Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az eltűnt vevők nyomában
  2013-10-04 07:23:15, péntek
 
  Az eltűnt vevők nyomában

véleménynyilvánítási szabadság6 (1).pngVajon minek köszönhető az, hogy sokkal kevesebb dohánytermék fogy az országban, mint akár egy évvel ezelőtt?

"A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által közzétett adatok szerint júliusban 6, augusztusban pedig 12 milliárd forinttal kevesebb jövedéki adó folyt be a dohánytermékek után, mint tavaly ugyanezekben a hónapokban. Ezeken túl az áfabevételek is csökkentek a tavalyihoz képest, e két hónap alatt 5 milliárd forinttal. A kiesés így 23 milliárd forint. " (delmagyar.hu)

A kérdést Varjú László képviselő (DK) is feltette, a válasz pedig Varga Mihály szerint az, hogy

1. elhamarkodott lenne két hónap adata alapján beszélni a dohánytörvény miatt kieső adóbevételekről, illetőleg

2. azok pótlásáról sem kell beszélni egyelőre.

Tehát két hónap alatt 23 milliárd forint bevétel eltűnése kormányunknak nem gond (még csak nem is figyelmeztető jel), a rendszer tökéletes, ennyi. Igaz, ha a tendencia folytatódik, akkor éves szinten ez akár 100-140 milliárd forint bevételkiesést is jelenthet, de egyelőre felesleges még ennyire előre gondolkodni és elhamarkodottan következtetéseket levonni.

Azonban nemcsak az adóbevétel kiesés az, ami hosszabb távon nyomasztó, hanem az, vajon az újdonsült trafikok hogyan fognak megbirkózni ekkora forgalomkieséssel - vajon hány üzlet fog csődbe menni és hány munkavállaló állása fog megszűnni a dohánypiac - egyelőre nem túl sikeresnek tűnő - átalakítása miatt? Mert amelyik cégnek nincs bevétele, az nem tud rezsit, bért meg közterheket fizetni még akkor sem, ha tovább mézesítik a madzagot, azaz emelik az árrést vagy bővítik a forgalmazható árucikkek körét.

Gál Dávid Nemzeti egyetértés Arc 2013.jpg

De mi az oka ennek a nagy forgalomkiesésnek? Gyártsunk összeesküvés-elméleteket!

Tartalékolás? Kétséges. Van ugyan, aki azt állítja, a dohányosok bespájzoltak előre és azért kisebb a bevétel - ezt azonban cáfolja az, hogy az átállás előtt nem volt kiugró forgalom, illetve az otthoni készletek fokozatos felélése miatt augusztusra nem nőtt, hanem inkább csökkent volna az adóhiány.

Leszokás? Erősen kétséges. Oké, a dohányosok egy része lehet, hogy dacból-népi ellenállásból letette a cigit, de az arányuk nem lehet ilyen mértékű, ráadásul egy részük már augusztusra visszaesett volna - eközben a számok azt mutatják, nem ez történt.

Feketepiac? A károgók szóltak előre: ha megnehezítik egy termékhez a hozzáférést (sokkal kevesebb elárusítóhely), plusz még növelik is az árát (árrés két és félszeresére emelése), el fog jönni a feketézők paradicsoma. Mert miért is bumlizna valaki a szomszéd faluig a drága cigiért, ha fele annyiért egy SMS rendelés alapján motoros futár házhoz szállítja neki?



Elugrom cigiért Földi-Nagy ARC 2013.jpg

Egyelőre úgy néz ki, a feketepiac drasztikus térnyerése vitte el az adóbevételeket a költségvetéstől.

