Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nagyobb ütemben adósítja el az országot Orbán, mint az előző
  2013-07-18 20:26:31, csütörtök
 
   
  Nagyobb ütemben adósítja el az országot Orbán, mint az előző kormányok?
Posted on 2013/07/11 by Nifadmin


Az ember általában azt szereti, hogyha igaza van, mert akkor ütögetheti a mellét, hogy lám-lám, én megmondtam. Ezúton tudatom a kedves Olvasóval, hogy igazunk volt. Ezúttal azonban nincs ok az örömre, mert azzal, hogy igazunk volt az országunk csak rosszabb helyzetbe került. Miről is van szó? Szó szerint közöljük az MNB adatait az államadósságra vonatkozó júniusban kiadott közleményét:

,,Az MNB adatai szerint március végén a GDP arányos államadósság 82,4 százalékot ért el. Az adósságállományt 480 milliárd forinttal a nettó adósságfelvétel, 470 milliárddal pedig a forint leértékelődése növelte."

Mi történt tehát? Immáron nemcsak a nominális, azaz számszerű államadósság van soha nem látott magasságban, amit már több hónapja megírtunk. A számszerű adósság immáron 23000 milliárd forint a 2010-es 20000 milliárddal szemben. Erre mindig azt a választ adták a Matolcsyt és a kormány politikáját támogatók, hogy nem a számszerűsített adatot kell nézni az államadósságnál, hanem a GDP-hez viszonyított arányt. Nos, ez a szám is tragikus eredményt mutat ezúttal, mint ahogy a Matolcsy vezette MNB közleményből kiderül.

GDP-hez viszonyított államadósság immár magasabb, mint a szocialista kormányok alatt volt. Mindez ráadásul úgy, hogy a magyar kormánynak egyetlen egy célja, melynek minden mást alárendel, az államadósság elleni harc. 3 éve semmi sem fontos, csak és kizárólag az államadósság csökkentése. Orbán még azt is kijelentette, inkább legyünk szegények, de függetlenek. Az adósság csökkentése érdekében vetett ki több, mint ötven fajta új adót a kormány és emelte a meglévőket drasztikus mértékben. Állítólag az adósságcsökkentés miatt bocsátott el a közszférából tízezreket. Állítólag az adósságcsökkentés miatt nem emelkedett évek óta a közalkalmazottak bére, kerültek fizetésképtelenség szélére a kórházak és csökkent minden állami intézmény finanszírozása. Állítólag az adósságcsökkentés miatt vezetett be a kormány olyan mértékű megszorító csomagokat, melyek a Bokros csomagnak többszöröse, a Gyurcsány csomagnak meg több tízszerese.
A sokat szidott Bokros csomag csak gyerekmese volt a mostani megszorításokhoz képest.

A sokat szidott Bokros csomag csak gyerekmese volt a mostani megszorításokhoz képest.

És miközben az emberek a szegénység szélére sodródtak, sokan nyomorognak, kiderül, hogy mindez miért. Az adósság nemhogy csökkent, hanem egyenesen növekszik! Ráadásul mindezt úgy, hogy közben a kormány lenyúlta a háromezer milliárd forintnyi magány-nyugdíjpénztári vagyont, mely intézkedés nélkül az államadósság a GDP-hez viszonyítva már 90% felett járna. A fenti MNB közlemény pár sorban a média eldugott zugaiban volt olvasható. Természetesen a kormány által pórázon tartott közszolgálati adók meg sem említették a hírt. A kereskedelmi csatornák is csak marginálisan hozták, félve attól, hogyha nagyobb teret engednek a gondolatnak, akkor még nagyobb adókat vetnek ki rájuk büntetésből. Sajnos elkeseredetten állapítjuk meg, hogy igazunk volt és kénytelenek vagyunk újabb negatív előrejelzést kiadni. Az Orbán Viktor vezette magyar kormány egyszerűen nem hajlandó a legelemibb gazdaságpolitikai összefüggéseket figyelembe venni. Olyan oktondi és elfuserált ködből és holdvilágból varázsolt politikát folytat, aminek az eredménye nem lehet más, mint az összeomlás. Olyan emberre hasonlít a magyar kormányzat, aki a száznegyven kilójával ül a fotelben, issza a sört, két pofára eszi a szalonnás szendvicset és közben nézi az atlétika versenyt a TV-ben és azt várja, hogy mivel sportot néz, le fog fogyni. Az ilyen embert elmebetegnek hívjuk. Sajnos nem tudjuk más jelzővel illetni a kormány gazdaságpolitikáját, mint elmebetegség. Miért mondjuk mindezt?

