  Jó reggelt , szép napot  Szabó M Gita: Újabb epizód szo...  Mézes grízes krémes  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Egy angyal és a gyerekek  Téli kép  Hóember  Hiszékenység  Kellemes délutáni időtöltést -...  B oldog Névnapot - Képeslapkül...  Advent  Facebookon kaptam  Téli kép  Téli kép  Téli kép  Karácsonyi készülődés  Vádló  Karácsonyi gömb  Ami ma nincsen meg...  Sajt reszelés  Sajt reszelés  Tóth Árpád Lélektől lélekig  Hóember  Mese a szeretetről 
Bejegyzés Címkék
fény megőrzi, színes fénnyel, fény valóságos, sötét őszi, napsütéses órák, téli depresszió, búskomorság mellett, infarktusok száma, természetes napfény, alvás ritmusát, méregtelenítő mechanizmusokat, modern életmód, ébrenlétben eltöltött, napfény jótékony, mesterséges fényforrások, fénycsövek hatása, méreghez hasonlatos, fényszmog egyes, elektro szmog, közönséges fénycsövek, serkentők vagy, stresszhormonok szintje, tobozmirigy működését, mesterséges világítás, állandó stresszhatás, mesterséges fény, napfény teljes, természetes napfényben, hatvanas években, orvosok megállapították, természetes mesterséges, osztálytermében természetes, világ több, monitor előtti, vállizmok fájdalmai, fényszmog első, hirtelen fellépő, fokozódó alvásigényt, csökkenő libidót, egyik legfontosabb, hagyományos mesterséges, napfényre nagymértékben, nemzetközi hírű, pácienseket egyszerűen, teljes fényspektrumot, amerikai True-Lite, elsődlegesen Németországban, világítótestek foglalataiba, hagyományos fényforrások, árak 25-50, szokványos izzók, teljes spektrumú, sápadt hajnali, déli ragyogáson, naplemente vörösségéig, emberi bioritmust, otthoni fényterápia, arcunkat kell, reggeli alkalmak, legkülönfélébb irányzatokat, színes lágy, kínai akupunktúrából, szemeket sugározzák, leggazdagabb gyógyászati, indiai orvos, terápiával kapcsolatban, indiai kutató, legkülönfélébb betegségekre, színreceptúrák összeállításánál, betegség heveny, krónikus bajok, vörös spektrumának, magneta pedig, egyensúly helyreállítását, leghatékonyabb árnyalatok, legtöbb kromo, fényterápia legkorszerűbb, lágy lézerkezelés, terápiás hatást, módszerrel súlyos, beteg lába, sebészek amputálni, biokémiai folyamatok, egész anyagcserét, szemeken keresztül, különféle fényterápiák, fény Dinshah-féle, huszadik század, korszerű biokémiai, 70-es években, angol John, pupillák felé, meghatározott színekkel, testre vagy, napfürdőzésnél azonban, bőrt vékony, szabadban kell, kezelési időt, fényforrások meglepően, ilyen fénnyel, fény gyógyító, , ,
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 309 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 477
  • e Hét: 1288
  • e Hónap: 9977
  • e Év: 390494
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.