Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az érzések II.
  2009-04-07 22:07:03, kedd
 
   
  AZ ÉRZÉSEK II.

A gyász és a szellem világ.


Az Én : Szervusz Egó! De jó hogy találkoztunk megint. Nemrég múlt el halottak napja, és ennek kapcsán felmerült bennem nagyon sok érzés és kérdés amit meg kellene egymással beszélni.

Az Egó: Szervusz Én. Észrevettem. Nagyon szélsőséges érzések játszódtak le benned az utóbbi időben, alig győztem kitérni előlük.

Az Én : Miért kellett volna kitérni előlük?

Az Egó: Miért? Miért? Ki szeret szembesülni olyan érzésekkel amelyek régebben örömet okoztak, most meg elszomorítanak.

Az Én : Hát ez az ami miatt most beszélgethetnénk egymással.

Az Egó: Semmi akadálya, beszélgessünk.

Az Én : Először is, ha én nagyon szeretek valakit, és az egyik napról a másikra megszűnik jelen lenni az életemben, akkor én nagyon szomorú tudok lenni. Fájdalmamat tovább fokozza az a tény, hogy tudom, ebben a fizikai lét szakaszomban már nem találkozhatunk úgy mint, azelőtt. Te mint Egó mit csinálsz ilyenkor? Enyhíted, vagy fokozod ilyenkor a fájdalmaimat a szomorúságot, a hiány érzetet, az elhagyatottságot, a szeretet hiányt.

Az Egó: Ezeket az érzéseket én gerjesztem benned. Te mint lélek tudod, hogy semminek sincs vége, csak lezárult egy szakasz a másik ember életében. Minden élet felkészülés a halálra, a túlvilágra, és a túlvilágon azon dolgoztok, hogy felkészüljetek a következő életre, de ott nincs jelen az egó, csak te az Én. Neked teljesen természetes, hogy a másik lélek járja a saját útját, és ebbe a halálnak ugyanannyi szerepe van mint a születésnek. Én az Egó viszont úgy gondolom, hogy ez egyszeri és megismételhetetlen állapot változás, ennél fogva a fenti érzésekkel reagálom le.

Az Én : Nem értem ez mire jó! Te mint Egó nem csak akkor jelzel ha valami sérelem ér? Ebben az esetben hol sérülsz, ami miatt megélteted velem ezeket a fájdalmakat, amikre valójában semmi szükségem.

Az Egó: Ó én nagyon érzékeny vagyok. Gondolj csak bele, egyik pillanatról a másikra eltávozik visszavonhatatlanul valaki aki szeretett bennünket, és akit mi is szerettünk, óvtuk védtük vagy óvott védett minket, gondoskodott rólunk, nagyon sok emlék, élmény összekötött minket, a hála a tisztelet, a , halogatott, a soha el nem mondott érzéseink. Mennyi sérülési pont. Ha ezekből egyszerre több is fent áll az már az igazi tragédia. Gondolj csak bele. Naponta hány és hány ember lépi át a halál kapuját, és te teljesen természetesnek fogod fel, mert ez az élet rendje. Abban a pillanatban amikor valami közeli hozzád tartozó lépi át ezt a kaput az már tragédia. Nagyon sok ember miért szereti a horror, vagy más a halál téma körével foglalkozó filmeket? Hogy barátkozzon a halál lényegével, az elmúlással, és amikor az életben meg kell tapasztalnia, nem tudja elhinni, hogy vele is megtörténhetett.

Az Én : Igazad van, ez valóban így működik. De miért van az, hogy mindenki más és más módon dolgozza fel a gyászt, és főleg öreg korban a házastársak nagyon gyorsan követik egymást. Ha nagyon szerették egymást, ott az egónak nem sok szerep juthatott.