"Az illegális dohányforgalom már 2012-ben növekedni kezdett, de jelentősebb erősödést az idén regisztráltak. A feketekereskedelem által leginkább sújtott keleti országrész mellett már Budapesten és Nyugat-Magyarországon is élénkülő erősödést lehet megfigyelni. Ez utóbbi régióban a külföldről illegálisan behozott termékek aránya két és félszeresére nőtt. Csak Pécsett 450 százalékkal magasabbak a feketepiaci mutatók tavalyhoz képest. A Miskolcon és Kecskeméten begyűjtött feketepiaci termékek aránya megduplázódott, Nyíregyháza, Debrecen és Szolnok esetében pedig jelentős növekedés tapasztalható." (piacesprofit.hu)

A feketepiac méretére különböző becslések vannak, de van, aki szerint mára már elérte a 20%-ot - a szállítók pedig egyenesen 30%-os visszaesést mondanak az elmúlt 2-4 hétre. Ha éves szinten nézzük, ez az 500 milliárdos piac esetében 100 milliárdot jelent, ennek adótartalma kb. 85 milliárd. Ha a csökkenés abból adódna, hogy a dohányosok egyötöde leszokott, nem is lenne gond, hiszen ez már rövid távon is hatalmas segítség lenne az egészségügynek - viszont ha adómentes csempészcigitől kap rákot a magyar, azzal bizony duplán károsítja a költségvetést.

Az ellenőrzés egyelőre nem áll a helyzet magaslatán - míg a boltokat szekírozzák a kétméteres, egy nap híján 18 éves, de 25-nek látszó próbavásárlóval, addig a feketepiacon korosztálytól függetlenül bárki vásárolhat, ráadásul a teljes forgalom adó- és járulékmentes.

"Egy NAV jövedéki igazgatóság által szervezett nemzeti dohányboltos tájékoztatón sok dohányboltos hevesen indulatok között sérelmezte azt, hogy a boltjuk előtt, úton-útszélen mindenhol lehet 4-500 forintért cigit kapni, ha a rendőr közbelép, volt hogy a boltos szeme láttára csak elzavarta a feketézőt (másnap már ott vannak újra... ha esetleg van büntetés, az is csak maximum 30.000 forint), miközben a dohányboltosnak a legkisebb, pitiáner vétség kapcsán is a minimum büntetés 200.000 forint + 30 nap bezárás." (egy érdekelt morgása)

A fekete kereskedelem "szakemberei" láthatóan ráugrottak a kormányzat és képviselőink által tálcán kínált lehetőségre és belevágtak az évtized bizniszébe. Ha abból indulunk ki, hogy kb. 20% a feketepiac részesedése, akkor éves szinten 100 milliárd forint értékű árut terítenek hazánkban - ez azt jelenti, hogy hetente cirka négy csurig pakolt kamion érkezik hazánkba (egyenként kb. 90 köbméter, mintegy 2.800 kartonnal, azaz 700 ezer szál cigaretta), aminek a fogyasztói ára - ha adózna - több, mint 530 millió forint lenne. Ha abból indulunk ki (az egyszerűbb számolás kedvéért), hogy a csempészcigi féláron kapható a legálishoz képest, akkor egy kamion értéke kb. 268 millió forint. Ha a cigimaffia 50%-os haszonnal dolgozik, akkor ez kamionként kb. 134 millió forint tiszta hasznot jelent.

Vajon hogy csusszan át ilyen mennyiség a határon? Mert ez már nem az a volumen, ami egy-két kisteherautóban behozható, esetleg a Tiszán minden gond nélkül leúsztatható, a hírekben pedig nincsenek hetedhét határra szóló felkutatásos-megtalálásos-lefoglalásos diadaljelentések. Ha pedig hozzátesszük, ezek a szervezett bűnözői körök már eddig is itt voltak és árusítottak, nem most hirtelen teremtek itt július elsejével, végképp érthető a trafikosok elkeseredettsége a feketepiac volumenrobbanása miatt.

