Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az avokádó 10 gyógyhatása
  2018-10-14 17:54:31, vasárnap
 
 




Az avokádó 10 gyógyhatása


Az avokádót sokan a világ egyik legjobb ételének tartják.

Több mint 25 alapvető tápanyagot tartalmaz, például A, B, C, E és K-vitamint, rezet, vasat, foszfort, magnéziumot, káliumot, rostokat, fehérjéket, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat (pl. omega-3 zsírsavakat), folsavat és sok más hasznos vegyületet.

Az avokádó vagy aligátorkörte gyógyító hatásairól hosszú listát lehetne írni. Rendszeres fogyasztása sok betegségtől megóvhat és egészségesen tarthatja a testet - éveken át.
Az avokádó 10 legfontosabb gyógyhatása:

1. Ápolja a bőrt

Az avokádó javíthat a bőr árnyalatán, mert az alapvető egyszeresen telítetlen zsírok segítenek a bőr felső rétegének megtartani a nedvességet. Az avokádóolaj kiváló természetes hidratáló, ráadásul olyan bőrproblémákra is megoldást nyújt, mint a szárazság, a pikkelysömör, a bőrgyulladás, az ekcéma, horzsolások, sebek, időskori foltok, hegek vagy napégés. Az avokádó omega-9 zsírsavai enyhítik a bőr pirosságát és irritáltságát, és segítik a sérült sejtek természetes gyógyulását. Az avokádó rendszeres használata csökkenti az öregedés tüneteit az arcon, ráadásul növeli a kollagén termelést, amely az arc feszességéért és rugalmasságáért felelős.

2, Javítja az agyműködést

Táplálkozási szakemberek az avokádót tartják az egyik legjobb ételnek, amely javítja az agy egészségét a magas omega-3- és E-vitamintartalma miatt. Az omega-3 zsírsavak egészségesen tartják az agyat, mert növelik a véráramlást a prefrontális cortex területére: ez az agy elülső része, amely a kritikai gondolkodásért, döntéshozatalért és tervezésért felel. Az avokádóban lévő természetes E-vitamin meggátolja az Alzheimer-kór továbbfejlődését, sőt, a betegség korai stádiumában visszafordítja a tüneteket.

3, Javítja a szív egészségét

Több tanulmány kimutatta, hogy azok az emberek, akik rendszeresen esznek avokádót - amely tápanyagai javítják a szívműködést -, sokkal ritkábban kapnak szívbetegségeket, mint azok, akik nem. Az avokádóban lévő E-vitamin megelőzi a koleszterin oxidációját, a folsav csökkenti a veszélyes homociszteinszintet a vérben, a kálium szabályozza a vérnyomást és a fitoszterolok csökkentik a koleszterin felszívódását. Az egyszeresen telítetlen zsírsav tartalom szintén csökkenti a szívbetegségek és a stroke kockázatát, valamint javítja a vér általános lipidszintjét.

4, Megelőzi a születési rendellenességeket

Az avokádó magas folsavtartalma védelmet nyújt a fejlődő magzat számára. Napi egy csészényi avokádó biztosítja az ajánlott folsavmennyiséget a terhes nőknek. A folsav segíti az agy és más szervek fejlődését a magzatban, valamint az olyan születési rendellenességek megelőzésében is fontos, mint például a nyitott gerinc.

5, Segít a fogyásban

Habár az avokádóban sok zsír és kalória van, mégis egy jó fogyókúrás ételnek tartják. A benne lévő egyszeresen telítetlen zsírok a ,,jó zsírok" közé tartoznak, amelyek csillapítják az éhséget és eltelítenek, így kevesebbet eszünk egész nap. Sok más zsír van, ami káros az egészségre és hosszabb idő alatt ég el. Az avokádóban sok L-karnitin is van: ez egy aminosav, amely a zsír lebontásához kell, hogy az ne rakódjon le a test olyan részein, ahol nincs rá szükség. Az avokádóban rengeteg oldható és oldhatatlan rost is található, amelyekre szüksége van a szervezetünknek a megfelelő emésztéshez. A rostban gazdag ételek fogyasztása hatékony fogyókúrás módszer.