Az Egó: Arról már korábban beszélgettünk, hogy mindenkinek más és más az élet feladata, ennélfogva más az egója, másképpen éli meg a kötődéseket. A gyász feldolgozásának minden kultúrkörben más és más a rituális gyökere, ami még tovább motiválhatja az érzéseket. A keresztény kultúrkörben ahol mi élünk az a probléma, hogy csak a ,,feltámadásban" engednek hinni, és az meg nagyon soká lesz és egyébként is Isten akaratára van bízva. Az emberi lélek, vagyis Te ennél valamivel bölcsebb vagy, mert tudod, hogy örök vagy és csak forgatod a lét kerekét. Azok a kisöregek, akik együtt élik le az életüket, és gyorsan követik egymást, sok minden motiválhatja. Elsősorban az első számú szeretett lény elvesztése, vagy a megszokott élet ritmus felborulása, vagy a túlvilági hívás, vagy mindhárom egyszerre.

Az Én: Mi ez a túlvilági hívás?

Az Egó: Na ez az miről nem szívesen beszélek. A szellem világ hallatától is görcsbe rándul a nem létező gyomrom, de a fizikai szinten akár ezt meg is tehetem.

Az Én: Miért zavar téged a szellem világ

Az Egó: Mert azzal csak te tudsz kommunikálni, én nem, és utálom, ha valami nélkülem történik, mert akkor az az érzésem van, hogy kivették a kezemből az irányítás lehetőségét.

Az Én: Jó, hogy beszélünk a szellem világról. Valamikor én is visszatérek a szellem világba és akkor te valójában megszűnsz, Te valóban meghalsz, nyomtalanul feloldódsz az univerzumban. Vagy mégsem?

Az Egó: Ezt az utolsó fél mondatot jó hogy hozzátetted a kérdéshez. Amikor elmész a fizikai testedből, többnyire van lehetőséged a távozásra felkészülni, és ezt a távozásra való felkészülést én az Egó jól érzékelem. Talán mondanék egy példát, hogy jobban megértsed.

Te például egy férfi testbe született lélek vagy, és neveltetésedből, az adott kultúrkörödből adódóan nem tudod az érzelmeidet kikommunikálni. Szeretnél szeretni, és szeretetre vágyódsz és ez a vágy az idő múlásával egyre nagyobb, a fizikai tested egyre kevésbé bírja ezt a mentális terhelést, gyűlnek az elfojtások, és kialakul egy szív betegség, rosszabb esetben egy infarktus, ha nem ismered fel a betegség kiváltó okát, még egy, akár több is. A lényeg, a fizikai testeden keresztül jeleznek, hogy nincsenek rendben a dolgok. Én az egó, ezt úgy " élem meg", hogy a betegséggel fájdalmak, kellemetlen érzések, még több beteljesületlen vágy keletkezik, és egy idő után már csak a tünetek enyhítésére koncentrálsz és nem a kiváltó ok felismerésére. Amikor elérkezünk az első kapuhoz együtt az Egó és az Én, az Egó tudj, hogy lassan meg fog szűnni a küldetése, és elválik az Éntől. Azokat az érzéseket amik egy életen keresztül felhalmozódtak viszi tovább magával az Én, de most már mind ezt tisztán láthatja mert nem akadályozza a látást az egó. Ez az a köztes lét, amiről megoszlanak a vélemények, de alapjában véve elfogadják a létezését. Ebben a három és negyven nyolc nap közötti időszakban kell a léleknek letenni azokat az egó által megélhetett és felhalmozott felesleges érzéseket, amik az elmúlt élethez kötik, és csak ezután léphet tovább a FÉNY-be. Ha megfelelően fel tud készülni a halálra a lélek, odaát felismerheti azokat a segítőket akik érte jöttek és átsegítik a nehézségeken. Viszont az is előfordulhat, hogy az egó által felhalmozott érzések: a félelmek, a fájdalmak, a vágyak, a túlzott kötődések, ragaszkodások, lelkiismeret furdalások, vallásos bigottság vagy éppen a túlvilági lét teljes elvetése az eltávozott lelket egy olyan lét síkra terelheti, ahol eltűnik a segítők elől, és magára hagyatva bolyonghat nagyon hosszú ideig, amíg fel nem ismeri a tévedésit, vagy olyan lehetőséget nem kap, hogy tovább léphessen.