Egy év alatt tehát cirka 25 milliárd haszon realizálható az illegális dohánypiac működtetésével - vajon mekkora lehet a csábítás? Egy biztos, a "szakmához értő" szervezett bűnözőknek (csoportoknak) legalább fél évük volt arra, hogy felkészüljenek a júliustól beköszöntő Kánaánra, amit még tovább édesített-fényesített a trafikosok haszna miatti áremelés. A gond csak az, hogy ez a hihetetlen mennyiségű pénz bizony landol valahol, és egyáltalán nem biztos, hogy mind Ukrajnába, Fehéroroszországba (vagy egyéb importáló országba) kerül vissza, ahogy az is borítékolható, hogy a cigimaffia személyi állományának egy része bizony magyar állampolgár. Ennek az összegnek a töredéke is elegendő, hogy a hasznot húzók bevásárolják magukat a politikába, megfizessék a döntéshozók kegyeit, hogy újabb és újabb gazdasági területeket kebelezhessenek be. Mondjuk a szeszesital-kereskedelmet, ha épp annak átrendezésére szottyan kedve a kormányunknak.

ARC 2013 Nemzeti Boltok Rendszere Mátrai I..jpg

Na, ez az igazi nemzetbiztonsági kockázat.

Természetesen nem muszáj határokon átnyúlva, kamionozva-csónakozva-alagutazva szervezni a kereskedelem nagy részét - már hazánkban is működnek illegális gyártósorok. A dohányültetvényeken még lábon álló vagy a szárítókban lévő dohány is veszélyben van, a lopás pedig egyre kezelhetetlenebb mértékű - és ez a mennyiség is a feketepiacon landol.

"(...) Magyarországon 20 000 ember köszönheti megélhetését a dohánynövénynek. Termesztésével elsősorban olyan vidékeken foglalkoznak, ahol a szélsőséges körülmények és a gyengébb minőségű föld nem teszi lehetővé más növénykultúrák nevelését. A hazai településeken különösen nehéz a helyzet, hiszen ezeken a területeken zömében olyan emberek élnek, akiknek nincs más megélhetésük, és akik nem tudnak más foglalkozás után nézni az ágazaton kívül. A szektorban dolgozók 80 százaléka az elmaradó térségekből, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből származik, 90 százalékuk szakképzettség nélküli, 70 százalékuk nő és mintegy 50 százalékuk roma." (piacesprofit.hu)

Aki részletesen szeretne olvasni a csempész útvonalakról és módszerekről, valamint a terítésről, az itt teheti meg.

A nemzetbiztonsági kockázaton túl azonban ott van az egészségügyi kockázat - ki tudja, mi van az illegális cigiben? Mert az biztos, a gyártók nem első rangú célja a minőségellenőrzés és a közegészségügyi előírásokra is fittyet hányhatnak, így szinte bármi belekeveredhet az egyéb növényi darabkáktól egészen a madár ürülékig.

Egy szó, mint száz, a kormányzat és honatyáink a trafikmutyival jelentősen növelték nemcsak a nemzetbiztonsági, hanem az egészségügyi kockázatot is.

Nemjeti Kulcsár György ARC 2013.jpg

Az új rendszerrel a kormányzat ezen felül még azt is elérte, hogy a 18 év alattiak illegális piacon olcsóbban beszerezhető (ugyanannyiért akár dupla mennyiséget is vásárolhatnak), egészségre extrán káros, garantáltan adómentes dohánytermékekkel mérgezzék fejlődő szervezetüket. És ha már függők, még ha akarnának sem tudnának legálisan adózott, garantált minőségű dohánytermékhez jutni, a kormány és a törvényhozás ezt kategorikusan megtiltotta a számukra. Lehet ugyan homokba dugni a fejet, de attól még a fiatalok ugyanúgy dohányoznak, mint eddig, és meglehetős naivságra vallana azt hinni, egy nagy tizennyolcas karikától megrettennek és leszoknak.

Ez pedig akárhogy is nézzük, ifjúságvédelmi kockázat.


Az új trafikosok nagy része azzal a reménnyel szállt be az üzletbe, lesz majd aratás bőven - mára azonban a többségük valószínűleg csalatkozott a mutyi és a törvényhozás által ígért extrahaszonban. A régi, júliustól immáron koncessziós trafikosok is csak ámulhatnak, mi is folyik körülöttük - ők kénytelenek voltak hagyományosan árusított termékkörük egy részéről lemondani (buszjegy, telefonfeltöltés, csoki, rágó, ajándéktárgyak, stb.), cserébe nyakukba kapták a folyamatos ellenőrzést, a Nonprofit Zrt agyonadminisztrációját és a hihetetlenül elburjánzó feketepiac okozta forgalomcsökkenést.

