Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A cukorbetegség megakadályozása...
  2018-08-22 11:22:02, szerda
 
   
  A cukorbetegség megakadályozása a főzési módszerek egyszerű megváltoztatásával







Az, hogy egy étel mennyire marad egészséges, nagyban függ attól is, hogy milyen főzési technikát alkalmazunk. A minimálisan feldolgozott vagy nem agyonfőzött élelmiszerek segítenek megakadályozni a cukorbetegséget és csökkentik a glükózszintet, szabályozzák a testsúlyt és megnövelik az élettartamot. Ezzel szemben kutatások igazolják, hogy a magas hőmérsékleten elkészített vagy a feldolgozott élelmiszerek káros glikációs végterméket és mutagéneket szabadítanak fel.

A magas hőmérsékleten kezelt ételek glikációs végtermékei (AGE) a szövetek működésének elvesztését idézik elő. Ezek a sejtes elváltozások károsítják a DNS-t és megnövelik a rák kialakulásának a kockázatát.

A hőkezelt és a roston sült húsok a legmagasabbak glikációs végtermékekben, amelyek nagyon mérgező anyagoknak számítanak. Hiszen ha az ételeket magas hőmérsékleten kezelik, akkor olyan kémiai változások következnek be, amelyek óriási károkat generálnak a sejtekben. Például azoknál a férfiaknál, akik hetente 1,5 adagnál több grillezett húst fogyasztanak, 50 százalékkal nagyobb a prosztatarák kialakulásának a kockázata.

Akik nem magas hőmérsékleten kezelt ételeken élnek, nemcsak elkerülhetik ezeket a betegségeket, de még fogyhatnak is. Nem beszélve arról, hogy a koleszterin- és a vércukorszintjük is csökkenhet.

A főzési módszerek ezért kulcsfontosságúak az egészségre nézve és még a cukorbetegséget is megakadályozhatjuk, ha nem sütjük agyon az ételeinket. Az alacsony hőmérsékleten kezelt ételek csökkenti a káros glikációs végtermékeket és megakadályozzák a DNS-t károsító toxinok és karcinogének képződését.

Nagyon fontos, hogy mindenki elegendő figyelmet szenteljen a főzési módszerekre, hogy elkerülje a cukorbetegséget, a rákos betegségeket és a felgyorsuló öregedési folyamatokat. A nyers étkezés lenne az ideális választás, de már azzal is sokat tehetünk az egészségünkért, ha sok friss és nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, illetve egészségesen elkészített szárnyas és halételeket fogyasztunk és csak minél kevesebb grillezett és feldolgozott táplálékot veszünk magunkhoz.

Az egészséges főzési módszerek - párolás, gőzölés, alacsony hőfokon való főzés - is sokat segíthetnek a glikációs végtermékek csökkentésében. A marinálás is jó döntés. Ilyenkor az ételeket az elkészülésük előtt savas kémhatású folyadékban pácoljuk. De ez csak akkor egészséges, ha ez a savas kémhatású folyadék valamilyen biocitrusfélének a frissen préselt leve.
 