6, Megelőzi az ízületi gyulladást

Az avokádó tele van olyan gyulladáscsökkentő vegyületekkel, többek között fitoszterolokkal és karotinoidokkal, amelyek csökkentik az ízületi gyulladáshoz vezető problémákat. A legtöbb karotinoid a gyümölcs sötétebb részeiben van, közel a héjhoz. Az avokádóolaj koncentráltabb formája kifejezetten jó az ízületi gyulladás kezelésére, ha rendszeresen használják. Sok receptben helyettesíthető az olívaolaj avokádóolajjal, például a pesztóban vagy a vinaigrette-ben, vagy felhasználható egyszerű mártogatós öntetekhez is.

7, Szabályozza a vércukrot

Az egyszeresen telítetlen zsírok megelőzik vagy visszafordítják az inzulin rezisztenciát, amely a 2-es típusú cukorbetegség egy fő okozója; az avokádóban lévő magas oldható rosttartalom pedig segít megelőzni a magas vércukrot. A cukorbetegeknek erősen ajánlott az avokádóban található olajsav fogyasztása, mert csökkenti a ,,rossz koleszterin", az LDL szintjét, miközben emeli a ,,jó" HDL koleszterinszintet. A cukorbetegeknek különösen fontos, hogy szemmel tartsák a koleszterinszinteket, mert esetükben magasabb a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata.

8, Megvéd a rák ellen

Az avokádó véd a szájban, bőrben vagy prosztatában kialakuló rák ellen. A gyümölcs rákellenes tulajdonságai a benne lévő gyulladáscsökkentő és antioxidáns tápanyagok egyedi kombinációjának köszönhetőek. Ezek a tulajdonságok javítják a gyulladásos és oxidatív szinteket az egészséges sejtekben, míg a rákos sejtekben emelik az oxidációt és programozott sejthalált (apoptózist) idéznek elő bennük. Az avokádóban található olajsav pedig hatékony a mellrák megelőzésében.

9, Könnyíti az emésztést

Az avokádóban lévő B-vitamin komplex segíti az emésztési folyamatokban használt emésztőenzimek kibocsátását. A gyümölcs javítja a test tápanyagfelszívó képességét, amely alapvető feltétele az emésztésnek. Az avokádó kémhatása lúgos, így egyensúlyba hozza a test pH-szintjét és segít a savas reflux és a fekélyek kezelésében.

10, Javítja a szem egészségét

Az avokádó az egészséges látás megtartásában is segít. Sok lutein van benne: ez egy antioxidáns, amely megvédi a szemet az oxidatív stressztől, amely látásromlást, hályogokat és sárgafolt sorvadást okoz. Az avokádó E-vitamintartalma védi a szemeket a retinopátiától, amely a retina sérüléseiből eredő betegség.

