Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ángyán helyzetbe hozná a tisztességes embereket
  2013-09-15 15:11:32, vasárnap
 
   
 
Ángyán helyzetbe hozná a tisztességes embereket

Hardi Péter 2013. szeptember 7. 13:49 Szabad Föld - greenfo.hu

A földforgalmi törvény nyár elejei elfogadását követően Ángyán József, az államtitkári tisztéről már korábban lemondott országgyűlési képviselő tiltakozásul kilépett a nagyobbik kormányzó párt frakciójából, és feltöltődési, gondolkodási szabadságra ment. A Szabad Föld megkérdezte a politikust: mire jutott?

- Kipihente magát, képviselő úr?

- Igen, bár egy műtéten is átestem, de az azt követő kényszerpihenő, visszavonultság alkalmat adott a történtek és a lehetséges mozgástér átgondolására, a folytatás és mikéntjének mérlegelésére is.

- Nos, mire jutott önmagával?

- Úgy ítélem meg, hogy a családokra, a helyi közösségekre és a fiatalokra alapozva, velük együtt újra kell építenünk ezt az országot, és államunkat - leválasztva a háttérben működő maffia-hálózatról - vissza kell helyeznünk erkölcsi talapzatára.

- Igen, de kivel és hogyan?

- Erre az egy emlőn nevelkedett "politikai elit", a háttérből irányító gazdasági maffiahálózat egymást váltó "délelőttös és délutános politikai műszakja" teljességgel alkalmatlan. Olyan tényleges rendszerváltásra van szükség, amely visszavezethet bennünket egy emberséges világhoz. Erkölcsi megújulás nélkül a magyarságnak nincs jövője!

- Súlyos kijelentések. Tudna rá közeli példát is mondani, amikor tetten érhető volt a formális jobb- és baloldal háttérbeli együttműködése?

- Hogyne. Tavaly decemberben pl. az Alaptörvény harmadik, földügyi módosítása során elrendelt név szerinti szavazáson Orbán Viktor és Mesterházy Attila vezetésével egyként tett hitvallást az úgynevezett jobb- és baloldal a nagybirtokokra és a nagy tőkeérdekeltségekre épülő integrátori rendszer mellett, és utasította el a családi gazdaságoknak és azok szövetkezésének kétharmados törvénybe foglalását célzó módosító javaslatomat. Az sem lehet véletlen, hogy az agrárkasszából a legnagyobbat merítő, FIDESZ közeli tőkeérdekeltség bankár tulajdonosának főtanácsadója az MSZP vezette kormányzatok - egyébként köztörvényes bűncselekményért jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt - állandó, meghatározó figurája. De ugyanígy említhetném a számonkérés, az elszámoltatás ígérését, majd elmaradását is - mindkét oldalon. Vagy pl. a földtörvény júniusi elfogadásának körülményei is erről árulkodnak. A szocialisták csak néhányan lézengtek a teremben. Távolmaradásukkal asszisztáltak, hiszen ha valamennyi ellenzéki képviselő jelen van és nemet mond, akkor csupán négy kormánypárti szavazaton múlik a törvény elfogadása vagy elvetése. A törvény azonban - az MSZP számára elfogadható tartalommal ezért hallgatólagos támogatásával - megszületett.

- Eléggé reménytelennek tűnik ennek a helyzetnek a megváltoztatása. Milyen formában lehet ezt egyáltalán elkezdeni, hiszen Ön mögött nem áll szervezett párt vagy intézmény?

