Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
15 db sütés nélküli desszert...
  2018-11-03 15:36:13, szombat
 
   
 




15 db sütés nélküli desszertet választottam ki az albumokból.
Karácsonyra vagy más alkalomra is ajánlom.

Sütés nélküli vaniliás kocka

Hozzávalók a laphoz :

30 dkg darált háztartási keksz
10 dkg margarin
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 evőkanál habtejszín (nem kell felverni)
1 csomag babapiskóta
0,5 dl fekete kávé

A krémhez:

1 vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
4 dl tej
20 dkg mascarpone
1 tasak vaníliás cukor

A tetejére: 5 dkg csokoládé reszelék

Elkészítés:

A kekszet a margarinnal , a porcukorral, a tejszínnel, kakaóval jól összedolgozzuk.

Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk.

A babapiskótákat belemártjuk a kávéba és szorosan egymás mellé rakjuk, rá a kekszes alapra.

Közben a pudingot megfőzzük a megszokott módon, kihűtjük.

Belekeverjük a mascarponét és a vaníliás cukrot, majd rásimítjuk a babapiskóta tetejére.

Megszórjuk a csokoládéreszelékkel, majd szeleteljük.

TÚRÓS KÓKUSZGOLYÓ
Hozzávalók :
25 dkg túró
20 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék (ebből tegyünk félre a “panírozáshoz")
1 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj
Elkészítés :
A hozzávalókat összegyúrtam.
Kis gombócokat formáltam belőle.
Meghempergettem a golyókat a kókuszreszelékben.
Ilyen egyszerű, sütni sem kell.

Hamis mirindás (Sütés nélkül)
Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz
70 dkg tejföl
4 evőkanál cukor + 2-3 evőkanál a pudingba
2 vaníliás cukor
2 vaníliás pudingpor
7 dl szénsavas narancsos üdítőital
1. A tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.
2. A tepsibe lerakunk egy sor háztartási kekszet és rásimítjuk a krém felét.
3. Újabb réteg keksz következik, majd a maradék krém.
4. Keksszel fejezzük be a rétegezést.
5. Egy kevés üdítőben elkeverjük a pudingporokat és a cukrot, majd a többi üdítőt is hozzáadjuk. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
6. Azonnal a kekszre simítjuk. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
7. Másnap szeleteljük.

Emeletes élvezet
Sütemény formában is elkészíthető.
1. réteg: 30 dkg darált keksz, 6 dkg lágy margarin, 6 dkg porcukor kevés tej (~ 2 dl)
A hozzávalókat összegyúrjuk, linzertészta keménységű tésztát kell, hogy kapjunk. Egy tepsi (nálam most tortaforma) alját megszórjuk kevés darált keksszel, hogy a massza ne ragadjon bele.
réteg : 25 dkg túró, 10 dkg porcukor , 2 dl Hulala tejszín, 1 csomag vaníliás cukor.
A túrót keverjük össze a két fajta cukorral. A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük hozzá a túrót, majd simítsuk a kekszre.
réteg : 2 csomag Aranka vaníliás krémpor (vagy bármilyen főzés nélküli pudingpor), 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor
A 2 csomag krémport a tejjel gépi habverővel verjük keményebb krémmé. Minél tovább verjük a habverővel, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt simítsuk a túrókrémre.
réteg : 2 dl Hulala tejszín, 5 dkg porcukor
A tejszín verjük fel a porcukorral, és kenjük a vaníliás krémre. Tetejére Dr. Oerker gyöngyöt tettem, de reszelt csokival, tortadarával is készíthető.
Én 5 dl Hulalát használtam, egyszerre vertem fel, és ketté vettem a 2. és a 4. réteghez.

Kókuszos keksztekercs
Hozzávalók : 60 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál kakaópor, rum vagy rumaroma ízlés szerint, és kb. 4 dl tej
Krém : 20 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék
+ kb. 7 - 8 dkg kókuszreszelék a deszka meghintéséhez a nyújtásnál.
Elkészítés : A darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport, a porcukrot. A tejbe keverjük bele a rumot vagy a rumaromát, és fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. Osszuk el két felé. ( én ki is szoktam pontosan mérni )
A krémhez a puha vajat keverjük ki a porcukorral, és a kókuszreszelékkel.
A gyúródeszkát hintsük meg jól kókuszreszelékkel, és az egyik adag masszát nyújtsuk ki rajta vékonyra úgy, hogy közben a tetejére is szórunk kókuszt a könnyebb nyújthatóság érdekében. A fél adag krémet kenjük a masszára, majd tekercsszerűen tekerjük fel. Tegyük hűtőbe, fóliázzuk le, és hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap vizes késsel szépen szeletelhető.

