Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rákóczi túrós - az eredeti recept!
  2018-03-03 23:27:28, szombat
 
   
  Rákóczi túrós - az eredeti recept!

Hozzávalók

A tésztához:
25 dkg liszt
15 dkg vaj (v. 10 dkg zsír)
8 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
1 ek tejföl
reszelt citromhéj
csipet só
A túrós töltelékhez:
75 dkg túró
4 ek búzadara
2 egész tojás
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
mazsola (ízlés szerint)
reszelt citromhéj
Tojáshabhoz:
3 db tojás fehérje
15 dkg kristálycukor


Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a vajat, és összemorzsoljuk (én zsírt adtam hozzá, mert attól omlósabb lesz a tészta).
Amikor már kellően morzsalékos, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojást és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Egy sütőpapírt enyhén meglisztezünk, és kinyújtjuk rajta tepsi méretűre a tésztát, majd legalább egy fél órára hideg helyre tesszük. Ezután, a sütőpapírral együtt, átemeljük a tepsibe. Előmelegített sütőbe rakjuk, majd közepes hőmérsékleten, 12-15 perc alatt világos zsemleszínűre sütjük a tésztát (én légkeverésnél 150 fokon 12 percig sütöttem).
A túrót alaposan összekeverjük 15 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, búzadarával, a tojássárgával és az ízlés szerinti mennyiségű mazsolával (a mazsola el is hagyható).
A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd amikor fehéredni kezd, állandó keverés mellett, hozzáadjuk a maradék porcukrot, és kemény habbá verjük.
Ezután az ízesített túróhoz apránként, óvatosan, fakanállal hozzákeverjük a keményre vert habot. Az összekevert túrós tölteléket ezután rákanalazzuk rá a lekvárral megkent, elősütött tészta tetejére, majd egyenletesen elsimítjuk. Ezután visszatesszük a sütőbe, és még 30 percig sütjük.
A habos réteghez a tojásfehérjét elkezdjük habbá keverni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot. Ezután addig keverjük, (verjük) még jó kemény habot nem kapunk.
A keményre felvert tojáshabot egyenletesen rásimítjuk a sütőből kivett sütemény tetejére, majd visszatesszük, kb. 100 fokos sütőbe. A kb.100 fokos sütőben, kb. fél óra alatt szárítsuk meg a habot a sütemény tetején (akkor van készen, amikor a hab elkezd barnulni). A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd a sütőpapírral együtt átemeljük egy rácsra, és kihűtjük. Tálalás előtt szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.





Megjegyzés

Omlós tészta, mazsolás-túrós töltelékkel, és habkoronával a tetején. Abbahagyhatatlan!
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Címkék: abbahagyhatatlan, összemorzsoljuk, kristálycukrot, tojássárgával, összekeverjük, hozzákeverjük, visszatesszük, légkeverésnél, kristálycukor, hőmérsékleten, mozdulatokkal, meglisztezünk, előmelegített, tojásfehérjét, zsemleszínűre, egyenletesen, sütőpapírral, összegyúrjuk, citromhéjjal, habkoronával, rákanalazzuk, töltelékhez, szeleteljük, töltelékkel, citromhéjat, kifehéredni, búzadarával, kanalanként, összekevert, mindmegette, porcukorral, tojáshabhoz, morzsalékos, elkészítés, hozzáadjuk, sütőporral, eredeti recept, túrós töltelékhez, lisztet összekeverjük, csipet sóval, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, sütőpapírt enyhén, sütőpapírral együtt, túrót alaposan, ízlés szerinti, tojásfehérjét elkezdjük, maradék porcukrot, ízesített túróhoz, keményre vert, összekevert túrós, lekvárral megkent,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png fotel  Facebookon kaptam  Szívem  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szívem tiéd  Png virág  69 éve hunyt el Albert Einstei...  képre írva  Png virág  Tanuld meg ezt a versemet  Png kutya  Alázat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png nő  Alázat  Elköszönt  Reggel van  Makszim Gorkij gondolata  Sose bánj semmit  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png rózsa csokor  Nagyi telefonál  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Elköszönt  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Minden harmadik...  Kellemes délutánt kívánok  Paul David Tripp Április 19  Alázat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Szép estét kedves látogatóimna...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Csak a fogyatkozás látható  Elköszönt  Akarat  Egy bizonyos határt  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Kaffka_Margit  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Lóhere  Nevem  Szívem  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Png rózsa csokor  Nem számIt  Leonardo da Vinci gondolata  A sors  Mai harmónia kártyám  Alázat  Png cica  Sose bánj semmit 
Bejegyzés Címkék
eredeti recept, túrós töltelékhez, lisztet összekeverjük, csipet sóval, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, sütőpapírt enyhén, sütőpapírral együtt, túrót alaposan, ízlés szerinti, tojásfehérjét elkezdjük, maradék porcukrot, ízesített túróhoz, keményre vert, összekevert túrós, lekvárral megkent, habos réteghez, keményre felvert, sütőből kivett, sütemény tetején, sütőből kivéve, abbahagyhatatlan, összemorzsoljuk, kristálycukrot, tojássárgával, összekeverjük, hozzákeverjük, visszatesszük, légkeverésnél, kristálycukor, hőmérsékleten, mozdulatokkal, meglisztezünk, előmelegített, tojásfehérjét, zsemleszínűre, egyenletesen, sütőpapírral, összegyúrjuk, citromhéjjal, habkoronával, rákanalazzuk, töltelékhez, szeleteljük, töltelékkel, citromhéjat, kifehéredni, búzadarával, kanalanként, összekevert, mindmegette, porcukorral, tojáshabhoz, morzsalékos, elkészítés, hozzáadjuk, sütőporral, rásimítjuk, fakanállal, tölteléket, elsimítjuk, mennyiségű, megjegyzés, kinyújtjuk, tojáshabot, sütőpapírt, mazsolával, hozzávalók, fehéredni, porcukrot, elkezdjük, citromhéj, átemeljük, apránként, elősütött, szárítsuk, tésztához, lekvárral, ízesített, sütemény, barnulni, alaposan, cukorral, vaníliás, búzadara, legalább, kihűtjük, porcukor, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 254
  • e Hét: 9757
  • e Hónap: 23662
  • e Év: 153369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.