Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A görögdinnye 9 jótékony hatása
  2018-06-14 16:32:34, csütörtök
 
  A görögdinnye 9 jótékony hatása







A görögdinnye egészségügyi előnyei közé tartozik a vesebetegségek, a magas vérnyomás, a rák , a cukorbetegség , a szívbetegségek , a hőveszteség, a makula degeneráció és az impotencia megelőzése.

Ami a görögdinnye gyógyhatásait illeti, nagymértékben függ a görögdinnye érettségétől. A béta-karotin és a likopin nagy mennyiségben található benne, ha a görögdinnye teljesen érett.
A Görögdinnye

A görögdinnye egészséges és jótékony hatásai az egyedülálló tápanyagokból,vitaminokból , ásványi anyagokból és szerves vegyületekből származnak. Ezek közé tartozik a jelentős mennyiségű C vitamin , kalcium , magnézium , rost, fehérje és nagy mennyiségű kálium . Továbbá tartalmaznak A vitamint, B6-vitamint , niacint , tiamint és karotinoidok és fitonutriensek széles választékát, beleértve a likopint is!
A Görögdinnye Egészségügyi Előnyei

A görögdinnye összes fenti összetevője hozzájárul az egészségre gyakorolt ​​jelentős hatásukhoz vizsgáljuk meg az alábbi előnyök további részleteit.

Kezeli a vese rendellenességeket

A görögdinnye sok káliumot tartalmaz, ami nagyon hasznos a toxikus lerakódások tisztításában a vesében. Ezenkívül segítenek a húgysav koncentrációjának csökkentésében a vérben, ezáltal csökkentve a vesekárosodás esélyét és a vesekövek kialakulását. Ezen túlmenően, magas a víztartalma, azért a görögdinnye vizelet hajtó hatású , ami ismét hasznos a vesék tisztítására. A görögdinnyében jelen lévő antioxidánsok hosszú ideig biztosítják a vesék egészségét, így csökkentik a korai öregedés jeleit, például a ráncokat és a bőröregedéseket.

Megakadályozza a hőgutát

A görögdinnye hatékonyan csökkenti a testhőmérsékletet és a vérnyomást. A trópusokon elő emberek minden nap délután ezt a gyümölcsöt eszik, hogy megvédjék magukat a hőgutáktól. A görögdinnye nagy vízmennyisége is serkenti a felesleges folyadéktól való megszabadulást , izzadság formájában.

Szabályozza a vérnyomást

A görögdinnyében jelen levő kálium és magnézium mennyisége nagyon előnyös a vérnyomás csökkentése szempontjából. A káliumot vasodilatátornak tekintik, ami azt jelenti, hogy felszabadítja az ereket és az artériákat, ezáltal stimulálja a véráramlást és csökkenti a szívkoszorúér stresszét . Az ezekben a gyümölcsökben jelen levő karotinoidok megakadályozzák az artériák és az erek keményedését, ezáltal csökkentik a vérnyomást és a vérrögök , agyvérzés, szívrohamok és az érelmeszesedés esélyét.

Megakadályozzák a rákot

A görögdinnyének az utóbbi években nagy figyelmet szenteltek , elsősorban a likopin lenyűgöző szintje miatt, amely egy karotinoid fitonutriens vegyület, amely egyre inkább összefügg a rákmegelőzéssel. A likopin jelentősen csökkenti a prosztata, a mell, a vastagbél, a tüdő elleni rák kialakulását.

Ellenőrzi a cukorbetegséget

A cukorbetegek , akiknek alacsony energiájú és alacsony cukorszintű táplálékra van szükségük , gyakran panaszkodnak az éhezés miatt, a görögdinnye jó kiegészítés lehet számukra. Annak ellenére, hogy ízletes ízű, a olyan kevés kalóriát tartalmaz , mivel teljes tömegének kilencvenkilenc százaléka vízből áll. Továbbá a vitaminok és ásványi anyagok, például a kálium és a magnézium segítenek az inzulin helyes működésében a szervezetben, csökkentve ezáltal a vércukorszintet.

Az arginin, a görögdinnye más komponensei, nagyon hatásos az inzulin hatásának fokozására a vércukorszintre.

A likopin, a görögdinnyében gazdagon megtalálható, amely javítja a szívműködést. A béta-karotin, antioxidáns amely öregedésgátló tulajdonságaikról ismert, megőrzi a fiatalságot és megakadályozza az életkorral kapcsolatos szívproblémákat.

A görögdinnye, a C vitamin, a karotinoidok és a kálium (a kálium csökkenti a szívrohamot) csökkenti a koleszterinszintet, és így megóvja a szívet számos veszélyes betegségtől.
Megakadályozza a makuladegenerációt

Ne aggódj a szemek egészségéért és a makuladegenerációért, ha sok görögdinnyét eszel. A béta-karotinak, a C vitaminnak , a luteinek és a zeaxantinak köszönhetően a szeme jól védett lesz.