Mogyorós kekszek
Hozzávalók:

28 dkg liszt
20 dkg porcukor
6 dkg kakaópor
vanília
24 dkg vaj/margarin
2 tojássárgája
4 evőkanál tej

forgatáshoz:

tojásfehérje
vagdalt mogyoró

töltéshez mogyorókrém

A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és egy jó órára a hűtőbe tesszük.

Ha letelt az idő a sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsikbe sütőpapírt teszünk.

A tésztából tetszőleges méretű golyókat készítünk. Felkeverjük egy villával a tojásfehérjét, ebbe megforgatjuk a tészta golyókat majd a darabolt mogyoróba is meghempergetjük. Tepsire tesszük és a közepükbe lyukat készítünk az ujjunkkal. Az előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Rácsra téve kihűtjük, majd a kekszek közepébe mogyorókrémet teszünk egy zacskó vagy kiskanál segítségével.

SÜTÉS NÉLKÜLI PUNCSKOCKA
Hozzávalók:
30 dkg babapiskóta
30 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg cukor
0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
1 csomag puncs ízű cukormáz
Elkészítés:

A cukrot, a lekvárt és a rumos vizet a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük, és ha a cukor elolvad, a mazsola megduzzadt, levesszük a tűzről, a kakaóport hozzákeverjük.
A babapiskótát összetörjük, 3- 4 darabot vékonyabb csíkokra vágunk. A babapiskótára öntjük a forró lekvárt, összekeverjük, és 15×25 cmes, fóliával bélelt formába simítjuk. Hűlni-dermedni hagyjuk.
Amikor kihűlt, mázat készítünk a zacskón megtalálható használati utasítás szerint, 1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd kockákra vágva tálaljuk.

Havas gesztenyés piramisok
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
4 evőkanál baracklekvár
4 evőkanál rum
1 evőkanál rumaroma
4 evőkanál kakaópor
tej, annyi hogy ne legyen túl száraz

Töltelék :
25 dkg gesztenyepüré
rum és porcukor ízlés szerint
-annyi tejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk

-kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítés:
A tésztához és a töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk, ill kikeverjük. A formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket.
A kekszmasszából belenyomunk a formába annyit, hogy kitöltse, majd a kúp formával mélyedést készítünk a masszába és a helyét betöltjük a gesztenyekrémmel. Belenyomjuk az alját a kókuszreszelékbe és a tetejét még megszórjuk kókusszal.

Kókuszos keksztekercs

Hozzávalók :
50 dkg darált háztartási keksz
15 dkg porcukor
10 dkg margarin
4 dl tej
4 evőkanál kakaópor
1 cs.vaníliás cukor
2-3 evőkanál sárgabarack lekvár
1 ü.rumaroma

A töltelékhez:
20 dkg margarin
20 dkg kókuszreszelék
15 dkg porcukor
1 dl tejszín
1 dl kókuszlikőr

A tetejére:
5 dkg kókuszreszelék

Előkészítés: A tésztához az összetevőket begyúrjuk, a hűtőbe tesszük. A margarint kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a kókuszt, tejszínt és a likőrt. Hagyjuk állni tíz percet.

Elkészítés: A tésztát kókuszreszelékkel bőven megszórt alufólián téglalap alakúra nyújtjuk. A tölteléket kézzel elosztjuk a tésztán lenyomkodjuk. A tésztát óvatosan felcsavarjuk, megformázzuk és kókuszreszelékben meghempergetjük. Szeletelés előtt egy órára a hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat kívánok!!

Keksz szalámi

Hozzávalók:
2 db nagyobb ostyalap
Krémhez:
1 kg háztartási keksz
4 dl tej
50 dkg cukor
2 ek. kakaópor
20 dkg vaj
ízlés szerint rumaroma

Elkészítése:
A fele kekszet ladarálom,a másik felét eltördelem.
A tejet,cukrot,rumaromát felteszem főni,belekeverem a kakaóport.
Félre húzom a tűzről,hozzá keverem a vajat felovadásig és utána a darált,majd a darabos kekszet keverem hozzá.
Nedves konyharuhára teszem az ostyalapot,majd forrón rákenem a fele tölteléket az egyik,majd a másik ostyalapra.2-3 percet várok vele,hogy az ostyalap puhuljon.
Szorosan feltekerem mind a kettőt és folpackba tekerve ,hagyom kihűlni majd a a hűtőbe teszem "összeérni".
1-2 óra múlva 1 cm-es darabokra szeletelem.