Az Én: Ők lennének az elveszett, bolyongó, akár a megszállásra is képes lelkek akik csakhogy folytathassák a hirtelen abbamaradt életüket, egy másik ember aurájába bújva befolyásolják annak tudatát?

Az Egó: Igen, róluk beszéltem. Ezért olyan fontos, hogy az Én a fizikai lét során minél inkább tisztába kerüljön saját egójával mert így a halál után sokkal hamarabb megtalálhatja a FÉNYT a LELKI BÉKÉT. Valójában akár fizikai testben van az Én akár szellem testben, mindig a lelki béke megtalálása a cél.

Az Én: Térjünk vissza az előbbi példádra a szív betegséggel kapcsolatban. Tegyük fel, én az Én úgy ítélem meg, hogy letelt az időm, el kell mennem, a fizikai testem is annyira leépült, hogy eltávozhassam, hogy ha orvosilag nem lépnének közbe akkor szép csendben megállna a szívem és tovább mehetnék.

Az Egó: Igen így van, de hja itt vagyok Én az Egó. Én nem engedem tudatosodni benned ezt az érzést, hanem adok helyette egy másikat, amit úgy neveznek, hogy halál félelem. Ismerem a tudatlanságodat, a téves felismeréseidet, és ezen keresztül úgy manipulállak ahogy akarlak. Nekem az a célom, hogy minél tovább élj, mert én is csak addig élhetek. Elhitetem veled, hogy ha rá bízod magad az orvosokra, elég pénzed van, akár vehetsz egy új szívet, akár a saját halálodat is túl élheted, de te ezt úgyis tudod, hogy nem igaz. A reményt az utolsó pillanatig működtetem. Amikor felismered a reményben az illúziót, akkor találtál magadra és akkor mehetsz tovább.

Az Én: Igen ez így van, de nagyon nehéz azokon a kapukon átmenni. Valahol az életünk során annyira összenövünk veletek az Egóval, hogy nagyon nehéz tovább menni nélkületek.

Az Egó: Ezeken a kapukon van a lényeg. Amíg itt vagyunk együtt Te meg Én az anyagi világban, nincs mércénk a végtelenről, az öröklétről, mert az anyagi világ korlátjai a születés és a halál jelentik ezeket a kapukat. A korlátok, az ismeretlen érzések kitöltésére jön elő a gyász érzése ami valójában a megrendülés érzését hordozza magában.

A lélek hite megrendül azokban az érték rendekben amikről azt hitte, hogy örök és változtathatatlan, mert az egó elhitette vele. A gyász érzése annál megrendítőbb minél jobban közel áll valaki az anyagi világhoz. Ha túl lépsz a kapukon, azok a felismerések keltenek majd benned megrendülést, vagy éppen megkönnyebbülést amelyek az anyagi világtól való elszakadás váltott ki benned, ráébredhetsz arra, hogy életed jelentős része csak illúzió volt aminek létrehozásában én működtem közre az Egó.

Az Én: A gyász érzését akár egész életünkön keresztül hordozhatjuk magunkban valakinek az elvesztése kapcsán? Igaz, hogy sok elveszett lélek attól vált elveszett lélekké, mert valaki az anyagi világból nem engedi el, érzelmi ragaszkodásával, szeretetével, haragjával, gyászával itt tartja a köztes létben, nem engedi, hogy tovább haladjon?

