|
2018-11-04 16:26:23, vasárnap
|
|
|
|
|
|
Citromkrémes-birsalmás pohárkrém
Hozzávalók:
A birsalmapüréhez:
50 dkg birsalma
5 dkg cukor
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
A citromkrémhez:
4 darab tojássárgája
10 dkg cukor
2 evőkanál liszt
5 dl tej
1 citrom héja és leve
A tetejére:
1 dl 30%-os hab tejszín
A poharak aljába:
2 db vaníliás keksz
Elkészítés: A birsalma magházát kiszedjük, kisebb darabokra vágjuk, és annyi vízben tesszük fel főni, ami ellepi. Beleszórjuk a cukrot, a fűszereket, és puhára főzzük. A levét lecsöpögtetjük, arra nem lesz szükség, majd a birsalmát botmixerrel pürésítjük. Hagyjuk kihűlni.
A citromkrémhez a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a citrom levét belenyomjuk, héját belereszeljük, majd a lisztet is hozzáadjuk, és csomómentesre keverjük. A tejet feltesszük melegedni, amikor gyöngyözik, a habos tojáshoz öntjük, és habverővel jól elkeverjük. Visszatesszük a tűzhelyre, és lassú tűznél, állandó keverés mellett besűrítjük. Vigyázzunk, hogy kb. 80 fok fölé ne menjen a hőfoka, mert akkor kicsapódik a tojás. Amikor jó sűrű, akkor többször átkeverve kihűtjük.
A tejszínt jó keményre felverjük, majd csillagcsővel ellátott nyomózsákba kanalazzuk.
A poharakba belemorzsoljuk a kekszet, arra egy réteg birspürét teszünk, arra egy réteg citromos krémet, és ezt még egyszer megismételjük. A tetejét tejszín habbal díszítjük, aminek a tetejét megszórhatjuk durvára vágott grillázzsal vagy pisztáciával. 3 nagyobb kehelyben, vagy 4 adag kisebb tálkában tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG |
|
Címkék: birsalmapüréhez, lecsöpögtetjük, belemorzsoljuk, csillagcsővel, megszórhatjuk, citromkrémhez, megismételjük, csomómentesre, belereszeljük, visszatesszük, tojássárgáját, tojássárgája, citromkrémes, pisztáciával, botmixerrel, beleszórjuk, grillázzsal, belenyomjuk, nyomózsákba, elkeverjük, szegfűszeg, feltesszük, vigyázzunk, besűrítjük, elkészítés, habverővel, kanalazzuk, fűszereket, hozzávalók, gyöngyözik, pürésítjük, kicsapódik, hozzáadjuk, birsalmás, tűzhelyre, pohárkrém, poharak aljába, birsalma magházát, levét lecsöpögtetjük, birsalmát botmixerrel, cukorral habosra, citrom levét, tejet feltesszük, habos tojáshoz, poharakba belemorzsoljuk, réteg birspürét, réteg citromos, tetejét tejszín, tetejét megszórhatjuk,
|
|
|
|
Facebookon kaptam Facebookon kaptam Facebookon kaptam Sokan azt tartják Bertolt Brecht -től idézet Nem számIt Kövesd a cowboyt! Aki nem dolgozik, ne is egyék Kiss Éva - Amerre a ház lelke ... Hogyan lehet Jézust szenvedély... Gonosz démon-álarc Miért nem menti meg Jézus a jó... Facebookon kaptam Jónás Tamás – Végtelen b... Tavaszi kép Png virág Aki nem dolgozik, ne is egyék Elköszönt Minden harmadik... Facebookon kaptam Bounty krémes Adakozás Mit beszél, nem értem, hogy m... Minden harmadik... Őrizkednünk kell... Nem méltó hozzád Alázat Mit beszél, nem értem, hogy m... Mit beszél, nem értem, hogy m... Facebookon kaptam Hogy lehet megtartani Png kislány Png virág Lóhere Alázat Éretlen vers Facebookon kaptam Csak a fogyatkozás látható Alázat Facebookon kaptam Facebookon kaptam Annuska bar... Ami embereknek lehetetlen, az... képre írva Png férfi Ágai Ágnes – Csendélet Albert Einsteinről Garai Gábor - Takarítás George Gordon Lord Byron: Inez... Hogyan lehet Jézust szenvedély... Tavaszi kép képre írva Png kislány Jó éjszakát Hogy lehet megtartani Albert Einstein gondolata Facebookon kaptam Paul David Tripp Április 21 George Gordon Lord Byron: Inez... Facebookon kaptam Az igazi szeretetért rendszeri... Soha ne kedvezz... Bounty krémes Áprily Lajos - Gyümölcsoltó Gonosz démon-álarc Örülök, hogy látlak! Facebookon kaptam Facebookon kaptam Ami embereknek lehetetlen, az... Örülök, hogy látlak! Facebookon kaptam Annuska bar... Png virág Facebookon kaptam Facebookon kaptam Cs Ildikótó... Akarat Facebookon kaptam Egy maradéktalanul uralt világ Tanuld meg ezt a versemet Szabolcska Mihály – Ákác... Zilahy Lajos gondolata Szép estét kedves látogatóimna... Régi emberek, akikre máig büsz... Egy maradéktalanul uralt világ Leonardo da Vinci gondolata Leonardo da Vinci gondolata Facebookon kaptam Krisztinától Albert Einsteinről A tömeg, a Mester, a módszer, ... 69 éve hunyt el Albert Einstei... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Png férfi Facebookon kaptam Erdőn Zsolnay Vilmos világhírű kera... Idő Az a nap, amelyik nevetés nélk... Tóth Ágnes - Szervusz pad Popper Péter szavai Minden harmadik... Alázat
|
|
|
|
poharak aljába, birsalma magházát, levét lecsöpögtetjük, birsalmát botmixerrel, cukorral habosra, citrom levét, tejet feltesszük, habos tojáshoz, poharakba belemorzsoljuk, réteg birspürét, réteg citromos, tetejét tejszín, tetejét megszórhatjuk, birsalmapüréhez, lecsöpögtetjük, belemorzsoljuk, csillagcsővel, megszórhatjuk, citromkrémhez, megismételjük, csomómentesre, belereszeljük, visszatesszük, tojássárgáját, tojássárgája, citromkrémes, pisztáciával, botmixerrel, beleszórjuk, grillázzsal, belenyomjuk, nyomózsákba, elkeverjük, szegfűszeg, feltesszük, vigyázzunk, besűrítjük, elkészítés, habverővel, kanalazzuk, fűszereket, hozzávalók, gyöngyözik, pürésítjük, kicsapódik, hozzáadjuk, birsalmás, tűzhelyre, pohárkrém, darabokra, poharakba, birsalmát, kiszedjük, melegedni, birspürét, átkeverve, díszítjük, kehelyben, felverjük, tojáshoz, citromos, keverjük, cukorral, tálkában, tetejére, többször, kihűtjük, tejszínt, evőkanál, ellátott, birsalma, magházát, tálaljuk, vaníliás, keményre, egyszer, lisztet, tetejét, habosra, kihűlni, hagyjuk, tejszín, keverés, poharak, mellett, nagyobb, kekszet, teszünk, szükség, állandó, durvára, tesszük, hőfoka, amikor, menjen, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 864
- e Hét: 4172
- e Hónap: 14525
- e Év: 73778
|
|
|