|
2018-08-22 11:21:06, szerda
|
|
|
|
|
|
A cukorbetegség megakadályozása a főzési módszerek egyszerű megváltoztatásával
Az, hogy egy étel mennyire marad egészséges, nagyban függ attól is, hogy milyen főzési technikát alkalmazunk. A minimálisan feldolgozott vagy nem agyonfőzött élelmiszerek segítenek megakadályozni a cukorbetegséget és csökkentik a glükózszintet, szabályozzák a testsúlyt és megnövelik az élettartamot. Ezzel szemben kutatások igazolják, hogy a magas hőmérsékleten elkészített vagy a feldolgozott élelmiszerek káros glikációs végterméket és mutagéneket szabadítanak fel.
A magas hőmérsékleten kezelt ételek glikációs végtermékei (AGE) a szövetek működésének elvesztését idézik elő. Ezek a sejtes elváltozások károsítják a DNS-t és megnövelik a rák kialakulásának a kockázatát.
A hőkezelt és a roston sült húsok a legmagasabbak glikációs végtermékekben, amelyek nagyon mérgező anyagoknak számítanak. Hiszen ha az ételeket magas hőmérsékleten kezelik, akkor olyan kémiai változások következnek be, amelyek óriási károkat generálnak a sejtekben. Például azoknál a férfiaknál, akik hetente 1,5 adagnál több grillezett húst fogyasztanak, 50 százalékkal nagyobb a prosztatarák kialakulásának a kockázata.
Akik nem magas hőmérsékleten kezelt ételeken élnek, nemcsak elkerülhetik ezeket a betegségeket, de még fogyhatnak is. Nem beszélve arról, hogy a koleszterin- és a vércukorszintjük is csökkenhet.
A főzési módszerek ezért kulcsfontosságúak az egészségre nézve és még a cukorbetegséget is megakadályozhatjuk, ha nem sütjük agyon az ételeinket. Az alacsony hőmérsékleten kezelt ételek csökkenti a káros glikációs végtermékeket és megakadályozzák a DNS-t károsító toxinok és karcinogének képződését.
Nagyon fontos, hogy mindenki elegendő figyelmet szenteljen a főzési módszerekre, hogy elkerülje a cukorbetegséget, a rákos betegségeket és a felgyorsuló öregedési folyamatokat. A nyers étkezés lenne az ideális választás, de már azzal is sokat tehetünk az egészségünkért, ha sok friss és nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, illetve egészségesen elkészített szárnyas és halételeket fogyasztunk és csak minél kevesebb grillezett és feldolgozott táplálékot veszünk magunkhoz.
Az egészséges főzési módszerek - párolás, gőzölés, alacsony hőfokon való főzés - is sokat segíthetnek a glikációs végtermékek csökkentésében. A marinálás is jó döntés. Ilyenkor az ételeket az elkészülésük előtt savas kémhatású folyadékban pácoljuk. De ez csak akkor egészséges, ha ez a savas kémhatású folyadék valamilyen biocitrusfélének a frissen préselt leve. |
|
|
0 komment
, kategória: GYÓGYSZER NÉLKÜL |
|
Címkék: biocitrusfélének, vércukorszintjük, cukorbetegséget, megakadályozzák, megakadályozása, kialakulásának, megakadályozni, csökkentésében, egészségünkért, végtermékekben, hőmérsékleten, glükózszintet, cukorbetegség, végtermékeket, legmagasabbak, egészségesen, szabályozzák, prosztatarák, feldolgozott, élelmiszerek, karcinogének, elkészülésük, betegségeket, elkerülhetik, fogyasztanak, szabadítanak, élettartamot, elváltozások, folyamatokat, elkészített, elvesztését, segíthetnek, végtermékei, működésének, koleszterin, végterméket, cukorbetegség megakadályozása, főzési módszerek, étel mennyire, minimálisan feldolgozott, magas hőmérsékleten, feldolgozott élelmiszerek, szövetek működésének, sejtes elváltozások, roston sült, legmagasabbak glikációs, ételeket magas, prosztatarák kialakulásának, egészségre nézve, alacsony hőmérsékleten, káros glikációs, főzési módszerekre,
|
|
|
|