Az Egó: Sajnos, de igaz. Sajnos az ebben a témában jelen lévő nagyfokú babona, tájékozatlanság, nagyon sok felesleges szituációt hoz létre ami elkerülhető lett volna .
Forrás: Asztrálutazás
 
 
2 komment , kategória:  Ezoterikus  
Címkék: beszélgethetnénk, elhagyatottságot, megkönnyebbülést, beteljesületlen, tudatlanságodat, ragaszkodásával, feldolgozásának, neveltetésedből, megtörténhetett, tájékozatlanság, felismeréseidet, elszomorítanak, kultúrkörödből, létrehozásában, felhalmozódtak, találkozhatunk, természetesnek, felkészüljetek, kikommunikálni, feltámadásban, felismerésére, beszélgessünk, megtalálhatja, befolyásolják, ragaszkodások, eltávozhassam, asztrálutazás, beszélgettünk, folytathassák, felismerések, ráébredhetsz, motiválhatja, koncentrálsz, megrendülést, kultúrkörben, tapasztalnia, szellem világ, utóbbi időben, egyik napról, másikra megszűnik, hiány érzetet, szeretet hiányt, másik ember, túlvilágon azon, következő életre, másik lélek, saját útját, halálnak ugyanannyi, fenti érzésekkel, másikra eltávozik, igazi tragédia, halál kapuját, ÉRZÉSEK II, Szervusz Egó, Szervusz Én, LELKI BÉKÉT,
Szeretettel köszöntelek (#1)   2009-04-08 11:27:43
Gabikám Drága !
Puszillak... legyen nagyon kellemes a napod.... boldog ünnepeket kívánok szeretettel.... :)) Hajnalka
Gábor Gabriella Táltos (#2)   2009-04-09 20:06:11
Drága Hajnalka!

