|
2018-05-10 21:27:24, csütörtök
|
|
|
|
|
|
Karajba zárt csülök
Hozzávalók egy 31,5*5,8cm*12,9 cm-es formához:
1 füstölt csülök
9-10 szelet karaj
kb 20 szelet bacon
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál mustár
kb 20 dkg reszelt sajt
2 tojás
liszt
Elkészítése:
A csülköt előző nap főzzük puhára kb 1,5 óra alatt és hagyjuk a levében kihűlni. Másnap szeleteljük fel fel apró darabokra.
A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg kevés olajon. A csülköt, a hagymát és a mustárt keverjük össze és tegyük félre.
Az őzgerincformát kenjük ki zsiradékkel, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd a baconnel béleljük ki úgy, hogy mindkét oldalon túllógjon.
Szórjunk bele egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel béleljük ki. Szórjunk rá újra sajtot, majd tömjük meg az elkészített csülkös töltelékkel.
A tetejére újra tegyünk lisztbe, tojásba forgatott hússzeleteket. Hajtsuk rá a lelógó szalonnát, a maradékkal pedig a kilátszó részeket fedjük be.
Az őzgerincformát a sütés közben esetlegesen kifolyó lé miatt tegyük egy nagyobb tepsire és süssük 180 fokon 1 órát. Ezután óvatosan egy késsel a széleket mozgassuk meg, hogy egy sütőpapíros tepsire ki tudjuk fordítani és a másik felét is pirosra tudjuk sütni kb 15 perc alatt.
A hozzávalók pontos mennyisége az őzgerincforma nagyságából adódóan kis mértékben változhat! |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - HIDEGTÁLAK |
|
Címkék: zsemlemorzsával, őzgerincformát, hússzeletekkel, őzgerincforma, hússzeleteket, vöröshagyma, zsiradékkel, töltelékkel, szeleteljük, elkészített, nagyságából, elkészítése, dinszteljük, esetlegesen, sütőpapíros, hozzávalók, mennyisége, maradékkal, mozgassuk, fordítani, változhat, forgatott, mértékben, szalonnát, darabokra, túllógjon, szórjunk, béleljük, baconnel, széleket, tetejére, evőkanál, keverjük, kilátszó, óvatosan, formához, csülköt előző, levében kihűlni, hagymát vágjuk, mustárt keverjük, őzgerincformát kenjük, baconnel béleljük, marék sajtot, elkészített csülkös, tetejére újra, lelógó szalonnát, maradékkal pedig, kilátszó részeket, sütés közben, nagyobb tepsire, széleket mozgassuk, sütőpapíros tepsire,
|
|
|
|
csülköt előző, levében kihűlni, hagymát vágjuk, mustárt keverjük, őzgerincformát kenjük, baconnel béleljük, marék sajtot, elkészített csülkös, tetejére újra, lelógó szalonnát, maradékkal pedig, kilátszó részeket, sütés közben, nagyobb tepsire, széleket mozgassuk, sütőpapíros tepsire, másik felét, hozzávalók pontos, őzgerincforma nagyságából, zsemlemorzsával, őzgerincformát, hússzeletekkel, őzgerincforma, hússzeleteket, vöröshagyma, zsiradékkel, töltelékkel, szeleteljük, elkészített, nagyságából, elkészítése, dinszteljük, esetlegesen, sütőpapíros, hozzávalók, mennyisége, maradékkal, mozgassuk, fordítani, változhat, forgatott, mértékben, szalonnát, darabokra, túllógjon, szórjunk, béleljük, baconnel, széleket, tetejére, evőkanál, keverjük, kilátszó, óvatosan, formához, részeket, hagymát, mindkét, szórjuk, mustárt, tegyünk, nagyobb, kifolyó, tepsire, pirosra, hajtsuk, tojásba, lisztbe, csülkös, karajba, oldalon, levében, kihűlni, hagyjuk, csülköt, füstölt, reszelt, adódóan, másnap, késsel, ezután, olajon, pontos, közben, lelógó, szelet, süssük, puhára, főzzük, tegyük, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2222
- e Hét: 5530
- e Hónap: 15883
- e Év: 75136
|
|
|