Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Top 10 étel a rák megelőzésére
  2018-10-14 17:31:42, vasárnap
 
   
  Top 10 étel a rák megelőzésére


Rák - már a nevének hallatára kirázza az embert a hideg. A legtöbben túl sok embert ismerünk, aki szenvedett már ettől a borzasztó betegségtől. A rák gyógyítható, de sajnos sokan nem elég szerencsések, hogy időben elkezdjék a kezelést. A rákos betegek többsége iszonyú kínokat él meg, mielőtt elveszti a rák ellen vívott harcot.

A rák egy olyan betegség, amely során a sejtek kontrollálatlanul és korlátlanul termelődnek, fokozatosan átvéve az uralmat a test fölött, és lassan de biztosan halálos károkat okozva benne. Az egészséges életmód csökkenti a rák kialakulásának esélyét. Jobb félni, mint megijedni, nem igaz?

Tegyünk meg tehát mindent, ami módunkban áll, hogy elkerüljük a rákot! Erre az egyik legjobb módszer az, ha az alábbi, a rák megelőzésében igen hasznos ételeket beépítjük a mindennapi étrendünkbe.
Rákellenes ételek

Fokhagyma

A fokhagymában található diallil-diszulfid segít csökkenteni a tumorsejtek növekedését. Az allil-kén megelőzi a stressz okozta sejtosztódást. A rákos sejtek hajlamosak elszaporodni, ez a vegyület pedig ezt hatékonyan akadályozza meg.

Brokkoli

A brokkoli tele van antioxidánsokkal, rostokkal, flavonoidokkal, stb. Az antioxidánsok minimalizálják a szabadgyökök okozta károkat, valamint csökkentik a rákos sejtek növekedését. Ha lehet, fogyasszuk párolt formában, mert a párolás során nem vesznek el a flavonoidok a zöldségből.

Paradió

A csonthéjas gyümölcsök rendszeres fogyasztása jót tesz a test általános egészségének. A szelénben és antioxidánsokban gazdag csonthéjasok nagyon hasznosak a rák elleni küzdelemben. A szelén elősegíti a rákos sejtek elsorvadását, és segít rendbe hozni a DNS-t.

Limonádé

A limonádé és a citrusok más formái nagyon egészségesek. A citrom magas C-vitamintartalma segít a rák kialakulásának megelőzésében. A limonádé napi fogyasztásával a tüdőt és a torkot is megvédhetjük a ráktól.

Áfonya

A testben lévő szabadgyökök kárt tesznek az egészséges sejtekben, és elősegítik a rákos sejtek növekedését. Az áfonyában lévő antioxidánsok és flavonoidok megelőzik ezeket a károkat és semlegesítik az instabil atomok hatásait.

Gomba

A gombák fogyasztásával támogatjuk az immunrendszerünket, ezzel segíthetjük a rák elleni harcban. A gombáknak sok fajtája létezik; a rosszindulatú tumorok tevékenységeit a reishi gombákkal minimalizálhatjuk a leghatékonyabban.

Articsóka

Az articsóka tartalmaz egy szilimarin nevű antioxidánst, amely segít megelőzni a bőrrákot. Az articsókát alaposan meg kell hámozni és a tüskés részeket el kell távolítani. Ezután főzzük puhára. A leveleket mártsuk szószokba, hogy jobb ízük legyen.

Zöld tea

Az organikus zöld tea nagyon egészséges és rendszeres fogyasztása jótékony hatással van az egészségünkre. Többféle rákellenes hatóanyaggal rendelkezik, a benne lévő antioxidánsok pedig megelőzik a sejtek elpusztítását. A zöld tea nagyon hatékony a bőrrák és a mellrák megelőzésében, valamint remekül szabályozza a vércukorszintet is.

Lazac

A lazac rendszeres fogyasztása is segít a rák, különösen a prosztatarák megelőzésében. Ez a hal omega-zsírsavakat tartalmaz, de szegény zsírban és kalóriában. A benne lévő D-vitamin összehúzza a ráksejteket tápláló ereket és megállítja a rákos sejtek növekedését.

Kivi

A C-vitamin egy hatékony rákellenes antioxidáns, amely semlegesíti a szabadgyökök tevékenységeit. A folátok, karotinoidok és az E-vitamin pedig segít csökkenteni a rák hatásait. Ezek a tápanyagok mind megtalálhatók a kiviben, így segít a testnek megvédeni magát a rák ellen.

