Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Édesburgonya-krémleves pirított gesztenyével
  2018-01-10 23:25:38, szerda
 
   
  Édesburgonya-krémleves pirított gesztenyével

Hozzávalók

0,3 dl olívaolaj
1 fej vöröshagyma

1 tk őrölt kurkuma
1 db fahéj
1 db babérlevél
50 dkg édesburgonya (kb. 2 közepes darab)
6 dl zöldségalaplé
10 ml olívaolaj
15 dkg előfőzött gesztenye
1 csipet őrölt csili
1 csipet frissen őrölt bors


Elkészítés

Egy fazékban felforrósítjuk az olajat, majdmegpirítjukrajta az aprított vöröshagymát. Sózzuk, fűszerezzük kurkumával, majd hozzáadjuk az egész fahéjat és a babérlevelet is.Fazékba szórjuk a meghámozott, kockázott édesburgonyát, majd felöntjüka zöldségalaplével.
Közepes lángon, fedő alatt főzzük, amíg az édesburgonya megpuhul (kb. 25 perc). A fahéjdarabot és a babérlevelet eltávolítjuk, majd botmixerrel krémesre pürésítjük a levest.
Serpenyőben, olívaolajon megfuttatjuk az előfőzött gesztenyét, majd megszórjuk az őrölt fűszerekkel, és illatosra pirítjuk.
A krémes levest forrón tálaljuk, a fűszeres gesztenyével, mint levesbetét.





Megjegyzés

Recept és food styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mi8ndmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Címkék: zöldségalaplével, felforrósítjuk, édesburgonyát, zöldségalaplé, gesztenyével, megfuttatjuk, édesburgonya, babérlevelet, fahéjdarabot, vöröshagymát, eltávolítjuk, botmixerrel, meghámozott, fűszerezzük, olívaolajon, vöröshagyma, fűszerekkel, serpenyőben, levesbetét, hozzáadjuk, pürésítjük, kurkumával, elkészítés, felöntjüka, gesztenyét, megszórjuk, megjegyzés, hozzávalók, babérlevél, olívaolaj, ndmegette, előfőzött, krémleves, gesztenye, kockázott, illatosra, fazékban felforrósítjuk, aprított vöröshagymát, egész fahéjat, édesburgonya megpuhul, babérlevelet eltávolítjuk, előfőzött gesztenyét, őrölt fűszerekkel, krémes levest, fűszeres gesztenyével, Filep Kata, Tóth András,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A kételkedés kezelése  Alázat  Png kutya  Kerüld el az evangélium örömén...  Sokan azt tartják  Fehér virág  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nagyon különös  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  képre írva  Alvó cicák  Miért nem menti meg Jézus a jó...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png virág  Akarat  Egy hatékony szolga  Nem számIt  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagyon különös  Varga János Veniam - Fontos sz...  Adakozás  Png cica  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alázat  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Erdőn  Alázat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Mi lenne ha  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Fekete-erdő desszert  képre írva  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Sokan azt tartják  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Mindig jusson idő nevetni  Png cica  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szívem tiéd  Gonosz démon-álarc  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Popper Péter szavai  Őrizkednünk kell...  Erdőn  Facebookon kaptam  Akarat  Gonosz démon-álarc  A televizió nem a kultúrát kép...  Erdőn  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Png ház  Leonardo da Vinci gondolata  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Leonardo da Vinci gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte... 
Bejegyzés Címkék
fazékban felforrósítjuk, aprított vöröshagymát, egész fahéjat, édesburgonya megpuhul, babérlevelet eltávolítjuk, előfőzött gesztenyét, őrölt fűszerekkel, krémes levest, fűszeres gesztenyével, zöldségalaplével, felforrósítjuk, édesburgonyát, zöldségalaplé, gesztenyével, megfuttatjuk, édesburgonya, babérlevelet, fahéjdarabot, vöröshagymát, eltávolítjuk, botmixerrel, meghámozott, fűszerezzük, olívaolajon, vöröshagyma, fűszerekkel, serpenyőben, levesbetét, hozzáadjuk, pürésítjük, kurkumával, elkészítés, felöntjüka, gesztenyét, megszórjuk, megjegyzés, hozzávalók, babérlevél, olívaolaj, ndmegette, előfőzött, krémleves, gesztenye, kockázott, illatosra, tálaljuk, megpuhul, krémesre, pirítjuk, fűszeres, pirított, fazékban, aprított, fazékba, szórjuk, frissen, közepes, fahéjat, styling, kurkuma, lángon, sózzuk, főzzük, levest, forrás, recept, andrás, csipet, forrón, olajat, krémes, filep, fahéj, őrölt, egész, csili, alatt, darab, Filep Kata, Tóth András, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1005
  • e Hét: 5586
  • e Hónap: 19491
  • e Év: 149198
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.