Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógynövények és fűszerek cukorbetegeknek...
  2018-07-25 21:35:51, szerda
 
   
  Gyógynövények és fűszerek cukorbetegeknek és a diabétesz megelőzéséért







A cukorbetegség egy olyan anyagcsere-betegség, amely hatással van a szervezet vércukorszintjére. A cukorbetegségnek három fő típusa van. Az 1-es, a 2-es típusú és a terhességi cukorbetegség. Az 1-es típusú cukorbetegség esetében a hasnyálmirigy nem termel elegendő inzulint. Kialakulásának oka ismeretlen, azonban szerepet játszhat létrejöttében a genetika, a családtörténet, bizonyos vírusok, de a D-vitamin hiánya is kockázatot jelenthet. A 2-es típusú cukorbetegség akkor kezdődik, amikor a sejtek nem reagálnak az inzulinra megfelelően. A magasabb kockázati tényezők közé tartozik az elhízás, a hasi zsírtöbblet, az inaktív életmód, a családtörténet, az életkor, a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, a magas trigliceridszint és a policisztás ovárium szindróma. A terhességi cukorbetegség a terhesség időszaka alakul ki, de a szülést követően általában a helyzet rendeződik.

Akinek magas a vércukorszintje, gyakori vizelési ingertől, fokozott szomjúságtól vagy éhségérzettől szenved, de jellemző ilyenkor a megmagyarázhatatlan fogyás, a fáradtság, a lassú gyógyulási folyamat és a gyakori fertőzések is. Ha kezeletlenül marad, sok szövődmény kialakulhat.

Az egészséges állapot fenntartásához a normál vércukorszint megőrzése rendkívül fontos, ugyanúgy, mint az egészséges étrend kialakítása, a rendszeres testmozgás, az egészséges testtömeg megőrzése és a dohányzás abbahagyása. Különféle gyógynövényeket és fűszereket is kipróbálhat, hogy szabályozni tudja a vércukorszintjét.

Az egyik ilyen fűszer a fahéj, amely vércukorszint-csökkentő bioaktív összetevőket tartalmaz. A fahéj kedvező hatással van az LD-L és HDL-koleszterin szintjére és a trigliceridszintre is. Ha valaki vérhígító gyógyszert szed, mindenképpen kerülje el a fahéjat!

A gyömbér antioxidáns tulajdonságai kedvezőek a vércukorszint szabályozásában. Javítja az inzulinérzékenységet, csökkenti az oxidációt, javítja a koleszterinszintet és segíti a súlycsökkenést.

A kurkuma egy nagyon jó fűszer a vércukorszint szabályozására. Gyulladásgátló, antioxidáns, szívvédő és súlycsökkentő hatásai segíthetnek a várcukorszint szabályozásában és a betegség szövődményeinek csökkentésében.

Az aromás currylevelek hasznosak lehetnek a magas vércukorszint kezelésében. Számos ásványi anyaga segít fenntartani a vér normális glükózszintjét, befolyásolja a szénhidrát-anyagcserét, mindemellett csökkenti az oxidatív stressz kialakulásának kockázatát is.

A szegfűszeg egy remek antioxidáns, amely gyulladásgátló hatással is rendelkezik és még a vércukorszint csökkentésében is a segítségünkre lehet. Segít megelőzni a cukorbetegség egyes szövődményeinek kialakulását, például a vesekárosodást, a szívbetegséget vagy az érrendszeri problémákat.

Az oregánó segít kezelni és megelőzni a magas vércukorszintet. A gyulladás elleni küzdelemben is a segítségünkre lehet, hiszen meglehetősen gazdag polifenolokban és flavonoidokban.
 
