Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nyílt levél a Magyar Köztársaság miniszterelnökének, Orbán V
  2013-09-13 21:45:01, péntek
 
   
  Nyílt levél a Magyar Köztársaság miniszterelnökének, Orbán Viktor úrnak
Posted on 2013/09/13 by Híradmin

kórházBUDAPEST

TISZTELT MINISZTERELNÖK ÚR!

Tekintettel arra, hogy többször kaptunk Öntől értékes tartalmú leveleket, bátorkodom én is - figyelemfelkeltés céljából -, egy sajnálatos tapasztalatomról tájékoztatni Önt, mivel megítélésem szerint több ezer vagy több tízezer embert is érint (érinthet) ez a kérdés.

Sokak előtt ismert, hogy Ön a szívén viseli a beteg emberek sorsát, így a megboldogult Horn Gyula is éveken át tartó, különleges ellátásban (VIP-es) részesült a Honvéd Kórházban.

Feleségem, aki 53(!) évig szolgált az egészségügyben, mint szakorvos tette a dolgát és most a Honvéd Kórházban van neurológiai-pszichiátriai problémákkal, és ,,kijutott neki", hogy egy fiatal (kezdő) egészségügyi dolgozó minősíthetetlen sértő hangot használjon vele szemben, hogy az orvosok elnézzék, hogy meztelenül tologassák kerekes ágyon a betegszállítók, hogy össze-vissza szurkálják a kezét, mert nem lettek megtanítva egy vénás injekció beadására. És amikor ezt a kórház igazgatójának elmondtam (a nővér nevének említése nélkül), akkor a ,,mundért védve", látatlanban azt magyarázgatta, hogy biztosan rossz a vénája vagy gyenge a véna fala bizonyos gyógyszerek szedése miatt. Viszont ha ez lenne a helyzet, akkor a második vagy urambocsá(!) a harmadik ,,szurinál" már jobban oda kellett volna figyelni vagy a kezelő orvosnak ellenőrizni a nővérkét (esetleg átvenni a fecskendőt)...

,,Első ütemben" a Balassa utcai Klinikára került (szeptember 5-én csütörtökön), de a CT berendezésük meghibásodása miatt át kellett vinni a Honvéd Kórház sürgősségi felvételi osztályára (13.00-kor), ahol a szervezetlenség, a kapkodás, a felületesség, az udvariatlanság, a tájékoztatás hiánya és egyes kórházi dolgozók arroganciája dominál (nagy tisztelet a kevés kivételnek).

Kb. 10 óra elteltével (!) jutottunk az osztály fektető részlegébe, mert a neurológiai osztály már nem fogadott betegeket. ,,Szerencsések" voltunk, mert voltak olyanok, akik 13-15 órát (!) is várakoztak a felvételre.

A sürgősségi osztály már évek óta (!) hasonló ,,időtarifával" dolgozik, és bár sokan vannak, de a betegre és a hozzátartozókra néhány percnyi idejük sincsen, órákon át teljes tájékozatlanságban tartják őket, sőt személyes sértésnek veszik, ha akad olyan, aki veszi a bátorságot és arra vetemedik, hogy kérdezzen valamit. Jellemző, hogy mikor azt kérdeztem, hogy az 5-6 perces CT vizsgálatra miért kell több mint két órát várni, akkor azt válaszolták először, hogy nem találják a beteghordót, másodszor pedig, hogy éppen szolgálat átadás van, de nem tudják, hogy mikor lesz vége. Alighanem bonyolult művelet egy beteghordónak átadni a munkaterületét váltótársának. Ez látszólag apró ügynek számít, de (többek között) ezért fekszik a sürgősségileg beküldött beteg a felvételi helyiségben egy kerekes ágyon étlen-szomjan, gyógyszer nélkül (mert például a laborvizsgálat előtt nem szabad enni és inni sem!