Ezek biztosítják a szemünk védelmét az életkorral összefüggő vakságtól és degenerációktól, és megakadályozzák a szemet olyan betegségektől, mint például a glaukóma.
Jót tesz a libidónak

A görögdinnyében lévő arginin segíthet az erekciós gondok leküzdésében. Mivel stimuláló hatással van a libidóra nőknél és férfiaknál is egyaránt.

Forrás: organicfacts.net
Link
 
 
0 komment , kategória:  BIOBODY  
Címkék: vasodilatátornak, kilencvenkilenc, vércukorszintet, cukorbetegséget, rákmegelőzéssel, megakadályozzák, degenerációktól, vércukorszintre, szívproblémákat, bőröregedéseket, görögdinnyében, megszabadulást, fitonutriensek, csökkentésében, megakadályozza, görögdinnyének, szívbetegségek, érelmeszesedés, vesebetegségek, tisztításában, vegyületekből, betegségektől, vesekárosodás, öregedésgátló, szempontjából, gyümölcsökben, tápanyagokból, vízmennyisége, felszabadítja, antioxidánsok, szívkoszorúér, nagymértékben, cukorbetegség, gyógyhatásait, görögdinnyét, egészségügyi, görögdinnye egészségügyi, magas vérnyomás, makula degeneráció, impotencia megelőzése, görögdinnye gyógyhatásait, görögdinnye érettségétől, likopin nagy, görögdinnye teljesen, görögdinnye egészséges, egyedülálló tápanyagokból, jelentős mennyiségű, görögdinnye összes, egészségre gyakorolt, alábbi előnyök, toxikus lerakódások, húgysav koncentrációjának, Görögdinnye Egészségügyi Előnyei,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagy és kis csodák  Tanácsok egy pszichológustól  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  jó reggelt  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Eduardo Sacheri gondolata  Esterházy Péter: Harmonia c...  Tavaszi este  Magyar költészet napja  Baranyi Ferenc - N i n c s  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  James Allen  Horváth Szilvia tollából  A Magyar Költészet napja alkal...  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Jó éjszakát  39 ígéret  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Alvó cica  Szép estét kedves látogatóimn...  Nagy és kis csodák  "Ez egy csoda"  Jan Twardowski - Siessünk  Gebhardt Nóra versei II.  Szívek  Vito Giaquinto gondolata  Alvó kislány  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Csend  Jó éjszakát  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Vidámság  képre írva  képre írva  Isten hűségének mértéke  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Egy barátság története  Emlékezz  Pitypang szökőkút  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Egyszerű  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Az ember  Paul David Tripp Április 12  "Ez egy csoda"  Az ember  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Nagy és kis csodák  Már Gárdonyi Géza is méltatta  A hagyma antibakteriális hatás...  Mindig lesz olyan  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
görögdinnye egészségügyi, magas vérnyomás, makula degeneráció, impotencia megelőzése, görögdinnye gyógyhatásait, görögdinnye érettségétől, likopin nagy, görögdinnye teljesen, görögdinnye egészséges, egyedülálló tápanyagokból, jelentős mennyiségű, görögdinnye összes, egészségre gyakorolt, alábbi előnyök, toxikus lerakódások, húgysav koncentrációjának, vesekárosodás esélyét, vesekövek kialakulását, görögdinnye vizelet, vesék tisztítására, görögdinnyében jelen, vesék egészségét, korai öregedés, görögdinnye hatékonyan, gyümölcsöt eszik, görögdinnye nagy, felesleges folyadéktól, vérnyomás csökkentése, káliumot vasodilatátornak, szívkoszorúér stresszét, gyümölcsökben jelen, erek keményedését, érelmeszesedés esélyét, utóbbi években, likopin lenyűgöző, karotinoid fitonutriens, likopin jelentősen, tüdő elleni, éhezés miatt, olyan kevés, magnézium segítenek, inzulin helyes, inzulin hatásának, görögdinnyében gazdagon, életkorral kapcsolatos, kálium csökkenti, szemek egészségéért, zeaxantinak köszönhetően, szemünk védelmét, életkorral összefüggő, görögdinnyében lévő, erekciós gondok, libidóra nőknél, vasodilatátornak, kilencvenkilenc, vércukorszintet, cukorbetegséget, rákmegelőzéssel, megakadályozzák, degenerációktól, vércukorszintre, szívproblémákat, bőröregedéseket, görögdinnyében, megszabadulást, fitonutriensek, csökkentésében, megakadályozza, görögdinnyének, szívbetegségek, érelmeszesedés, vesebetegségek, tisztításában, vegyületekből, betegségektől, vesekárosodás, öregedésgátló, szempontjából, gyümölcsökben, tápanyagokból, vízmennyisége, felszabadítja, antioxidánsok, szívkoszorúér, nagymértékben, cukorbetegség, gyógyhatásait, görögdinnyét, egészségügyi, köszönhetően, vitaminokból, karotinoidok, tisztítására, szervezetben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 518
  • e Hét: 5360
  • e Hónap: 9393
  • e Év: 68646
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.