Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Leghatékonyabb ételek a hajhullás ellen
  2018-10-24 20:00:06, szerda
 
   
  Leghatékonyabb ételek a hajhullás ellen







Milyen ételekkel tudunk a leghatékonyabban küzdeni a hajhullás ellen? Lássuk, mi a megfelelő étrend!

A nem megfelelő táplálkozás, a stressz vagy éppen a krónikus betegségek első tüneteit gyakran a hajunkon vehetjük észre, de az is jól érzékelhető, ha változtatunk az étrendünkön. A dús, fényes és egészséges hajhoz számos vitaminra és ásványi anyagra van szükség, de ha ezekből kevesebb kerül a szervezetünkbe, a testünk inkább a ,,fontos" sejtjeinkhez juttatja ezeket a tápanyagokat, a haj ilyen szempontból hátrébb kerül rangsorban.

A hajunknak szüksége van A-, C-, E- és B-vitaminokra, vasra, cinkre, fehérjékre és esszenciális zsírsavakra is, de más tápanyagok is hozzájárulhatnak a haj szépségéhez.
Milyen ételeket érdemes rendszeresen enni ahhoz, hogy biztosíthassuk a hajunk számára a fontos tápanyagokat?

Fehérjék

A jó minőségű fehérjék a szervezetünk - így a hajunk - létfontosságú ,,építőanyagai", érdemes ezekből megfelelő mennyiséget fogyasztani.

A tojás nemcsak jó proteinforrás, de esszenciális zsírsavakat, biotint és más B-vitaminokat is tartalmaz, amelyek elősegítik a haj növekedését és csökkentik a hajhullást, ráadásul a hajszálaink erősek és egészségesek lesznek. A tojás ráadásul kedvező árú, könnyen elérhető és igen változatosan elkészíthető.

Béta-karotin

A narancssárga színű zöldségekben, például a sárgarépában, a sütőtökben vagy éppen az édesburgonyában béta-karotin, vitaminok, ásványi anyagok egyaránt vannak, melyek nemcsak hajszálak, de a fejbőr egészségét is biztosítják. Ráadásul ezek a színes zöldségek különösen előnyösek lehetnek a hidegebb, őszi-téli hónapokban, mert a bennük található mikrotápanyagok az immunrendszerünk működését is támogatják, így segíthetnek a betegségek megelőzésében is!

Esszenciális zsírsavak

A zsírosabb húsú halak, például a lazac nemcsak fehérjéket tartalmaznak, de esszenciális zsírsavakat is, melyek a hajnövekedés serkentése mellett például az agyműködéshez is szükségesek, de a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez is hozzájárulhatnak. A lazacban, a makrélában, a heringben vagy a szardíniában emellett vitaminok és ásványi anyagok is vannak.

Cink

A hüvelyesek, így a babfélék vagy a csicseriborsó nemcsak fehérjékben, vitaminokban, cinkben és egyéb ásványi anyagokban gazdagok, de értékes rostok és vas is található bennük. Ezek a mikrotápanyagok nemcsak a bőrünk, hajunk egészségéhez fontosak, de az egészséges emésztéshez is nélkülözhetetlenek. A hüvelyeseket elkészíthetjük levesnek vagy főzeléknek, de salátákat, sőt kenyérre kenhető krémeket is csinálhatunk belőlük!
Még a nasik közül is van, amelyik képes erősebbé tenni hajunkat!

A nassolnivalók közül is választhatunk olyanokat, melyeknek köszönhetően szebb, egészségesebb és dúsabb lesz a hajunk! Sok értékes mikrotápanyagot tartalmaznak például az olajos magvak, így a dió, a mandula, a kesudió vagy a napraforgómag. Ráadásul ezekből elegendő kisebb mennyiség is ahhoz, hogy előnyös hatásaikat élvezhessük. A különböző magokat ehetjük az étkezések közötti csemegeként, de keverhetjük őket salátába, joghurtba, desszertekbe is.