Hát azért, mert ép ésszel nem lehet megmagyarázni, hogy miképpen gondolhatja azt a kormányzat, hogy csökkenti a GDP arányos államadósságot, miközben minden egyes lépésével azon van, hogy a magyar GDP ne növekedhessen. Gyorsan ismételjük át miből áll össze egy ország GDP-je.

Első, a beruházások. A beruházások az Orbán kormány alatt gyakorlatilag megszűntek. Mi az oka ennek? Három dolog miatt nem ruháznak be a befektetők. Az első, nincs hova, a második, nincs miből, a harmadik, nincs miért. Nálunk sajnos a legsúlyosabb, a harmadik lehetőség áll fenn, hogy nincs miért. Ki az a hülye ugyanis, aki azért ruház be, hogy utána adókkal elvegyék a nyereségét, netán államosítsák a cégét?
A GDP második összetevője a belső fogyasztás, amit kormányunk az elmúlt három évben a mélybe lökött azzal, hogy drasztikus megszorító csomagot vezetett be és ezáltal a gazdaságból kiszívta a pénzt, ezzel szegényebbé téve a vállalkozásokat és az állampolgárokat. Az embereknek nincs pénzük, sokan szűkölködnek és nyomorognak. Ezen a területen sem várható érdemi változás, hiszen pénz csak a beruházások által kerülhet vissza a gazdaságba, amik ugyebár nincsenek.

Bajnai leteszi a kecskeméti Mercedes gyár alapkövét. Ha az előző kormányok nem csábítják ide a Mercedes beruházást, ma 2%-kal kevesebb lenne a GDP. Ez is az elmúlt 8 évben történt és nem most! Az elmúlt 3 évben semmilyen olyan beruházás nem valósult meg a stadionépítéseken kívül, amit ez a mostani kormány intézett.

A GDP harmadik összetevője az export. Még ez az ág teljesít a legjobban, ennek köszönhető, hogy nem omlott még össze a rendszer. De belegondolni is rossz, hogy mi lenne, ha az előző kormány nem hozta volna ide a Mercedest, amely önmagában 2%-kal járul hozzá a magyar GDP-hez. Ha ez sem lenne, a magánnyugdíjpénztár nélkül már 100%-os lenne az államadósság. Az exporton sem tud azonban a kormány jelentősen lendíteni, hiszen a forintot nem tudja leértékelni, mert abban az esetben két dolog történne. Az államadósság 100-120%-ra nőne, valamint minden devizahiteles bedőlne. A teljesen dilettáns gazdaságpolitikai elképzelések egy olyan csapdahelyzetbe szorították az országot, melyből a jelenlegi elképzelések mentén nincs kilábalási lehetőség. A kormány nem engedheti meg politikai okokból az államadósság növekedését, hiszen már így is rendkívül kellemetlen számára, hogy növekszik az, aminek a csökkentéséért mindent beáldoz! Ráadásul, egy exportösztönző csomaggal a duplájára is nőhet. Így gyakorlatilag a GDP növekedésének egyik lehetősége sincs meg. Kimondhatjuk tehát, hogy számottevő GDP növekedés nem tud létrejönni, sőt olyan szintre süllyedt a magyar gazdaság, aminél lejjebb már nincsen, tehát gyakorlatilag a földön vagyunk és 1-1,5%-os visszapattanások, kvázi emelkedések lehetnek, de bárki, aki azt hiszi, hogy ez érdemileg hat az ország jövőjére óriási tévedésben van. Itt masszív 5-6%-os emelkedésre van szükség évente ahhoz, hogy felzárkózzunk, figyelem(!) nem Németország és Ausztria szintjére, hanem a cseh, szlovák és lengyel szinthez.
Gazdasági fordulat, csak szavakban. Duma az van, cselekvés az nincs!

Gazdasági fordulat, csak szavakban. Duma az van, cselekvés az nincs!

