Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zsályás-bazsalikomos gnocchi
  2018-02-13 23:54:35, kedd
 
   
  Zsályás-bazsalikomos gnocchi

Hozzávalók

50 dkg lisztes burgonya
18 dkg sima liszt, plusz amennyit meg felvesz, illetve amennyi a lisztezéshez kell
1 ek apróra vágott zsályalevél
1 ek apróra vágott bazsalikomlevél
1 ek sáfrányolaj vagy napraforgóolaj
15 dkg kimagozott, apróra vágott zöld és fekete olívabogyó vegyesen
1 db kimagozott és hosszában vékony szeletekre vágott vörös csili
10 dkg bébispenótlevél
8 dkg lecsöpögtetett, felszeletelt aszalt paradicsom olajban
20 dkg üveges vagy konzerv articsókaszív
1 marék összetépett bazsalikomlevél
20 dkg morzsolt fűszeres mandulasajt
tengeri só
frissen őrölt fekete bors


Elkészítés

A burgonyát megmossuk, kockára vágjuk, és egy lábos forró víz fölé tesszük egy párolóedényben, majd közepes lángon 15-20 percig pároljuk, amíg megpuhul. A sütőt 100 fokra előmelegítjük, és beteszünk egy sütőtálcát melegedni.
A burgonyát egy tálba tesszük, összezúzzuk, beleszitálunk 15 dkg lisztet, a fűszereket, és hozzáadunk egy nagy csipet sót. A maradék lisztet folyamatosan hozzáadagolva kézzel összedolgozzuk. A tésztát kiöntjük egy belisztezett felületre, és 1 percig gyúrjuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni.
Felforralunk egy nagy lábos sós vizet, majd takarék lángra tesszük. A tésztát négy részre osztjuk, majd hosszú kolbász alakúra sodorjuk őket. A gnocchi elkészítéséhez mind a négy tésztadarabot 2 cm-es darabokra szeleteljük. Szűrőlapát segítségével, kisebb adagokban a forró vízbe tesszük a gnocchit, és 5 percig főzzük őket, illetve amíg felúsznak a víz felszínére.
Az olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük, majd a gnocchit kisebb adagokban kisütjük. A kifőtt gnocchikat közben folyamatosan melegen tartjuk a sütőtálcán. Az olívabogyót és a csilit a serpenyőbe tesszük, és 5 percig sütjük. Hozzáadjuk a spenótot, a paradicsomot, az articsókát és a bazsalikomot is. A gnocchit visszatesszük a serpenyőbe, és óvatosan összeforgatjuk a zöldségekkel. Borssal fűszerezzük, és a sajttal tálaljuk.





