2018-03-16 14:50:17, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell filé
10 dkg füstölt szalonna
só
őrölt fekete bors ízlés szerint
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt pirospaprika
2 fehér paprika
1 paradicsom
20 dkg csiperkegomba szeletelve (vagy konzerv)
2 dl tejföl
1 ek liszt
1 kk mustár
A körethez:
40 dkg (fusilli) tészta
1 kisebb ek só
1 ek étolaj
Elkészítése:
A húst szeletekre vágom, kevés olajon fehéredésig pirítom, sózom, borsozom, majd felöntöm 1 dl vízzel és fedő alatt párolom.
A szalonnát apró csíkokra szelem, zsírjára sütöm.
Közben a hagymát finomra vágom, a fehér paprika magházát kivágom, majd felszeletelem és a paradicsomot is.
Most nem friss paprikát és paradicsomot használtam, hanem a télre eltett sült paprikát és paradicsomot vettem elő a fagyasztóból és ezzel helyettesítettem.
A szalonna zsírján a finomra vágott hagymát üvegesre párolom, majd hozzáadom a szeletelt gombát, paprikát, paradicsomot, meghintem pirospaprikával, hozzáadom az áttört fokhagymát, kb 1 dl vizet, ízlés szerint sózom, borsozom, majd összeforralom.
Beleteszem a félig megpuhult húst levével együtt és tartalék lángon tovább főzöm. Ha már megpuhult behabarom.
A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 kk porcukrot, 1 evőkanál lisztet csomómentesre kikeverek és lassan a raguhoz adom, majd összeforralom.
A tésztát sós vízben kifőzöm, leszűröm és vízzel leöblítem. Egy evőkanál étolajjal összekevertem.
Igazán ízletes lett.
Link
|
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK |
|
Címkék: helyettesítettem, pirospaprikával, összeforralom, felszeletelem, összekevertem, csiperkegomba, csomómentesre, paradicsomot, pirospaprika, fagyasztóból, kiskanálnyi, vöröshagyma, fehéredésig, elkészítése, paradicsom, csirkemell, szeletekre, szeletelve, habaráshoz, beleteszem, használtam, hozzávalók, fokhagymát, behabarom, megpuhult, leöblítem, hozzáadom, meghintem, szeletelt, étolajjal, szalonnát, porcukrot, kikeverek, fokhagyma, magházát, evőkanál, húst szeletekre, szalonnát apró, hagymát finomra, fehér paprika, télre eltett, szalonna zsírján, finomra vágott, szeletelt gombát, áttört fokhagymát, félig megpuhult, raguhoz adom, evőkanál étolajjal,
|
|