Irgalom és ítélet Alázat Akarat Facebookon kaptam Mírjam barát... Facebookon kaptam Nem méltó hozzád Szép estét A tömeg, a Mester, a módszer, ... Facebookon kaptam Akarat Kerüld el az evangélium örömén... A televizió nem a kultúrát kép... George Byron - Ahogy itt jár -... Kövesd a cowboyt! Az igazi szeretetért rendszeri... Bertolt Brecht -től idézet Facebookon kaptam Szabolcska Mihály – Ákác... A tömeg, a Mester, a módszer, ... Alvó cicák Facebookon kaptam Facebookon kaptam Krisztinától Hogyan lehet Jézust szenvedély... Facebookon kaptam Szép álmokat! Facebookon kaptam Régi emberek, akikre máig büsz... Weöres Sándor - A hársfa mind ... Esti kép Facebookon kaptam Annuska bar... Png csokor George Gordon Lord Byron: Inez... Facebookon kaptam Cs Ildikótó... Nagyi telefonál Facebookon kaptam Egy lelki imádság Irgalom és ítélet Jó éjszakát Png kutya Segítsük barátainkat, hogy meg... Facebookon kaptam Nagyi telefonál Aki nem dolgozik, ne is egyék Németh László tollából Jó éjszakát Nagyon különös Szívem tiéd Akarat A kételkedés kezelése Még csak most kezdődik a nap Png ház Adakozás Facebookon kaptam Facebookon kaptam Cs Ildikótól Facebookon kaptam Irgalom és ítélet Varga János Veniam - Fontos sz... Régi emberek, akikre máig büsz... Facebookon kaptam Nem számIt Png csokor Kiss Éva - Amerre a ház lelke ... Albert Einsteinről 210 éve született a SZÓZAT meg... Facebookon kaptam Julian Brass gondolata Facebookon kaptam Facebookon kaptam Rátalálsz Tanuld meg ezt a versemet Adakozás Az engedelmesség miért nem vál... Tóth Ágnes - Szervusz pad Facebookon kaptam Hogy lehet megtartani Akarat Ágai Ágnes – Csendélet Facebookon kaptam Szabolcska Mihály – Ákác... Próbálj meg ... Kaffka_Margit Idő Facebookon kaptam Kiss Éva - Amerre a ház lelke ... Reménység és erő Krisztustól e... Erdőn Nagyi telefonál Png csokor Facebookon kaptam Mírjam barát... Szabolcska Mihály – Ákác... Mindig jusson idő nevetni Facebookon kaptam Gonosz démon-álarc Nem számIt Szép estét kedves látogatóimna... Bounty krémes Akarat Idő Mi lenne ha Még csak most kezdődik a nap
|
|
|
|
cukorbetegség megakadályozása, főzési módszerek, étel mennyire, minimálisan feldolgozott, magas hőmérsékleten, feldolgozott élelmiszerek, szövetek működésének, sejtes elváltozások, roston sült, legmagasabbak glikációs, ételeket magas, prosztatarák kialakulásának, egészségre nézve, alacsony hőmérsékleten, káros glikációs, főzési módszerekre, rákos betegségeket, felgyorsuló öregedési, nyers étkezés, ideális választás, egészséges főzési, glikációs végtermékek, elkészülésük előtt, savas kémhatású, frissen préselt, biocitrusfélének, vércukorszintjük, cukorbetegséget, megakadályozzák, megakadályozása, kialakulásának, megakadályozni, csökkentésében, egészségünkért, végtermékekben, hőmérsékleten, glükózszintet, cukorbetegség, végtermékeket, legmagasabbak, egészségesen, szabályozzák, prosztatarák, feldolgozott, élelmiszerek, karcinogének, elkészülésük, betegségeket, elkerülhetik, fogyasztanak, szabadítanak, élettartamot, elváltozások, folyamatokat, elkészített, elvesztését, segíthetnek, végtermékei, működésének, koleszterin, végterméket, mutagéneket, végtermékek, folyadékban, fogyasztunk, alkalmazunk, agyonfőzött, módszerekre, következnek, halételeket, minimálisan, felgyorsuló, százalékkal, kockázatát, számítanak, változások, károsítják, grillezett, férfiaknál, megnövelik, anyagoknak, generálnak, egészséges, táplálékot, csökkentik, valamilyen, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 405
- e Hét: 2076
- e Hónap: 12429
- e Év: 71682
|
|
|