|
2018-02-07 23:54:14, szerda
|
|
|
|
|
|
Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével
Hozzávalók
2 nagy golyó mozzarella
5 dkg spagetti tészta
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
só
őrölt fehér bors
A panírozáshoz:
2 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
só
3 dl olaj a sütéshez
A zöldborsópüréhez:
20 dkg zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 tk ételízesítő
só
őrölt fehér bors
1/2 db citrom leve
1,5-2 dl főzőtejszín
Elkészítés
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet, majd pár pillanatig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát, megsózzuk, -borsozzuk, összemelegítjük, majd hagyjuk hűlni.
Az egyik mozzarellát papírtörlővel szárazra töröljük, és mikróban közepes fokozaton 30-40 másodpercig melegítjük, legyen. (Arra figyeljünk, nehogy túlmelegedjen és szétfolyjon, mert akkor már nem tudjuk megtölteni.)
A felmelegedett mozzarellát óvatosan, kb. 3 mm vastagságúra nyomkodjuk, majd megtöltjük a kihűlt petrezselymes tésztával. A széleit megfogjuk és összenyomkodjuk, majd óvatosan megformázzuk. Ezután a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön. A másik mozzarellával is így járunk el.
A lehűlt, töltött mozzarellát bepanírozzuk: lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába forgatjuk. A panírozást megismételjük még egyszer, így sütés közben nem folyik ki a sajt.
Az olajat felhevítjük egy kisebb edényben, óvatosan belehelyezzük az egyik bepanírozott mozzarellát, és magas hőfokon pár pillanat alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Szűrőkanállal óvatosan kivesszük, és törlőpapírra tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja. A másik bepanírozott mozzarellával is így járunk el.
Közben a zöldborsót és az apróra vágott fokhagymát feltesszük főni annyi ételízesítős vízben, hogy jól ellepje. Amikor megfőtt, leszűrjük.Hozzáadjuk a citromlevet, a tejszínt, megsózzuk, -borsozzuk, és botmixerrel pépesítjük (ha szükséges akkor tehetünk hozzá több tejszínt, és citromlevet is).
Tálaláskor a tányérra kanalazzuk a zöldborsópürét, majd ráhelyezzük a sült töltött mozzarellát, és úgy kínáljuk.
Kard Sándorné kgizike
Forrás: Mindmegettge.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
Címkék: zöldborsópüréhez, petrezselyemzöld, zöldborsópürével, összenyomkodjuk, összemelegítjük, zsemlemorzsába, lecsepegtetett, zöldborsópürét, túlmelegedjen, mozzarellával, megismételjük, belehelyezzük, petrezselymes, felmelegedett, papírtörlővel, szűrőkanállal, ételízesítős, bepanírozzuk, bepanírozott, törlőpapírra, megformázzuk, zsemlemorzsa, mindmegettge, panírozáshoz, vastagságúra, mozzarellát, másodpercig, szétfolyjon, főzőtejszín, ráhelyezzük, ételízesítő, felhevítjük, citromlevet, botmixerrel, hozzáadjuk, mozzarella, tésztát enyhén, vajat felhevítjük, apróra vágott, lecsepegtetett tésztát, egyik mozzarellát, felmelegedett mozzarellát, kihűlt petrezselymes, széleit megfogjuk, hűtőbe tesszük, másik mozzarellával, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, panírozást megismételjük, olajat felhevítjük, kisebb edényben, egyik bepanírozott, Kard Sándorné,
|
|
|
|
tésztát enyhén, vajat felhevítjük, apróra vágott, lecsepegtetett tésztát, egyik mozzarellát, felmelegedett mozzarellát, kihűlt petrezselymes, széleit megfogjuk, hűtőbe tesszük, másik mozzarellával, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, panírozást megismételjük, olajat felhevítjük, kisebb edényben, egyik bepanírozott, felesleges olajat, másik bepanírozott, tányérra kanalazzuk, sült töltött, zöldborsópüréhez, petrezselyemzöld, zöldborsópürével, összenyomkodjuk, összemelegítjük, zsemlemorzsába, lecsepegtetett, zöldborsópürét, túlmelegedjen, mozzarellával, megismételjük, belehelyezzük, petrezselymes, felmelegedett, papírtörlővel, szűrőkanállal, ételízesítős, bepanírozzuk, bepanírozott, törlőpapírra, megformázzuk, zsemlemorzsa, mindmegettge, panírozáshoz, vastagságúra, mozzarellát, másodpercig, szétfolyjon, főzőtejszín, ráhelyezzük, ételízesítő, felhevítjük, citromlevet, botmixerrel, hozzáadjuk, mozzarella, nyomkodjuk, feltesszük, fokhagymát, pillanatig, hozzávalók, megtöltjük, panírozást, kanalazzuk, melegítjük, tálaláskor, figyeljünk, zöldborsót, elkészítés, felesleges, pépesítjük, megtölteni, fokozaton, szükséges, borsozzuk, tésztával, megsózzuk, forgatjuk, leszűrjük, megfogjuk, zöldborsó, fokhagyma, felszívja, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1215
- e Hét: 2023
- e Hónap: 15928
- e Év: 145635
|
|
|