 
0 komment , kategória:  GYÓGYSZER NÉLKÜL  
Címkék: koleszterinszint, vércukorszintjét, trigliceridszint, cukorbetegségnek, gyógynövényeket, szövődményeinek, cukorbetegeknek, szabályozásában, vércukorszintje, vércukorszintet, szabályozására, gyulladásgátló, fenntartásához, polifenolokban, flavonoidokban, kialakulásának, csökkentésében, glükózszintjét, családtörténet, vesekárosodást, súlycsökkenést, szívbetegséget, létrejöttében, várcukorszint, súlycsökkentő, cukorbetegség, vércukorszint, gyógynövények, éhségérzettől, tulajdonságai, megelőzéséért, segítségünkre, hasnyálmirigy, szomjúságtól, currylevelek, mindenképpen, diabétesz megelőzéséért, szervezet vércukorszintjére, cukorbetegségnek három, 2-es típusú, terhességi cukorbetegség, 1-es típusú, inzulinra megfelelően, magasabb kockázati, hasi zsírtöbblet, inaktív életmód, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, magas trigliceridszint, policisztás ovárium, terhesség időszaka, szülést követően,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Andrássy Réka - A bolond Böske  Önmaga ellenére  A sorsod  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Alvó cica  Szívek  Megígért békesség  Andrássy Réka - A bolond Böske  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Vito Giaquinto gondolata  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Kertem  Alvó cica  Alvó cica  James Allen  Zilahy Lajos mondta  Robert Merle tollából  40 felett  Nem kell hozzá fürdőruhás  Latinovits Zoltán tollából  Önmaga ellenére  József Attila – Keresek ...  Segíts neki dicsérni Téged  különleges  Borzasztó  Ady Endre - Mindegy átka  Andrássy Réka - A bolond Böske  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  József Attila - Kopogtatás nél...  Martin Buber, A haszidim meséi  Önmaga ellenére  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  József Attila - Kopogtatás nél...  Robert Merle tollából  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Jan Twardowski - Siessünk  Robert Merle tollából  Emlékezz  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Esterházy Péterre emlékezünk  James Allen  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Nevelőszülőkhöz adták,  "Ez egy csoda"  Egy gondolat  A felvilágosodás...  Müller Péter tollából  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Kertem  Vannak emberek  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  jó reggelt  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Esterházy Péterre emlékezünk  Vito Giaquinto gondolata  jó reggelt  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  Ismeretlen: Ikarusz monda  Egy barátság története  Szép estét  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  jó reggelt  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Tanácsok egy pszichológustól  James Allen  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
diabétesz megelőzéséért, szervezet vércukorszintjére, cukorbetegségnek három, 2-es típusú, terhességi cukorbetegség, 1-es típusú, inzulinra megfelelően, magasabb kockázati, hasi zsírtöbblet, inaktív életmód, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, magas trigliceridszint, policisztás ovárium, terhesség időszaka, szülést követően, helyzet rendeződik, lassú gyógyulási, gyakori fertőzések, egészséges állapot, normál vércukorszint, egészséges étrend, rendszeres testmozgás, egészséges testtömeg, dohányzás abbahagyása, egyik ilyen, fahéj kedvező, gyömbér antioxidáns, vércukorszint szabályozásában, vércukorszint szabályozására, várcukorszint szabályozásában, betegség szövődményeinek, aromás currylevelek, magas vércukorszint, oxidatív stressz, remek antioxidáns, vércukorszint csökkentésében, segítségünkre lehet, cukorbetegség egyes, szívbetegséget vagy, érrendszeri problémákat, oregánó segít, magas vércukorszintet, gyulladás elleni, koleszterinszint, vércukorszintjét, trigliceridszint, cukorbetegségnek, gyógynövényeket, szövődményeinek, cukorbetegeknek, szabályozásában, vércukorszintje, vércukorszintet, szabályozására, gyulladásgátló, fenntartásához, polifenolokban, flavonoidokban, kialakulásának, csökkentésében, glükózszintjét, családtörténet, vesekárosodást, súlycsökkenést, szívbetegséget, létrejöttében, várcukorszint, súlycsökkentő, cukorbetegség, vércukorszint, gyógynövények, éhségérzettől, tulajdonságai, megelőzéséért, segítségünkre, hasnyálmirigy, szomjúságtól, currylevelek, mindenképpen, befolyásolja, kialakulását, meglehetősen, kezeletlenül, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 707
  • e Hét: 4021
  • e Hónap: 8054
  • e Év: 67307
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.