- Én jelenleg - a parlamenti pártoktól, de egyáltalán nem az örök értékeinktől vagy az emberektől, közösségeiktől! - független képviselőként a tisztességes csoportok között közvetítő szándékkal, a lelkiismeretem szerint eljárva igyekszem "tenni, amit lehet, ott, ahol lehet és úgy, ahogy lehet". Ennek kereteit egy olyan - a már kormányzati pozícióban volt parlamenti pártok által reprezentált u.n. "politikai elittől" független - új mozgalom, a tisztességes emberek egyfajta új szövetsége teremtheti meg, amelynek létrehozása az Élőlánc Magyarországért, a Váralja Szövetség és a Gazdálkodó Családok Egyesülete, mint kristályosodási pontok körül különböző civil szerveződések, közösségek és egyének bevonásával megkezdődött. A kilépésemmel egy időben, a nyári szünet előtt ennek jegyében kezdeményeztem a Tisztességes Emberek Szövetségének létrehozását.


Ángyán József a földtörvény végszavazás előtti demonstráción 2013 június 3Ángyán József a földtörvény végszavazás előtti demonstráción 2013 június 3

- Az első két említett szervezettel járta az országot a földtörvény elfogadása előtt, a Gazdálkodó Családok Szövetségéről viszont eddig keveset hallhattunk.

- Ezen nem csodálkozom, hiszen - tán nem véletlenül - hosszas cégbírósági huzavonát követően csupán néhány héttel ezelőtt jegyezték be őket. Lepsény és a környező települések gazdái alapították, akik az egyik FIDESZ közeli mohó, zsákmányszerző oligarcha földéhségének áldozatai, és akik egyébkén a decemberi frakcióbüntetésemet magukra vállalták. A gazdatársadalom végre mozdulni látszik, és e fiatal szerveződése "a gazdálkodásból megélni kívánó, hazájukat és településüket szerető, a nemzet sorsáért felelősséget érző, gazdálkodó családok érdekképviseletét" tűzte céljául. A szervezet megismertetése igazából csak nem rég kezdődött, ám úgy tűnik, hogy nagy az érdeklődés.

- Valójában mi a TESZ?

- Reményeim szerint egy terebélyesedő mozgalom lesz.

- A törvény szerint azonban ilyen formáció nem, csak párt indulhat a választásokon.

- Nem is csak a választásokról, hanem sokkal többről: az abszolút többségben lévő tisztességes emberek alkupozíciójának megteremtéséről, érdekérvényesítő képességének erősítéséről, tényleges rendszerváltó összefogásáról van szó. Csak így lehet kikényszeríteni a változást, és törvényhozásával, közös kasszáival, intézményeivel valamint a rábízott nemzeti vagyonunkkal együtt visszaszerezni, majd újra a közjó szolgálatába állítani a közösségek államát. Ha a mozgalom kellőképpen megerősödik, akkor akár már 2014-ben választható alternatívaként is felkínálható. Az egyik alapító szervezetet, az Élőlánc Magyarországért mozgalmat egyébként már 2005-ban pártként is bejegyezték. De ez nem a mai nap kérdése. Lássuk előbb, hogy igényel és támogat-e a társadalom egy ilyen szerveződést.

- Mi lesz a mozgalom elindítását követő első lépésük?

- Nagyon sok területen változásra van szükség. A gazdatársadalmat, helyi közösségeket, vidéket érintő területen pl. annak a kiharcolása, hogy a megmaradást jelentő alaperőforrás, a termőföld ne néhány politika-közeli bennfenteshez, hanem a helyi, települési közösségekhez, azokhoz a gazdákhoz és fiatalokhoz kerüljön, akik tisztességes, kétkezi munkával szeretnék eltartani a családjukat. Mert most alig valami - alamizsna vagy még az sem - jut ezeknek az embereknek.

- Ismét csak tényeket kérek.

- Ott van például az állami földek megítélésem szerint botrányos bérbe adása.

- Tudna neveket, érdekeltségeket, háttérkapcsolatokat is mondani?

