Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kerékpározás előnyei nők számára
  2018-06-05 21:06:59, kedd
 
   
  A kerékpározás előnyei nők számára







A nők gyakran választják a kerékpározást sportolási lehetőségként. Nagyon jól teszik, hiszen számtalan előnye van az egészségükre nézve.

A kerékpározás egy olyan sport, olyan testmozgási forma, amelyet minden korosztály élvezhet, a kisgyermektől az idősebb felnőttkorig. Ez az egyik legjobb mód arra, hogy csökkentse az ülő életmóddal együtt járó egészségügyi kockázatokat. A rendszeres kerékpározás ugyanis segíthet a testsúlycsökkenésben, a stressz csökkentésében, de jó edzést biztosít a szívnek, a tüdőnek, az ereknek és még az idegeknek is. A kerékpározás nagyon szórakoztató tevékenység és nem utolsósorban ha ily módon közlekedünk, nem szennyezzük a környezetünket.

Az alábbiakban arról olvashat, hogy milyen egészségügyi előnyei vannak a rendszeres kerékpározásnak hölgyek számára.

A kerékpározás energiával tölt fel. Az energia pedig nagyon fontos, hogy el tudjuk végezni a napi feladatainkat. A kerékpározás aktiválja az agyat, amely aztán ösztönzi a szervezetben az energiatermelő folyamatokat. A biciklizés emellett az anyagcserét is felpörgeti, márpedig ez nagyon jó hír azok számára, akik le szeretnének fogyni vagy szeretnék a jelenlegi testsúlyukat megőrizni.

A kerékpározás nem ró terhet a bokára, a térdre és a gerincre, mint például a futás, a gyaloglás. Így elkerülhetők az ízületi sérülések.

A biciklizés elősegíti az izomtónus növekedését, ugyanis ez a sport fokozatosan erősíti a lábakat és nagyon hatékony a térd és a csípőízületeinek mozgástartományának növeléséhez. A rendszeres kerékpározás javítja a lábak, a combok és a csípő vonalának izomtónusát.

A kerékpározás a szív védelmét, egészségét is biztosítani tudja, hiszen csökkenti LDL- koleszterin szintjét és a magas vérnyomást.

A kerékpározás az egyik legjobb módja annak, hogy kalóriát és zsírt égessen a szervezetünk. A folyamatos tekeréssel körülbelül 300 kalóriát égethetünk el óránként.

A kerékpározás fejleszti az erőt és az állóképeséget, mindemellett csökkenti a stresszt. A biciklizés egy olyan szabadtéri tevékenység, amely kiszakítja az embert a mindennapi élet egyhangúságából, és segít az egyén jólétének és önbecsülésének javításában is.

A terhesség alatti kerékpározás javítja a szív- és érrendszeri fittséget. Akár még a szülés folyamatát is megkönnyítheti. Azonban állapotos hölgyeknek csak és kizárólag akkor szabad ezt a sportot választaniuk, ha erre a kezelőorvosuk rábólintott.
 
 
0 komment , kategória:  GYÓGYSZER NÉLKÜL  
Címkék: csípőízületeinek, egyhangúságából, kerékpározásnak, energiatermelő, megkönnyítheti, környezetünket, önbecsülésének, csökkentésében, állóképeséget, feladatainkat, kisgyermektől, kezelőorvosuk, kerékpározást, lehetőségként, kerékpározás, felnőttkorig, mindemellett, szervezetben, egészségügyi, folyamatokat, kockázatokat, szórakoztató, utolsósorban, választaniuk, szervezetünk, elkerülhetők, egészségükre, testsúlyukat, közlekedünk, rábólintott, szennyezzük, alábbiakban, szeretnének, érrendszeri, növekedését, fokozatosan, kerékpározás előnyei, kerékpározást sportolási, egészségükre nézve, olyan sport, idősebb felnőttkorig, egyik legjobb, rendszeres kerékpározás, stressz csökkentésében, kerékpározás nagyon, alábbiakban arról, rendszeres kerékpározásnak, kerékpározás energiával, energia pedig, napi feladatainkat, kerékpározás aktiválja, energiatermelő folyamatokat,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  A gyomorrontás tojással is kez...  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Atyám !  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  Evan Esar tollából  Könnyáztatta asszonysorsok  Paul David Tripp Március 17  Könnyáztatta asszonysorsok  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Március  Kakaós piskóta  Talpra vándor  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Mélységes szomorúsággal  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Ne feledjük: a föld jóval több...  Nagy László - Szerelem emléke  Szép estét kedves látogatóimna...  Sajnos ezt elBalogozták  Könnyáztatta asszonysorsok  Rochefoucauld - a bölcs  A gyász  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az embernek fiatal korában van  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Házi botox  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fújjad márciusi szél . . .  Házi botox  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ibolya  Ne engedd el kezem!  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Paul David Tripp Március 15  Por  Facebookon kaptam  Szeretettel  Facebookon kaptam  A gyász  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  A szív és a cselekvés egységes...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Nem kellett volna!  Szép Álmokat  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Imádkozás Krisztus értelméért  Ibolya  Facebookon kaptam  A kávé  Müller Péter tollából  Talpra vándor  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nyíljatok meg  Amikor még rangja volt...  Március 15 emlékére virágba bo... 
Bejegyzés Címkék
kerékpározás előnyei, kerékpározást sportolási, egészségükre nézve, olyan sport, idősebb felnőttkorig, egyik legjobb, rendszeres kerékpározás, stressz csökkentésében, kerékpározás nagyon, alábbiakban arról, rendszeres kerékpározásnak, kerékpározás energiával, energia pedig, napi feladatainkat, kerékpározás aktiválja, energiatermelő folyamatokat, biciklizés emellett, jelenlegi testsúlyukat, ízületi sérülések, biciklizés elősegíti, izomtónus növekedését, sport fokozatosan, csípő vonalának, szív védelmét, magas vérnyomást, folyamatos tekeréssel, kerékpározás fejleszti, olyan szabadtéri, mindennapi élet, egyén jólétének, terhesség alatti, szülés folyamatát, sportot választaniuk, kezelőorvosuk rábólintott, csípőízületeinek, egyhangúságából, kerékpározásnak, energiatermelő, megkönnyítheti, környezetünket, önbecsülésének, csökkentésében, állóképeséget, feladatainkat, kisgyermektől, kezelőorvosuk, kerékpározást, lehetőségként, kerékpározás, felnőttkorig, mindemellett, szervezetben, egészségügyi, folyamatokat, kockázatokat, szórakoztató, utolsósorban, választaniuk, szervezetünk, elkerülhetők, egészségükre, testsúlyukat, közlekedünk, rábólintott, szennyezzük, alábbiakban, szeretnének, érrendszeri, növekedését, fokozatosan, biztosítani, koleszterin, tevékenység, izomtónusát, javításában, testmozgási, növeléséhez, anyagcserét, rendszeres, biciklizés, tekeréssel, folyamatos, mindennapi, egészségét, körülbelül, kiszakítja, vérnyomást, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 142
  • e Hét: 1306
  • e Hónap: 7580
  • e Év: 57238
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.