Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Klasszikus harcsapaprikás szalonnás túrós csuszával
  2017-11-22 23:28:48, szerda
 
   
  Klasszikus harcsapaprikás szalonnás túrós csuszával

Hozzávalók

30 dkg harcsa filé
12,5 dkg csusza tészta
20 dkg paradicsom
1 db paprika
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
15 dkg túró
2 dkg mangalica zsír
10 dkg bacon
liszt
friss petrezselyem
pirospaprika

bors


Elkészítés

A halat és zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A hagymát, a petrezselymet és fokhagymát finomra, a paprikát és a paradicsomot pedig kisebb kockákra vágjuk, a bacont felkockázzuk.
A tésztát 5-6 perc alatt félpuhára főzzük, majd a főzővízzel együtt visszahűtjük. Ha kész, leszűrjük, és hideg vízzel jól átmossuk, hogy ne tapadjanak össze a csuszalapok.
Egy serpenyőben lepirítjuk a felkockázott bacont, ha kész, kiszedjük, és a visszamaradt, újra hevített zsiradékon fehéredésig sütjük a harcsát, majd serpenyőstül félretesszük.
Egy lábosban, mangalica zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzá adjuk a paradicsomot és a paprikát. Ezután a tűzről félrehúzva megszórjuk pirospaprikával és hozzáadunk egy kis vizet is. Jól összekeverjük, majd visszahúzzuk és lefedjük.
Amíg a zöldségek főnek, egy keverőtálban jól összekeverjük a kifőtt csuszatésztát, a túrót, a tejfölt, a kisült bacont, megborsozzuk és hőálló tálba tesszük, majd 200 fokra előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
Egy tálban a lisztből, a vízből és a tejfölből habarást készítünk. (A lisztet azért jó először egy kis vízzel összekeverni, mert akkor nem lesz csomós a habarás.)
Ha a zöldségek megfőttek, akkor lehúzzuk a lábost a tűzről, és egy botmixerrel lepürésítjük a zöldségeket, majd hozzá adjuk a habarást. (Először a paprikás szaftjából 1 merőkanállal a habarásba, így elkerülhető, hogy a liszt főzéskor becsomósodjon. Ezután már az egész habarást habverővel hozzákeverhetjük a paprikáshoz.)
Visszatesszük a tűzre, és lassú tűzön újra melegítjük. Amikor forrni kezd, beletesszük a harcsát, és 4-5 percig tovább főzzük.
Mire elkészül a harcsapaprikás, addigra biztos szép pirított színe lesz a túrós csuszának is. A paprikás mellé tálaljuk, feldíszítjük a maradék tejföllel és pirospaprikával, és a petrezselyemmel.





Megjegyzés

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
ChefbagMME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Címkék: hozzákeverhetjük, petrezselyemmel, pirospaprikával, harcsapaprikás, összekeverjük, előmelegített, visszatesszük, gyakorlottság, petrezselymet, becsomósodjon, csuszatésztát, megborsozzuk, paradicsomot, keverőtálban, megszárítjuk, petrezselyem, pirospaprika, feldíszítjük, merőkanállal, visszamaradt, csökkenthető, visszahűtjük, lepürésítjük, serpenyőstül, felkockázott, visszahúzzuk, összekeverni, félretesszük, függvényében, felkockázzuk, beletesszük, paprikáshoz, elkerülhető, zöldségeket, fehéredésig, botmixerrel, paradicsomot pedig, bacont felkockázzuk, főzővízzel együtt, serpenyőben lepirítjuk, felkockázott bacont, tűzről félrehúzva, zöldségek főnek, kifőtt csuszatésztát, kisült bacont, tejfölből habarást, lisztet azért, zöldségek megfőttek, botmixerrel lepürésítjük, paprikás szaftjából, liszt főzéskor, egész habarást,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A hagyma antibakteriális hatás...  Ott van  Magyar költészet napja  Bornyi Veronika haiku verse  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Egy tavasz  Szabó T. Anna - Pitypang  Szép estét  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Erdei gyöngyvirág  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Csend  Vito Giaquinto gondolata  Azért kaptad  Önmaga ellenére  Az ember emlékekből áll  Jó nap volt  A pitypang legendája  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  képre írva  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Ott van  Pitypang szökőkút  Zilahy Lajos gondolata  Baranyi Ferenc - N i n c s  Borzasztó  Az ember  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Csend  Bornyi Veronika haiku verse  Egyszerű  Szabó T. Anna - Pitypang  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Ma van a magyar költészet napj...  Egy párkányon 
Bejegyzés Címkék
paradicsomot pedig, bacont felkockázzuk, főzővízzel együtt, serpenyőben lepirítjuk, felkockázott bacont, tűzről félrehúzva, zöldségek főnek, kifőtt csuszatésztát, kisült bacont, tejfölből habarást, lisztet azért, zöldségek megfőttek, botmixerrel lepürésítjük, paprikás szaftjából, liszt főzéskor, egész habarást, túrós csuszának, paprikás mellé, maradék tejföllel, fűszerek adagjai, gyakorlottság függvényében, hozzákeverhetjük, petrezselyemmel, pirospaprikával, harcsapaprikás, összekeverjük, előmelegített, visszatesszük, gyakorlottság, petrezselymet, becsomósodjon, csuszatésztát, megborsozzuk, paradicsomot, keverőtálban, megszárítjuk, petrezselyem, pirospaprika, feldíszítjük, merőkanállal, visszamaradt, csökkenthető, visszahűtjük, lepürésítjük, serpenyőstül, felkockázott, visszahúzzuk, összekeverni, félretesszük, függvényében, felkockázzuk, beletesszük, paprikáshoz, elkerülhető, zöldségeket, fehéredésig, botmixerrel, serpenyőben, elkészítési, mindmegette, csuszalapok, mennyiségük, habverővel, klasszikus, hozzávalók, melegítjük, chefbagmme, lepirítjuk, fokhagymát, főzővízzel, paradicsom, megjegyzés, szaftjából, félrehúzva, tapadjanak, megszórjuk, elkészítés, hozzáadunk, zsiradékon, leszűrjük, kiszedjük, habarásba, megfőttek, készítünk, szalonnás, tejföllel, megmossuk, pirulásig, mértékűek, mangalica, zöldségek, változhat, fokhagyma, növelhető, félpuhára, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 495
  • e Hét: 1270
  • e Hónap: 6308
  • e Év: 136015
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.