 
 
0 komment , kategória:  BIOBODY  
Címkék: leghatékonyabban, hozzájárulhatnak, immunrendszerünk, mikrotápanyagot, mikrotápanyagok, édesburgonyában, biztosíthassuk, elkészíthetjük, leghatékonyabb, szervezetünkbe, egészségesebb, létfontosságú, proteinforrás, agyműködéshez, csicseriborsó, napraforgómag, nassolnivalók, megelőzésében, választhatunk, szardíniában, tápanyagokat, tartalmaznak, szervezetünk, köszönhetően, hüvelyeseket, sejtjeinkhez, desszertekbe, egészségéhez, rendszeresen, vitaminokban, esszenciális, változtatunk, építőanyagai, elkészíthető, hajnövekedés, változatosan, hajhullás ellen, leghatékonyabban küzdeni, megfelelő étrend, stressz vagy, krónikus betegségek, hajunkon vehetjük, testünk inkább, hajunknak szüksége, hajunk számára, fontos tápanyagokat, szervezetünk –, hajunk –, tojás nemcsak, hajszálaink erősek, tojás ráadásul, narancssárga színű,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az élet  Könnyáztatta asszonysorsok  Alvó cica  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  ...és mégis ráismersz  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Őri István - Dal az életről  Gősi Vali - Tükre lennék...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Az embernek fiatal korában van  A kávé  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  1848. március 15-én  Esti kép  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Dóró Sándor: Tétova lét  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Március 15 emlékére virágba bo...  Hernádkak  Vágy, élet és sugár  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal  Egyet értesz?  Amikor még rangja volt...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  Fújjad márciusi szél . . .  Jó éjszakát  Törött csészék  Hernádkak  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Márciusi eső  Intelem  A gyász  William Shakespeare-től idéze...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Március 15 emlékére virágba bo...  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Müller Péter tollából  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Evan Esar tollából  Kokárda  Az ünnepről  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Könnyáztatta asszonysorsok  Nemzeti  Mély, puha álom - sárga féltés  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Amikor 5 éves voltam,  Alvó kislány  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Isteni zsebkendők  Meghitt estéken . . .  képre írva Március 15 -re emlé...  A csonk és a facsemete  Fújjad márciusi szél . . .  A halolaj és a hal még a migré...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Szép estét kedves látogatóimna...  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Az embernek fiatal korában van  Szeretettel  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom..... 
Bejegyzés Címkék
hajhullás ellen, leghatékonyabban küzdeni, megfelelő étrend, stressz vagy, krónikus betegségek, hajunkon vehetjük, testünk inkább, hajunknak szüksége, hajunk számára, fontos tápanyagokat, szervezetünk &#8211, hajunk &#8211, tojás nemcsak, hajszálaink erősek, tojás ráadásul, narancssárga színű, sütőtökben vagy, édesburgonyában béta-karotin, fejbőr egészségét, színes zöldségek, bennük található, immunrendszerünk működését, betegségek megelőzésében, zsírosabb húsú, lazac nemcsak, hajnövekedés serkentése, heringben vagy, szardíniában emellett, babfélék vagy, csicseriborsó nemcsak, mikrotápanyagok nemcsak, egészséges emésztéshez, hüvelyeseket elkészíthetjük, nasik közül, nassolnivalók közül, olajos magvak, kesudió vagy, különböző magokat, étkezések közötti, leghatékonyabban, hozzájárulhatnak, immunrendszerünk, mikrotápanyagot, mikrotápanyagok, édesburgonyában, biztosíthassuk, elkészíthetjük, leghatékonyabb, szervezetünkbe, egészségesebb, létfontosságú, proteinforrás, agyműködéshez, csicseriborsó, napraforgómag, nassolnivalók, megelőzésében, választhatunk, szardíniában, tápanyagokat, tartalmaznak, szervezetünk, köszönhetően, hüvelyeseket, sejtjeinkhez, desszertekbe, egészségéhez, rendszeresen, vitaminokban, esszenciális, változtatunk, építőanyagai, elkészíthető, hajnövekedés, változatosan, egészségesek, narancssárga, megőrzéséhez, csinálhatunk, sárgarépában, egészségének, zöldségekben, szempontból, segíthetnek, vitaminokra, emésztéshez, zsírsavakra, fehérjékben, szükségesek, zsírsavakat, fogyasztani, vitaminokat, növekedését, mennyiséget, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 205
  • e Hét: 1369
  • e Hónap: 7643
  • e Év: 57301
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.