"Az Index becslése szerint egy budapesti dohánybolt bevétele havi 8-9 millió forint, ebből 900 ezer lehet a profit - amiből még egyéb költségek természetesen lejöhetnek. (Kalkulációnk során egy adott kerület lélekszámát, a hazai dohányzási rátát, a napi átlagfogyasztást, a dohánypiac megoszlását és a cigaretták súlyozott átlagárát vettük alapul.) Becslésünk szerint nagyjából ugyanennyi bevételre és profitra tesz szert egy nagyobb vidéki városban üzemelő trafik is. A kisebb településeken - a változó adatok miatt - eltérőek lehetnek ezek a számok, de egyáltalán nem ritka a több százezer forint tiszta haszon." (index.hu)

Ha azt vesszük, hogy az illegális piac immáron 20% is lehet, akkor a bevételkiesés havi 1,6-1,8 millió forint is lehet trafikonként, a profit pedig már csak 720 ezer forint, kérdés, milyen egyéb költségek jönnek ebből még le és mennyi marad tisztán a tulaj zsebében. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a hiperekben és benzinkutaknál működő trafikok kivételével csak nagyon kevés olyan van, amelyik kitermeli tulajdonosának az elvárt hasznot úgy, hogy az eredeti 40 ezer elárusítóhely helyett már csak kb. 5 ezer működik. Vajon hitte volna bárki is, hogy a két és félszeresére emelt árrés mellett is nehéz lesz majd rentábilisan működtetni egy trafikot? Valószínűleg senki sem gondolta, hogy ennyire gáz eredménnyel jár a dohánypiac állami átszervezése és a rendszer a saját híveiről sem tud normálisan gondoskodni.

Apropó, hiperek. A lobbiharc még nem fejeződött be, a kormány pedig még mindig lebegteti azt a törvénymódosítást, miszerint 2.500 m2 feletti üzletekből és azok közeléből kitiltják a dohányboltokat (ez biztos nagy érvágás lenne annak az érdekcsoportnak, amely az Auchanban nyitott üzleteket), illetve az iskolák mellé települt trafikoknak is költözniük kellene. Ez utóbbi valamelyest érhető, a diákok úgyis a feketepiacon vásárolnak, az viszont kevésbé, az egészségügyi intézmények és óvodák közeli trafikok miért nem osztják ugyanezt a sorsot.

Ez pedig a rendszer üzleti kockázata - amelyet valószínűleg még a legóvatosabb üzleti terv sem tüntetett fel a pályázat során. Gondolhatott valaki józan ésszel arra, hogy a dohányboltok mellett akár 50-100 méterre ott állnak majd a dílerek és tömegével lenyúlják a vevőket? És amennyiben hosszabb távon nem sikerül visszaszorítani a fekete kereskedelmet, még az is előfordulhat, hogy sokan visszaadják a koncessziót, csináljon vele az állam, amit akar, mert ők köszönik szépen, már csődbe mentek, a munkavállalókat elbocsátották, üzletbérletüket adósságok hátrahagyásával felmondták és még a sok-sok muszájból bevállalt megváltozott munkaképességű dolgozó is az utcára került?

És ki az igazi kárvallottja a rendszernek? A költségvetés, tehát az adófizetők.