Másnap (pénteken) vitték át a feleségemet a neurológiai osztályra, ahol az infúzión kívül semmilyen orvosi vizsgálatban vagy kezelésben nem részesült! Ez ismétlődött szombaton, vasárnap és hétfőn is. A kezelőorvosa ki lett jelölve, de egyben a sürgősségi részlegbe távozott, így érdemi kapcsolatot nem vett fel sem a beteggel, sem velem (mint hozzátartozóval). Még néhány perces beszélgetéstől is elzárkózott ,,bokros" ügyei miatt, ezért nem mondhattam el, hogy a háziorvos bakteriológiai vizsgálatra elküldött anyaga milyen eredményt hozott, de arra sem figyelmeztethettem, hogy milyen vérnyomáscsökkentő gyógyszerekre allergiás a feleségem. Ezért kapott olyan gyógyszert, amitől köhögési rohama és hányingere lett és a 200-as vérnyomása felszökött 220-ra! Orvos ekkor sem látta, de a nővér segített rajta egy vérnyomáscsökkentő spray segítségével. Ismereteim szerint gyógyszert csak úgy kaphat a beteg, ha megkérdezik tőle, hogy nem érzékeny-e az adott pirulára.

A két egészségügyi objektum (Klinika, Honvéd Kórház) nagy vonalakban tükrözi a magyar egészségügy helyzetét. A szuper-felépítésű Honvéd Kórházban a szervezetlenség, a lekezelő stílus, a kapkodás, a Pentagont is ,,lepipáló irodák tömege", valamint az orvos és a nővérhiány dominál, sőt bekövetkezet az a példátlan eset, hogy egy teljes érsebészeti osztály megszűnt működni a több tízmilliárdos befektetéssel és szuper technikai eszközökkel rendelkező, legmodernebb egészségügyi objektumunkból. A Klinika pszichiátriai osztálya pedig az egészségügy szégyene lehetne, a lerobbant (dohos, levegőtlen) kórtermeivel, műszerhiányaival, a primitív, büdös és kevés mellékhelyiségeivel, a női és férfi kórtermek egy-és ugyanazon folyosón való elhelyezésével, valamint a zsúfoltságával (bár ez a Honvéd Kórházra is vonatkozik). A kórházi osztályok közül a neurológiai és a pszichológiai osztályokon nem lenne szabad egy folyosóra tenni a férfi és női kórtermeket, mert ezek a betegek (általában) nem teljesen urai a gondolatuknak és/vagy a cselekedeteiknek, óhatatlanul komoly bonyodalmak származhatnak, amelyek megakadályozása nem lehetséges a jelenlegi hiányos nővérállomány mellett. Tegnap is bement egy férfibeteg abba a kórterembe, ahol a feleségem volt és követelte, hogy azonnal kelljen fel és távozzon onnan, mert az az ő ágya! A feleségem rémülten felugrott és kiment a mosdóba, de magával vitte az infúziós berendezést is, miközben a kezéből kiszakadt az injekciós tű és ömlött a vér a vénájából!

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Nem ártana, ha inkognitóban megnézné a nap bármelyik órájában, hogy milyen munka folyik a Honvéd Kórház sürgősségi felvételén. Előre figyelmeztetem, hogy szolgálati kocsival menjen a Honvéd Kórházba, mert parkolni lehetetlen, esetleg a kórházzal szemben lévő ,,maszek" 24 órás parkolójában van hely, de ott már az első óra 400 (azaz négyszáz) forintba kerül és minden további félóra 150 (azaz egyszázötven) forint.

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Nem a feleségem számára kérek megkülönböztetett ellátást, hiszen ő nem volt pufajkás, hazaáruló, hazug és reform-kommunista, nem illetik semmilyen előjogok, munkája során csupán mintegy 310 ezer embert kezelt (gyógyított) és praxisa alatt egyetlenegy téves diagnózisa sem volt! Azt kérem, hogy az illetékesek tegyenek valamit, hogy mások ne kerüljenek olyan helyzetbe, hogy kiszolgáltatottnak és megalázottnak érezzék magukat. Mert a kétségtelen nagyfokú létszámhiány, valamint a túlzsúfoltság az egészségügyi dolgozókat is megviseli, de az még nem lehet ok arra, hogy lekezeljék a betegeket, és azoknak a renoméját is lerontsák, akik e mellett a nehéz feltételek mellett is hivatásuknak érzik a munkájukat. És ezek vannak többségben! A jelenleginél jobb szervezettséggel is sokban lehetne segíteni az egészségügyi dolgozók munkáját, a látogatás időpontját és időtartamát sem ártana megreformálni, mert ami most van az a beteget (betegeket), az orvosokat és a nővéreket is zavarja. Azt sem ártana rögzíteni, hogy a hozzátartozó mikor (időpontban) érdeklődhet a beteg állapotáról a kezelőorvosnál, mert a szabályozatlanság zavarja az orvost, a nővért, a betegeket és magát a kérdező személyt is.