 
0 komment , kategória:  CUKORBETEGEKNEK   
Címkék: biocitrusfélének, vércukorszintjük, cukorbetegséget, megakadályozzák, megakadályozása, kialakulásának, megakadályozni, csökkentésében, egészségünkért, végtermékekben, hőmérsékleten, glükózszintet, cukorbetegség, végtermékeket, legmagasabbak, egészségesen, szabályozzák, prosztatarák, feldolgozott, élelmiszerek, karcinogének, elkészülésük, betegségeket, elkerülhetik, fogyasztanak, szabadítanak, élettartamot, elváltozások, folyamatokat, elkészített, elvesztését, segíthetnek, végtermékei, működésének, koleszterin, végterméket, cukorbetegség megakadályozása, főzési módszerek, étel mennyire, minimálisan feldolgozott, magas hőmérsékleten, feldolgozott élelmiszerek, szövetek működésének, sejtes elváltozások, roston sült, legmagasabbak glikációs, ételeket magas, prosztatarák kialakulásának, egészségre nézve, alacsony hőmérsékleten, káros glikációs, főzési módszerekre,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
József Attila - Altató  Ametiszt kristály  Facebookon kaptam  Adjon Isten áldott - szép esté...  Tavaszi kép  Boldog születésnapot a ma ünne...  A haj, a bőr és a köröm erősít...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Változás és megújulás  KALENDÁRIUM - ÁPRILIS 11. A MA...  Gyurkovics Tibor fogalmazza me...  Facebookon kaptam  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pilinszky János költő  Lila turmalin  Nő tulipán csokorral  Én nem tudom,  Petőfi Sándor (1823-1849) így ...  Imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hallgatás  A magyar költészet napja Koncz...  A fekete ribizli az egyik legc...  Fohász  Megvédhetnek a bőrráktól, de a...  Diólevél és a magasvérnyomás  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső  Hálátlanság  Png virágok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Mama  Tavaszi kép  A csalán gyógyhatásairól  KÖLTÉSZET NAPJÁN, 2021 ÁPRILIS...  Keresztyén ima  Radnóti Miklós költő  Facebookon kaptam  A fagyöngy és a vérnyomás  Facebookon kaptam  Hála  Április 11 A magyar költészet...  Mert mint leszáll az eső És a ...  Facebookon kaptam  Hála  Rajzos nő  Facebookon kaptam  Imádság  Imádság  Kökényvirágtea gyógyhatásairól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hála  Hála  Harmónia......  Kellemes délutáni pihenést  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  8053 az új fertőzött, elhunyt ...  A költészet a legboldogabb és ...  Facebookon kaptam  KÖLTÉSZET NAPJÁN, 2021 ÁPRILIS...  Szép estét kedves látogatóimna...  Tavaszi csokor  Kökényvirágtea gyógyhatásairól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Hála  Radnóti Miklós költő  Hála  A csalán gyógyhatásairól  Facebookon kaptam  Harmónia......  Ametiszt kristály  Hallgatás  Mezei zsurlóról röviden  Baryt és dolomitkristály  Áldott - békés Vasárnapot kívá...  Tulipànok  6296 az új fertőzött, elhunyt...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Hallgatás  Facebookon kaptam Mírjam bará...  József Attila - Mama  Zöld zafír 
Bejegyzés Címkék
cukorbetegség megakadályozása, főzési módszerek, étel mennyire, minimálisan feldolgozott, magas hőmérsékleten, feldolgozott élelmiszerek, szövetek működésének, sejtes elváltozások, roston sült, legmagasabbak glikációs, ételeket magas, prosztatarák kialakulásának, egészségre nézve, alacsony hőmérsékleten, káros glikációs, főzési módszerekre, rákos betegségeket, felgyorsuló öregedési, nyers étkezés, ideális választás, egészséges főzési, glikációs végtermékek, elkészülésük előtt, savas kémhatású, frissen préselt, biocitrusfélének, vércukorszintjük, cukorbetegséget, megakadályozzák, megakadályozása, kialakulásának, megakadályozni, csökkentésében, egészségünkért, végtermékekben, hőmérsékleten, glükózszintet, cukorbetegség, végtermékeket, legmagasabbak, egészségesen, szabályozzák, prosztatarák, feldolgozott, élelmiszerek, karcinogének, elkészülésük, betegségeket, elkerülhetik, fogyasztanak, szabadítanak, élettartamot, elváltozások, folyamatokat, elkészített, elvesztését, segíthetnek, végtermékei, működésének, koleszterin, végterméket, mutagéneket, végtermékek, folyadékban, fogyasztunk, alkalmazunk, agyonfőzött, módszerekre, következnek, halételeket, minimálisan, felgyorsuló, százalékkal, kockázatát, számítanak, változások, károsítják, grillezett, férfiaknál, megnövelik, anyagoknak, generálnak, egészséges, táplálékot, csökkentik, valamilyen, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 207
  • e Hét: 481
  • e Hónap: 2971
  • e Év: 79578
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.