Recept és fotó: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014

Megjegyzés

Forrás: Adele McConnell: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Címkék: bazsalikomlevél, bébispenótlevél, elkészítéséhez, összeforgatjuk, napraforgóolaj, párolóedényben, lecsöpögtetett, összedolgozzuk, beleszitálunk, articsókaszív, tésztadarabot, hozzáadagolva, visszatesszük, előmelegítjük, bioenergetic, segítségével, folyamatosan, felforralunk, zöldségekkel, bazsalikomot, paradicsomot, szakácskönyv, belisztezett, bazsalikomos, lisztezéshez, felszeletelt, összetépett, mandulasajt, olívabogyót, sáfrányolaj, szeleteljük, felhevítjük, összezúzzuk, serpenyőben, fűszerezzük, zsályalevél, lisztezéshez kell, burgonyát megmossuk, lábos forró, sütőtálcát melegedni, tálba tesszük, nagy csipet, maradék lisztet, tésztát kiöntjük, belisztezett felületre, nagy lábos, tésztát négy, gnocchi elkészítéséhez, négy tésztadarabot, forró vízbe, nagy serpenyőben, gnocchit kisebb, Bioenergetic Kiadó, Adele McConnell,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
Mustáros, gombás csirkemell
Madártej
Régimódi krumplis palacsinta
még több recept
Véleményezd!
02.10. 22:40 A Dal 2018 - Dánielfy Gergely nyerte az első elődöntőt
02.10. 22:39 Bocskai emlékverseny - Három aranyéremmel zártak a magyarok
02.10. 21:27 Szakértő: oldódhat a feszültség a két Korea között a téli olimpia végeztéve...
02.10. 21:16 Kövér László: magyarok és a székelyek is súlyos árat fizettek az összetarto...
02.10. 20:47 Férfi kézilabda BL - Már a címvédő Vardar sem veretlen
02.10. 20:47 Turisztikai Szövetség: a minőséget kell megcéloznia a magyar vendéglátásnak
02.10. 20:37 M1: Brüsszel választási fegyvere az OLAF
02.10. 20:37 Női kézilabda BL - Magabiztosan győzött a címvédő Győr
02.10. 20:36 Osztrák jégkorongliga - Szétlövéssel kikapott a Fehérvár
02.10. 20:27 Gulyás: a csángók figyelmeztetnek, milyennek kell lennünk
Tudjátok ?
Mi a véleményem a migránshelyzetről?
Találó a matematika könyv boritója?
Mi a megfejtés nr. 47 ?
Szeretnéd, ha jobban látszódnának az érzelmeid?
Kell nekünk egy ILYEN ember a kormány élén...?
még több kérdés
Blog Címkék
Weöres Sándor  Egy kávé ebéd után  A szenvedés, amely már túlmegy...  Png nő  Magamtól (fura vers)  Szőlő szüretelése  Áldott napot!  Az egyetemisták 41 százaléka f...  Bibliafordítók  A titkok kamráját most feltáro...  Csirkecomb pékné módra  Vajda János: A városligetben  Esti séta  Az élet ajándéka  Oravecz Imre  Imádság  jó pihit  Jó reggelt kívánok!  Szép estét!  Festeni se lehet szebbet  Filimon János: Meditáció  Téli kép!  Kellemes délutánt kívánok!  Balázs Fecó-Horváth Attila: Ér...  Gyere majd én megsímogatlak!  Szerelem szikra...  Imádság  Aranyosak  Tegnap... ma... holnap  Bibliafordítók  Domonkos napra  Indiai hölgy  Gondolat morzsáim a barátságró...  Öltöztetős papírbaba – E...  Reményik Sándor: Omnia mea mec...  Dömény József: Télen.  Bibliafordítók  Sok Boldog Születésnapot!  Vésd a fejedbe!  A lelkünk olyan mint egy fűszá...  Piros gerbera  Szép estét!  Reményik Sándor: Omnia mea mec...  Szüret idején  Gondolat morzsáim a barátságró...  Akkor még  Az ember végzete a jelleme... ...  Tavaszias öltözék  Szép napot,kellemes szombatot!  Aranyosi Ervin: Légy sorsterem...  Akkor még  Csirkecomb pékné módra  Tanulj meg megbocsátani  Gyönyörű angyal  Születésnapi kép  Deák Mária  köszönöm  Nem csábít....  Tegnap... ma... holnap  Szombat hamvazószerda után 02...  Kávé csak neked  Réz Gyula: Jégvirág  Őszi csendélet  Mindig akad valami, amin mosol...  Maka Csilla: Fegyvertelen  Nem csábít....  Tallóztam  Őszi csendélet  Sárga rózsabokrok  Png kislány  Színes rózsák kosárban  Ítélet és kegyelem  Imádság  Szombat hamvazószerda után 02...  Szép francia kép  Február 17.  Hagyd az Úrra utadat!  ***Csodálatos kép***  Hat dolog, amit a Direkt36 tár...  A lelkünk olyan mint egy fűszá...  Kerüld a csokoládét!  Tallóztam  nagyon igaz...  Oravecz Imre  Kávé csak neked  Kívánok néked...  Kívánok néked...  A tamburás öreg úr  Svéd felszólaló védi Magyarors...  Tallóztam  Mayer Imola Marion: Minden nap  Svéd felszólaló védi Magyarors...  A Szervita rend hét szent alap...  Indiai hölgy  Szombat hamvazószerda után 02...  Hóvirágok, ibolyák  Szép francia kép  Székely Magda  Imádság  Aranyosi Ervin: Majdnem hóR... 
Bejegyzés Címkék
lisztezéshez kell, burgonyát megmossuk, lábos forró, sütőtálcát melegedni, tálba tesszük, nagy csipet, maradék lisztet, tésztát kiöntjük, belisztezett felületre, nagy lábos, tésztát négy, gnocchi elkészítéséhez, négy tésztadarabot, forró vízbe, nagy serpenyőben, gnocchit kisebb, kifőtt gnocchikat, serpenyőbe tesszük, gnocchit visszatesszük, sajttal tálaljuk, bazsalikomlevél, bébispenótlevél, elkészítéséhez, összeforgatjuk, napraforgóolaj, párolóedényben, lecsöpögtetett, összedolgozzuk, beleszitálunk, articsókaszív, tésztadarabot, hozzáadagolva, visszatesszük, előmelegítjük, bioenergetic, segítségével, folyamatosan, felforralunk, zöldségekkel, bazsalikomot, paradicsomot, szakácskönyv, belisztezett, bazsalikomos, lisztezéshez, felszeletelt, összetépett, mandulasajt, olívabogyót, sáfrányolaj, szeleteljük, felhevítjük, összezúzzuk, serpenyőben, fűszerezzük, zsályalevél, mindmegette, sütőtálcát, fűszereket, felszínére, gnocchikat, elkészítés, szűrőlapát, sütőtálcán, paradicsom, hozzáadunk, serpenyőbe, olívabogyó, articsókát, kimagozott, hozzávalók, megjegyzés, hozzáadjuk, szeletekre, burgonyát, felúsznak, adagokban, mcconnell, darabokra, felületre, melegedni, hosszában, beteszünk, megmossuk, gnocchit, kiöntjük, megpuhul, pároljuk, amennyit, burgonya, tálaljuk, morzsolt, , ,
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 219 db bejegyzés
e év: 579 db bejegyzés
Összes: 30624 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4201
  • e Hét: 8763
  • e Hónap: 96803
  • e Év: 264375
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.