Talán ebben a kérdésben is a Horn Gyulánál vagy a Király Bélánál alkalmazott gyakorlatot kellene általánossá tenni, hiszen hosszú éveken át jól bevált módszer volt!

Tisztelt Miniszter Úr! Ismételten kérem a leírt problémák megoldásában való segítségét, azok nevében is, akik félnek megszólalni, mert a betegek a kezelések elmaradásától félnek, az egészségügyi dolgozók pedig az állásukat féltik.

Elnézését kérem a redundánsak tűnő anyaggal való ,,zaklatásomért", de az egészség ügy is terápiára szorul, ezt pedig adott esetben csak ,,felülről" lehet kezdeni.

Fáradozást megköszönve, maradok tisztelettel:

(Prof. Dr. Bokor Imre),

nyugállományú mérnök ezredes,

az MTA hadtudományi doktora,

egyetemi tanár

Nemzeti InternetFigyelő


http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/09/13/nyilt-level-a-magyar-koztarsasag- miniszterelnokenek-orban-viktor-urnak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tapasztalatomról, cselekedeteiknek, szervezettséggel, műszerhiányaival, hozzátartozóval, megakadályozása, hozzátartozókra, szervezetlenség, minősíthetetlen, internetfigyelő, internetfigyelo, elhelyezésével, beszélgetéstől, miniszterelnök, zsúfoltságával, kezelőorvosnál, bakteriológiai, egészségügyben, munkaterületét, objektumunkból, kórházbudapest, laborvizsgálat, udvariatlanság, figyelmeztetem, betegszállítók, gyógyszerekre, gondolatuknak, pszichológiai, megreformálni, származhatnak, túlzsúfoltság, megalázottnak, pszichiátriai, meghibásodása, zaklatásomért, beteghordónak, sajnálatos tapasztalatomról, szívén viseli, beteg emberek, megboldogult Horn, orvosok elnézzék, kórház igazgatójának, nővér nevének, vénája vagy, véna fala, második vagy, harmadik „, tájékoztatás hiánya, kevés kivételnek, osztály fektető, neurológiai osztály, sürgősségi osztály, Magyar Köztársaság, Orbán, Orbán Viktor, TISZTELT MINISZTERELNÖK ÚR, Horn Gyula, Honvéd Kórházban, Honvéd Kórház, Honvéd Kórházra, Tisztelt Miniszterelnök Úr, Honvéd Kórházba, Horn Gyulánál, Király Bélánál, Tisztelt Miniszter Úr, Bokor Imre, Nemzeti InternetFigyelő,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.18. 23:12 Illegális bevándorlás - Szakértő: egyre több migráns érkezik
01.18. 22:32 Férfi kézilabda Eb - Csak percekig vezettek, mégis nyertek a horvátok
01.18. 22:12 UDMR şi-a sărbătorit 30 de ani de existenţă la Cluj-Napoca
01.18. 22:02 Vízilabda Eb - Szerb siker
01.18. 21:32 Jégkorong Magyar Kupa - Az FTC legyőzte a MAC-ot az elődöntőben
01.18. 21:02 Harry herceg és Meghan hercegnő lemond királyi titulusáról és nem vesz rész...
01.18. 20:52 Női kézilabda EHF Kupa - Először nyert az Érd
01.18. 20:42 Adunarea delegaţilor Partidului Popular Maghiar din Transilvania şi Partidu...
01.18. 20:22 Férfi röplabda Extraliga - Öt szettben nyert a MAFC
01.18. 20:22 Vízilabda Eb - Gálamérkőzésen lett csoportelső a magyar férfi válogatott
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Téli kép  Az élő Isten  Facebookon kaptam  Szép téli napokat az erdőben  Jákób kútjánál  Derűvel viselni az öregedést  Rákos betegségek megelőzése  Facebookon kaptam  Harmónia......  Vízcseppes rózsa  Jó ember leszek, saját magam s...  Kaktusztorta  Gulácsi Péter: Próbáltam úgy f...  Billy a koala......  Facebookon kaptam  Téli kép  Facebookon kaptam  A spenótról jó tudni  Facebookon kaptam  Még várok rád  Isten győzelmi útja  Téli kép  Farkasboroszlán - a méhek kedv...  