Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Karfiolos rizottó
  2018-05-10 23:40:15, csütörtök
 
   
  Karfiolos rizottó

Hozzávalók

1 fej karfiol

1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
25 dkg rizs
1 dl fehérbor
1 csokor snidling
6 dkg parmezán
frissen őrölt bors


Elkészítés

A megtisztított, rózsáira bontott karfiolt forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük, majd falatnyi darabokra vágjuk. A főzőlevet felfogjuk és félretesszük.
A hagymákat finomra vágjuk, majd 5 dkg felforrósított vajon üvegesre sütjük. Hozzáforgatjuk a rizst, hozzáöntjük a bort, majd ha a folyadék elpárolgott, meglocsoljuk egy kevés főzőlével. Folyamatosan kevergetve puhára főzzük a rizst. Az elpárolgott folyadékot kis adagokban pótoljuk.
Hozzákeverjük a karfiolt és a finomra vágott snidlinget. A rizottót levesszük a tűzről, hozzáforgatjuk a megmaradt vajat és a lereszelt sajtot. Végül ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, és forrón tálaljuk.





FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

A rizottó akkor lesz krémes és finom, ha mindig hagyjuk a folyadékot elpárologni, majd kis adagokban öntjük fel az újabb és újabb adag folyadékkal.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Címkék: hozzáforgatjuk, lecsepegtetjük, felforrósított, megtisztított, hozzákeverjük, folyamatosan, meglocsoljuk, megborsozzuk, főszerkesztő, félretesszük, elpárolgott, hozzáöntjük, folyadékkal, elpárologni, mindmegette, elkészítés, roppanósra, folyadékot, kevergetve, snidlinget, hozzávalók, felfogjuk, főzőlevet, darabokra, adagokban, megsózzuk, leszűrjük, levesszük, megmaradt, lereszelt, hagymákat, főzőlével, forrásban, fokhagyma, karfiolos, karfiolt, főzőlevet felfogjuk, hagymákat finomra, folyadék elpárolgott, kevés főzőlével, elpárolgott folyadékot, finomra vágott, rizottót levesszük, megmaradt vajat, lereszelt sajtot, rizottó akkor, folyadékot elpárologni, FAZEKAS KIRA,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  Magyarország ilyen hely.  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Nemzeti  Mély, puha álom - sárga féltés  Vágy, élet és sugár  Gősi Vali - Tükre lennék...  Tavaszról álmodom,  Alvó cica  Az agyat és a csontokat is erő...  A szív és a cselekvés egységes...  Szent-Györgyi Albert gondolata  Ted Engstrőm gondolata  A közszereplő  Por  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Ne engedd el kezem!  Alvó baby  A halolaj és a hal még a migré...  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Az ünnepről  Alvó cica  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma  Szeretettel  mindent a népért...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A halolaj és a hal még a migré...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Üdvözöllek az oldalamon  Facebookon kaptam  Cicus virággal  Aztán itt van egy másik szerep...  Alvó baby  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Március 15 emlékére virágba bo...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Nem foghatunk rá minden sérülé...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Nagy László - Szerelem emléke  Házi botox  Március 15 emlékére virágba bo...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Csendes éjszakán  Alvó kislány  mindent a népért...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig tud adni ,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi a különbség  Szeretettel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Ibolya  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
főzőlevet felfogjuk, hagymákat finomra, folyadék elpárolgott, kevés főzőlével, elpárolgott folyadékot, finomra vágott, rizottót levesszük, megmaradt vajat, lereszelt sajtot, rizottó akkor, folyadékot elpárologni, hozzáforgatjuk, lecsepegtetjük, felforrósított, megtisztított, hozzákeverjük, folyamatosan, meglocsoljuk, megborsozzuk, főszerkesztő, félretesszük, elpárolgott, hozzáöntjük, folyadékkal, elpárologni, mindmegette, elkészítés, roppanósra, folyadékot, kevergetve, snidlinget, hozzávalók, felfogjuk, főzőlevet, darabokra, adagokban, megsózzuk, leszűrjük, levesszük, megmaradt, lereszelt, hagymákat, főzőlével, forrásban, fokhagyma, karfiolos, karfiolt, folyadék, pótoljuk, rizottót, snidling, falatnyi, üvegesre, tálaljuk, parmezán, rózsáira, fehérbor, frissen, szerint, rizottó, karfiol, hagyjuk, fazekas, finomra, bontott, főzzük, vágott, vágjuk, csokor, tűzről, sajtot, krémes, forrón, hagyma, mindig, gerezd, puhára, öntjük, forrás, vízben, sütjük, kevés, őrölt, ízlés, finom, végül, újabb, akkor, rizst, vajon, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 317
  • e Hét: 2062
  • e Hónap: 10328
  • e Év: 126981
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.