Zabpelyhes kókuszgolyó:

30 dkg zabpehely ledarálva,
4 ek. kakaópor,
15 dkg kókuszreszelék + a forgatáshoz kb. 10 dkg,
ízlés szerint természetes édesítő vagy porcukor,
rum,
1 üveg meggybefőtt.

A hozzávalókhoz annyi befőtt levet öntünk formázható legyen.A meggyet a közepébe is tehetjük.Kókuszreszelékbe forgatjuk.

Zserbó golyó
Hozzávalók:
20 dkg darált dió,
10 dkg darált keksz
20 dkg aszalt sárga barack
1 ek lekvár,
1 ek porcukor
1 cs vanília
2 ek narancslé,
citrom héja
1 kk rumaroma
fél tábla csoki
1 kk. tejszín
1 kk. olvasztott vaj
Elkészítése:

A barackot apróra vágjuk,és beáztatjuk a narancslébe,aztán ha megpuhult,egy tálba összekeverjük,az összes hozzávalót. Ha nem áll össze,még egy kis narancslé. Golyókat formázunk,tálcára rakjuk,és hűtőbe pár órát. Aztán csokit olvasztunk,a vajjal,tejszínnel, és belemártogatjuk a golyókat,majd dióval megszórjuk.

Gesztenyés tekercs sütés nélkül
Tészta:
25 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
2 evőkanál kókuszreszelék
2 teáskanál kakaó
rumaroma ízlés szerint
pici tej,ha szükséges
Krém:
25 dkg gesztenyemassza
10 dk porcukor
12 dkg margarin
1 teáskanál kókuszreszelék
rumaroma ízlés szerint
Máz:
15 dk étcsokoládé
3 evőkanál olaj

Elkészítése:
1, A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,ha törne egy kis tejet adjunk hozzá.Kétfelé osztjuk.
2, Elkészítjük a krémet. A margarint a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket,ízlés szerint rumaromát,és a gesztenyemasszát. Jól összedolgozzuk.
3, Egy folpackra tesszük a tésztát,ráhelyezünk egy másik folpackot (könnyebb nyújtani)majd kb 25x20 cm kinyújtjuk.
4, Fele krémet rákenjük,majd feltekerjük. A másik tésztát és a krémet is az előzőek szerint készítjük el. Pár órára hideg helyre tesszük.
5, A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk olajjal.
6, A tekercseket bevonjuk az olvasztott csokoládéval.Színes szórócukorral díszíthetjük.

Tiramisu golyók

35 dkg darált háztartási keksz
25 dkg mascarpone krémsajt
4 evőkanál erős feketekávé
3-4 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás cukor
3-4 evőkanál keserű kakaópor
1 evőkanál konyak (ez el is maradhat)

A krémsajtot a darált keksszel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kávéval és a konyakkal összedolgozzuk. Kézzel gombócokat formálunk belőle, és kakaóporban megforgatjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Nagyon szeretem az egyszerű és finom sütiket, és ez tényleg az, ráadásul percek alatt elkészül. Ha hirtelen valami édesre vágyunk, ez mindig tökéletes!

Keleti csemege
Hozzávalók:
12 dkg + 20 dkg cukor
25 dkg Rama
4 tojássárgája
25 dkg darabolt dió
2 ostyalap