- Természetesen igen, hiszen a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet honlapján is megtalálható, nyilvános adatokat dolgoztam fel, rendeztem össze jelentéseimben, amelyeket kielegyenafold.hu honlapon tettem közzé. Fejér megyében pl. a bérbe adott földek több mint egyharmadát 30 nyertes pályázattal a volt Csákvári Állami Gazdaság négy vezető munkatársa és családtagjaik szerezték meg. Egyikük 90 éves édesanya esetében pl., aki egy budapesti idősek otthonában él, gyanakszom, hogy nem egy - Fazekas miniszter úr szavai szerinti - "kérges tenyerű gazdáról" van szó, aki maga fogja ezt a földet megművelni. Ennek ellenére elnyerte Magyaralmáson 186 hektár szántó és Csákváron 59 hektár gyümölcsös 20! éves bérleti jogát. De említhetem Orbán Viktor közvetlen baráti köréből Felcsút polgármesterét, Mészáros Lőrincet is, aki a családjával 25 nyertes pályázattal a megyében bérbe adott állami föld közel egynegyedét - a vélekedések szerint egy "nagyobbacska" politikusi birtok háttérembereként - szerezte meg Alcsutdoboz, Kajászó vagy Vál gazdái elől. De az ugyancsak felcsúti - hírek szerint az Orbán birtokot ténylegesen művelő - Flier család, vagy az egyik államtitkár, L. Simon László érdekköréhez tartozó agárdi Dörömbözi József háttérembere, a kápolnásnyéki tetőfedő, nádarató Kiss Árpád is több száz hektár földhöz jutott. Említhetem a megyei rangsorban hatodik helyezett Tiborcz családot is, amelynek egyik tagja a Miniszterelnök lányának férjjelöltje, vagy tán mire e sorok az olvasóhoz jutnak, a férje is, lánytestvére pedig 157 hektárhoz jutott. E fél tucat család és érdekeltség a megyében bérbe adott állami földek közel 80! %-át megszerezte.

- Mi a helyzet más megyékben?

- A fentiekhez hasonló - megítélésem szerint a közvagyon kezelése szempontjából elfogadhatatlan - eseteket az általam teljes körűen feldolgozott további hét megyében is szép számmal találtam. Csongrádban pl. egyetlen politika-közelinek mondott nagy agrárcég, tőkés társaság, a Héjja Testvérek Kft., vagy Borsodban pl. három államtitkár - Budai Gyula, Tállai András és Vályi-Nagy Vilmos - rokoni és baráti köre valamint a megyei közgyűlés fideszes elnöke, Mengyi Roland embere tarolt. Idén ősszel egyébként szándékom szerint valamennyi megye adatait földolgozom, és az eredményeket közzé teszem.

- Visszatérve az alakuló mozgalomhoz: nem gondolja, hogy kevés az idő?

- Az ország állapotát illetően valóban az.

- Ha előbb kilép a frakcióból, előbb indulhatott volna a szervezés.

- Az vezérelt, hogy talán vissza tudom fordítani a folyamatokat a kormányzó többség által meghirdetett, valódi "nép-párti" irányba, és ezért érdemes a frakcióban maradnom. Sajnos nem így történt.

- Kikre számít a szövetség szervezésekor?

- Több mint kétszáz civil szervezet aláírásával is támogatta a földtörvénnyel kapcsolatos küzdelmet. Azt hiszem, hogy rájuk mindenképen lehet számítani. De magánszemélyek és különböző szerveződések részéről továbbra is sok csatlakozási szándékot jelző megkeresés érkezik. Valódi rendszerváltás a társadalom erre vonatkozó igénye és részvétele nélkül elképzelhetetlen, azt néhány elszánt ember ugyan kezdeményezheti, de kikényszeríteni nem tudja. És persze "hagyjunk némi mozgásteret" a Gondviselésnek is. Ha a helyzet megérik, a változás elkerülhetetlenül be fog következni, amit szerény eszközeimmel és képességem szerint magam is segíteni szeretnék.

