Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csorbaleves
  2018-02-13 23:43:31, kedd
 
   
  Csorbaleves

Hozzávalók

A leveshez:
3 ek napraforgó étolaj
2 fej vöröshagyma

frissen őrölt bors
10 dkg sárgarépa
10 dkg zellergumó
10 dkg zöldborsó
10 dkg csiperkegomba
1 tk szárított, morzsolt lestyán
1 ek frissen aprított zeller zöld
3 ek citromlé
A húsgombóchoz:
25 dkg darált sertéshús
1 tk só
1 mk őrölt köménymag
1 db tojás
3 dkg rizs
1 ek frissen aprított zeller zöld


Elkészítés

Egy lábasban felmelegítjük az olajat. Ezen megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, és megsózzuk, megborsozzuk.
A sárgarépát és a zellert apró kockára vágjuk, majd a borsóval és a feldarabolt gombával együtt a hagymához adjuk. Átpirítjuk, majd felengedjük kb. másfél liter vízzel.
Amíg felforr, elkészítjük a gombócokat. A darált húst megsózzuk, és fűszerezzük őrölt köménnyel. Hozzáadjuk a tojást, a rizst és az apróra vágott zellerlevelet.Ezután vizes kézzel kb. 2 cm átmérőjű gombócokat formázunk a masszából.
Ha felforrt a leves, közepes lángra tesszük, majd óvatosan beleeresztjük a gombócokat. Ekkor hozzáadjuk a lestyánt és a zeller zöldet. Végül citromlével ízesítjük. Kb. 15-20 perc főzzük, amíg a gombócok megpuhulnak.





Megjegyzés

Recept és foodstyling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Címkék: megdinszteljük, csiperkegomba, felmelegítjük, beleeresztjük, zellerlevelet, vöröshagymát, megborsozzuk, húsgombóchoz, csorbaleves, felengedjük, elkészítjük, foodstyling, feldarabolt, megpuhulnak, fűszerezzük, vöröshagyma, citromlével, mindmegette, átpirítjuk, sárgarépát, gombócokat, zellergumó, hozzáadjuk, elkészítés, napraforgó, hozzávalók, megjegyzés, megsózzuk, köménnyel, ízesítjük, masszából, formázunk, köménymag, hagymához, zöldborsó, sertéshús, lábasban felmelegítjük, apróra vágott, zellert apró, feldarabolt gombával, hagymához adjuk, darált húst, zeller zöldet, gombócok megpuhulnak, Filep Kata, Tóth András,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem tudhatod  s immár én is felragyogva, ért...  Julian Brass gondolata  Alázat  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Akarat  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Bertolt Brecht -től idézet  Egy hatékony szolga  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Png telefon  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Boldog születésnapot a ma ünne...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  A másik dolog,  Albert Einsteinről  Alázat  Akarat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Szép estét kedves látogatóimna...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Leonardo da Vinci gondolata  Erdőn  Nevem  Reggel van  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Png telefon  Alázat  Tavaszi kép  Tavaszi kép  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A Megváltó szolgálatában  Kellemes délutánt kívánok  Sokan azt tartják  Esti kép  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Kerüld el az evangélium örömén...  Sokan azt tartják  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Adakozás  Örülök, hogy látlak!  Nevem  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Png virág  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Fekete-erdő desszert  Szép estét 
Bejegyzés Címkék
lábasban felmelegítjük, apróra vágott, zellert apró, feldarabolt gombával, hagymához adjuk, darált húst, zeller zöldet, gombócok megpuhulnak, megdinszteljük, csiperkegomba, felmelegítjük, beleeresztjük, zellerlevelet, vöröshagymát, megborsozzuk, húsgombóchoz, csorbaleves, felengedjük, elkészítjük, foodstyling, feldarabolt, megpuhulnak, fűszerezzük, vöröshagyma, citromlével, mindmegette, átpirítjuk, sárgarépát, gombócokat, zellergumó, hozzáadjuk, elkészítés, napraforgó, hozzávalók, megjegyzés, megsózzuk, köménnyel, ízesítjük, masszából, formázunk, köménymag, hagymához, zöldborsó, sertéshús, sárgarépa, szárított, átmérőjű, lábasban, óvatosan, borsóval, lestyánt, citromlé, aprított, gombával, gombócok, leveshez, felforrt, morzsolt, kockára, frissen, tesszük, lestyán, felforr, zellert, közepes, étolaj, másfél, vágjuk, vízzel, darált, zeller, tojást, főzzük, lángra, együtt, recept, kézzel, apróra, olajat, andrás, vágott, zöldet, forrás, ezután, őrölt, végül, leves, tojás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4412
  • e Hét: 8993
  • e Hónap: 22898
  • e Év: 152605
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.