Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az antioxidánsokban gazdag szilvalé sok betegségtől megvédhe
  2018-08-30 23:12:00, csütörtök
 
  Az antioxidánsokban gazdag szilvalé sok betegségtől megvédhet







A frissen facsart gyümölcslevek nagyon egészségesek. A szilvalé például enyhe hashajtó hatással rendelkezik, segíthet a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében és az oxidatív stressz csökkentésében.

A szilvalé enyhe hashajtó hatással rendelkezik, így mindenképpen érdemes rendszeresen fogyasztani, ha valaki székrekedésben szenved. A székrekedés elsősorban az emésztőrendszeri betegségben szenvedőket és az időseket veszélyezteti, a szilvalé azonban sikeresen oldja meg ezt a problémát, mivel értékes rostokkal van teli.

A szilvalé rendszeres fogyasztása védelmet nyújt a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben, mivel antioxidánsokban rendkívül gazdag. A szilvalé ezen kívül csökkenti az LDL-koleszterin szintjét, így csökkentve a szívet érintő megbetegedéseket. A szilva ezen kívül káliumot is tartalmaz, amely szintén fontos a szív egészségének megőrzéséhez.

Mivel a szilva és a szilvalé is tele van antioxidánsokkal, így csökkenteni képes az oxidatív stressz károsító hatásait. A szilva luteint és zeaxantint is tartalmaz, amelyek szintén elengedhetetlenek a szem egészségének megőrzéséhez.

A szilva és a szilvalé is védelmet nyújt a májbetegségekkel szemben. A szilva javítja a májfunkciókat. A gyümölcslé bórtartalmának köszönhetően még a csontokat is erősíti, hiszen elősegíti a csontszövetképződést és megakadályozza a csontvesztést. A bór segít az erős csontok és az izmok építésében. Egyes feltételezések szerint a szilvalé és az aszalt szilva megakadályozza a csonttömegcsökkenést azoknál a menopauza szakaszába kerülő hölgyeknél, akik hajlamosak a csontritkulásra.

A szilvalé rendszeres fogyasztása még a hólyag működésére is pozitív hatással van., mivel a székrekedés negatív hatást gyakorol a hólyag működésére és növeli a vizelés gyakoriságát. Viszont ez a probléma könnyedén megszűnik, ha sikerül a székrekedés problémáját is felszámolni.

A légszomj, a gyakori ingerlékenység és a fáradtság lehetnek az enyhe vérszegénység jelei. A szilvalé azonban nagyszerű vasforrás, amely segít kezelni és megelőzni a vashiány okozta tüneteket.

A szilvalé rendszeresen fogyasztva jelentősen képes lecsökkenteni az éhségérzetet, hiszen a rostok könnyedén eltelítenek, így segíthet a testsúly csökkentésében is.

A krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) nehézlégzéshez vezet. Több ok miatt is kialakulhat, de általában a dohányzás okozza ennek a betegségnek a létrejöttét. Egy 2010-ben végzett tanulmány pozitív korrelációt mutatott a tüdő egészsége és az antioxidánsokban gazdag étrend között. A növényi polifenolok, beleértve az antioxidánsokat, csökkenthetik a COPD kialakulásának kockázatát. A szilvafélék sok antioxidánst tartalmaznak, amelyek képesek csökkenteni a dohányzás okozta oxidációt, de százszázalékos védelmet ezek a táplálékok sem jelentenek a veszélyes és sok esetben halált okozó tüdőbetegségekkel szemben.
Link
 
 
0 komment , kategória:  GYÓGYSZER NÉLKÜL  
Címkék: antioxidánsokkal, antioxidánsokban, májbetegségekkel, emésztőrendszeri, megbetegedéseket, antioxidánsokat, csontritkulásra, megakadályozza, megbetegedések, csökkentésében, bórtartalmának, nehézlégzéshez, székrekedésben, ingerlékenység, százszázalékos, kialakulásának, feltételezések, veszélyezteti, vérszegénység, májfunkciókat, csökkenthetik, megelőzésében, csontvesztést, gyümölcslevek, lecsökkenteni, egészségének, megőrzéséhez, rendszeresen, egészségesek, gyakoriságát, tartalmaznak, éhségérzetet, köszönhetően, tüdőbetegség, mindenképpen, antioxidánst, antioxidánsokban gazdag, frissen facsart, szilvalé például, oxidatív stressz, szilvalé enyhe, székrekedés elsősorban, emésztőrendszeri betegségben, időseket veszélyezteti, szilvalé azonban, szilvalé rendszeres, szilvalé ezen, szívet érintő, szilva ezen, szív egészségének, szilva luteint, szem egészségének,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Nagyi telefonál  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Popper Péter szavai  Paul David Tripp Április 19  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Szívem  Sose bánj semmit  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Lóhere  Nem számIt  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nem méltó hozzád  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Tanuld meg ezt a versemet  Alázat  Elköszönt  A kételkedés kezelése  Akik bántanak téged  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nevem  Leonardo da Vinci gondolata  Png cica  Rátalálsz  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Irgalom és ítélet  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Png nő  Régi emberek, akikre máig büsz...  A sors  Nagyi telefonál  Nagyon különös  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Esti kép  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Radikális szeretet  Elköszönt  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Hazára minden embernek szükség...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png csokor  Nevem  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Próbálj meg ...  Az engedelmesség miért nem vál...  Akik bántanak téged  A jó emberek mindig szépek mar...  Kaffka_Margit  Jónás Tamás – Végtelen b...  Ágai Ágnes – Csendélet  Png ház  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Minden harmadik...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Julian Brass gondolata  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Minden harmadik... 
Bejegyzés Címkék
antioxidánsokban gazdag, frissen facsart, szilvalé például, oxidatív stressz, szilvalé enyhe, székrekedés elsősorban, emésztőrendszeri betegségben, időseket veszélyezteti, szilvalé azonban, szilvalé rendszeres, szilvalé ezen, szívet érintő, szilva ezen, szív egészségének, szilva luteint, szem egészségének, májbetegségekkel szemben, szilva javítja, gyümölcslé bórtartalmának, erős csontok, izmok építésében, aszalt szilva, menopauza szakaszába, hólyag működésére, székrekedés negatív, vizelés gyakoriságát, probléma könnyedén, székrekedés problémáját, gyakori ingerlékenység, fáradtság lehetnek, enyhe vérszegénység, vashiány okozta, szilvalé rendszeresen, rostok könnyedén, testsúly csökkentésében, krónikus obstruktív, dohányzás okozza, 2010-ben végzett, tüdő egészsége, növényi polifenolok, dohányzás okozta, antioxidánsokkal, antioxidánsokban, májbetegségekkel, emésztőrendszeri, megbetegedéseket, antioxidánsokat, csontritkulásra, megakadályozza, megbetegedések, csökkentésében, bórtartalmának, nehézlégzéshez, székrekedésben, ingerlékenység, százszázalékos, kialakulásának, feltételezések, veszélyezteti, vérszegénység, májfunkciókat, csökkenthetik, megelőzésében, csontvesztést, gyümölcslevek, lecsökkenteni, egészségének, megőrzéséhez, rendszeresen, egészségesek, gyakoriságát, tartalmaznak, éhségérzetet, köszönhetően, tüdőbetegség, mindenképpen, antioxidánst, fogyasztása, koleszterin, szilvafélék, felszámolni, érrendszeri, székrekedés, problémáját, betegségtől, korrelációt, szenvedőket, rendelkezik, betegségnek, fogyasztani, létrejöttét, csökkenteni, kialakulhat, eltelítenek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 6741
  • e Hónap: 17094
  • e Év: 76347
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.