Köszönöm szépen.
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
03.30. 09:42 Koronavírus - Szerbia, Koszovó, Észak-Macedónia, Bosznia-Hercegovina, Monte...
03.30. 09:42 Koronavírus - Szállodaszövetség: a belföldi turizmus talán ősz előtt elindu...
03.30. 09:42 A kínai jegybank jelentősen csökkentette a fordított repokamatot és újabb p...
03.30. 09:32 Premier League - Gündogan a csonka szezonra is odaadná a bajnoki címet a Li...
03.30. 09:21 Több kilométeres a torlódás az M0-s autóúton baleset miatt
03.30. 09:11 Tőzsde - Pozitív kezdés az európai tőzsdéken
03.30. 09:11 BUX: 32 155,92 pont, +0,28 százalék a nyitáskor
03.30. 08:51 Koronavírus - Infektológus: a halálos áldozatok nagy része az idős, beteg e...
03.30. 08:51 Koronavírus - ITM: helyi használatra maszkokat gyártanak a szakképző intézm...
03.30. 08:51 Koronavírus - Szakértő: megjelenhetett a vírus Észak-Koreában is
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Lelki erőben gazdag - áldott ...  Szèp napot kívánok  Gondolatok nagyböjt 5. vasárna...  Png rózsa  Kellemes hétvégét  Giovanni Bocaccio  Facebookon kaptam  Megjelent a kijárási korlátozá...  Facebookon kaptam  A látszat csal  Krisztus foglya  Kellemes hétvégét  Látogatóimnak, szeretettel.......  Png virág  A fegyveres merénylőt elfogták...  Nem tudom a neved.....  Facebookon kaptam  Kökény  4. nagyböjti hét szombat esti ...  Üzenet a Vatikánból  Kopogtatsz az ajtón  Közbenjáró imádság járvány ide...  Van úgy, hogy  A fegyveres merénylőt elfogták...  Pio atya így köszöntötte a tér...  Facebookon kaptam  Adjatok, adjatok!  Kellemes kávézást  Almaillat  Szombat délben szentségimádást...  Betty Boop  Élj úgy........  Hurrá! Itt a tavasz  Facebookon kaptam  Hurrá! Itt a tavasz  Kun Magdolna: Fohász az Istenh...  Szép napot kedves barátaim ! ....  Idősávos kijárási korlátozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Piros rózsa  Hetvenöt év. Körülbelül ennyit...  Facebookon kaptam  Png nő  Szent-Gály Kata: Keresztúton  Útravaló – 2020. március...  Óraátállítás.....  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Böjte Csaba a rendkívüli pápai...  Szent-Gály Kata: Keresztúton  Koronavírus Magyarországon: 40...  Kis GIF képek  II. János Pál pápa imája  Szent-Gály Kata: Keresztúton  II. János Pál pápa imája  Szamár dal  Betty Boop  Hurrá! Itt a tavasz  Imádság  Kijárási korlátozás  Miden apróságért hálás vagyok  4. nagyböjti hét szombat esti ...  Nyári emlék  A Te szavad lélek és élet  Szép napot kedves barátaim ! ....  Betty Boop  Kellemes kávézást  Az igazakra világosság fénylik...  Facebookon kaptam  Eper tejszínhabbal  Ezüst párák fátyolában álmodó ...  Facebookon kaptam  Árvai Feri atya megszívlelendő...  Lelki erőben gazdag - áldott ...  4. nagyböjti hét szombat  Facebookon kaptam  Kis GIF képek  Png virág  50 éve szabadult  Szép délutánt!  Szèp napot kívánok  Szombat délben szentségimádást...  Adjatok, adjatok!  Aranyosi Ervin: Esély a holnap...  Bűnbánó zsoltárok  Van úgy, hogy  Halász és a Révész maszkban. B...  Facebookon kaptam  Imádkozom Atyám!  Kis segítség a Biblia borzalma...  Mi ketten  Imádkozom Atyám!  Rózsaszín rózsák  Giovanni Bocaccio  Boldog napot mindenkinek !.......  Kellemes délutánt kívánok  Szívemben ott lapul a békesség  Dr. Shiva Ayyadurai: Az igazsá...  A Te szavad lélek és élet  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szellem világ, utóbbi időben, egyik napról, másikra megszűnik, hiány érzetet, szeretet hiányt, másik ember, túlvilágon azon, következő életre, másik lélek, saját útját, halálnak ugyanannyi, fenti érzésekkel, másikra eltávozik, igazi tragédia, halál kapuját, élet rendje, pillanatban amikor, halál téma, halál lényegével, házastársak nagyon, élet feladata, gyász feldolgozásának, rituális gyökere, keresztény kultúrkörben, emberi lélek, első számú, megszokott élet, túlvilági hívás, fizikai szinten, irányítás lehetőségét, szellem világról, szellem világba, fizikai testedből, távozásra felkészülni, távozásra való, férfi testbe, adott kultúrkörödből, érzelmeidet kikommunikálni, fizikai tested, mentális terhelést, szív betegség, betegség kiváltó, fizikai testeden, betegséggel fájdalmak, tünetek enyhítésére, első kapuhoz, érzéseket amik, életen keresztül, léleknek letenni, elmúlt élethez, segítőket akik, túlzott kötődések, eltávozott lelket, segítők elől, hirtelen abbamaradt, halál után, lelki béke, előbbi példádra, szív betegséggel, fizikai testem, téves felismeréseidet, saját halálodat, utolsó pillanatig, kapukon átmenni, életünk során, anyagi világban, anyagi világ, halál jelentik, ismeretlen érzések, gyász érzése, megrendülés érzését, lélek hite, érték rendekben, anyagi világhoz, felismerések keltenek, anyagi világtól, gyász érzését, elvesztése kapcsán, anyagi világból, köztes létben, témában jelen, beszélgethetnénk, elhagyatottságot, megkönnyebbülést, beteljesületlen, tudatlanságodat, ragaszkodásával, feldolgozásának, neveltetésedből, megtörténhetett, tájékozatlanság, felismeréseidet, elszomorítanak, kultúrkörödből, létrehozásában, felhalmozódtak, találkozhatunk, természetesnek, felkészüljetek, kikommunikálni, , ,
2020.03 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 660
  • e Hét: 1681
  • e Hónap: 32185
  • e Év: 130786
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.