2018-11-09 19:43:13, péntek
|
|
|
|
|
|
3 csodás finomság, amivel te is meglepheted a családot, akár Karácsonykor is!
Ünnepi alkalmakra egy kis finomság, mikor szeretnéd valamivel meglepni a szeretteid, próbáld ki.
Bal oldali, baconös csirkemell:
1 kg apróra felkockázott csirkemell,
15 dkg reszelt sajt,
só,
bors,
kevés aprított petrezselyemzöld,
3evőkanál liszt,
450 g-os tejföl,
2 egész tojás,
kicsi vaj a forma kikenéshez.
Elkészítés:
Baloldal: A tejfölt, tojást, sajtot, lisztet, sót, borsot, petrezselymet összekeverjük, egy picit sózzuk a csirkét is, összekeverjük. Picit kivajazzuk az őzgerincformákat (2 db) úgy béleljük a baconnel, hogy kilógjon a két oldalán. Elosztjuk a formákba, majd ráhajtjuk a szalonnát, tepsibe tesszük, mert kicsöpöghet a kisülő zsiradék. Előmelegített 170-180 fokon (kb.40 perc) sütjük pirosra. (közben a felesleges levet leöntjük) ha megsült tepsire borítjuk és a másik felét is megpirítjuk. Hidegen szeleteljük.
Középső: 1 kg franciasalátát csinálunk,1,5 dl vízben felforralunk fél leveskockát és egy cs.zselatint, picit hűtjük és összekeverjük a salival. folpackkal kibélelünk 2 őzgerincet, sonkával béleljük, salit teszünk bele, ráültetünk 4-5 főtt tojást/forma, beborítjuk a salival, tetejére sonka, rá a folpack, pihi a hűtőben egy éjszakát.
|
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - HIDEGTÁLAK |
|
Címkék: őzgerincformákat, petrezselyemzöld, franciasalátát, összekeverjük, petrezselymet, előmelegített, felforralunk, karácsonykor, felkockázott, leveskockát, kicsöpöghet, szeleteljük, meglepheted, megpirítjuk, beborítjuk, kivajazzuk, csirkemell, kikenéshez, elkészítés, ráültetünk, felesleges, őzgerincet, kibélelünk, alkalmakra, folpackkal, szeretteid, elosztjuk, valamivel, szalonnát, csinálunk, ráhajtjuk, szeretnéd, zselatint, baconnel, baloldal, borítjuk, forma kikenéshez, picit sózzuk, kisülő zsiradék, felesleges levet, másik felét,
|
|