Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
5 módszer, hogy megszeresd a spenótot!
  2017-11-09 23:39:09, csütörtök
 
   
  5 módszer, hogy megszeresd a spenótot!

A spenótra sokan ferde szemmel néznek, a nagy zöld levelek sok háztartásban számítanak persona non gratanak. A spenót nem szeretésének hátterében általában gyerekkori trauma húzódik, egy rosszul elkészített, feleslegesen erőltetett fogás gátat vethet egy csodás kapcsolatnak. Ugyanis a spenót finom, egészséges és izgalmas alapanyaga a tavasznak.

A spenót elkészítése nem bonyolult, néhány alapvető szabály betartásával rendkívül könnyen, nagyon finom spenótos fogásokat alkothatunk.

1. alaposan meg kell mosni

A legfontosabb, hogy a felhasználni kíván spenótot minden esetben alaposan mossuk meg. A földes-homokos rostogással nem csak a spenóttól, hanem az egész étkezéstől elmehet a gusztusunk. A szárától megszabadított leveleket egy nagyobb edénybe, vagy akár a mosogató egyik tálcájába tesszük, langyos vízzel felöntjük, átforgatjuk, majd új vizet veszünk, s ezt egészen addig ismételgetjük, amíg már nincs üledék a tál vagy a mosogató alján.





A spenótból készült krémleves lágy íze mellett finom, és rendkívül egészséges

2. Salátának, főzeléknek

A megmosott spenótot ezután kedvünk szerint felhasználhatjuk. A bébispenótot érdemes salátához adni, a nagyobb levelek előtt számtalan út áll. A spenót kitűnő főzelékalap, nincs is igazi tavaszi menü egy tisztes spenótfőzelék nélkül, de más fogásokba is könnyen belekombinálható.

3. Fonnyaszd és fűszerezd meg!

A felhasználás előtt a spenótot érdemes megfonnyasztani. Ehhez kevés zsiradékra dobjuk a megtisztított leveleket, majd közepes lángon, gyakori kevergetés mellett figyeljük, ahogy a nagy halom friss levélünk maréknyi zöldséggé változik. A fonnyasztás közben és után a spenót jól fűszerezhető. Klasszikus fűszere a fokhagyma, de medvehagyma, snidling , sonkahagyma vagy épp az újhagyma is jó áll neki. A fekete bors vagy a szerecsendió is jó választás a spenóthoz, de izgalmas eredményre vezet, ha rózsaborssal vagy épp curryvel fűszerezve készítjük el.





A spenót kitűnő feltét tésztához, kombináld ricottával, sonkával, fokhagymával!

4. használd tölteléknek!

A fonnyasztott spenótból remek töltelék lehet, az olaszos egytálételek, csőben sült fogások mind rajonganak a spenótért. Ezeknél a fogásoknál a spenótot érdemes kissé lazítani. Ehhez megfelelő alapanyag a túró, a ricotta, a cottage cheese, a mascarpone vagy a tejszín. A túrós spenót jó választás, ha spenótos canellonit vagy lasagnet szeretnénk készíteni, a mártásokhoz meg egyértelműen a tejszín vagy a mascarpone javasolt, amit könnyen be is tudunk - a megfelelő mértékben - sűríteni. A tejszínnel kombinált spenót különböző - húsos vagy vega - raguk alapjául is szolgálhat.

5. Kombinálj kedvedre!

A spenót nem csak a tészták mellé adható, hanem bele is kombinálhatjuk a különféle tésztákba. Készíthetünk spenótos metéltet vagy épp spenótos krumpligombócot. A túróval való szoros barátságából fakadóan kitűnő választás lehet egy spenótos túrógombóc, amit kínálhatunk levesbetétként, felszolgálhatunk köret gyanánt vagy kínálhatunk főételként is.





A spenót túróval, tejszínnel párosítva kitűnő tölteléke lehet tésztáknak, húsoknak

5+1: Ha klasszikusan akarod...

Ha viszont a hagyományos vonalon szeretnénk hangos sikert elérni, akkor érdemes a korábban rántással sűrített spenótot tejszínnel lazítani, két-három kissé már szikkadt kiflit feldarabolva a tejszínnel felengedett spenóthoz adni, s kevés fokhagymával és szerecsendióval ízesíteni. Ezután addig főzni, amíg a kenyér teljesen megszívja magát, majd botmixerrel krémesíteni, s kis sóval helyre tenni az ízeket. A végeredmény lágy, kellemes, tartalmas, de nem nehéz főzelék lesz, amit már csak egy tükörtojást tehet még tökéletesebbé.

