|
2018-07-25 20:53:30, szerda
|
|
|
|
|
|
Balkáni fokhagymás, kapros uborkasaláta
Hozzávalók:
2 kg kígyóuborka
2 fej lila hagyma
200 g tejföl
200 g natúr joghurt
5 gerezd fokhagyma
kis csokor kapor (szárított is használható)
1 ek olíva olaj
só
Elkészítése:
Az uborkákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. (Ha ecetes öntettel készítettem volna a salátát, meg sem hámoztam volna az uborkákat. Így viszont a tejföl, és joghurt keverésében feloldódott só, és fokhagyma egyfajta ízes burokként vonta körbe az uborkadarabokat.)
A fokhagymákat kés lapjával összetörjük, megtisztítjuk, majd nagyon apróra vágjuk. Külön tálban jól megsózzuk, olajat töltünk rá, és kicsit állni hagyjuk. (Jó tudni, hogy a fokhagyma illóolaja szintén olajban oldódik, ezért használják pl. lángosok kenésére is a fokhagymás olajat.) Közben felaprítjuk a lila hagymát, és azt is a sós fokhagymához keverjük.
A tejfölt és a joghurtot is elkeverjük a fokhagymával és a lila hagymával, a közben apróra vágott kaporral, majd hozzáadjuk a nagyobb tálban lévő uborkához, és jól összedolgozzuk az egészet. Mivel a felaprított uborkát nem sóztuk meg, levét nem engedte ki, így nem megvonult állapotban, hanem eredeti roppanósságát megőrizve került a salátába.
A fűszeres, kapros joghurt pedig körbevette az uborkadarabokat, ezzel igazi ízkavalkád keletkezett, egy egyszerű salátában. |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - SALÁTÁK,SAVANYÚSÁG |
|
Címkék: uborkadarabokat, összedolgozzuk, roppanósságát, megtisztítjuk, fokhagymákat, fokhagymához, fokhagymával, uborkasaláta, összetörjük, meghámozzuk, elkészítése, használható, felaprítjuk, keletkezett, feloldódott, keverésében, felaprított, kígyóuborka, készítettem, fokhagymás, használják, hozzávalók, állapotban, körbevette, ízkavalkád, hozzáadjuk, elkeverjük, fokhagyma, burokként, megőrizve, joghurtot, megvonult, salátában, megsózzuk, hagymával, uborkákat, uborkákat meghámozzuk, fokhagyma illóolaja, fokhagymás olajat, lila hagymát, lila hagymával, közben apróra, nagyobb tálban, felaprított uborkát, egyszerű salátában,
|
|
|
|
uborkákat meghámozzuk, fokhagyma illóolaja, fokhagymás olajat, lila hagymát, lila hagymával, közben apróra, nagyobb tálban, felaprított uborkát, egyszerű salátában, uborkadarabokat, összedolgozzuk, roppanósságát, megtisztítjuk, fokhagymákat, fokhagymához, fokhagymával, uborkasaláta, összetörjük, meghámozzuk, elkészítése, használható, felaprítjuk, keletkezett, feloldódott, keverésében, felaprított, kígyóuborka, készítettem, fokhagymás, használják, hozzávalók, állapotban, körbevette, ízkavalkád, hozzáadjuk, elkeverjük, fokhagyma, burokként, megőrizve, joghurtot, megvonult, salátában, megsózzuk, hagymával, uborkákat, uborkához, illóolaja, szárított, kenésére, kockákra, keverjük, öntettel, egyfajta, salátába, lángosok, hámoztam, fűszeres, lapjával, kaporral, egyszerű, balkáni, olajban, töltünk, hagyjuk, joghurt, eredeti, nagyobb, egészet, uborkát, engedte, hagymát, tejfölt, oldódik, szintén, viszont, salátát, közben, kapros, csokor, került, vágott, apróra, tejföl, olajat, ecetes, tálban, vágjuk, gerezd, sóztuk, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1710
- e Hét: 5018
- e Hónap: 15371
- e Év: 74624
|
|
|