A megoldás magától értetődő. 1. Helyre kell állítani a bizalmat. Magyarul legyen értelme beruházni Magyarországon bárkinek, legyen az magyar vagy külföldi. A kérdés: kinek hisz a potenciális befektető? A válasz: nem tudom pontosan, hogy kinek, de Orbánnak és Matolcsynak biztos nem. 2. Növelni kell a belső fogyasztást. A belső fogyasztás növelése csak úgy lehetséges, hogy több pénzt hagyunk az embereknél. Azonnali intézkedésre van szükség, ki kell szabadítani az országot az Orbán által bevezetett és a lakosságot fojtogató adóemelésekből. Ezen kívül egyetlen tollvonással és azonnal rendezni kell minden devizahitelt, erre kell használni a kétharmadot. Azonnali forintosítással, de úgy, hogy a havi hiteltörlesztés forintban a hitel felvétel időpontjában lévő törlesztő részletnél ne lehessen magasabb.
Amíg az Orbán kormány a bankokkal lepaktálva különböző háttéralkukat kötve velük, féltve saját hatalmát, ezt nem teszi meg, addig nincs esély a belső kereslet növekedésére. Zárójelben jegyzem meg erkölcsileg mennyire felháborító, hogy saját magukat és haverjaikat a végtörlesztéssel kihúzták az adósságcsapdából, miközben a háttérben a bankokkal megegyeztek, hogy az ottani veszteségeket a végtörleszteni nem tudókra hárítsák át. Azt kell mondjam, felháborító! Amennyiben ez a probléma megoldódik, ott a lehetőség a forint leértékelése előtt, hogy az export felpöröghessen, anélkül, hogy ezt a lakosság az áremelkedésben megérezné.

Milliókat érintő problémát nem old meg a kormány. Amíg nem rendezi a hitelválságot, addig esély sincs a felemelkedésre. A végtörlesztéssel csak a gazdagokat mentették ki, ráadásul megegyeztek a bankokkal, hogy a többi bajban lévőkre terhelhetik a végtörlesztés költségeit. Az árfolyamgát látszatmegoldás!

Sajnos népszerűtlen leszek a következő mondatommal, nem rezsicsökkentés kell ide, mert az semmi mást nem mutat, hogy az embereknek már olyan kevés pénzük van, hogy már a rezsit sem tudják befizetni, és szerencsétlenek hálálkodnak Orbánnak, mint a télapónak. Ehelyett egyszerűen az emberekhez kell több pénzt juttatni. Hogyan? Volt Magyarországon egy sokak által nagyformátumú politikusnak tartott illető, aki azt mondta, hogy egymillió új munkahelyet kell létrehozni. Azt mondom, fogadjuk meg a tanácsát és hozzuk már létre azt az egymillió új munkahelyet vagy legalább pár százezret. Innen üzenem az illetőnek, hogy munkahelyet viszont az állam nem tud létrehozni, hanem csak és kizárólag a vállalkozások. Amennyiben azt szeretnénk, hogy a vállalkozások ide jöjjenek, akkor viszont nem illik őket szembeköpni és kizsigerelni.

Ha netán ez az illető úgy gondolta az egymillió új munkahelyet, hogy ezek az emberek jobbágyokként dolgozzanak az ő és a magyar földesurak birtokain, akkor kérem ezt őszintén bevallani és elmondani a tisztelt választóknak, hogy a Fidesz a feudális társadalom restaurációján munkálkodik. Ez lenne a tiszta beszéd, aztán a választók majd eldöntik, hogy mit szeretnének. Feudalizmust, kapitalizmus vagy szocializmust. Jelzem, a világ gazdagabbik felén még mindig a kapitalistáknak megy a legjobban. Bár az is igaz, hogy a fentebb említett állítólagos magyar államférfi letett már a jóléti magyar államról és a svédek tőle tudták meg, hogy Svédország, mint jóléti állam már az összeomlás szélén áll. Sajnálom szegény svédeket, micsoda álmatlan éjszakáik lehetnek, miközben a magyar állampolgárok 100%-a megnyugodva hajtja álomra minden éjjel a fejét, hiszen bár pénze semmi, de tudja, hogy Magyarország jobban teljesít. Jobban teljesít? Eddig azt láttuk, hogy minden rosszabb, de legalább abban hittünk, mert ezt mondták, hogy az államadósság csökken. Nos, az ,,előző" 8 évben az államadósság 9000 milliárdról, 20000 milliárdra nőtt. Azaz évi 1222 milliárddal. Most 3 év alatt 3000 milliárddal, azaz évi 1000 milliárddal. Ha az előző kormányok nyúlják le a magánnyugdíj vagyont, akkor az eredmény: előző 8 év 9000 milliárdról, 17000 milliárdra, azaz évi 875 milliárd. A mostani 3 év alatt 17000 milliárdról 23000 milliárdra, azaz évi 2333 milliárddal. Tehát a mostani kormány jobban adósítja el az országot. Mi lett volna, ha az előző kormány foglalja le a nyugdíjvagyont? Egy opportunista, szélkakas ellenzéki politikus az utcára vitte volna a tömegeket és felgyújtották volna az országot, azzal a jelszóval, hogy micsoda szemét dolog elvenni az emberek pénzét! Most jut eszembe, azt hiszem ez a fickó ugyanaz az állítólagos nagyformátumú államférfi, akire sokan csillogó szemmel néznek. Ez a fickó ígérte az 1 millió új munkahelyet is. Ja és ő az, aki még sohasem hazudott!