Az avokadból készített mártás, a guacamole ugyan olyan finom és egészséges, mint pl. az alioli, a pesto vagy az ajvar. Százféle receptje ismert. Íme, az egyik: két szép, érett avokadó és két szép paradicsom kimagozva apróra vágva, egy zöld citrom leve, fél fej apróra vágott fehér hagyma, két gerezd fokhagyma, egy csipet bors, egy csipet cukor, egy csipet só (ízlés szerint), egy kis chili szósz és az egészet jól össze kell turmixolni. Pirítóssal, teával kiváló.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr.TIHANYI LÁSZLÓ   
Címkék: továbbfejlődését, döntéshozatalért, rendellenességek, tápanyagfelszívó, szívbetegségeket, fitoszterolokkal, rugalmasságáért, helyettesíthető, visszafordítják, kombinációjának, cukorbetegeknek, karotinoidokkal, szervezetünknek, vitamintartalma, szívbetegségek, folsavtartalma, kialakulásának, emésztőenzimek, bőrproblémákra, felhasználható, visszafordítja, gondolkodásért, koncentráltabb, avokádóolajjal, retinopátiától, megelőzésében, tulajdonságok, folyamatokban, vegyületekkel, aligátorkörte, fitoszterolok, felszívódását, feszességéért, lipidszintjét, cukorbetegség, tulajdonságai, avokádót sokan, világ egyik, avokádó vagy, testet –, avokádó javíthat, alapvető egyszeresen, avokádóolaj kiváló, avokádó omega-9, sérült sejtek, avokádó rendszeres, öregedés tüneteit, kollagén termelést, avokádót tartják, egyik legjobb, magas omega-3-, omega-3 zsírsavak,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Boldog ünnepeket kívánok minde...  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Kokárda  Ne engedd el kezem!  Rejtő Jenő versei  Sajnos ezt elBalogozták  Könnyáztatta asszonysorsok  A gyomorrontás tojással is kez...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  1848. március 15-én  Rochefoucauld - a bölcs  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Az ünnepről  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Esti kép  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Isten áldja  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  Gősi Vali - Tükre lennék...  1848. március 15-én  Talpra vándor  Por  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Üdvözöllek az oldalamon  Alvó cica  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Esti kép  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Müller Péter tollából  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Nyíljatok meg  Nagy László - Szerelem emléke  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Dóró Sándor: Tétova lét  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Szeretettel  Paul David Tripp Március 16  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Szeüleidtől tanultad  Alvó cica  Talpra vándor  Mi a különbség  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  A szív és a cselekvés egységes...  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne engedd el kezem!  Jóga férfiaknak  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Március 15-re emlékve  Törött csészék  Mai harmónia kártyám  Meghitt estéken . . .  Vágy, élet és sugár  Esti kép  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Mélységes szomorúsággal  A gyomorrontás tojással is kez...  Jó éjszakát  Paul David Tripp Március 15  Minden jónak végeszakad egysze...  Keresd azt a valakit,...  Egyet értesz?  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Március 15-re emlékve  Szeretettel  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö... 
Bejegyzés Címkék
avokádót sokan, világ egyik, avokádó vagy, testet &#8211, avokádó javíthat, alapvető egyszeresen, avokádóolaj kiváló, avokádó omega-9, sérült sejtek, avokádó rendszeres, öregedés tüneteit, kollagén termelést, avokádót tartják, egyik legjobb, magas omega-3-, omega-3 zsírsavak, prefrontális cortex, kritikai gondolkodásért, avokádóban lévő, betegség korai, szív egészségét, szívműködést &#8211, koleszterin oxidációját, folsav csökkenti, kálium szabályozza, fitoszterolok csökkentik, koleszterin felszívódását, egyszeresen telítetlen, stroke kockázatát, avokádó magas, fejlődő magzat, csészényi avokádó, ajánlott folsavmennyiséget, terhes nőknek, folsav segíti, olyan születési, nyitott gerinc, benne lévő, zsír lebontásához, test olyan, avokádóban rengeteg, megfelelő emésztéshez, rostban gazdag, ízületi gyulladást, avokádó tele, ízületi gyulladáshoz, legtöbb karotinoid, gyümölcs sötétebb, avokádóolaj koncentráltabb, ízületi gyulladás, olívaolaj avokádóolajjal, pesztóban vagy, inzulin rezisztenciát, 2-es típusú, magas vércukrot, cukorbetegeknek erősen, avokádóban található, cukorbetegeknek különösen, gyümölcs rákellenes, tulajdonságok javítják, egészséges sejtekben, rákos sejtekben, mellrák megelőzésében, emésztési folyamatokban, gyümölcs javítja, test tápanyagfelszívó, avokádó kémhatása, test pH-szintjét, savas reflux, fekélyek kezelésében, szem egészségét, egészséges látás, oxidatív stressztől, avokádó E-vitamintartalma, retina sérüléseiből, avokadból készített, guacamole ugyan, pesto vagy, zöld citrom, csipet bors, csipet cukor, továbbfejlődését, döntéshozatalért, rendellenességek, tápanyagfelszívó, szívbetegségeket, fitoszterolokkal, rugalmasságáért, helyettesíthető, visszafordítják, kombinációjának, cukorbetegeknek, karotinoidokkal, szervezetünknek, vitamintartalma, szívbetegségek, folsavtartalma, kialakulásának, emésztőenzimek, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 281
  • e Hét: 608
  • e Hónap: 4949
  • e Év: 54607
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.