Először is ki kellett fizetniük az átalakítás költségeit (csak a Nonprofit ZRt 450 millióba került), majd az újraelosztás miatt csődbement cégek kieső adóbevételeit is pótolniuk kell valahonnan:

"A tavaly regisztrált 42 ezer dohánykereskedelemre jogosult kiskereskedelmi egység túlnyomó része, 98 százaléka elvesztette jogosultságát. A becslések szerint a dohányértékesítésből bevételük 30-40 százaléka származott, de a Piac&Profitnak korábban nyilatkozó bolttulajdonos szerint ez az érték a 70 százalékot is elérte. Arra egyelőre még becslések sincsenek, hogy hány bolt lesz kénytelen lehúzni a rolót a bevételkiesések miatt, de a végelszámolási statisztikák beszédes képet mutatnak. Az Opten adatai szerint a kiskereskedelmi egységeknél a 2010-ben mért éves 1480 végelszámolás helyett idén 2500 fölé nőhet a végelszámolások száma. Rosszabb a helyzet, ha a bevételi statisztikákat nézzük: a 42 ezer kisvállalkozás több mint negyven százaléka már 2012-ben is veszteséges, vagy a legjobb esetben is nullszaldós volt. Ezeknek a kisvállalkozásoknak a többsége idén, vagy legkésőbb jövőre lehúzhatja a rolót. Ez több tízezer munkahely megszűnésével és a kiskereskedelmi forgalomból származó bevétel felbecsülhetetlen visszaesésével járhat, óriási lyukat ütve a költségvetésen." (piacesprofit.hu)

Aztán jött a feketepiacos veszteség: két hónap elteltével már 23 milliárddal lett szegényebb a költségvetés, és ha a tendencia folytatódik, a hatalom pedig nem tesz semmit, éves szinten akár 85 milliárdot is beleáldozhatnak az adófizetők a szép új világba. Mert ez a bevétel bizony hiányozni fog valahonnan.

homokba dugott fej.jpgA legnagyobb kérdés azonban az, vajon Varga Mihálynak lesz igaza, és szeptemberben már újra a régi fogyasztással száguld a dohánypiac, vagy az adózott forgalom csökkenése tartós lesz, a feketepiac pedig egyre jobban megerősödik. Mikor érzik majd úgy a felelős hivatalnokok, hogy itt az ideje, tenni kéne valamit? És mennyit kell majd várni az illetékes szervek tényleges és hathatós reagálásához?

Visszakanyarodva a Varga Mihályhoz intézett kérdésekhez:

"Varjú László ezekből az adatokból arra következtetett, hogy az éves adóbevétel kiesés 130-150 milliárd forint lesz, majd ezzel állította szembe a dohánykereskedők - várható - 50 milliárd forintos árrését. "Nem jártunk volna mindannyian jobban, ha azt az évi 50 milliárdot Önök trafiktörvény nélkül, egyenesen a költségvetésből juttatták volna barátaiknak és üzletfeleiknek?" - szólt a képviselő másik kérdése." (delmagyar.hu)