Elek Attila

Független Szabad Európa

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/07/11/nagyobb-utemben-adositja-el-az-or szagot-orban-mint-az-elozo-kormanyok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: közalkalmazottak, adósságcsapdából, végtörlesztéssel, visszapattanások, adósságállományt, megszorításokhoz, szerencsétlenek, hiteltörlesztés, forintosítással, adósságfelvétel, internetfigyelo, államadósságnál, állampolgárokat, kapitalistáknak, nyugdíjpénztári, rezsicsökkentés, összefüggéseket, számszerűsített, csapdahelyzetbe, látszatmegoldás, vállalkozásokat, internetfigyelő, államadósságot, leértékelődése, államadósságra, exportösztönző, magyarországon, restaurációján, elkeseredetten, adóemelésekből, finanszírozása, felemelkedésre, végtörleszteni, nyugdíjvagyont, csökkentéséért, felpöröghessen, országot Orbán, előző kormányok, ember általában, kedves Olvasóval, országunk csak, államadósságra vonatkozó, nettó adósságfelvétel, forint leértékelődése, számszerű adósság, 2010-es 20000, választ adták, kormány politikáját, számszerűsített adatot, szocialista kormányok, magyar kormánynak, államadósság elleni, Orbán Viktor, Volt Magyarországon, Elek Attila, Független Szabad Európa, Nemzeti InternetFigyelő,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.28. 12:11 Autistákat segítő applikációt mutatott be a szociális államtitkár
01.28. 12:11 IT-szakértő: már arcképes igazolványra is utaznak az adathalászok
01.28. 12:11 Századvég: morálisan vállalhatatlan Niedermüller Péter rasszista nyilatkoza...
01.28. 12:02 Koronavírus - Helyben fertőződhetett meg a Németországban ápolt beteg
01.28. 12:02 A versenyhivatal 350 millió forintra bírságolta a Magyar Telekomot
01.28. 12:02 Ügyészség: elítélték a műtárgyakat elsikkasztó volt főmuzeológust
01.28. 12:02 Újabb agrárszakképző intézmények gazdálkodását kifogásolta az ÁSZ
01.28. 12:01 Nem segített a társa, ezért halt meg egy ukrán kamionos Nagykanizsán
01.28. 12:01 Január 31-én lejár az élelmiszerlánc-felügyeleti díj befizetésének határide...
01.28. 11:41 Megbírságolta az MNB a Hungarikum biztosításközvetítő csoportot
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Eszter babák  Megkeresztelkedés  Szép téli napokat!  Megkeresztelkedés  Robert Burns - Shelah ONeil  Eszter babák  Facebookon kaptam  Betty Boop  Facebookon kaptam  Bekső Univerzum - Kétszázhatva...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha mennél hideg szélben  Alvó babyk  Holnap munka......  Krisztus jár előttem - hazafel...  Egy Mauchline-i kópé sírfelir...  Facebookon kaptam  Hasznosság  Orchidea  Kislányok téli öltözékben  Szép téli napokat!  Ami még van  Hasznosság  No comment .......  Facebookon kaptam  Zsoltárok 118:29  Ima, minden nap, Ferenc Pápa i...  Időseknek........  Robert Burns - Shelah ONeil  Ideális testsúly, életkor sze...  Téli kép  Facebookon kaptam  A vidám özvegyember  Várnunk kell őt  Kislányok téli öltözékben  Hatalom  Zsoltárok 118:29  Sárga rózsák  Holnap munka......  10. Parancsolat: Mások tulajdo...  Ó jaj, az asszony döngöl  2020.01.26 Szentmise évközi 3....  No comment .......  Krisztus jár előttem - hazafel...  Kávézó nők  Egy Mauchline-i kópé sírfelir...  