Kapcsolódó:
Piszkos földek Felcsúttól Borsodig - íme az új nagybirtokosok
Jöhet a titkolt névsor, a Fővárosi Törvényszék első fokon a Blikknek adott igazat
Félbalatonnyi állami föld elsumákolva


A nemzetinek mondott kormány meg a haverokat, a rokonokat és a rokonok rokonait! Azé az ország, akié a földje: a narancsbárókká tett tűzközelieké! 2014. május 1-jével hatályba lép a Fidesz földforgalmi törvénye, amellyel végképp ellehetetlenül a magyar vidék! Nincs alkotmányos védelem alatt a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj se!! Aki ezzel egyetért, az szavazzon jövőre a Fideszre! Már nem elmúlt nyolc éveznek, már a bukott baloldal szlogen lett a menő! Nincs más Csak a Fidesz jelszó, van helyette a hazug Magyarország jobban teljesít! Micsoda változás! Egy-egy ilyen szlogencsere 180 millió forintot hoz valamelyik haver konyhájára. Haverok, Buli, Mutyi, Hanta! Ez se rossz szlogen... Ráadásul igaz is!! SVPSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gazdatársadalmat, elképzelhetetlen, érdekérvényesítő, börtönbüntetésre, háttérembereként, rendszerváltásra, bűncselekményért, alkupozíciójának, törvényhozásával, alternatívaként, kristályosodási, magyarországért, kikényszeríteni, tőkeérdekeltség, érdekeltségeket, megváltoztatása, gazdatársadalom, kezdeményezheti, visszavonultság, elfogadhatatlan, szövetkezésének, megteremtéséről, ellehetetlenül, magánszemélyek, nagybirtokosok, gazdálkodásból, közösségeiktől, lelkiismeretem, reménytelennek, kényszerpihenő, miniszterelnök, zsákmányszerző, narancsbárókká, földalapkezelő, gondviselésnek, földtörvénnyel, tisztességes embereket, földforgalmi törvény, államtitkári tisztéről, nagyobbik kormányzó, lehetséges mozgástér, helyi közösségekre, fiatalokra alapozva, háttérben működő, háttérből irányító, emberséges világhoz, magyarságnak nincs, formális jobb-, úgynevezett jobb-, családi gazdaságoknak, legnagyobbat merítő, elszámoltatás ígérését, Hardi Péter, Szabad Föld, Ángyán József, Orbán Viktor, Mesterházy Attila, Élőlánc Magyarországért, Váralja Szövetség, Gazdálkodó Családok Egyesülete, Tisztességes Emberek Szövetségének, Gazdálkodó Családok Szövetségéről, Nemzeti Földalapkezelő Szervezet, Csákvári Állami Gazdaság, Mészáros Lőrincet, Simon László, Dörömbözi József, Kiss Árpád, Héjja Testvérek Kft, Budai Gyula, Tállai András, Vályi-Nagy Vilmos, Mengyi Roland, Felcsúttól Borsodig, Fővárosi Törvényszék,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.29. 18:11 Portugál válogatott középpályást igazolt a Manchester United
01.29. 17:51 Európa egyik legnagyobb akadályfutó-versenyét rendezik Veszprémben
01.29. 17:41 Farsangot szervez a fővárosi állatkert csütörtöktől
01.29. 17:32 Berlinale - Elkészült a 70. Berlinale programja
01.29. 17:32 Dunai hajóbaleset - Az ügyészség kezdeményezte a Viking Sigyn mögött haladó...
01.29. 17:31 Újraindult a vasúti közlekedés Barcsnál
01.29. 17:31 Súlyos bírságot kapott egy más nemzeteket gyalázó román polgármester
01.29. 17:22 Instanţa din Zagreb a anulat sentinţa anterioară de arestare a preşedintelu...
01.29. 17:21 Milliárdos veszteségbe lökte a Boeinget a 737 MAX-krízis
01.29. 17:02 Futsal Eb-selejtező - Sima győzelem a rajton