A város utcája színarany  Facebookon kaptam  Szent Antal apát 01.17  Facebookon kaptam  Hálával áldozzunk Istennek  Halál  Anyámat is felkeresem  Gulácsi Péter: Próbáltam úgy f...  Deres virág  Isten győzelmi útja  Hálával áldozzunk Istennek  Aranytorta  Gulácsi Péter: Próbáltam úgy f...  Derűvel viselni az öregedést  Facebookon kaptam  Halál  Cica kérés.........  Szívemben él!  A karalábé gyógyhatásairól  Halál  Téli képek  Facebookon kaptam Krisztina...  Mai harmónia kártyám  Izland........  Már nem kételkedem  Gyertyástorta  Várlak, hogy elmondhassam  Reményik Sándor  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Gyertyástorta  Házszentelés a Szent Ferenc Al...  Ékszertorta  Nők téli öltözékben  Kellemes délutáni pihenést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes kávézást!  Minyon  Szent Antal apát 01.17  Kellemes kávézást!  Minyon  Kombucha külsőleg  Mancs őrjárat........  Facebookon kaptam  Harmonia kártya után......  Akárhová  Profi munka........  Az Úr szeretetével tele van a ...  Téli este  Gyümölcslevekkel a betegségek ...  Marcellus Hesperus: AZ ÚR SZÍN...  Női vízilabda E.B. mérkőzések...  Sötétben nem látok aludni  Készüljünk együtt testben és l...  Rákos betegségek megelőzése  Kaktusztorta  Ribizlis  Akárhová  Isten győzelmi útja  Halál  Facebookon kaptam  Egy zárkában Göncz Árpáddal  Facebookon kaptam  Halál  Fekete István író megvakíttatá...  Kellemes délutáni pihenést  Deres virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Rákos betegségek megelőzése  Kellemes hétvégét  Orchidea 
Bejegyzés Címkék
sajnálatos tapasztalatomról, szívén viseli, beteg emberek, megboldogult Horn, orvosok elnézzék, kórház igazgatójának, nővér nevének, vénája vagy, véna fala, második vagy, harmadik &#8222, tájékoztatás hiánya, kevés kivételnek, osztály fektető, neurológiai osztály, sürgősségi osztály, beteghordónak átadni, munkaterületét váltótársának, sürgősségileg beküldött, felvételi helyiségben, kerekes ágyon, laborvizsgálat előtt, neurológiai osztályra, infúzión kívül, sürgősségi részlegbe, 200-as vérnyomása, nővér segített, adott pirulára, magyar egészségügy, szuper-felépítésű Honvéd, lekezelő stílus, nővérhiány dominál, teljes érsebészeti, több tízmilliárdos, egészségügy szégyene, kórházi osztályok, pszichológiai osztályokon, folyosóra tenni, jelenlegi hiányos, férfibeteg abba, feleségem volt, feleségem rémülten, infúziós berendezést, kezéből kiszakadt, illetékesek tegyenek, kétségtelen nagyfokú, egészségügyi dolgozókat, nehéz feltételek, jelenleginél jobb, egészségügyi dolgozók, látogatás időpontját, hozzátartozó mikor, beteg állapotáról, szabályozatlanság zavarja, kérdező személyt, leírt problémák, kezelések elmaradásától, állásukat féltik, redundánsak tűnő, tapasztalatomról, cselekedeteiknek, szervezettséggel, műszerhiányaival, hozzátartozóval, megakadályozása, hozzátartozókra, szervezetlenség, minősíthetetlen, internetfigyelő, internetfigyelo, elhelyezésével, beszélgetéstől, miniszterelnök, zsúfoltságával, kezelőorvosnál, bakteriológiai, egészségügyben, munkaterületét, objektumunkból, kórházbudapest, laborvizsgálat, udvariatlanság, figyelmeztetem, betegszállítók, gyógyszerekre, gondolatuknak, pszichológiai, megreformálni, származhatnak, túlzsúfoltság, megalázottnak, pszichiátriai, meghibásodása, zaklatásomért, beteghordónak, elmaradásától, tízmilliárdos, magyarázgatta, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 572
  • e Hét: 572
  • e Hónap: 59680
  • e Év: 59680
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.