Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4 élelmiszer, amely égeti a hasi zsírt
  2018-05-22 18:45:42, kedd
 
  4 élelmiszer, amely égeti a hasi zsírt



Töltsd fel az éléskamrádat a következő súlycsökkentő ételekkel, amelyek nem csak az éhséghormonokat segítenek szabályozni, hanem laposabbá varázsolják a hasadat és energetizálnak is!

Hal

Szinte minden nap új tanulmány lát napvilágot a halfogyasztás egészségügyi előnyeiről. Az állatkísérletekből már az is kiderült, hogy az omega-3 zsírsavban hiányos étrend miatt az agy közepében lévő tobozmirigy megváltoztatja a melatonin termelését, amely a kielégítő alvásért felel. A kísérletben résztvevő omega-3 hiányos állatok nem aludtak a szokásos pihenőidejük alatt, pont úgy fel voltak pörögve, mint az álmatlanságban szenvedő emberek.

A zsírsavban gazdag étrend viszont fokozhatja a szív egészségét, csökkenti a demencia kockázatát és javítja a fogakat. Ami a fogyást illeti: számos omega-3-at hordozó étel fehérjében gazdag és eltelít.

Különösen ajánlott tehát a szardínia, lazac, laposhal, dió, lenmag és a sötét levelű zöldsaláták rendszeres fogyasztása, de tarts otthon hal- vagy lenmagolajat is.

Diófélék

Az egészséges zsírokban bővelkedő olajos magvak nagyszerű hangulatnövelő magnéziumforrások. Ha a szervezetedben nincs elég ebből az ásványi anyagból, a már említett melatonin megzavarja az alvásodat, sőt erősen hajlamosíthat a depresszióra. Az őszi/téli időszakban érdemes nagyon figyelni a pótlására!

Egy 2010-es tanulmány 51 év feletti embereket osztott két csoportra. Az egyik tagjai napi 320 milligramm magnéziumot szedtek, a másik csoport csak placebót kapott. 7 hét elteltével azok, akik valóban megkapták az ásványi anyagot, jobban aludtak, és bónuszként kevesebb veszélyes gyulladásos betegségről számoltak be, mint a társaik.

A magnéziumban gazdag élelmiszerek fokozottan súlycsökkentés pártiak: fehérjében gazdag hal és dió, lencse, szója- és fekete bab, valamint a rostban gazdag magvak, mint a korpa.







Tej

Bár a kalcium és a fogyás közötti kapcsolat bizonyítása még mindig gyenge lábakon áll, az már kiderült, hogy a tejnek valóban fontos szerepe van a hasi zsír eltüntetésében. A birminghami Alabama Egyetem kutatóinak 2010-es tanulmánya több mint 100, menopauza előtt lévő nőt vizsgált. Akik legalább 100 mg kalciumot fogyasztottak naponta (pl. fél csésze joghurt), 10 centimétert veszítettek a testük körfogatából derék- és csípőtájon. Ez azért is bír nagy jelentőséggel, mert a hasi zsírt is sokszor hozzák összefüggésbe a szívbetegségekkel és a rákkal. A magnéziumhoz hasonlóan a kalcium is segít abban, hogy jól tudj aludni, főleg ha eddig az izomgörcsök ébresztettek fel. A kettő együttes hatása pedig az izmokban lévő idegszálak ellazulása.

Fogyassz tehát minél több tejterméket, de van más módja is a kalcium bejuttatásának! Például a szardínia, narancslé, sötétzöld levelű salátafélék, mint a kelkáposzta vagy a spenót.

Meggy

Lefekvés előtt nem árt, ha megeszünk pár szem meggyet, ugyanis ez a bogyós gyümölcs a melatonin egyik növényi alapú forrása. (A másik kettő a banán és a kukorica.) Bár nincs rá megdönthetetlen bizonyíték, hogy segítenek a pihentető alvásban, de a tanulmányok szerint ezek az élelmiszerek emelik a melatoninszintet a szervezetedben. Meggyevéskor nem csak ez az alvási hormon van a segítségedre, hanem egy erős antioxidáns is, amely megvédi a szervezetedet a szabadgyökök okozta károktól, védelmet nyújt a rák, az Alzheimer-kór és más betegségek ellen. Ha nem szereted megenni a meggyet, ihatod lé formájában is, ugyanolyan hatásos lesz.

Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD  
Címkék: melatoninszintet, éhséghormonokat, megdönthetetlen, eltüntetésében, szervezetedben, bejuttatásának, súlycsökkentés, álmatlanságban, energetizálnak, megváltoztatja, hangulatnövelő, szervezetedet, összefüggésbe, halfogyasztás, jelentőséggel, hajlamosíthat, fogyasztottak, súlycsökkentő, meggyevéskor, körfogatából, élelmiszerek, lenmagolajat, magnéziumban, egészségügyi, magnéziumhoz, ébresztettek, éléskamrádat, szabadgyökök, pihenőidejük, depresszióra, segítségedre, kelkáposzta, kísérletben, izomgörcsök, gyulladásos, salátafélék, hasi zsírt, következő súlycsökkentő, éhséghormonokat segítenek, halfogyasztás egészségügyi, omega-3 zsírsavban, melatonin termelését, kielégítő alvásért, kísérletben résztvevő, szokásos pihenőidejük, álmatlanságban szenvedő, zsírsavban gazdag, szív egészségét, demencia kockázatát, fogyást illeti, sötét levelű, egészséges zsírokban, Alabama Egyetem,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Töröld le  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Borzasztó  Az ember  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam Krisztinától  A hagyma antibakteriális hatás...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Mindent de mindent visszakap  Jó éjszakát  Jázmin  Paul David Tripp Április 15  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Paul David Tripp Április 13  Eduardo Sacheri gondolata  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Paul David Tripp Április 15  Esterházy Péterre emlékezünk  Tanácsok egy pszichológustól  Bársony székben  A sorsod  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Töröld le  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Szép álmokat!  ajándék, mellyel meglepem  Horváth Szilvia tollából  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Hamvas Béla  Paul David Tripp Április 12  Robin Wight pitypang szobra  Töröld le  Sorsunk miatt...  Isten hűségének mértéke  Somlyó Zoltán - Orgonával  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden tavaszból őrizz..  Megígért békesség  képre írva  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  képre írva  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Emlékezz  képre írva  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Emlékezz  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Paul David Tripp Április 14  Müller Péter tollából  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Hogyan válunk hűségesekké?  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam Krisztinától  Megígért békesség  Mindent de mindent visszakap  Jan Twardowski - Siessünk  Az ember emlékekből áll  különleges 
Bejegyzés Címkék
hasi zsírt, következő súlycsökkentő, éhséghormonokat segítenek, halfogyasztás egészségügyi, omega-3 zsírsavban, melatonin termelését, kielégítő alvásért, kísérletben résztvevő, szokásos pihenőidejük, álmatlanságban szenvedő, zsírsavban gazdag, szív egészségét, demencia kockázatát, fogyást illeti, sötét levelű, egészséges zsírokban, szervezetedben nincs, ásványi anyagból, 2010-es tanulmány, egyik tagjai, másik csoport, ásványi anyagot, magnéziumban gazdag, rostban gazdag, fogyás közötti, tejnek valóban, hasi zsír, birminghami Alabama, testük körfogatából, magnéziumhoz hasonlóan, izomgörcsök ébresztettek, kettő együttes, izmokban lévő, kalcium bejuttatásának, kelkáposzta vagy, bogyós gyümölcs, melatonin egyik, másik kettő, pihentető alvásban, tanulmányok szerint, élelmiszerek emelik, alvási hormon, erős antioxidáns, szabadgyökök okozta, melatoninszintet, éhséghormonokat, megdönthetetlen, eltüntetésében, szervezetedben, bejuttatásának, súlycsökkentés, álmatlanságban, energetizálnak, megváltoztatja, hangulatnövelő, szervezetedet, összefüggésbe, halfogyasztás, jelentőséggel, hajlamosíthat, fogyasztottak, súlycsökkentő, meggyevéskor, körfogatából, élelmiszerek, lenmagolajat, magnéziumban, egészségügyi, magnéziumhoz, ébresztettek, éléskamrádat, szabadgyökök, pihenőidejük, depresszióra, segítségedre, kelkáposzta, kísérletben, izomgörcsök, gyulladásos, salátafélék, tejterméket, birminghami, tobozmirigy, tanulmányok, centimétert, antioxidáns, veszítettek, magnéziumot, bizonyítása, fogyasztása, szabályozni, betegségről, zöldsaláták, varázsolják, milligramm, zsírsavban, kutatóinak, élelmiszer, fokozhatja, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1293
  • e Hét: 4607
  • e Hónap: 8640
  • e Év: 67893
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.