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Betty Boop  Kellemes kávézást!  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Göndör hajú kislány  Vízcseppes rózsa  Betty Boop  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Göndör hajú kislány  Vízcseppes rózsa  Jesucristo me dijo  Facebookon kaptam  Liliom csokor  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Betty Boop  fejlesztés alatt  Betty Boop  Jóvenes para Cristo: ESTAMOS D...  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Téli kép  fejlesztés alatt  Pope John Paul II | Transforma...  Nyílt szív  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Én nem tudom,  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Pater Noster (John Paul II - 1...  Betty Boop  Fekete István: Hóvirág Illato...  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Png virág  fejlesztés alatt  Betty Boop  Betty Boop  fejlesztés alatt  Betty Boop  fejlesztés alatt  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Betty Boop  fejlesztés alatt  Élj nyitott szemmel és szívvel...  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Coro Voci Bianche Concerto Rie...  fejlesztés alatt  Betty Boop  Kun Magdolna: Most értettem me...  fejlesztés alatt  Betty Boop  fejlesztés alatt  Te csináltad ezt  Kun Magdolna: Földre szállt an...  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Kun Magdolna: Most értettem me...  Posertube  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Betty Boop  Betty Boop  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Facebookon kaptam  Demo DVD Dinámicas Ambientació...  Betty Boop  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Betty Boop  Betty Boop  Hétfő  fejlesztés alatt  Betty Boop  Betty Boop  Betty Boop  fejlesztés alatt  Papa João Paulo II  Betty Boop  Png madár  Betty Boop  Betty Boop 
Bejegyzés Címkék
tisztességes embereket, földforgalmi törvény, államtitkári tisztéről, nagyobbik kormányzó, lehetséges mozgástér, helyi közösségekre, fiatalokra alapozva, háttérben működő, háttérből irányító, emberséges világhoz, magyarságnak nincs, formális jobb-, úgynevezett jobb-, családi gazdaságoknak, legnagyobbat merítő, elszámoltatás ígérését, földtörvény júniusi, szocialisták csak, törvény elfogadása, törvény azonban, parlamenti pártoktól, örök értékeinktől, tisztességes csoportok, lelkiismeretem szerint, tisztességes emberek, nyári szünet, földtörvény végszavazás, földtörvény elfogadása, környező települések, egyik FIDESZ, gazdatársadalom végre, gazdálkodásból megélni, nemzet sorsáért, szervezet megismertetése, terebélyesedő mozgalom, törvény szerint, abszolút többségben, rábízott nemzeti, közjó szolgálatába, közösségek államát, mozgalom kellőképpen, egyik alapító, ilyen szerveződést, mozgalom elindítását, megmaradást jelentő, állami földek, bérbe adott, volt Csákvári, budapesti idősek, földet megművelni, megyében bérbe, vélekedések szerint, ugyancsak felcsúti, egyik államtitkár, kápolnásnyéki tetőfedő, megyei rangsorban, olvasóhoz jutnak, fentiekhez hasonló, közvagyon kezelése, általam teljes, megyei közgyűlés, eredményeket közzé, alakuló mozgalomhoz, ország állapotát, kormányzó többség, frakcióban maradnom, szövetség szervezésekor, földtörvénnyel kapcsolatos, társadalom erre, helyzet megérik, változás elkerülhetetlenül, titkolt névsor, nemzetinek mondott, rokonok rokonait, narancsbárókká tett, magyar vidék, szavazzon jövőre, bukott baloldal, hazug Magyarország, gazdatársadalmat, elképzelhetetlen, érdekérvényesítő, börtönbüntetésre, háttérembereként, rendszerváltásra, bűncselekményért, alkupozíciójának, törvényhozásával, alternatívaként, kristályosodási, magyarországért, kikényszeríteni, tőkeérdekeltség, érdekeltségeket, megváltoztatása, gazdatársadalom, kezdeményezheti, visszavonultság, elfogadhatatlan, szövetkezésének, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 993
  • e Hét: 7422
  • e Hónap: 99588
  • e Év: 99588
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.