A rák egy fájdalmas betegség - nem csak azoknak, akik szenvednek tőle, de a betegek környezetében élők számára is. A legjobb, a legtöbb, amit tehetünk, hogy megvédjük a testünket a ráktól. Egy kis erőfeszítéssel megóvhatjuk magunkat és a szeretteinket a rák kínjaitól. Csupán ezeket az ételeket kell egy kicsit gyakrabban fogyasztanunk, miközben kerüljük el az égett, füstölt, grillezett, valamint a magas cukor tartalmú ételeket és az alkoholos italokat, valamint a dohányzás minden formáját (aktív és passzív).


 
 
0 komment , kategória:  Dr.TIHANYI LÁSZLÓ   
Címkék: antioxidánsokban, antioxidánsokkal, leghatékonyabban, vitamintartalma, vércukorszintet, kialakulásának, minimalizálják, fogyasztásával, flavonoidokkal, tevékenységeit, erőfeszítéssel, antioxidánsok, megelőzésében, szeretteinket, környezetében, megtalálhatók, sejtosztódást, fogyasztanunk, egészségünkre, rosszindulatú, elpusztítását, antioxidánst, szabadgyökök, karotinoidok, megvédhetjük, semlegesítik, egészségesek, egészségének, hatóanyaggal, csonthéjasok, prosztatarák, elsorvadását, fokhagymában, elszaporodni, megelőzésére, szerencsések, nevének hallatára, borzasztó betegségtől, rákos betegek, olyan betegség, sejtek kontrollálatlanul, test fölött, egészséges életmód, egyik legjobb, mindennapi étrendünkbe, fokhagymában található, tumorsejtek növekedését, allil-kén megelőzi, stressz okozta, rákos sejtek, vegyület pedig, brokkoli tele,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ibolya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Törött csészék  Szeüleidtől tanultad  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Ibolya  Por  Jó éjszakát  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Intelem  Szabó Norbert – Szabadsá...  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Rőzsehordó nő szobra  Heltai Jenő: Szabadság  Keresd azt a valakit,...  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  A szív és a cselekvés egységes...  Esti kép  Aztán itt van egy másik szerep...  Rejtő Jenő versei  Az élet  Isten áldja  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Esti kép  Imádkozás Krisztus értelméért  Ez a miénk!  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kezdet  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  A magyar sajtó napja március 1...  Őri István - Dal az életről  Rochefoucauld - a bölcs  Törött csészék  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Por  Szép estét  Facebookon kaptam  A közszereplő  Szent-Györgyi Albert gondolata  Dóró Sándor: Tétova lét  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Síró nő  Meghitt estéken . . .  Könnyáztatta asszonysorsok  Nyíljatok meg  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Az élet  Aztán itt van egy másik szerep...  Síró nő  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Nem kell ide békemenet  Rochefoucauld - a bölcs  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Esti kép  Mélységes szomorúsággal  Rejtő Jenő versei 
Bejegyzés Címkék
nevének hallatára, borzasztó betegségtől, rákos betegek, olyan betegség, sejtek kontrollálatlanul, test fölött, egészséges életmód, egyik legjobb, mindennapi étrendünkbe, fokhagymában található, tumorsejtek növekedését, allil-kén megelőzi, stressz okozta, rákos sejtek, vegyület pedig, brokkoli tele, antioxidánsok minimalizálják, szabadgyökök okozta, párolás során, csonthéjas gyümölcsök, test általános, szelén elősegíti, citrom magas, limonádé napi, testben lévő, egészséges sejtekben, áfonyában lévő, instabil atomok, gombák fogyasztásával, rosszindulatú tumorok, reishi gombákkal, articsóka tartalmaz, szilimarin nevű, articsókát alaposan, tüskés részeket, leveleket mártsuk, organikus zöld, benne lévő, sejtek elpusztítását, mellrák megelőzésében, lazac rendszeres, prosztatarák megelőzésében, ráksejteket tápláló, hatékony rákellenes, szabadgyökök tevékenységeit, tápanyagok mind, testnek megvédeni, fájdalmas betegség, betegek környezetében, ételeket kell, kicsit gyakrabban, magas cukor, alkoholos italokat, dohányzás minden, antioxidánsokban, antioxidánsokkal, leghatékonyabban, vitamintartalma, vércukorszintet, kialakulásának, minimalizálják, fogyasztásával, flavonoidokkal, tevékenységeit, erőfeszítéssel, antioxidánsok, megelőzésében, szeretteinket, környezetében, megtalálhatók, sejtosztódást, fogyasztanunk, egészségünkre, rosszindulatú, elpusztítását, antioxidánst, szabadgyökök, karotinoidok, megvédhetjük, semlegesítik, egészségesek, egészségének, hatóanyaggal, csonthéjasok, prosztatarák, elsorvadását, fokhagymában, elszaporodni, megelőzésére, szerencsések, csökkenteni, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 454
  • e Hét: 1618
  • e Hónap: 7892
  • e Év: 57550
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.