Elkészítés

1 csomag Ramát, 12 dkg cukrot és a 4 tojássárgáját megfőzöm.
Nem túl magas lángon, mert a tojássárgája megfő.
25 dkg darabolt diót belekeverek.
Ezután 20 dkg cukrot pirítok és beleteszem a fenti masszát, majd még melegen két ostyalap közé töltöm.
Csokival bevontam.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Címkék: kókuszreszelékbe, gesztenyekrémmel, kókuszreszeléket, gesztenyemasszát, meghempergetjük, belemártogatjuk, gesztenyemassza, meghempergettem, kókuszreszelék, kekszmasszából, összedolgozzuk, tekercsszerűen, babapiskótákat, összekeverjük, előmelegítjük, meghintéséhez, tojássárgáját, mogyorókrémet, szórócukorral, gesztenyepüré, babapiskótára, megolvasztjuk, tojásfehérjét, előmelegített, hozzávalókhoz, pudingporokat, lekapcsolható, hozzákeverjük, folyamatosan, megforgatjuk, hozzávalókat, gyúródeszkát, kihabosítjuk, összetevőket, elkészíthető, nyújthatóság, babapiskótákat belemártjuk, kekszes alapra, pudingot megfőzzük, megszokott módon, vaníliás cukrot, babapiskóta tetejére, hozzávalókat összegyúrtam, vaníliás cukorral, tepsibe lerakunk, krém felét, maradék krém, kevés üdítőben, többi üdítőt, kekszre simítjuk, hozzávalókat összegyúrjuk, túrót keverjük, TÚRÓS KÓKUSZGOLYÓ, Tetejére Dr, SÜTÉS NÉLKÜLI PUNCSKOCKA,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einsteinről  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png kislány  Png ház  Hiányzik  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kerüld el az evangélium örömén...  Nagyon különös  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Krisztinától  Rátalálsz  Png cica  Facebookon kaptam  Elköszönt  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Még csak most kezdődik a nap  Éretlen vers  A sors  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  képre írva  A sors  A jó emberek mindig szépek mar...  Reménység és erő Krisztustól e...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Png lepke  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Irgalom és ítélet  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png kutya  Szép napot kívánok  Png csokor  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A televizió nem a kultúrát kép...  Bertolt Brecht -től idézet  Ágai Ágnes – Csendélet  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Egy maradéktalanul uralt világ  Paul David Tripp Április 19  Mindig jusson idő nevetni  Szép napot kívánok  Akarat  Szívem tiéd  Hogy lehet megtartani  Hiányzik  képre írva  Garai Gábor - Takarítás  Bounty krémes  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Adakozás  Bertolt Brecht -től idézet  Szívem  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kerüld el az evangélium örömén... 
Bejegyzés Címkék
babapiskótákat belemártjuk, kekszes alapra, pudingot megfőzzük, megszokott módon, vaníliás cukrot, babapiskóta tetejére, hozzávalókat összegyúrtam, vaníliás cukorral, tepsibe lerakunk, krém felét, maradék krém, kevés üdítőben, többi üdítőt, kekszre simítjuk, hozzávalókat összegyúrjuk, túrót keverjük, tejszínt verjük, tejjel gépi, tejszín verjük, vaníliás krémre, deszka meghintéséhez, darált kekszhez, tejbe keverjük, rumot vagy, puha vajat, gyúródeszkát hintsük, egyik adag, könnyebb nyújthatóság, száraz anyagokat, többi hozzávalóval, hűtőbe tesszük, sütőt előmelegítjük, tésztából tetszőleges, tészta golyókat, darabolt mogyoróba, közepükbe lyukat, előmelegített sütőben, kekszek közepébe, zacskó vagy, rumos vizet, mazsolával feltesszük, cukor elolvad, mazsola megduzzadt, kakaóport hozzákeverjük, babapiskótát összetörjük, babapiskótára öntjük, forró lekvárt, zacskón megtalálható, formát enyhén, kekszmasszából belenyomunk, formába annyit, helyét betöltjük, összetevőket begyúrjuk, margarint kihabosítjuk, tésztát kókuszreszelékkel, tölteléket kézzel, tésztán lenyomkodjuk, tésztát óvatosan, fele kekszet, másik felét, vajat felovadásig, darabos kekszet, fele tölteléket, másik ostyalapra, ostyalap puhuljon, hozzávalókhoz annyi, barackot apróra, tálba összekeverjük, összes hozzávalót, tészta hozzávalóit, porcukorral kikeverjük, folpackra tesszük, másik folpackot, másik tésztát, előzőek szerint, csokoládét vízgőz, tekercseket bevonjuk, olvasztott csokoládéval, darált keksszel, konyakkal összedolgozzuk, tojássárgája megfő, fenti masszát, kókuszreszelékbe, gesztenyekrémmel, kókuszreszeléket, gesztenyemasszát, meghempergetjük, belemártogatjuk, gesztenyemassza, meghempergettem, kókuszreszelék, kekszmasszából, összedolgozzuk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1314
  • e Hét: 4622
  • e Hónap: 14975
  • e Év: 74228
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.