Szép estét  Az átjárónál  Tojás szemek  Mária  Betty Boop  A vidám özvegyember  Grál kehely  Új csaj  Szèp estét  Facebookon kaptam  Ha mennél hideg szélben  Mózes  Szókratész bölcsessége - A hár...  Kislányok téli öltözékben  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Erőtlenül erős  Irgalmas Jézus  Szép téli napokat!  Hárs Ernő díj  Betty Boop  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Szép napot kívánok !  Szőke Tisza egykoron......  Miről szól az elegancia?  Körte balerina  Menyasszonyi ruhák  Gyerekkoromban – öt-hat ...  Facebookon kaptam Krisztina...  Irgalmas Jézus  Pihenő kutya  Pusztai Éva: Parázs  Piros gerbera vázában  Téli kép  Tojás szemek  Téli kép  Robert Burns: Falusi randevú  Halhatatlan boldog percek . . ...  Szép estét  Fehér cica  Kétségbeesés  Nyugodalmas jó éjszakát kíváno...  Facebookon kaptam  Zsoltárok 118:29  Szókratész bölcsessége - A hár...  Png kislány korcsolyával  Retro könyves szekrény  A gomba jótékony hatásairól  Megkeresztelkedés  Robert Burns - Shelah ONeil  Várnunk kell őt 
Bejegyzés Címkék
országot Orbán, előző kormányok, ember általában, kedves Olvasóval, országunk csak, államadósságra vonatkozó, nettó adósságfelvétel, forint leértékelődése, számszerű adósság, 2010-es 20000, választ adták, kormány politikáját, számszerűsített adatot, szocialista kormányok, magyar kormánynak, államadósság elleni, államadósság csökkentése, adósság csökkentése, meglévőket drasztikus, adósságcsökkentés miatt, közszférából tízezreket, közalkalmazottak bére, kormány olyan, sokat szidott, mostani megszorításokhoz, szegénység szélére, adósság nemhogy, kormány lenyúlta, háromezer milliárd, média eldugott, kormány által, kereskedelmi csatornák, legelemibb gazdaságpolitikai, magyar kormányzat, száznegyven kilójával, szalonnás szendvicset, atlétika versenyt, ilyen embert, ország GDP-je, harmadik lehetőség, belső fogyasztás, elmúlt három, mélybe lökött, gazdaságból kiszívta, embereknek nincs, beruházások által, kecskeméti Mercedes, stadionépítéseken kívül, mostani kormány, előző kormány, magyar GDP-hez, kormány jelentősen, államadósság 100-120%-ra, teljesen dilettáns, olyan csapdahelyzetbe, jelenlegi elképzelések, államadósság növekedését, csökkentéséért mindent, exportösztönző csomaggal, magyar gazdaság, földön vagyunk, ország jövőjére, megoldás magától, magyar vagy, potenciális befektető, belső fogyasztást, lakosságot fojtogató, havi hiteltörlesztés, hitel felvétel, bankokkal lepaktálva, belső kereslet, végtörlesztéssel kihúzták, bankokkal megegyeztek, ottani veszteségeket, probléma megoldódik, forint leértékelése, export felpöröghessen, áremelkedésben megérezné, végtörlesztéssel csak, gazdagokat mentették, többi bajban, végtörlesztés költségeit, árfolyamgát látszatmegoldás, következő mondatommal, semmi mást, emberekhez kell, sokak által, emberek jobbágyokként, magyar földesurak, tisztelt választóknak, feudális társadalom, tiszta beszéd, választók majd, világ gazdagabbik, kapitalistáknak megy, fentebb említett, jóléti magyar, svédek tőle, összeomlás szélén, magyar állampolgárok, államadósság csökken, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 653
  • e Hét: 5783
  • e Hónap: 97949
  • e Év: 97949
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.