http://morgasjoga.blog.hu/2013/10/03/az_elfustolt_vevok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nemzetbiztonsági, visszakanyarodva, elkeseredettsége, diadaljelentések, volumenrobbanása, telefonfeltöltés, kezelhetetlenebb, dohánykereskedők, átlagfogyasztást, költségvetéstől, kiskereskedelmi, dohánynövénynek, beleáldozhatnak, bevételkiesések, hátrahagyásával, üzletbérletüket, munkavállalókat, visszaszorítani, érdekcsoportnak, elhamarkodottan, adóbevételekről, dohánytermékhez, végelszámolások, közegészségügyi, költségvetésből, csempészcigitől, próbavásárlóval, kisteherautóban, kebelezhessenek, dohányboltosnak, trafikmutyival, kisvállalkozás, egészségügynek, belekeveredhet, felkészüljenek, visszaesésével, eltűnt vevők, évvel ezelőtt, dohánytermékek után, tavalyihoz képest, kérdést Varjú, válasz pedig, dohánytörvény miatt, rendszer tökéletes, tendencia folytatódik, adóbevétel kiesés, újdonsült trafikok, árrést vagy, forgalmazható árucikkek, nagy forgalomkiesésnek, dohányosok bespájzoltak, átállás előtt, Nemzeti Adó-, Varjú László, Varga Mihály, Dávid Nemzeti, Földi-Nagy ARC, Csak Pécsett, Nemzeti Boltok Rendszere Mátrai, Nemjeti Kulcsár György ARC, Nonprofit Zrt, Nonprofit ZRt, Varga Mihálynak, Varga Mihályhoz,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esti kép  Nem számIt  Nem tudhatod  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Radikális szeretet  Tanuld meg ezt a versemet  Egy maradéktalanul uralt világ  Ágai Ágnes – Csendélet  Csak a fogyatkozás látható  Reggel van  Szép napot kívánok  Egy lelki imádság  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Png nő  Paul David Tripp Április 21  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Bounty krémes  Soha ne kedvezz...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Nem számIt  Fehér virág  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png telefon  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nem számIt  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Paul David Tripp Április 20  Csak a fogyatkozás látható  Adakozás  A kételkedés kezelése  Lóhere  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A televizió nem a kultúrát kép...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png csokor  Akik bántanak téged  Egy bizonyos határt  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Png fotel  Szép estét kedves látogatóimna...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Adakozás  Reggel van  Julian Brass gondolata  Akarat  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  A Megváltó szolgálatában  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Éretlen vers  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Krisztinától  A sors  Facebookon kaptam  Png telefon  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Png kutya  George Gordon Lord Byron: Inez...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét kedves látogatóimna...  Kaffka_Margit  Paul David Tripp Április 20 
Bejegyzés Címkék
eltűnt vevők, évvel ezelőtt, dohánytermékek után, tavalyihoz képest, kérdést Varjú, válasz pedig, dohánytörvény miatt, rendszer tökéletes, tendencia folytatódik, adóbevétel kiesés, újdonsült trafikok, árrést vagy, forgalmazható árucikkek, nagy forgalomkiesésnek, dohányosok bespájzoltak, átállás előtt, otthoni készletek, része lehet, károgók szóltak, feketézők paradicsoma, szomszéd faluig, drága cigiért, feketepiac drasztikus, illegális dohányforgalom, idén regisztráltak, külföldről illegálisan, feketepiaci mutatók, feketepiac méretére, szállítók pedig, csökkenés abból, dohányosok egyötöde, ellenőrzés egyelőre, helyzet magaslatán, boltokat szekírozzák, feketepiacon korosztálytól, teljes forgalom, boltjuk előtt, rendőr közbelép, boltos szeme, minimum büntetés, érdekelt morgása, fekete kereskedelem, évtized bizniszébe, feketepiac részesedése, egyszerűbb számolás, csempészcigi féláron, legálishoz képest, kamion értéke, cigimaffia 50%-os, hírekben pedig, szervezett bűnözői, trafikosok elkeseredettsége, feketepiac volumenrobbanása, illegális dohánypiac, júliustól beköszöntő, trafikosok haszna, gond csak, hihetetlen mennyiségű, cigimaffia személyi, része bizony, hasznot húzók, döntéshozók kegyeit, igazi nemzetbiztonsági, kereskedelem nagy, szárítókban lévő, lopás pedig, feketepiacon landol, szélsőséges körülmények, gyengébb minőségű, hazai településeken, területeken zömében, ágazaton kívül, szektorban dolgozók, elmaradó térségekből, csempész útvonalakról, nemzetbiztonsági kockázaton, egészségügyi kockázat, illegális cigiben, közegészségügyi előírásokra, egyéb növényi, madár ürülékig, trafikmutyival jelentősen, egészségügyi kockázatot, kormányzat ezen, fiatalok ugyanúgy, nagy tizennyolcas, reménnyel szállt, többségük valószínűleg, törvényhozás által, részéről lemondani, folyamatos ellenőrzést, hihetetlenül elburjánzó, budapesti dohánybolt, adott kerület, hazai dohányzási, napi átlagfogyasztást, dohánypiac megoszlását, cigaretták súlyozott, nagyobb vidéki, kisebb településeken, változó adatok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1109
  • e Hét: 2596
  • e Hónap: 13707
  • e Év: 167203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.