Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Caponata (szicíliai padlizsánragu)
  2018-09-17 23:54:49, hétfő
 
   
  Caponata (szicíliai padlizsánragu)

Hozzávalók

1 db nagyobb padlizsán
4 db paradicsom
1 db vöröshagyma
3 szál zeller
1 ek mazsola

10 db fekete olívabogyó
20 db kapribogyó
6 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 ek cukor
3-4 db bazsalikomlevél
5 dkg fenyőmag


Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A padlizsánt felkockázzuk, szűrőtálba tesszük, megsózzuk, és 30 percig pihentetjük. Majd leöblítjük, és lecsepegtetjük róla a vizet.
A paradicsomokat 2-3 percre forró, majd hideg vízbe mártjuk, meghámozzuk, félbevágjuk, szelíden megnyomva eltávolítjuk a levét és a magjait, majd a húsukat felkockázzuk. A hagymát és a zellerszárakat vékonyan felkarikázzuk. Az olíva- és a kapribogyót leszűrjük, és felaprítjuk.
1 ek olajat felforrósítunk, rátesszük a hagymát, 1 percig pirítjuk, majd fedő alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert, a mazsolát, az olíva- és kapribogyót, és fedő nélkül, szelíd tűzön 10 percig főzzük.
A maradék 5 ek olívaolajat felforrósítjuk, beletesszük a padlizsánkockákat, és fedő nélkül, mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve kb. 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hozzáadjuk a hagymás-zelleres paradicsomot, a balzsamecetet és a cukrot. Élénk tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük. Ha szükséges, csak a végén sózzuk. Tálaláskor bazsalikommal díszítjük, és megszórjuk pirított fenyőmaggal.





Megjegyzés

Szicília a történelmi helyezkedésénél fogva sajátságos ötvözete az olasz, a görög és arab konyha jellegzetes vonásainak. Ételeik gyakran édes-savanyúak, és aszalt, és friss gyümölcsökkel társítják őket. Mártogatóként, fokhagymával bedörzsölt pirítósra kenve fogyasszuk vagy grillezett húsok mellé.
zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Címkék: megfonnyasztjuk, helyezkedésénél, bazsalikomlevél, paradicsomokat, lecsepegtetjük, felforrósítjuk, felforrósítunk, zellerszárakat, felkarikázzuk, balzsamecetet, mártogatóként, bazsalikommal, megtisztítjuk, padlizsánragu, gyümölcsökkel, paradicsomot, aranybarnára, felkockázzuk, folyamatosan, eltávolítjuk, fokhagymával, kapribogyót, meghámozzuk, félbevágjuk, felaprítjuk, zöldségeket, pihentetjük, olívaolajat, mindmegette, beletesszük, jellegzetes, balzsamecet, fenyőmaggal, vöröshagyma, megjegyzés, paradicsom, zöldségeket megtisztítjuk, padlizsánt felkockázzuk, húsukat felkockázzuk, zellerszárakat vékonyan, kapribogyót leszűrjük, hagymás-zelleres paradicsomot, végén sózzuk, történelmi helyezkedésénél,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Londoni szelet. Nagyon finom é...  A máj egészségének javítása  Hintázzunk együtt......  Piros rodokrozit  A vers  Szép reggelt, kellemes napot!  Túrórudi szelet, le is fénykép...  Szeret, nem szeret ? .........  Az emberek néha azt hiszik  Ady Endre: A tavaszi szív Kali...  A szeretetnek és békességnek I...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Imádság  Isten nem hangulat kérdése  A vers  Ibolya illatos szép napot kívá...  Kellemes hétvégét kívánok!  Facebookon kaptam  Harmónia......  Tavaszias szép napot!  10 konyhai élelmiszer, amely j...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát!  Szürkehályog ellen  Casiterita ásvány  Tavaszi kép  Harmónia......  Zongora rózsákkal  Szeszélyes időjárás  Facebookon kaptam  Cinnabar kristály  Árvai Emil versei  A máj egészségének javítása  Jó éjszakát!  Facebookon kaptam  Lila tanzanit  Facebookon kaptam  Délutáni teázás.......  Védőoltások - hasznos linkek  Ugró Éva Anna - Aranyeső  Szép mai napot.........  Dubarry szelet  Tavaszias szép napot!  Facebookon kaptam  Lufik  Imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tulipán csokor  A fagyba dermedt  Piros rodokrozit  Kellemes délutánt!  Van aki vár.....  Epidotó kristály  Szeszélyes időjárás  Kellemes, szép napot!  Egyedül blues......  Te látod...  Védőoltások - hasznos linkek  Vallás  Végtelen út  Helend kristály  Tavaszi kép  Kókuszkrémes pudingos szelet, ...  Cinatotrihite kristály  Jó kívánságom !  Facebookon kaptam  Helend kristály  Húsvét....!  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nagyon szép.......  Természetes vesetisztító étele...  Töltött dagadó recept  Jó éjszakát!  Imádság  Szabó Lőrinc: Az áprilisi rügy...  Isten nem hangulat kérdése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Egyedül vagyunk az érzéseinkke...  Szürkehályog ellen  Png virág  Nagyon szép.......  Tavaszi kép  Piros rodokrozit  Galenit  Rózsaszín kalcit kristály  Az élet naponta részesít bennü...  Menyecske ruha......  Ima  Természetes vesetisztító étele...  Szeret, nem szeret ? .........  A biotáplálkozás előnyei  Az élet naponta részesít bennü...  Az emberek néha azt hiszik  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Ima 
Bejegyzés Címkék
zöldségeket megtisztítjuk, padlizsánt felkockázzuk, húsukat felkockázzuk, zellerszárakat vékonyan, kapribogyót leszűrjük, hagymás-zelleres paradicsomot, végén sózzuk, történelmi helyezkedésénél, megfonnyasztjuk, helyezkedésénél, bazsalikomlevél, paradicsomokat, lecsepegtetjük, felforrósítjuk, felforrósítunk, zellerszárakat, felkarikázzuk, balzsamecetet, mártogatóként, bazsalikommal, megtisztítjuk, padlizsánragu, gyümölcsökkel, paradicsomot, aranybarnára, felkockázzuk, folyamatosan, eltávolítjuk, fokhagymával, kapribogyót, meghámozzuk, félbevágjuk, felaprítjuk, zöldségeket, pihentetjük, olívaolajat, mindmegette, beletesszük, jellegzetes, balzsamecet, fenyőmaggal, vöröshagyma, megjegyzés, paradicsom, megszórjuk, fogyasszuk, sajátságos, vonásainak, zsuzsamama, grillezett, hozzávalók, elkészítés, történelmi, hozzáadjuk, kapribogyó, olívabogyó, szűrőtálba, padlizsánt, bedörzsölt, kevergetve, leöblítjük, tálaláskor, savanyúak, mérsékelt, pirítósra, társítják, leszűrjük, szükséges, díszítjük, rátesszük, megmossuk, megnyomva, padlizsán, megsózzuk, olívaolaj, szicíliai, mazsolát, zelleres, pirított, caponata, ötvözete, szicília, pirítjuk, fenyőmag, vékonyan, szelíden, hagymás, maradék, tesszük, hagymát, zellert, mazsola, ételeik, gyakran, magjait, nagyobb, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 71
  • e Hét: 71
  • e Hónap: 4749
  • e Év: 99324
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.