WESSELY MÁRTA Egészséges

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Címkék: felhasználhatjuk, belekombinálható, felszolgálhatunk, megfonnyasztani, krumpligombócot, szerecsendióval, megszabadított, kombinálhatjuk, levesbetétként, ismételgetjük, megtisztított, spenótfőzelék, tökéletesebbé, felhasználás, betartásával, kapcsolatnak, legfontosabb, felhasználni, bébispenótot, fokhagymával, barátságából, klasszikusan, feldarabolva, készíthetünk, egyértelműen, rózsaborssal, feleslegesen, fonnyasztott, egytálételek, fűszerezhető, szerecsendió, szeretésének, háztartásban, fonnyasztás, felengedett, alkothatunk, spenótra sokan, nagy zöld, rosszul elkészített, csodás kapcsolatnak, spenót finom, spenót elkészítése, felhasználni kíván, földes-homokos rostogással, egész étkezéstől, szárától megszabadított, nagyobb edénybe, mosogató egyik, mosogató alján, spenótból készült, megmosott spenótot, bébispenótot érdemes, WESSELY MÁRTA Egészséges,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Akarat  Nem tudhatod  Alázat  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Png kutya  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A másik dolog,  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Adakozás  Németh László tollából  Erdőn  Jó éjszakát  Sose bánj semmit  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Soha ne kedvezz...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Akarat  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem tudhatod  Mi lenne ha  Akarat  Png virág  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Elköszönt  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Png virág  Irgalom és ítélet  Akarat  Akarat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png telefon  Png csokor  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Gonosz démon-álarc  Rátalálsz  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szívem tiéd  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png nő  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Örülök, hogy látlak!  Nagyon különös  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Próbálj meg ...  Neked tudnod kell  Minden harmadik...  Sokan azt tartják  Erdőn  Idő  Mi lenne ha  210 éve született a SZÓZAT meg...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Adakozás  Png virág  Png rózsa csokor  Png fotel  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Csak a fogyatkozás látható  Leonardo da Vinci gondolata  Szép napot kívánok  Png rózsa csokor  Png ház 
Bejegyzés Címkék
spenótra sokan, nagy zöld, rosszul elkészített, csodás kapcsolatnak, spenót finom, spenót elkészítése, felhasználni kíván, földes-homokos rostogással, egész étkezéstől, szárától megszabadított, nagyobb edénybe, mosogató egyik, mosogató alján, spenótból készült, megmosott spenótot, bébispenótot érdemes, nagyobb levelek, spenót kitűnő, tisztes spenótfőzelék, felhasználás előtt, spenótot érdemes, megtisztított leveleket, nagy halom, fonnyasztás közben, fekete bors, fonnyasztott spenótból, olaszos egytálételek, cottage cheese, mascarpone vagy, túrós spenót, tejszín vagy, mascarpone javasolt, megfelelő mértékben, tejszínnel kombinált, tészták mellé, különféle tésztákba, túróval való, spenótos túrógombóc, spenót túróval, hagyományos vonalon, korábban rántással, tejszínnel felengedett, kenyér teljesen, végeredmény lágy, tükörtojást tehet, felhasználhatjuk, belekombinálható, felszolgálhatunk, megfonnyasztani, krumpligombócot, szerecsendióval, megszabadított, kombinálhatjuk, levesbetétként, ismételgetjük, megtisztított, spenótfőzelék, tökéletesebbé, felhasználás, betartásával, kapcsolatnak, legfontosabb, felhasználni, bébispenótot, fokhagymával, barátságából, klasszikusan, feldarabolva, készíthetünk, egyértelműen, rózsaborssal, feleslegesen, fonnyasztott, egytálételek, fűszerezhető, szerecsendió, szeretésének, háztartásban, fonnyasztás, felengedett, alkothatunk, tölteléknek, rostogással, elkészítése, hagyományos, medvehagyma, kínálhatunk, főzelékalap, tükörtojást, mindmegette, elkészített, mártásokhoz, végeredmény, sonkahagyma, átforgatjuk, botmixerrel, krémesíteni, ricottával, mascarpone, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 400
  • e Hét: 1208
  • e Hónap: 15113
  • e Év: 144820
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.